Sayfa 27 / 483 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
781 ile 810 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fenere şikeci deme olayı yeni olan birşey değil ki. Kimse kusura bakmasın ama sokaktaki 10 yaşındaki çocukta 50 yaşındaki adamda Fenerbahçe diyince şikeci yakıştırmasını yapabilliyor. Benim en erken hatırladığım olaylar Ali Aydın'a ait. Belki daha önceden de böyledir. Şike yapıldı demiyorum. Ama böyle bir yakıştırma zaten vardı Fenerin üstünde. Benim birçok Fenerli arkadaşım, abilerim "Paramız var yapıyoruz kardeşim" diyerek dalgaya bile vuruyordu. Yani bugün olan yada yarın olacak birşey değil bu. Gerçi bu söylediğim bizim ülke içinde. Şimdi bu olayla birlikte dünya çapına taşındı. Bana öyle geliyorki nasıl İnter, Milan, Juventus şikeci takım olarak görülüyorsa bu olaylardan sonra Fenerbahçe'de böyle görülecek gibi.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

G.Saray'dan Fener'e jest!

Türkiye'nin 1 numaralı gündem maddesi olan şike soruşturması hakkında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'dan Galatasaraylılara çağrı geldi! Bu konu hakkında ne GSTV ne de diğer yayın organlarında hiç haber yapmayacaklarını açıklayan Aysal, "Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün hassasiyetini göz önünde tuttuklarını belirten Aysal, yaptığı açıklamada "Galatasaray TV başta olmak üzere hiçbir yayın mecrarımızda konuyla ilgili program ve haber yapmayacağız" dedi.

Ünal Aysal, aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından gösterileceğine emin olduğunu da vurgulayarak taraftara çağrıda bulundu.

Aysal'ın açıklaması şöyle: "Spor dünyamız açısından en büyük yanlış bu tür olaylara rekabet duygusuyla yaklaşmaktır. Tüm Galatasaray camiasından gelişmeleri büyük bir olgunluk ve soğukkanlılıkla izlemelerini ve Türk futbolunun bu süreçten zarar almadan çıkmasını dilerim. Hukuka ve genel ahlak anlayışına aykırı herhangi bir davranış gerçekleştiyse – ki bunu düşünmek bile istemem - bunu kanıtlamak adalet sistemine düşer, bizlere değil. Konuyla ilgili yayınlar hususunda Fenerbahçe Kulübü’nün hassasiyetini göz önünde tutarak Galatasaray TV başta olmak üzere Kulübümüzün tüm mecralarında konu ile ilgili program ve yayın yapılmaması kararını almış bulunuyoruz. Aynı hassasiyetin tüm Galatasaray camiası tarafından da gösterileceğine eminim."
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Fenere şikeci deme olayı yeni olan birşey değil ki. Kimse kusura bakmasın ama sokaktaki 10 yaşındaki çocukta 50 yaşındaki adamda Fenerbahçe diyince şikeci yakıştırmasını yapabilliyor. Benim en erken hatırladığım olaylar Ali Aydın'a ait. Belki daha önceden de böyledir. Şike yapıldı demiyorum. Ama böyle bir yakıştırma zaten vardı Fenerin üstünde. Benim birçok Fenerli arkadaşım, abilerim "Paramız var yapıyoruz kardeşim" diyerek dalgaya bile vuruyordu. Yani bugün olan yada yarın olacak birşey değil bu. Gerçi bu söylediğim bizim ülke içinde. Şimdi bu olayla birlikte dünya çapına taşındı. Bana öyle geliyorki nasıl İnter, Milan, Juventus şikeci takım olarak görülüyorsa bu olaylardan sonra Fenerbahçe'de böyle görülecek gibi.
    Senin dediğin mantığa göre o zaman Türkiye Liginde ki 18 takımın en az 16 tanesi şikeci ki, zaten doğru da bir mantık. ÖyLe değiLmi zaten ?
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Bu sene Avrupa kupaları falan olmaz. almaz UEFA bu ür soruşturma kapsamındaki takımları.Bursa'da birşey yoksa bir onlar katılır işte FB yerine biz gidelim bari yaww
    Biz gidemezsek lig sırasına göre gönderilir. Size sıra gelmesi bir hayli zor kanımca

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Haluk Ulusoy döneminde neler olduğunuda herkes çok iyi biliyor. Kimin kollandığını kimin senede 20 penaltı attığını herkes çok iyi biliyor. Ama gel gör ki Nisan'dan öncekilerin günahı yok.

Neyse şike yaptıkysak düşürelim. Kural neyse uygulansın. Bank Asya'da da destekleriz takımımızı. Ama ben inanmıyorum. İnanmak istemediğim için değil.. Bu sene ki 34 maçın 34 ünü de 90 dakika izlemiş biri olarak inanmam mümkün değil.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Senin dediğin mantığa göre o zaman Türkiye Liginde ki 18 takımın en az 16 tanesi şikeci ki, zaten doğru da bir mantık. ÖyLe değiLmi zaten ?
    Son 3 günde bu kalıbı kaç kere kullandınız sayamadım. "Senin mantığına göre" Mesajımı bir daha oku abi. Orda " Şike yapıldı demiyorum. " diye bi cümle kullandım. Boşa mı kullandım onu ben ?

Benim bahsettiğim şikeci takım yakıştırması üzerine.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by GodfatheR View Post
    Biz gidemezsek lig sırasına göre gönderilir. Size sıra gelmesi bir hayli zor kanımca
    ah ulen Bülent Ünder ! 1-2 maç daha kazansak da 5. ya da 6. falan olsak belki Avrupa ligine giderdik . Çok merak ediyorum bu işin sonucunda neler olacağını.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by nannar View Post
    ah ulen Bülent Ünder ! 1-2 maç daha kazansak da 5. ya da 6. falan olsak belki Avrupa ligine giderdik . Çok merak ediyorum bu işin sonucunda neler olacağını.

Hocam senin hesapta ''Koyun can derdinde, kasap et derdinde'' oLayına döndü.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

her şey sonuçlanmış, düşürülmüşüz kimin avrupaya gideceği tartışılıyor. tövbe tövbe..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Böyle genellemeler yapılabilir ama saçma olur. Benim çevremde de birçok konu hakkında genelleme yapılabilecek iddialar geçiyor laf aralarında. Bunlara itibar etmek, kişinin kendi görüşüyle alakalıdır.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Susacağım diyorum kendi kendime dayanamıyorum. Hasan abiye önceki mesajında sadece olayı açıkladım ama bu tür şeyler şu anda hoş değil gerçekten.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

nouma gerekli cevabı vermiş.Aynı kafadan bir sürü insanın düşüncelerini çoğunluğun düşüncesi sayan berbat bir mantık.Galatasaray için de aynı şeyleri düşünmek mümkün.Galatasaraylı olmayan herkese Zalad ve Denizli dersek kimsenin içi rahat olmaz.Peki bunlar dendi diye hiç bir şey kanıtlanmadan Galatasaray şikeci mi oluyor ? Daha dün millet akıl veriyordun yönetici gibi şimdi kalkmış herkes Fenerbahçe'nin şikeci olduğunu biliyor diyorsun bunu yaparken de arkasına sığındığın şeyler çok komik.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Sidik yarışı başlamış.

Şu olay Allah'ın izniyle bir sonuçlansada kim düşüyor görsek.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Olabilir. Arkadaş çevresi farklılığı diye birşey var. Ben kendi gördüklerimi yazdım. Sonuçta ben böyle birşey gördüysem dediğimi doğruluyor.

Dün daha azdır bugün bu soruşturmayla birlikte daha fazla olacaktır. Eğer soruşturmadan birşey çıkmazsa çok büyük skandal olur zaten. Bu hepimizin ortak fikri.
    Zaten soruşturmadan birşey çıkmazsa ve Aziz Yıldırım da aklanırsa neler olur tahmin edemiyorum.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Susacağım diyorum kendi kendime dayanamıyorum. Hasan abiye önceki mesajında sadece olayı açıkladım ama bu tür şeyler şu anda hoş değil gerçekten.

tmm ümit yaw,şaka yaptık

Bu arada dış basına olay yansımış ve Fenerbahçe'nin ismi baya geçmiş. Gerçekten Fenerbahçe camiası için çok zor bir durum.

İngiliz Reuters haber ajansı, haberi, "Fenerbahçe Başkanı şike iddiaları nedeniyle gözaltına alındı" şeklinde duyurudu.

Associated Press ajansı da, haberi, "Şike iddiaları nedeniyle aralarında lig şampiyonu Fenerbahçe'nin Başkanı'nın da bulunduğu 40'tan fazla kişi gözaltına alındı" şeklinde duyurdu

Fransız haber ajansı Ajans France Press de, yüksek makamlı kişilere şike nedeniyle düzenlenen ilk operasyon olduğuna dikkat çekildi.

Fransız Ajansı da, özellikle Fenerbahçe kulübünde yapılan aramaya değindi. Ardından klübün 2008 yılında şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar geldiği hatırlatıldı.

Dünyaca ünlü birçok spor sitesi de habere sayfalarında yer verdi.

Marca gazetesi ''Fenerbahçe başkanını gözaltına alıyorlar'' başlığını atarken, spor dünyasında yapılan haftalık değerlendirmelerde ''0'' puan verdiği Aziz Yıldırım'ı tablonun en altına koydu.

''Türkiye'de polis baskını, şikeden 40 kişi yakalandı'' başlığını atan AS gazetesi de, gözaltına alınanların arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ismini ön plana çıkardı. Fenerbahçe'nin mevcut durumda Türk kulüpleri arasında ekonomisi en iyi olan ve çok köklü bir takım olduğunu yazan İspanyol gazetesi, Türk polisinin telefon dinlemeleri sayesinde, Fenerbahçe'nin sonuçları kendi lehine çeviren şikeler yaptığına ilişkin elinde deliller olduğunu kaydetti.

Sport gazetesi de ''Türkiye'de skandal'' başlığıyla, şike iddialarına karşı aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda önemli kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@nannar Hocam Hindistan'dan Taiwan'a Vietnam'a kadar bütün basınlarda geçti bu olay. Bunlar hiçbirşey.

Artık sonuçlanmasını beklememiz lazım, konu konuşuldukça karmaşıklaşıyor. Henüz kanıtlanmış birşey yok. Bekleyip görelim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    nouma gerekli cevabı vermiş.Aynı kafadan bir sürü insanın düşüncelerini çoğunluğun düşüncesi sayan berbat bir mantık.Galatasaray için de aynı şeyleri düşünmek mümkün.Galatasaraylı olmayan herkese Zalad ve Denizli dersek kimsenin içi rahat olmaz.Peki bunlar dendi diye hiç bir şey kanıtlanmadan Galatasaray şikeci mi oluyor ? Daha dün millet akıl veriyordun yönetici gibi şimdi kalkmış herkes Fenerbahçe'nin şikeci olduğunu biliyor diyorsun bunu yaparken de arkasına sığındığın şeyler çok komik.
    Okuduğun şeyi anlamaya çalışsan böyle yüklenmeyeceksin bana. Benim kimseye yönetici gibi akıl felan verdiğim yok. Niye yönetici kılığına bürüneyim ? Ortam yatıştırmak sadece yöneticilerin işi mi ?

Fenerin şikeci olduğunu herkes biliyor demedim. Fener şikeci de demedim. Ama siz şuanda farklı bir psikoloji içerisinde olduğunuz için anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Ya da ben yanlış anlattım.

Bir daha diyeyim. Bu olaydan sonra Fenere şikeci damgası vurulacak diyenler vardı. Bende bu denilene katılıyorum ama bu damga sadece bugün yoktu diyorum. Bu olaylardan önce de vardı diyorum. Az ya da çok. Buraya kadar yanlış olan birşey var mı ? Siz farklı bir noktadan bakıp "Galatsaray içinde bu deniliyordu" diyorsunuz. Bu benim dediğimi değiştirmez ki. Ben Galatasaraya denilmiyordu demiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

bu ne yaww? olayın başlangıcı bu mail diye yayınlamışlar .

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    @nannar Hocam Hindistan'dan Taiwan'a Vietnam'a kadar bütün basınlarda geçti bu olay. Bunlar hiçbirşey.

Artık sonuçlanmasını beklememiz lazım, konu konuşuldukça karmaşıklaşıyor. Henüz kanıtlanmış birşey yok. Bekleyip görelim.
    Katılıyorum.Şu Şike Soruşturması bir sonuçlansın o zaman ne konuşulursa konuşulur.Şimdi tartışmanın bir manası yok.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tarih 15 Mart olarak gözüküyor. Şiddet yasası 16 Nisan'da mı ne çıktı. İhbar mektubu bu olamaz bence.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bu konuya yorum yazmayacaktım ama boşluğuma geldi yazdım, hata yaptım. Zaten ortam gergin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben zaten arkadaşın dediğinin gereksizliğinden dolayı o olayı yazdım , ceza aldığınızı ve olayın ne olduğunu biliyorum , diğer arkadaşlar kusura bakmasın

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Cemal Nalga olayı tamamen eski antrenörümüzün üstün zeka(!)sı sayesinde olmuştur. Ne başkanın ne şube sorumlusunun hiç kimsenin haberi yoktur. Takımdaki oyuncular ve antrenörün haberi varmış sadece. Bu olay da hazırlık maçında oldu zaten. Gereksiz bir hareketti, biz kendi içimizde de defettik onu. Federasyon da gereken cevabı verdi bize doğru da oldu. Bence az bile oldu ya neyse.
    Bizim olayda buna benziyor ve bende bizim takımın - puan ile lige başlayacağını düşünüyorum...
    I'm back...

Nesil
    2011
    Yer
    Zonguldak

Bu adamları Emniyet Müdürlüğü'nü gezsinler diye almadılar içeri. Her türlü belge kamera kaydı var deniliyor olmasa kimse bu risklere girmezdi. Fenerbahçe'nin Bucaspor maçından başlamış her şey yöneticilerin telefon kayıtları dinlenmiş. Tamamiyle Fenerbahçe'nin üzerine şike iddaaları. Fenerbahçe'li arkadaşlar savunacaklardır takımlarını sonuçta çocukluğumuzdan beri bir takıma gönül verdik kolay değil inanmak .Zamanında Ergün Gürsoy'da bir açıklama yapmıştı Eskiden 3 büyük başkanları ellerinde para dolu çantalarla maça giderdi bu işler böyle yürürdü en çok parası olan şampiyon oluyordu bunu da herkes biliyor bende bu işleri çok yaptım demişti . Artık alın teriyle gelsin şampiyonluklar hak eden kazansın bunun için de kirlenmiş insanlar birer birer Türk futbolundan ayıklansınlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

valla basına sızan telefon kayıtları ne akdar dogru olabilir bilmiyorum ama bunlar ancak yıllar sonra açıklanır. Belki de hiç açıklanmaz. Fakat acayip olayların döndüğü iddaa ediliyor.Biz de para verip heyecanla izliyoruz maçları

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Elimizde belge yok ama dünyayı tanıyoruz, işlerin nasıl olabileceğini biliyoruz.

Galatasaray'ın da bu tarz konulara girdiğini, ihtiyaç olduğu takdirde en küçük mahalle takımının bile bu tarz işleri yapacağını biliyoruz. Kimse kendi takımının böyle birşey yapmadığını söyleyemez. Çünkü işin içinde acayip paralar dönüyor. Takımlar 70 milyon euroları kazanacakken 30-40 euro'yu gözden çıkarmaktan çekinmez. Fırsatını buluncada hepsi yapar.

Peki bu yapılanlar bilinmiyormuydu. Cevabı hemen veriyorlar. Bilinse de yasa yoktu. Yasa olsa bile bazı şeylerin yapıldığı dönemler vardır. Senelerce suç örgütünün varolduğu bilinir ama nedense Polis Teşkilatının kurulma dönemine yakın onlarca suç örgütü çökertilir.

Ligdeki hemen hemen tüm takımların ne işler çevirdiği biliniyordu. Bugünde birisi düğmeye basmak istediği için bu soruşturma başlatıldı. Tabi birisi düğmeye bastı diye gözaltına alınan kişiler masumdur diyemeyiz. Tabi şuan suçludur da diyemiyoruz.

Del Piero_10 Misafir

İddiaların tümünün gerçek olduğu varsayımında,
    - Fenerbahçe küme düşer, şampiyonluğu elinden alınır.
    - Beşiktaş küme düşer, Türkiye Kupası elinden alınır.
    - Aziz Yıldırım ve diğer tüm şüpheliler hapis cezasına mahkum olurlar.
    - TFF Başkanvekili G.Gümüşdağ da ceza alır, İBB de bu işe karışmış durumda.
    - Cüneyt Çakır'ın hakemlik hayatı sona erer (kendisi elit kategoriye yükselmişti).
    - Lig TV, TFF ile olan ihaleyi iptal için dava açar. Zira milyon dolar verip de FB-BJK gibi takımların ligde olmaması ihale şartlarının sonradan değişmesine yol açacağından, ihale iptal edilir, Türk futbolu milyonlarca liradan olur.
    - İMKB'yi biraz takip ediyorsanız, iki gündür Fenerbahçe Sportif A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş.'nin hisseleri taban yaptı. Günün ilk seansı sona erdi, en çok düşen hisselerin ilk dördü şöyle: FENER, BJKAS, TSPOR, GSARAY. İMKB'de bunların yaşanması, borsayı inanılmaz düşürüyor.

Edit: Mahmut Özgener'in tekrar aday olmaması soru işaretlerini arttırıyor. Bence, Özgener de bu işten yara alır, A.Yıldırım ile görüştüğü iddia ediliyor.

haklısın ben fenerbahçenin ligden düşürülmesi yada - puanla başlamasına çok üzülürüm ama aziz yıldırım yada herhangi bi kişi 1000 yıl hapis yatsın ama bu asırlık kulüp yerinde kalsın

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cüneyt Çakır hakkındaki iddialar neler?

Mesaj Yetkileri