Originally Posted by
DisCo
Sen fikrini dile getirirken normal şeyler anlatıyorsan ve bunlar birilerinin zoruna gidiyorsa yani herşeyden tahrik oluyorlarsa biz birşey yapamayız. Tek şey önerebiliriz. Bu alana bakmamalarıdır.
Benim yazdığım şunu anlatıyor. Sürekli Aziz Yıldırım tutuklu yargılandığı için suçlu denilemez konuları geçiyor. Yargılamanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna bende katılıyorum. Ben kesin suçludur denmemesi gerektiğini düşünürkeni kesin suçsuzdurda denmemelidir diyorum. Suçludur diyenlere belgen varsa git başvur deniyor. Elde birşey yok diyenlerde emniyetin delil dediklerini çürütecek belgelere sahipmidir bunu soruyorum. Burada da çok tahrik olunacak bir nokta göremiyorum. Yanlış şeylerden mi bahsediyorum.
Yanlış anlamadıysam eğer sorduğun soruyu; ismi geçen kişilerin suçsuzluğu için, soruşturmayı yürütenlerden başkasının görmediği ve bilmediği delillerin geçersiz olduğunun ispat edilmesi mi isteniyor? Aslolan suçun delillerle ispatı mıdır yoksa suçsuzluğun ispatı mıdır? Bildiğim kadarıyla suçlayanlar, suçlananların suçunu ispatla yükümlüdür. Üzerine suç isnat edilenlerin suçsuzluğunu ispat gibi bir yükümlülüğü yoktur. Ben yanlış mı biliyorum yoksa?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...