Kanıtlanmazsa da demekki kolay değilmiş deriz.Zaten şu yaşananlardan sonra sanıyor musunuz ki insanlar bu tarz şeylere sizin dediğiniz gibi rahatça cesaret edebilsin? Bu kadar pesimist yaklaşmayın bence olaya.(bi zevkimiz futbol vardı onu da bitirdiler vs.)
Şimdi şunları göz önünde bulundurmak lazım.34 hafta sonunda lider olan takımın emeğine yazık olmayacak mı deniliyor.Bu sistemde 34 hafta sonunda lider olan takım bir kere daha az stresle lider tamamlayacak sezonu.Normalde 34 haftalık ligde biliyorsunuz son maçlar acayip stresli oluyor.Son haftalara yaklaşırken puan kaybının telafisi çok zor olduğu için şampiyonluk yarışındaki takımlar diken üstünde çıkıyor maçlara.Play-off'larda telafi ederim düşüncesiyle daha az stres yaşayacaklardır.Ayrıca şampiyonluk artık 40 maç üzerinden sonuçlanacağı için takımların 34 haftalık performanslarına göre üzülmemeleri gerekecek.
Bence bu sistemle daha zevkli,daha heyecanlı bir lig olacak.Benim öngörüm bu şekilde.Çünkü takımlar son maçın son dakikasına kadar mücadele edecekler play-off maçları için. Puanlar yarıya indirilmeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Bunu genelde 3.ve 4.'nün liderin 15-20 puan fark geride tamamlamasında dolayı yapıyorlar sanırım ama artık play-off olacağı için 3. ve 4.takım lige daha çok asılıp daha çok puan toplayacaktır diye düşünüyorum.Bu yüzden puanların yarıya bölünmesine gerek yok aslında.