Kanaltürk'te verilen maçlarda şike varsa STSL'de takım kalmaz.
TariboWest
Valla kanalturkte oyle salliyorlarki, seneye bank asyayi izlemiyen bin pisman![]()
Yukarılarda da yazdım tekrar yazıyorum. Fenerbahçe şike suçlamasından aklanacak bence. Şahıslar ise kişisel olarak farklı mevzulardan cezalar alabilir.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, savcılık tarafından mahkemeye sevkedilen kişiler.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Demirören ve Adalı ile ilgili yalan haberin düzeltilmesi yönünde Anadolu Ajansı'na uyarıda bulundu.
Hani sezer para almıştı kötü oyanamsı için deliller vardı ellerinde emenike para almıştı deliller vardı noldu bu delillere bu olaylar tamamen siyasi
Last edited by LaigLeNoiR : 07.Temmuz.2011 at 03:36
Farkında mısınız bilmiyorum ama soruşturmanın tek odak noktası şike ve teşvik primi iddiası değil. Sorgulananlar, mahkemeye çıkanlar sadece şike ve teşvik primi iddiası ile yargılanmıyorlar.
Ama şike iddaası ve teşvik pirimiyle de yargılanıyor ve emniyet 19 maçta bunların olduğunu yazmış.Soruşturma ve mahekemde bunların kaybolması mümkün olmadığına göre demekki bu tarz bir sonuç çıkması muhtemel.
Öncelikle emniyet kendince hüküm vermiş. Bahsedilen 19 maçta şike ve teşvik primi iddialarının gerçekliği henüz kesin değil. Bu 19 maçın hangi maçlar olduğu belli değil. Şike ve teşvik primi iddiasının kulüpsel bazda mı, kişisel çıkar bazında mı ele alınacağı belli değil. Bu doğrultuda yaptım yorumumu.
Mosturoğlu rahatsızlandı!
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sorgulanmak üzere bekleyen Şekip Mosturoğlu fenalık geçirdi.
07 Temmuz 2011 Perşembe - 01:42
Sporx.com
Şike Soruşturması kapsamında yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan ve mahkemeye sevkedilen Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sorgusu sonrası diğer sorgulamaların bitmesini beklerken fenalık geçirdi.
Şekip Mosturoğlu, sorgusunun yapılmasına rağmen, bütün sorgular bitinceye kadar bekletildiği sırada strese bağlı olarak fenalık geçirdiği ve Mosturoğlu'nun tedavisi Adliye'ye gelen ambulansta yapıldığı belirtildi.
NTVSpor muhabiri Özgür Buzbaş'ın verdiği bilgiye göre, ifadesi ilk alınanlardan bir tanesi olan Şekip Mosturoğlu'nun, adliyedeki bahçede beklerken tansiyonunun çıktığı ve bunun üzerine bir sağlık ekibinin çağırıldığı söylendi.
tabirde ufak hata var, şüphelilerin ve serbest bırakılan oyuncuların belkide tek odak noktası şike soruşturması. silahlı örgütten yargılanmayan birçok insan var. ve sınav sorularından. silah şu ana kadar sadece oyuncu alacaklarından vazgeçilmesi için kullanılmış bir unsur gibi görünüyor.
kaldı ki zaten silahlı örgüt kurup kurmadıkları aslında çoğumuzun ilgisi dışında. biz burada futbol paydasında buluşuyoruz, o yüzden konunun buradan ele alınması çok garip değil.
şimdi emniyet bilgisi kesin değil ama, bilgi de bu. bundan sonra başka bir kurum araştırmayacaktır. emniyetin başında da bir savcı olduğunu unutmamak gerekir. şike klüp yönetimindeyse tamamen klübü bağlar. oyuncular kalmadığına göre cezalar klüp üzerinden verilecektir.
tahminimce Fenerbahçe bu olayın sonunda büyük cezalara maruz kalacak ama kesin bişey de söyleyemem tabi takip ediyoruz.Yıldırım Demirören ve Serdar Adalı olay kendilerine de gelceğini tahmin edip sorguda söylemek için birşeyler hazırlamışlardır
Bunların dışında olay bir şekilde Trabzonspor'a da sıçrarsa Fenerbahçe'yle aynı cezaya maruz kalabilirler Bursaspor beklenmedik bir şekilde şampiyon olabilir![]()
Bildiğim kadarıyla emniyetin başında savcı yok. Soruşturmanın başında savcı var ve savcı emniyetteki işlemlerle doğrudan ilgili değil. Emniyet gözaltıları yapar, delilleri toplar, ön soruyu yapıp, savcılığa sevk eder. Savcı da gerekli görürse mahkemeye sevk eder, görmezse serbest bırakır. Mahkeme de suç unsuru görürse hükmü verir. Hukukçu değilim ancak bildiğim kadarıyla sistem bu. Ben ifadelerimde silahtan bahsetmedim. Çıkar amaçlı suç örgütü dedim. Böyle bir örgüt varsa eğer futbolu da hedef alan bir örgüttür. Burada sadece şike ve teşvik primi iddialarına odaklanılmak zorunda değil. En azından benim açımdan böyle.
İlginç olaylar dönüyor. Soruşturmada futbolcu kalmadı. 19 tane maç var. Şikeyi başkanlar anlaştı da kendileri mi çıkıp oynadı? Futbolcu olmadan nasıl şike oluyor? Anlayamadım gitti...
TariboWest
Soruşturmanın başında savcı var diyerek geçiştirmiştim ben. Açmam gerekirmiş kusura bakmayın. Emniyetin başında değil, soruşturmanın başında savcı var. Emniyet güçleri yetkisi dahilindeki delil bulma, soruşturma, sorguya alma gibi eylemlerde savcıdan bağımsız hareket edebilir. Ancak yetkisini aşan eylemlerde savcıdan izin almak zorundadır sizin dediğiniz gibi.
ben de aslında emniyet derken soruşturmatı yürüten emniyet birimini kastettim ama teşbihte hata oldu. arama iznini falan ayarlayan savcı, özel yetkililerin biraz daha fazla oluyor.
az önce ntvspor'da şekip mosturoğlunun Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Eskişehir'e para gönderildiğini bildiğini söylediğini aktardı. haber kaynağı olarak da AA'yı gösterdi ama bulamadım.
http://www.aa.com.tr/tr/emniyetten-sike-aciklamasi.html
20 kişiden 19'u şikeden, 1'i dolandırıcılıktan sevkedilmiş. Şekip Mosturoğlu haberi de burada var.
Mahkemenin 4.30 gibi sonuclanmasi bekleniyormus.
Sorgular tamamlandı. Mahkemenin kararı bekleniyor. 30 dakika içinde belli olacak.
Kaynak: NTVSpor
TariboWest
Hayirlisi olsun, hak yerini bulur insallah.
Telegolde Ibrahim Akın'ın da şike soruşturması içerisinde olduğunu ve hatta dini açıdan saygı duyduğu birine "böyle böyle bi olay var kabul edersem caiz midir?" diye sorduğunu daha sonra da Ibrahim Akın'ın 14bin TL kumar borcu olduğunu söylüyorlar. Bunlara salak desem değil, mal desem aptallar kızar ne desem bilemedim. Adamın kumar borcu varmış, ama şike için gitmiş imama falan sormuş caiz midir diye Tey Allahim)