Quote Originally Posted by DisCo View Post
Sanırım müzik dinliyorsunuzdur. Dinlediğiniz kişiler kimlerdir bilmiyorum ama mutlaka içinde hakkıyla albüm yapan vardır.

Mesela ben Manga'nın son albümünü acayip beğeniyorum. Tüm şarkılar mı güzel yapılır arkadaş diyorum. Yani hizmet var, tatmin var. Peki bu albümü benim gibi beğenenlerden bende dahil kaç kişi orjinal cd'sini aldı. Siz sevdiğiniz sanatçılardan kaç tanesinin albümünü aldınız. Bence kimse inkar etmesin. Netten indiriyoruz.

Ben açıkçası hizmet kalitesi olmadığı için, Türkçe oyunda olmadığı için orjinal almıyorum gibi bir düşüncenin olduğuna inanmıyorum. Yani mükemmel bir oyun çıksa da oyun sadece Türkçe olsa da korsan alım devam eder. Belki tek tük orjinal alan çıkar. Sizde bu tek tük içine girenlerden olursunuz. Oyun orjinal alınmış yada alınmamış benim açımdam hiçbir sorun yoktur. Sadece bu anlayışı herkesi dile getirdiğini ama uygulamada sınıfta kaldığını düşünüyorum.

Bizim kültürümüzde bu var. Adam mükemmel bir organizasyonla konser verir biz bilet yerine duvardan atlarız. Olay bundan ibarettir.
Yapmayın bunlarla geçiştirilemez bu konu. Sizin yazdığınızı okuyanda sadece Türkler korsan kullanıyor zanneder. Dünyanın heryerinde korsan kullanımı üç aşağı beş yukarı neredeyse eşittir kimse hikaye anlatmasın. Yani Polonyalılar, Ruslar bizden daha az korsan kullanım oranına sahip derseniz gülerim sadece size.