Originally Posted by
Trabzonspor
Şimdi olay net değilken konuşmak yargıya varmak istemiyorum.Kimse suçluluğu kanıtlanmadan suçlu sayılmazda.Yapıldıysa bu şike vs cezası neyse çekilsin.Ligden mi düşürürler,puan mı silerler naparlar bilemem.Böyle kirli bir oortam olacağına marka değeri düşük ama temiz bir lig olması kanaatindeyim.Bu benim şahsi fikrimdir.
Bir ortam kirli ise, onu kirleten ortamın kendisi değildir. Ortamın içindeki kişilerdir. Zaten kanun düşürülmesine hükmederse düşürülsün. Ancak bu, ligler başlamadan karara varılamaycak derecede uzun bir dava. Federasyonun bu noktada insiyatifini Fenerbahçe'yi koruyarak kullanması çok doğru bir hamle olur.
Çünkü federasyon Fenerbahçe'yi koruyup, kanunen hüküm çıkmadığı sürece küme düşürmezse, diğer kulüplerin yayın gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.
Dieğr kulüplerin İddaa gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.
Diğer kulüplerin reklam gelirleri sarsıcı derecede etkilenmez.
Ama Fenerbahçe olur da insiyatif dahilinde küme düşürülürse federasyon tarafından, bunların hepsi etkilenir.
Futbol genel olarak en az 5 yıl geriye gider ülkede.
Ben bir Beşiktaşlı olarak bunu istemem.
Ayrıca Fenerbahçe taraftarı da, Fenerbahçe'yi rant kapısı olarak gören yardakçılar yüzünden üzülmemeli, federasyonun cezası bütün bunlar düşünülerek karara bağlanmalıdır.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi