1 ile 30 arası toplam 149 sonuç

Konu: FM 2012 Neden Türkçe Değil?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by ToRoSKaPLaNı View Post
    Orijinal satışlarının artması için öncelikle adam gibi bir oyun çıkarmaları lazım.
    Sanırım müzik dinliyorsunuzdur. Dinlediğiniz kişiler kimlerdir bilmiyorum ama mutlaka içinde hakkıyla albüm yapan vardır.

Mesela ben Manga'nın son albümünü acayip beğeniyorum. Tüm şarkılar mı güzel yapılır arkadaş diyorum. Yani hizmet var, tatmin var. Peki bu albümü benim gibi beğenenlerden bende dahil kaç kişi orjinal cd'sini aldı. Siz sevdiğiniz sanatçılardan kaç tanesinin albümünü aldınız. Bence kimse inkar etmesin. Netten indiriyoruz.

Ben açıkçası hizmet kalitesi olmadığı için, Türkçe oyunda olmadığı için orjinal almıyorum gibi bir düşüncenin olduğuna inanmıyorum. Yani mükemmel bir oyun çıksa da oyun sadece Türkçe olsa da korsan alım devam eder. Belki tek tük orjinal alan çıkar. Sizde bu tek tük içine girenlerden olursunuz. Oyun orjinal alınmış yada alınmamış benim açımdam hiçbir sorun yoktur. Sadece bu anlayışı herkesi dile getirdiğini ama uygulamada sınıfta kaldığını düşünüyorum.

Bizim kültürümüzde bu var. Adam mükemmel bir organizasyonla konser verir biz bilet yerine duvardan atlarız. Olay bundan ibarettir.

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Sanırım müzik dinliyorsunuzdur. Dinlediğiniz kişiler kimlerdir bilmiyorum ama mutlaka içinde hakkıyla albüm yapan vardır.

Mesela ben Manga'nın son albümünü acayip beğeniyorum. Tüm şarkılar mı güzel yapılır arkadaş diyorum. Yani hizmet var, tatmin var. Peki bu albümü benim gibi beğenenlerden bende dahil kaç kişi orjinal cd'sini aldı. Siz sevdiğiniz sanatçılardan kaç tanesinin albümünü aldınız. Bence kimse inkar etmesin. Netten indiriyoruz.

Ben açıkçası hizmet kalitesi olmadığı için, Türkçe oyunda olmadığı için orjinal almıyorum gibi bir düşüncenin olduğuna inanmıyorum. Yani mükemmel bir oyun çıksa da oyun sadece Türkçe olsa da korsan alım devam eder. Belki tek tük orjinal alan çıkar. Sizde bu tek tük içine girenlerden olursunuz. Oyun orjinal alınmış yada alınmamış benim açımdam hiçbir sorun yoktur. Sadece bu anlayışı herkesi dile getirdiğini ama uygulamada sınıfta kaldığını düşünüyorum.

Bizim kültürümüzde bu var. Adam mükemmel bir organizasyonla konser verir biz bilet yerine duvardan atlarız. Olay bundan ibarettir.
    benimde milessi'nin de tam olarak bahsettiğimiz şey bu. altına imzamı atarım çok güzel bir yorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

haklısın birçok şeyi beğenmeme rağmen korsan alıyorum onda yalan yok.Ama belirttiğim gibi örneğin Diablo 3 çıksın 300 milyon olsun gerekirse borca girer yine gider alırım.Çünkü harbiden hakediyor oyun bunu.Ayrıca adamlar öyle bir sistem yapmışki mesela 2000 de çıkan diablo 2 yi, korsan olarak single player olarak sorunsuz olarak oynayabiliyorsun.Ancak battle.net ten online oynayabilmen için kesinlikle orijinal oyununun olup kendi sitesinden kayıt ettirmen gerekiyor oyunu.Hal böyle olunca ister istemez oyunu orijinal alacağız.Sistem gayet güzel adamlar işini biliyor ve ona göre piyasaya oyun çıkartıyor.Olay budur.Ne zaman Sigames de Bllizard seviyesine gelir işte ozaman orijinal sattırmaya başlar.

vedat1987 Misafir

Yapmayın bunlarla geçiştirilemez bu konu. Sizin yazdığınızı okuyanda sadece Türkler korsan kullanıyor zanneder. Dünyanın heryerinde korsan kullanımı üç aşağı beş yukarı neredeyse eşittir kimse hikaye anlatmasın. Yani Polonyalılar, Ruslar bizden daha az korsan kullanım oranına sahip derseniz gülerim sadece size.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Yapmayın bunlarla geçiştirilemez bu konu. Sizin yazdığınızı okuyanda sadece Türkler korsan kullanıyor zanneder. Dünyanın heryerinde korsan kullanımı üç aşağı beş yukarı neredeyse eşittir kimse hikaye anlatmasın. Yani Polonyalılar, Ruslar bizden daha az korsan kullanım oranına sahip derseniz gülerim sadece size.
    Benim yazdıklarım Türkiye'de varolan herhangi bir sınav sisteminde kullanılsaydı ve paragrafta anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisi deseydi "Sadece Türkler korsan kullanmaktadır." şıkkını işaretleyip soruyu yanlış yapacaktınız.

Benim yazdığım paragraftaki anlam ise;

"Hizmet kalitesi artarsa yada Türkçe olursa ben korsan kullanmam diyenlerin aslında hizmet kalitesi olan ve tatmin eden ürünlerde de orjinal kullanmadığıdır."

Tüm dünyanın korsan kullandığının bende farkındayım. İster Rus ister Alman ister Türk korsan ya da orjinal kullansın. Benim bu işten ne bir karım ne de zararım vardır. Yine orjinal kullanında şu oyuna Türkçe eklensin gibi bir beklentim de yoktur. Siz korsan almaya devam edebilirsiniz. Biz gerek FM içeriği olarak gerekse Türkçe'nin eklenmesi için üstümüze düşmediği halde düşmüşten öte çaba gösteriyoruz. Yine tekrarlamakta fayda görüyorum.

Bu işi I go, you go, we go zannedenler varsa öncelikli olarak bir sorum ve bir de ricam olacaktır.

Bu kadar basit bir konuyu neden kendileri veya bir başkası bugüne kadar üstlenmedi.

Ricama gelirsem dosyaları verelim. Bu kadar basit bir işi %100 yetiştirsinlerde oyuna ekleyelim ya da en kötü yama olarak çıkaralım.

vedat1987 Misafir

Benim yazdıklarım Türkiye'de varolan herhangi bir sınav sisteminde kullanılsaydı ve paragrafta anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisi deseydi "Sadece Türkler korsan kullanmaktadır." şıkkını işaretleyip soruyu yanlış yapacaktınız.

Benim yazdığım paragraftaki anlam ise;

"Hizmet kalitesi artarsa yada Türkçe olursa ben korsan kullanmam diyenlerin aslında hizmet kalitesi olan ve tatmin eden ürünlerde de orjinal kullanmadığıdır."

Tüm dünyanın korsan kullandığının bende farkındayım. İster Rus ister Alman ister Türk korsan ya da orjinal kullansın. Benim bu işten ne bir karım ne de zararım vardır. Yine orjinal kullanında şu oyuna Türkçe eklensin gibi bir beklentim de yoktur. Siz korsan almaya devam edebilirsiniz. Biz gerek FM içeriği olarak gerekse Türkçe'nin eklenmesi için üstümüze düşmediği halde düşmüşten öte çaba gösteriyoruz. Yine tekrarlamakta fayda görüyorum.

Bu işi I go, you go, we go zannedenler varsa öncelikli olarak bir sorum ve bir de ricam olacaktır.

Bu kadar basit bir konuyu neden kendileri veya bir başkası bugüne kadar üstlenmedi.

Ricama gelirsem dosyaları verelim. Bu kadar basit bir işi %100 yetiştirsinlerde oyuna ekleyelim ya da en kötü yama olarak çıkaralım.
    Benim söylemek istediğim biz çok korsan kullanıyoruz o yüzden dilimiz eklenmiyor dediğiniz için. Aynı şekilde birçok ülkede korsan kullanımı yaygın lakin oyunda dilleri çatır çatır yıllardır var.
    Çevirme konusunda emeklerinizi anlıyorum oyun çevirmenin ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Birçok oyunun dilimize çevirilmesi hususunda görev yaptım. Tabiki Fm'de cümle sayısı diğer oyunlardan kat kat fazla. Benim talebim oyunun profesyonel şekilde çevirilip oyunla beraber yayınlanması ve sadece orjinal alanların Türkçe diliyle oyunu kullanabilmesi. Mahalleden adam toplayıp çeviri yapmak tabiki kolay değil.
    Bizim yazdıklarımıza cevap vermekte çekincesi olmayan adminlerin yıllardır oyuna Türkçe dil eklentisi koymayan SI Games'e laf söyletmeme çabalarını anlıyorum.Ne de olsa hepimiz oyunu korsan olarak alıyoruz, bu konuda konuşmaya hakkımız yok değil mi?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Benim söylemek istediğim biz çok korsan kullanıyoruz o yüzden dilimiz eklenmiyor dediğiniz için. Aynı şekilde birçok ülkede korsan kullanımı yaygın lakin oyunda dilleri çatır çatır yıllardır var.

Bizim yazdıklarımıza cevap vermekte çekincesi olmayan adminlerin yıllardır oyuna Türkçe dil eklentisi koymayan SI Games'e laf söyletmeme çabalarını anlıyorum.Ne de olsa hepimiz oyunu korsan olarak alıyoruz, bu konuda konuşmaya hakkımız yok değil mi?
    Ben korsan kullanıyorsam buna kılıf aramama gerek yoktur. Bunu FM'ye örneklediğimizde "oyun kalitesiz, Türkçe'de yok o yüzden korsan kullanıyorum" açıklamasını samimi bulmuyorum. Çünkü oyun %100 kaliteli olsa da Türkçe olsa da orjinal alırız mantığı yalandır. Birbirimizi bildikten sonra kimi kandırıyoruz. Ben bu düşünceyi eleştiriyorum. Ben nerede korsan kullanıyoruz diye dilimiz eklenmedi demişim merak ediyorum. Ben korsan kullanımını değil korsan kullanıp kullanıp kılıf bulmayı eleştiriyorum. Aslında FM'den, Turksportal'dan bağımsız olan bu eleştiriyi bu konu içerisinden yapıyorum diye yanlış anlaşılmasınıda doğal buluyorum.

Bizim kimseye laf söyletmeme çabasında değiliz. SI-GAMES bir yana en yakınım hatası varsa bu eleştiri alır. SI-GAMES'in uygulamalarını bende eleştiriyorum. Tabi biz burada bazı noktalara açıklık getirirken sanki savunuyor gibi görünüyoruz. Şirketin yaklaşımı budur diyoruz. Orjinal beklentileri var ve bu gerçekleşirse koyarlar diyoruz. Bunun savunmayla ilgisi nedir merak ediyorum. Olanı söylemeyelim mi? Şirketi ben yönetsem sadece Türklere özel oyun yaparım.

Bizim elimizden gelen ise bu satışlar olmadan yükünü çekeceğimiz bir yama hazırlayıp oyuna eklettirmektir. Bunun için uğraş verirken maddi çıkar, danışıklı dövüşle suçlanıyoruz.

Mesaj Yetkileri