1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Dombra - Nogay(Orta Asya Türk) Müziği

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Elbette bir sürü benzerlik var ama bir çok kaynağa göre Moğollar Türk değildir.Zaten kültürü işin içine katmadım hemen hemen aynı kültür Kesin konuşmam bunlara bağlıydı.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Elbette bir sürü benzerlik var ama bir çok kaynağa göre Moğollar Türk değildir.Zaten kültürü işin içine katmadım hemen hemen aynı kültür Kesin konuşmam bunlara bağlıydı.
    Ben onu söylemeye çalışmıyorum. =)

Hani "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişinde Türklüğü kabul edenin mutlu olduğu işaret edilir ya. Ben de Moğollara bunu isnat ediyorum. Umarım anlaşılır. Zaten Moğollar Türk değil diyen de hata yapmaz fakat bu onların Türkleştiği gerçeğini değiştirmez. Macarların Avrupalılaşması gerçeğinin değişmeyeceği gibi. =)

Macarlar bana göre Türk, ama onlar kabul eder mi ? Hayır.

Moğollar, Türkleşmiştir. Türk olmuşlardır.
    Bu şunun gibidir; Hunlar, Göktürkler, Uygurlar. Bunları da genetik olarak birbirinden ayırabilirsin. Göktürkler kendilerine ilk Türk diyen toplumdur mesela. Orhun Anıtlarından daha önce yazılmış bir metine ulaşılırsa her şey açığa çıkacaktır. =))

İnsanlar tek bir insandan türediler. Kanun bu şekilde işledi. Ve tek insandan türeyen insanları ayrı ayrı isnat etmek olmaz. Bütün dillerin birbirine benzemesini de göz önüne alırsak bu tez kısmen doğrudur. Sümerler neresi, Orta Asya neresi mesela ama dillerinde bir sürü ortak nokta var. =) Bu konu çok uzun uzatmak olmaz.

Fakat insanoğlu ne gariptir ki dünyada bulunan; Türkçe, Arapça, İbranice, Sanskritçe ve Farsça gibi dilleri yok sayıp dünyanın en ucuz dili İngilizce'yi evrensel dil kabul etmişlerdir. =)

Gelelim ezgiye, muhteşem bir müziği var. Sözleri, müziği kadar coşkun olmasa da. =)

Mesaj Yetkileri