1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Dombra - Nogay(Orta Asya Türk) Müziği

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Meşhur Turan Taktiği diye biliyorum ben. Klasik Türk taktiğidir. Hilal Taktiği olarak da bilinir. Önden öncü kuvvetler saldırır. Karşı taraf bu saldırıyla uğraşırken bu öncü kuvvet geri çekilir. Kaçtıklarını düşünen düşman gaza gelip en azından bir müddet kovalar. Oysa pusuya çekiliyorlardır. O esnada da okçular devreye girer. Karşı taraf epey zaiyat verir. Kalanları da sonra temizlerler. Bu taktikle kendilerinden sayıca kat kat fazla orduları mağlup ettikleri yönünde bilgiler var.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Meşhur Turan Taktiği diye biliyorum ben. Klasik Türk taktiğidir. Hilal Taktiği olarak da bilinir. Önden öncü kuvvetler saldırır. Karşı taraf bu saldırıyla uğraşırken bu öncü kuvvet geri çekilir. Kaçtıklarını düşünen düşman gaza gelip en azından bir müddet kovalar. Oysa pusuya çekiliyorlardır. O esnada da okçular devreye girer. Karşı taraf epey zaiyat verir. Kalanları da sonra temizlerler. Bu taktikle kendilerinden sayıca kat kat fazla orduları mağlup ettikleri yönünde bilgiler var.
    Evet hilal taktiği o şekilde ama burda kendi adamlarıda vuruluyor. Hilal taktiğinde kendi adamlarımız vurulmuyor diye biliyordum.
    Last edited by Nedvedmania : 23.Temmuz.2011 at 02:37
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Evet hilal taktiği o şekilde ama burda kendi adamlarımızda vuruluyor. Hilal taktiğinde kendi adamlarımız vurulmuyor diye biliyordum.
    Adamlarımız derken ? Moğollar Türk değildir yanlış anlaşılmasın aksine Türkler Moğollar yüzünden Orta Asya'dan göç etmiştir ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi Moğollar'dan kaçarken nehirde boğularak hayatını kaybetmiştir.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Mesaj Yetkileri