TFF,Aziz Yıldırım'ı bekliyo heralde karar vermek için.
TFF,Aziz Yıldırım'ı bekliyo heralde karar vermek için.
Aziz YıLdırım ın Emniyette ki sorgusundan sonra herşey tam oLarak netLeşicek herhaLde. Görünen o.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
2. Dalga gibi bir şey olmazsa bazı taşlar eksik kalıyor.Bu tutuklananlar kadar futbolcu da tutuklamaları gerek ya da hakem çünkü 19 maç yüksek bir sayı ve sahada her maç 3 tane şike yapan olsa 57 tane sporcu ya da hakemin tutuklanması gerekirdi basit bir düz mantıkla.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
bu yaşananların yasa çıktıktan sonra işlenen suçlar kapsamına girdiği için ve yasanın bu olayları araştırmaya imkan vermesinden ötürü kabak şu anki tutuklulara ve ilgili kulüplere patladı.Türkiye 1. liginin geçmişi çok karanlık.Tüm takımlar (Galatasaray dahil) bir sürü şike ve teşvik işleri yapmışlardır.Eski futbolculardan hakemlere,yöneticilerden basına kadar herkes bu yönde görüş bildiriyor zaten. Mevcut yasa ile Galatasaray'ın 8-0lık maçı ya da eğer varsa şike yaptığı eski maçlar araştırmaya açık değil.fakat eğer yasa değiştirilir ve eski suçluların üzerine gidilirse zaten ligde ne takım ne de oyuncu kalırBen hiçbir yerde biz ak kaşığız demedim,demem de. Fakat mevcut durumda görünen o ki kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren biz "ak kaşığız"
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Yanlış biliyorsam düzeltin ama ben Korcan dışında başka oyuncular var ama tutuksuz yargılanıyorlar diye biliyorum.
dün gecekiler tamamen serbest bırakıldı.tutuksuz yargılama falan yok.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Aziz Yıldırım'ın emniyette eşkal resminin çekilip basına sızdırılması da gösteriyor ki bu, Aziz Yıldırım'ı bitirmek üzere kurulmuş bir komplo. Başkanın itibarını iki paralık etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başkanı tahtından indirmenin bir yolunu bulamayanlar, böyle bir yöntem uyguluyorlar. Emniyette çekilen ve basına sızması mümkün olmayan eşkal fotoğrafının bile basına sızdırılması, başkanın anjiyo olacağı hastanede tekerlekli sandalyede görüntülenmesi falan tamamen başkanı bitirmek için yapılan bir hareket. Koskoca Fenerbahçe'nin, efsane olma yolunda ilerleyen başkanını küçük düşürmek için olağanüstü bir çaba var.
Tüm Fenerbahçe taraftarının bu oyunlara gelmemesini temenni ediyorum.
Önümüzdeki pazar günü (10 Temmuz) saat 18.00'de Bağdat Caddesi'nde yürüyüş var. Tüm Fenerbahçeliler orada olmalı.
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Dr. Pınar Memiş - Ntvspor
- Şike soruşturmasının 8 aydır sürdüğü söyleniyor, bu mümkün değil. Şike 14 Nisan'dan önce suç kapsamında değildi; suç kapsamında olmayan birşey için 8 aydır soruşturma yapılması mümkün değil. Ancak 8 aylık süreçte başka bir konu üzerinde çalışmalar yapılırken 14 Nisan'dan sonra şikenin suç olmasıyla birlikte şike de dosyaya girerek soruşturma genişlemiştir.
- Gizlilik olduğu söylenen dosyanın basında böylesine gezmemesi gerekirdi.
- TFF'nin yapması gereken iddianameyi ve mahkemenin sonucunu beklemektir. TFF'nin şimdi alacağı bir karar mahkemenin olası bir aklama sonucunda geri dönüşü olmayan zararlar açacaktır. Avrupa kupaları konusu çok tartışılıyor. UEFA açısından sorun daha basit. UEFA masumiyet karinesine önem verdiği için mahkemenin beklenmesi o açıdan da daha mantıklı.
- TFF ceza için mahkemeyi beklediği takdirde; mahkemenin sonucuyla birlikte olası bir cezayı o gün itibariyle verebilir. (Mahkeme biter bitmez ligin ortasında olunsa bile kulüpler düşürülebilir)
- Geriye dönük cezalar verilemez. Hukukta şartlara göre değişen yasalar olabilir. Dolayısıyla eski sezonlar da araştırılsın önerisi hukuka uygun değil.
Bire bir olmasa da özet olarak bunları söyledi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
ne olursa olsun 20milyon kişiyi temsil eden bir klüp başkanının o şekilde resimlerinin basına sızdırılması gerçekten utanç verici.
şimdi Korcan dışında başka oyuncunun içeri alınmamasından dolayı eleştirenler var. bu tabiri caizse iki ucu bilmemneli değnek. bir oyuncu bir maçta kötü oynar, diğerinde iyi oynar. bunun değerlendirmesi sabit değildir. o yüzden de suçlama da sabit değildir. sonra sözleşmesine dolgunluk verilir. teşvikten alacağı sözleşmesine eklenir, bunları ispat edemezsiniz.
Misal Mehmet Yıldız'ın basına yansıyan konuşması vardı, gerçek olup olamadığı belirsiz 'Hocam Fener'i şampiyon yaptık geliyoruz.' diye. eğer Mehmet Yıldız para almamışsa, bu konuşma gerçek olsa dahi bunu suçlama olarak adama sunup içeri atamazsınızki. Ortada delil yok birşey yok, bu konuşma da delil olmaz.
Yani böyle karadelikler var. sadece yöneticlerle de şike yapılır, misal; 'ben evimdeki maçtan 250 bin stad geliri elde ediyorum, sen bana 3 milyon ver, stadın yüzde 70'ini sana tahsis edeyim' gibi.
Benim yorumum silinmiş bir de uyarı almışım ama yorumuma bi dünya cevap gelmiş. Neyse kardeşim inşallah düşürürler Fenerbahçe'yi buradaki bazı kişilerinde ne kadar objektif olduğu belli. Insallah Fenerbahçe mahkeme kararı beklemeden küme düşürülür, hatta bank Asya'da -30 puanla baslar. Türkiye Ligleri temizlenir böylece, kendi takımlarının yaptıklarını görmeyip mahkeme kararı bekletilmeden kendi caplarinda karar verenlere acıyarak bakmaktan kurtuluruz bari.
çok güzel dedi. ama olaya tek pencereden baktı. ben Sine Büyüka'dan şöyle bir soruyu bekledim;
'peki şimdi hukuk beklendi 3 yıl. 2-3 klüp düşürüldü. Şampiyon (atıyorum) Bursaspor, ikinci de Gaziantepspor oldu. Türkiye kupası da İBB'ye gitti. Ne Bursaspor Ş.Ligine katılacak, ne Gaziantepspor. İBB de avrupa ligine katılamayacak. Aynı zamanda gelir ve popülariteden de olacaklar. Bunlar asla karşılanmayacak. Bu şekilde küme düşürülmeyecek Buca ve Konya da küme düşmüş olacak. Bu takımlar da geri gelmeyecek. Peki 3 yıl sonra bunların hesabını kim verecek?'
ama sormadı. çünkü bir olaya güçlünün objektifinden bakıyoruz. Eğer 3-4 klüp yıllar sonra düşürülse, en az 5-6 klübün ASLA VE ASLA geri getirilemeyecek haksızlıkları olacak. bunları hep unutuyoruz.
Sanırım içindeki acıyla böyle birşey söyledin ancak biraz mantıklı düşün ve soğukkanlı ol derim. Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor. Sen Fenerbahçe'nin suçlu olmadığını düşünebilirsin, bende suçlu olduğunu düşünebilirim buna hiç kimse karışamaz. Burda herkes özgürce yorum yapabilir.
Football is simple,but Football Manager is not
''F.Bahçeli yöneticiden şok itiraf!
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, savcılık sorgusunda, Trabzonspor'un deplasmanda Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta, kulübünün Eskişehirspor'a teşvik primi yolladığını duyduğunu anlattı.''
Bu doğru olabilir mi acaba.
Tamamen serbest bırakılmadı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çünkü tutuklanma talebiyle sevkedilmişlerdi. Nöbetçi mahkemeden de 2 karar çıkabiliyor. Ya tutuklu yargılama ya da tutuksuz yargılama. Serbest bırakılanlar Levent Eriş ve Mehmet Yıldız gibi emniyetten salıverilenler...
Bu cümleye çok sözüm var ama siyasi olacağı için söylemiyorum. Anlamışsındır umarım.
TariboWest
19 maçın hangi maçlar olduğu açıklanmadı. Henüz bilinen birşey yok. Yargılanacak isimlerden yola çıkarak varsayımlarda bulunmaya çalışsak da 19 maç çıkaramıyorum ben bu isimlerden dolayı.
Hocam bakış açısı güzel. Bahsettiğiniz takımların zararları, hakları bir varsayım üzerine yorum. Defalarca yazıldı, suçluluğu kanıtlanmamış herkes suçsuzdur. Fenerbahçe şu an suçsuzdur. Mahkeme sonucu belli olacak suçluluğu. Ama federasyon buna rağmen mahkeme sonucundan bağımsız olarak karar alabilir. UEFA da yaptığı açıklamada masumiyet karinesine vurgu yapmış. Şu an sadece bir soruşturma var. Kesin bir yargı, suç ve suçlu yokken ortada hatta kimlerin suçlu olduğu bile belli değilken Fenerbahçe'nin tescil edilmiş şampiyonluğunun geri alınması, Avrupa'ya gitmesinin engellenmesi, suçluluğu kanıtlanmadan suçlu ilan etmektir.
Bunlardan bağımsız olarak burada yazan Fenerbahçeli arkadaşlarımın bir çoğu eğer suç ve suçlu olduğu kanıtlanırsa gereken cezaların verilmesi yönünde yazılar yazıyor. Kimse kimseyi aklama çabasında değil. Camiamıza başkanlık yapmış ve camiamızdan isimlerle ilgili oeprasyonun ne derece hukuksal ilkelere bağlı olduğunu sorgulamamız, basının hukuksal olmayan eylemlerini eleştirmemiz; kimseyi aklama çabası değildir. Operasyonun siyasi olduğunu söylememiz de suçu ve suçluyu savunma değil, henüz suçları ve suçlulukları kanıtlanmamış kişilerin ne amaçla ve kimler tarafından pasifize edilmek istendiklerine yönelik ifadelerdir. Eğer suçlu ise camiamızdan olan isimler suçlarının gerektirdiği cezalarını çekmelerini en az diğer arkadaşlar kadar Fenerbahçeli arkadaşlar da ister. Sanmıyorum ki çoğu Fenerbahçeli arkadaşımız kişileri Fenerbahçe'nin üzerinde tutsun.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Başkan suçsuzsa elbet ortaya çıkar zaten bu konuşmalarda havada kalır ama siz böyle devam edin FB'nin basın açıklamasında olduğu gibi ''geçmişi şan ve şerefle dolu klübünüzün tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır''değil mi??''
Abi bu "Bizim bu olayları yaşarken ellerini avuşturanları gördükçe daha da kahroluyorum." kısmı konusunda birkaç şey yazacağım.En azından benim gibi düşünen Galatasaraylı arkadaşlar için.Geçtiğimiz sene boyunca geçirdiğimiz kötü sezonda üstümüze çok gelindi.Herkes düşenede bir tekme ben vurayım mantığıyla hareket etti.Şimdi siz kan ağlıyor tarftar falan diyorsunuz ya biz onları yaklaşık bir yıl boyunca yaşadık.Hayatı boyunca elle tutulur başarı yakalamamış bazı takımların oturma organı kırık taraftarları Kümede Kal Galatasaray diye bağırdı.(sanırım Manisa taraftarlarıydı)Şimdi Fenerbahçe bu duruma düşünce ister istemez hadi şimdi siz gidiyorsunuz BankAsya'ya oh olsun gibi bir durum oldu.Geçen sene boyunca bize yapılanların bir dışavurumu(doğru mu kullandım bilmiyorumOriginally Posted by Ümit
)Benim açıkçası ellerimi ovuşturduğum falan yok ister düşsün ister düşmesin Fenerbahçe.Keser döner sap döner yazmışsınız ya o keser galiba pazar günü döndü.
Last edited by meddah : 07.Temmuz.2011 at 16:55
"Buradaki hiç kimse(Fenerli olmayanlarda dahil) Fenerbahçe'nin suçu olmasada düşsün gibi şeyler konuşmuyor herkes doğru olanın ortaya çıkmasını istiyor." bu lafına sadece "" Gayet mantıklı bir şekilde konuşuyorum zaten, bence sizde mantıklı konuşun. Bana elinizde her hangi bir delil, belge vs..vs.. yokken ve medyaya servis edilen bazı kanıtlarda, eriyip giderken hala "Adamların ellerinde delil olmasa herhalde içeri almaz"lar gibi abuk subuk kelimeler etmeyin takımıma, objektif olmuyorum bende dikkat edin sizin gibi rengimi belli ederek söylüyorum.. Şimdi gelelim sözde yanlı basının bizlere sunduğu belgelere..
*Emenike ve Sezer'in para alırken görüntüleri olduğu, Mehmet Yıldız'ın telefon görüşmelerinin takibe alındığı ve delillendirildiği söylendi. ADAMLAR SERBEST.
*Ibrahim Akın'ın Fenerbahçe'den para aldığı, almadan önce de imamın birine "caiz mi?" diye fikir danıştığı söylendi ( aynı haberde Ibrahim Akın'ın 14bin$ kumar borcu varmış denildi, kumar borcu olan bi adam nasıl giderde şike yapmak caiz mi diye sorar orası da ayrı bir komedi) adam kampta takılıyor öyle
* 19 maçta şike tespit edildi denildi, basındaki maçlara bakıyorum aralarında Trabzonspor, IBB, Beşiktaş, Bucaspor, Gençlerbirliği, Karabük, Kayserispor, Manisaspor gibi takımlar varken sadece FEnerbahçe, Sivasspor, Eskişehirden bir takım kişilerin alınması ayrı bir muamma
*Hadi diyelim diğer takımları boşver zaten onlar önemli değil Fenerbahçe varken neyse, bu söz konusu takımların aralarında oynadığı maçlarda sadece tek bir oyuncu içeride "Kaleci Korcan"
*Yine bir takım insanların içinde sözümona para dolu poşetlerin, cantaların olduğu fotoğraflar yayınlanıyor. Ama o fotoğrafların birinde bulunan Nihat Özdemir hala dışarda.
*bu haberleri yapan basın mensupları soruşturma gizli olmasına rağmen içeriden nasıl bilgi alabiliyorlar? içerden doğru veya yanlış bilgi sızdıranlar kimler? bunu hangi amaçlar yapıyorlar ? ki daha adamların avukatları bile suclamanın ne olduğunu, gizlilik içerisinde bir dava olduğunu söylediği halde.
neyse gene eminim boşuna yazdım nasılsa " Koskoca Fenerbahçe başkanı içeri alınıyor yeaaa, adamlarında güçlü deliller var yeaa" diyeceksiniz dimi?
http://www.youtube.com/watch?v=G4aWc...eature=related
Last edited by meddah : 07.Temmuz.2011 at 17:06 Reason: Argo
Buna lafım yok, ben Trabzonsporluyum, kimse aksini iddaa etmesin, bu sezon en çok canı yanan taraftarım, ama ben de Fenerbahçeye şike yaptı demem, diyemem. Sadece demek istediğim sadece Fenerbahçe değil, bu olayda çok takımın canı yandığı ve yanacağı. Aha bakın bize, takım kalmadı, herkes dağıldı, şimdiden biz acıları çektik. Daha 1 ay olmadan hemde. Benim korkum geç gelen hukukla çok fazla takımın mağdur olması.
Benim yargı konusundaki fikrim şu, yargıdan bir karar çıkacak, ama TFF de bu süre zarfı içinde doğru karar verebilir (Belki benim takımım da düşecek olmasına rağmen). Çünkü Tff ayrı bir düzen. Hak hamrumiyetleri, saha kapatma, puan silme gibi uygulamalarda TFF tek taraflı karar verir. Yargıdan yorum almaz mesela. Sonuçta kurallar açık. Tek maçta olsa, 30 maçta olsa şike varsa aynı yaptırım. Zaten emniyetten delil alamazsa, TFF de bir karar almaz.
En nihayetinde unutulmamalı ki Hasan Gerçeker başkanlı bir temyiz var artık. Kendisi eski yargıtay başkanı ve şu anki siyasi idareye ters olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Son karar onun elinden çıkıp değerlendirilecek. Bunu unutmamak lazım.
Bir kere Fenerbahçe'nin geçmişi hakkında böyle alaylı konuşamazsın. O şanlı ve şerefli tarih altında ezilir kalırsın. Düzgün cevap yazacaksan eyvallah kabülümdür.
Pazar günü mü döndü ilerleyen zamanda mı dönecek göreceğiz.
Ayrıca Emre nerde yahu? Bu adam mesaj atmıştı. Fenerbahçe-Ankaragücü maçı da şike kapsamındaki maçlarda gösteriliyor. Bunun devamı gelmezse birçok şey havada kalacak.
Last edited by meddah : 07.Temmuz.2011 at 17:06
TariboWest
Aziz Yıldırım susma hakkını kullanıyormuş. Neden yahu kafayı mı yedi bu adam bir an önce suçsuzluğunu ispat edecek şeyler söylesin. Suçluysa da bunu da söylesin, biz de ona göre kulüp olarak seneye neler yapabiliriz onu planlayalım. 2 ihtimalde de süreç çok hızlı ilerlemeli bunu bilmiyor mu Aziz Başkan.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Susma hakkı herzaman olumsuzluğa yol açar. İlhan Ekşioğlu için de aynı şeyleri yaptı diyorlardı. İçerde herşeyi anlatıp kendini savunmalı ama ben bunu göremedim daha. Aziz Başkan'ın da sorgulaması basın yansırsa bizim onların arkasında durduğumuz kadar onların da bizim arkamızda durup durmayacağı belli olacak.
TariboWest