Sayfa 5 / 9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Arkadaş bu sitede yemek tarifleri verilsin, felsefe, edebiyat yapılsın istiyor olabilir.. Neticede burası bi Turksportal değil

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Hepsini okudum zaten öyle birsey diyen olmadı.
    malpince nickli arkadaş emreyi xavi gibi yapardım demiş bu da emreyle xaviyi bir tutmak demektir lütfen ikinci kere yorumları okuyup bunu göremediyseniz üçüncü kere okumayı deneyin ve insanları yalancı çıkarmaya çalışmayın

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by JohnConner View Post
    malpince nickli arkadaş emreyi xavi gibi yapardım demiş bu da emreyle xaviyi bir tutmak demektir lütfen ikinci kere yorumları okuyup bunu göremediyseniz üçüncü kere okumayı deneyin ve insanları yalancı çıkarmaya çalışmayın
    Eğer siz düzgün okumuş olsaydınız şimdi bunu yazıyor olmazdınız. Arkadas orda yazdıklarının yanlış anlaşıldığı icin sitem tarzında yazdı. Sizde o mesajı ciddiye almissiniz. Ondan önceki mesajları okursanız dediğimi anlarsınız
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Cahil İle tartışmaya girmeyin ben hiç kazanamadım...

Kaan, Gazali'den çok güzel alıntılamış.

Açıkçası burada tartışılan konuda kimse bir sonuca ulaşamaz. Özellikle perpetua, sen ne kadar istatistik sunarsan sun karşındaki kişi her şeye rağmen benim dediğim doğru demeye devam edecek. Bu yüzden konunun kilitlenip orjinal oyun çıktığında profiller üzerinden her isime ayrı ayrı odaklanarak konuşulması en hayırlısı olur.

Football is simple,but Football Manager is not

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Eğer siz düzgün okumuş olsaydınız şimdi bunu yazıyor olmazdınız. Arkadas orda yazdıklarının yanlış anlaşıldığı icin sitem tarzında yazdı. Sizde o mesajı ciddiye almissiniz. Ondan önceki mesajları okursanız dediğimi anlarsınız
    ben bunu yazan arkadaşla da konuştum ve ciddiye almadığımı ona da söyledim ama siz böyle bir şey yazılmadı dediniz ısrarla şuan ki sözlerinizlede yazıldığını kabul etmiş oldunuz neyse ikili muhabbete çevirmeyelim forumu bu konuyu burda kapatmak en iyisi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İnsanın doğasında vardır. Hiç bir zaman tatmin oLmamak ve yetinmemek. O yüzden bu datayı başkası da yapsa, başka ekip, hatta başka site biLe yapıyor oLsa sürekLi eLeştiriLecek ve beğeniLmeyecek. BarceLona araştırmacısını biLe eLeştiriyorLar. O yüzden ben bu aşırı eLeştiri yapanLarı ne hikmetse forumumuzda iLk defa görüyorum. Bu zamana kadar ortaLıkta oLmayıp, birden oyun çıktıktan sonra buraya geLip ahkam kesenLeri provakatör oLarak görüyorum. Tatmin oLmuyorsanız editör çıkınca takımınızı ve oyuncuLarınızı istediğiniz gibi editLersiniz. Ben hiç bir zaman Beşiktaş datasından memnun oLmadım ama hiç bir zamanda aşırı bir şekiLde eLeştiri yapmadım. Her seride oLduğu gibi açtım editörümü beni mutLu edecek ve tatmin edecek şekiLde düzeLttim takımımı.

Sizde yapın.

Yıkıcı değiL, yapıcı eLeştiri yapın ki yazdıkLarınızın bir değeri, sizin bir değeriniz oLsun.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Benim anlamadığım bu kadar şikayetçiyseniz foruma girmeyin,oyunu oynamayın.Oyunu oynayacaksanızda olduğu gibi kabul edin etmiyorsanızda full sürüm çıkınca editörden değiştirin bu saatten sonra derdiniz ne anlamadım ki ben.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Bu sahneleri sanki seneler önce bir Türkçe yama konusundan hatırlar gibiyim
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

AsLında Sigames iLe konuşup Türkçe yama oLayından da adamLarı vazgeçirmek gerek. 3 yıL önce adamLara Türkçe yama ekLeyeLim dediğimizde adamLar böyLe bir niyetLeri uzunca bir süre oLmadığı söyLüyordu ama şimdi geLecek yıL oyun beLki Türkçe oLacak. O zamanda bu zihniyete yaranamayız. AdamLar o kadar işLerinin arasında tek kuruş menfaatLeri oLmadan data hazırLAsın, uğraşsın, çabaLasın, miLLet sağda soLda gezerken, adamLar data yapsın, veri girsin, uğraşsın, sonra aLdıkLarı tepkiye bak. Kimin için uğraşıyoruz ki. Niye uğraşıyoruz. Madem çok biLiyorLar geLsinLer yapsınLar Türkçe yamayı da, datayı da bizde oynayaLım bakaLım, nasıL oLuyor.

10. Default

Biz Bize Yeteriz Arada Çürükler de Olsa O Şey Güzelliğini Kaybetmez Hiçbir Zaman. Her Yerde Her Zaman ve Her Şeyde Olur Ama Önemli Olan Çürüklerin İçinde Çürümeden Sağlam Kalmak Bu Hayatta En Önemli Şeydir

Biraz Hayat Dersi Gibi Oldu Ama Durum Bundan İbaret.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    AsLında Sigames iLe konuşup Türkçe yama oLayından da adamLarı vazgeçirmek gerek. 3 yıL önce adamLara Türkçe yama ekLeyeLim dediğimizde adamLar böyLe bir niyetLeri uzunca bir süre oLmadığı söyLüyordu ama şimdi geLecek yıL oyun beLki Türkçe oLacak. O zamanda bu zihniyete yaranamayız. AdamLar o kadar işLerinin arasında tek kuruş menfaatLeri oLmadan data hazırLAsın, uğraşsın, çabaLasın, miLLet sağda soLda gezerken, adamLar data yapsın, veri girsin, uğraşsın, sonra aLdıkLarı tepkiye bak. Kimin için uğraşıyoruz ki. Niye uğraşıyoruz. Madem çok biLiyorLar geLsinLer yapsınLar Türkçe yamayı da, datayı da bizde oynayaLım bakaLım, nasıL oLuyor.
    Boyle bir arguman kabul edilemez malesef. Kimse kimsenin bogazina yapismiyor data hazirlasin diye.Istemeyen birakir yapmaz,yerlerine bu elestirileri kaldirabilecek birileri de bulunabilir pek ala.

Mesela ben yaklasik 12-13 yildir (CM zamanindan beri) oynarim,son 5 senedir orjinal oyun satin alirim,futbol bilgime cok guvenirim,cok arastiririm,cok okurum,cok mac izlerim yani kisacasi arastirmaci olmak icin gereken ozelliklerden cogunun bende var olduguna inanirim fakat bu elestirileri kaldirabilecek bir yapim olmadigindan basvuru bile yapmiyorum.

Begenmeyen,rahatsiz olan birakabilir.

Simdi siz yoneticiligi biraksaniz sizi istemediginiz takdirde zorla biri geri dondurebilir mi ? Hayir.

Gonullu olan her sekilde bu isi yapar.Bir is yapiyorsaniz elestirilere katlanmak durumundasiniz.Kimse kimseye hakaret etmiyor.Sadece elestiriyor.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Semih - Burak "compare" olmasi bile yanlis

ben anormallık goremedım tabıkı kısısel gorusum genelınde gercekcı olmus fakat orjınal surum cıkıp turkıye lıgını tamamen arastırınca kesın konusabılırız kanımca..

+ turksportal bırak ıstıfayı sakın aklınızın ucundan gecırmeyın fm sızınle daha zevklı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by burakurhan View Post
    Boyle bir arguman kabul edilemez malesef. Kimse kimsenin bogazina yapismiyor data hazirlasin diye.Istemeyen birakir yapmaz,yerlerine bu elestirileri kaldirabilecek birileri de bulunabilir pek ala.

Mesela ben yaklasik 12-13 yildir (CM zamanindan beri) oynarim,son 5 senedir orjinal oyun satin alirim,futbol bilgime cok guvenirim,cok arastiririm,cok okurum,cok mac izlerim yani kisacasi arastirmaci olmak icin gereken ozelliklerden cogunun bende var olduguna inanirim fakat bu elestirileri kaldirabilecek bir yapim olmadigindan basvuru bile yapmiyorum.

Begenmeyen,rahatsiz olan birakabilir.

Simdi siz yoneticiligi biraksaniz sizi istemediginiz takdirde zorla biri geri dondurebilir mi ? Hayir.

Gonullu olan her sekilde bu isi yapar.Bir is yapiyorsaniz elestirilere katlanmak durumundasiniz.Kimse kimseye hakaret etmiyor.Sadece elestiriyor.
    ELeştiri var, eLeştiri var. Adam gibi eLeştiriLere biz her zaman açığız. Ama böyLe eLeştiriLere kusura bakmada kimse katLanmak zorunda değiL. Bu eLeştiriLere katLanmak zorunda oLmadığımız gibi, kimseninde bu şekiLde ağır konuşmaya hakkı yoktur.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Eleştirileri kabul ediyoruz, 10 yıldır olduğu gibi, geçmişte oyuncuların özelliklerinin girilmemesi eleştirildi bugün artık oyuncuların özelliklerini tartışıyor olduk. İş oyuncuların özelliklerine kadar indiğine göre her kafadan farklı bir ses çıkmasıda kaçınılmaz oluyor. Buna saygımız sonsuz. Ama.

Eleştirininde bir sınırı olmalı, istifaya davet etmek veya ağız bozmak en basit iş. Bence önemli olan geliştirici, iyileştirici ve çözüm odaklı yaklaşım. Taraftar forumlarında örgütlenip resmi kanallarda oyunu satın almayı boykot etmek ile ne kazanılmak istenebilir ki.

Resmi araştırma forumlarında data konuları her yıl açıktır ve takip edilmektedir. Bu oyunun gelişmesini, taraftarı olduğu takımın özelliklerinin eksiksiz ve gerçeğe yakın olarak tanımlanmasını isteyen oyun severlerin katılımını her zaman beklediğimizi, fikirlere önem verdiğimizi bilmenizi istiyoruz.

Kavga yaparak, yaygara kopararak veya çözüm odaklı davranmayarak hiç bir yere varılmayacağını belirtmek isterim.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Eleştirileri kabul ediyoruz, 10 yıldır olduğu gibi, geçmişte oyuncuların özelliklerinin girilmemesi eleştirildi bugün artık oyuncuların özelliklerini tartışıyor olduk. İş oyuncuların özelliklerine kadar indiğine göre her kafadan farklı bir ses çıkmasıda kaçınılmaz oluyor. Buna saygımız sonsuz. Ama.

Eleştirininde bir sınırı olmalı, istifaya davet etmek veya ağız bozmak en basit iş. Bence önemli olan geliştirici, iyileştirici ve çözüm odaklı yaklaşım. Taraftar forumlarında örgütlenip resmi kanallarda oyunu satın almayı boykot etmek ile ne kazanılmak istenebilir ki.

Resmi araştırma forumlarında data konuları her yıl açıktır ve takip edilmektedir. Bu oyunun gelişmesini, taraftarı olduğu takımın özelliklerinin eksiksiz ve gerçeğe yakın olarak tanımlanmasını isteyen oyun severlerin katılımını her zaman beklediğimizi, fikirlere önem verdiğimizi bilmenizi istiyoruz.

Kavga yaparak, yaygara kopararak veya çözüm odaklı davranmayarak hiç bir yere varılmayacağını belirtmek isterim.
    Ne hikmetse burada yaygara koparan arkadaşLarı araştırma datasının oLduğu konuda daha önce görmedik. GeLip fikir beLirttikLerini, böyLe oLsa daha iyi oLur, böyLe oLabiLir tarzı cümLeLeri hiç görmedik.

Sen önce bir geL payLaşımcı oL, biLgiLerini, gözLemLerini aktar bakaLım zamanında adam gibi eğer biz senin fikirLerine değer vermiyorsak, o zaman geL konuş.

BunLar tamamen pLanLı yükLenmeLer bence. Birden ortaya çıkıp, sadece probLem çıksında, ne oLursa oLsun mantığı güden adam bu amaç iLe bu forumdadır. Başka açıkLAması da yok.

Yöneticiler gerçekten konuyu noktalamışlardır .

ama olay kavgaya, laf atmaya gitmemesi gerekiyor aslında bu gibi forumu çirkinleştiren şeylerden kaçıp bir öneri, geliştirmeye yönelik fikirlerle cevap yazılması gerekir yarım saattir inceliyorum gereksiz gereksiz alıntılar yapılıp laf sokulmaya çalışılmış ....

son olarak oyuncu profillerinin teknik özelliklerinin milimetrelik değiştirmek isteyenleri anlamıyorum değişicekse değişir zaten (örnek ; RADAMEL FALCAO : adam bir patlama yapmasaydı profili hala aynı kalması bence sorun değildi zaten adam iyiydi oynatmakta bitiyo iş)

örneğimden yola çıkarak söylüyorum ..

gerçektekiyle oyundaki karşılastırmalar çogu zaman genele bakılarak yapılıyor..... oyuncuların istenilen seviyede olmamasının nedeni, gerçekteki TEKNİK DİREKTÖRLERDEN kaynaklandıgını görmek gerekiyor artık..

bence FM deki asıl olay oyuncudaki potansiyelini hissedebilmekte...VİLLAS BOAS iyi yönetmeseydi FALCAO da iyi olmazdı...

Aykut kocaman EMRE yi istenilen seviyede oynatmıyorsa, araştırmacılarda emreyi bu yüzden yine aynı çiziyorlarsa bence sorun yoktur..
    bence bu ayrıntıları şuan çoğu kişi atlamış durumda

FMde de aynı, editöre gerek duymuyorum potansiyelini hissettiğim oyuncuları geliştiriyorum ve gerçekçi başarılar elde ediyorum

Miles jacobson da her sene bu oyuncu geliştirmeyle ilgi oyunu geliştiriyor buna eminim yavaş yavaş FM herkesin istediği seviyeye yaklaşacaktır

araştırmacılar zaten bütün futbolcuları 1 e 1 çizecek diye bir şey yok (kötü bir şey sölemedim sakin olalım arkadaşlar )

FM hepimiz için

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by malpince View Post
    ben en iyi takım olmasını istemiyorum, doğrusu neyse onu olmasını istiyorum. burak'ın finishinginin artmasını istiyorum s.inanın belki de creavitysinin 16 olmasını istiyorum. muhammetin tekniğinin 19 olmamasını istemiyorum. sabrinin hızlı olmasını ama orta açmasının 14 olmamasını istiyorum. yobonun konsantrasyonunun 10 olmasını istemiyorum. alexin konsantrasyonunun 7 olmasını istemiyorum. kazımla servetin hızının aynı olmamasını istiyorum. bütün olay bu yani...
    Söylediğin değerler hep 1 puan aşagı yada yukarı değerler. Bunun için mi bütün isyan? Selçuk'un yaratıcılıgı zaten 15 diye biliyorum. Muhammet'in teknigi 19 olmazsa 18 olur taş çatlasın 17 olur daha az olamaz. Alex maç içi devamlılıgı çok yüksek bir oyuncumu ki konsantrasyonu artsın diyorsun? Servet'in hızlanması zayıf ama hız olarak kimse yavaş olduğunu söyleyemez. Onun sorunu o hıza çıkma süresiyle ilgili. Maçta gözlemlenen hızdan çok hızlanma ile ilgilidir. Oyuncular kolay kolay maksimum hızlarına ulaşabilecek pozisyon, fırsat yada alan bulamazlar.
    Sabri'ye gelirsek Sabri başarılı orta yüzdesi olarak yıllardır belli bir istikrarı tutturmuş bir oyuncu. Resmi kayıtları yıllar önce gördüğümde ben de şaşırmıştım çünkü maçlarda çoğu bek oyuncularının olduğu gibi ayarsız zamansız ortalar yapabiliyor bu da daha çok sabrinin karar verme, sogukkanlılık, oyun zekası ile ilgili sorunlardan kaynaklanıyor. Ama orta açma konusunda 14 olmasa bile 13 verilebilir belki daha düşük olmaz. Adamın yüzdeleri belli isteyen araştırabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yahu eskiden biz bu oyunu gerçekte hiçbir zaman oyundaki potansiyeline ulaşamayacan oyuncularla oynamadık mı? (Tsigalko,Nikiforenko vs vs.) 2005'ten bu yana her yıl bu olay azaldı ve artık gerçekten potansiyelli gençler oyunda yıldızlaşıyor diyebiliyoruz. Yani amacı nedir bilmiyorum fakat database kalite olarak bana kalırsa son derece iyi hazırlanmaya çalışılırken bu kadar ağır eleştirilere ne gerek var ? Ben eskiden beri hep ayn şeyi düşünüyorum. Diğer ülkelerin gözlemcileri ülkelerindeki çoğu oyuncunun reeldeki potansiyelini oyuna yansıtırken abartıyor. Bu işi en iyi yapan ülkelerden birisi Türkiye olarak görüyorum çünkü olabildiğince oyuncu neyse odur mantığı hakim. Bugün biz Emre Belözoğlu'nun güç,kondisyon,top kapma ve markaj gibi özelliklerini 20 de yapabiliriz. Bu size ne kazandıracak onu anlamadım ben?
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

21. Default

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Yahu eskiden biz bu oyunu gerçekte hiçbir zaman oyundaki potansiyeline ulaşamayacan oyuncularla oynamadık mı? (Tsigalko,Nikiforenko vs vs.) 2005'ten bu yana her yıl bu olay azaldı ve artık gerçekten potansiyelli gençler oyunda yıldızlaşıyor diyebiliyoruz. Yani amacı nedir bilmiyorum fakat database kalite olarak bana kalırsa son derece iyi hazırlanmaya çalışılırken bu kadar ağır eleştirilere ne gerek var ? Ben eskiden beri hep ayn şeyi düşünüyorum. Diğer ülkelerin gözlemcileri ülkelerindeki çoğu oyuncunun reeldeki potansiyelini oyuna yansıtırken abartıyor. Bu işi en iyi yapan ülkelerden birisi Türkiye olarak görüyorum çünkü olabildiğince oyuncu neyse odur mantığı hakim. Bugün biz Emre Belözoğlu'nun güç,kondisyon,top kapma ve markaj gibi özelliklerini 20 de yapabiliriz. Bu size ne kazandıracak onu anlamadım ben?
    Belki Emre'nin Özelliklerini 20 Yaptırıp FM Oynayan Bir Gerçek Menejere Emre'yi Transfer Ettirmek Olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by JohnConner View Post
    daha fenasını dediler arkadaşım üç sayfayıda okudum emre xavi,iniesta ve fabregastan daha iyi diyen biri var yazılanlara yeniden göz atmanı tavsiye ediyorum
    Arkadaşım bir kişi bunu dedi diye niye bu kadar ciddiye alınır. Deyip demediğini bilmiyorum ve umurumdada değil ama şu geldiğimiz nokta çok komik bir durum. Şu takımlarımızda oynayan en fazla 2-3 adam haricinde hiç birisi Avrupadaki hayal ettiklerimizle kıyaslanamaz bile. Tr standartlarına göre iyi oyuncular olduğunu veya başka bir oyuncudan iyi olup olmadığını oturup tartışabilirsiniz ancak gidipte Xavi Iniesta ile kıyaslamış birisine cevap dahi vermemen gerekir bu durumda.

FM'den soğudum demoyuda indirmeyi düşünüyordum ama oyunu oynamayacağım. Resmen iğreniyorum şu tartışmalardan sonra... Değeri 15 olmuş niye 17 değilmiş, niye abanma 10da 15 değil. Bir oyuncunun 17-18 değerleri hakettiğini göstermesi için ilk önce hem liginde hem Avrupa kupalarında hemde milli takımla büyük organizasyonlarda birşey ispatlaması istikrar sağlaması lazım. Bizim ligde bu tür bir takım bile yokken oyuncuları sadece ligin içinde oynadıkları oyunla puanını 17-18 yapacak olursak işimiz var. Bu demek değilki bir oyuncu olağanüstü performans göstersin ve gözlere batıra batıra özelliklerini sergilediği takdirde ona hakkettiği değer verilmesin. Bunlar istisnaidir. Ancak Türk futbolunda bir gerçek var...

U-17, U-19 yaş kategorilerinde bir çok oyuncumuz -8 , -9 PA, 22-23 yaşlarında 150-160 PA, daha sonrasında 115, 120 PA... Bence her oyuncunun özelliklerinin artması gerektiğini savunmak yerine bu saydığım grubun dışına kendini atmayı becerebilen adamların yüksek olması gerektiğini savunmak daha mantıklı.

F.Bahçe'nin şampiyon olup olmadığıda umurumda değil. FM'de takımı aldıktan sonra 3-4 iyi transfer yaparsan zaten ligi götürürsün büyük takımlarla, bu kadar tartışma manasız geliyor.

Favori oyuncumda Necip Uysaldır... Son milli maçta döktürdü çocuk. (Macaristan U-21; 2-1) Bence bu çocuğun değerleri farklı gözlemlenmeli. Ben sadece bir örnek veriyorum. Mesela demiyorumki Bu oyuncu iyi ancak Gökayda iyi olmalı. Hayır. Ben bu oyuncunun oyununa baktığım zaman çok şey görebiliyorum ve sadece bu oyuncu için bunu söylüyorum. Sarı çizmeli Mehmet ağa ile kıyaslama gibi bir düşünce ile söylemiyorum. Yukarıdaki verdiğim PA örneğinin dışına çıkacak Türk oyunculardan diyorum. Gökay'ı da ayrı bir yerde değerlendirmek gerekir. Ama biz Necip ile Hakan Şükür'ü bile kıyaslarız böyle bir durumda.

23. Default

Hacı Bektaş Veli'nin Bir Sözü Vardır; Eline, Diline, Beline Sahip Ol (Baş Harflerinden Oluşan [EDEP] Kelimesi Herşeyi Özetliyor.

İnsan Önce Kendisini Bilsin ki Yaşadığı Dünyanın Nimetlerini İyi Anlasın Edepli ve Ahlakından Hiçbirşey Kaybetmesin

Bu oyun uluslararası bi oyundur. Yerel bi oyun değildir. Yerel oyun olsa emreyi 17-18lik yaparsın.ama sırf gönüller şen olsun diye X fubolcunun top kapması pası 17 olduysa,atıyorum Essien,diaarra xabi alonso "arkadaş X'in pası öyleyse ben nasıl 17 olurum" demez mi?
    Bazı arkadaşlar heralde sadece Türkiye ligini izliyor. Algılamadaki hatalar bu yüzden çıkıyor gibi. 3.ligde bi maça gittiniz.o maçta cengiz diye bi adam var bi hızlı bi hızlı, pasları mükemmel, ceza sahasında her vurduğu gol, kimin yanına gitse tık diye topu alıveriyor. Bunun özellekilerini full 18 olsun diyemezsin.Ama izlerken öyle bi iz bırakıyodur sende.O kendi sınıfında öyledir. Süper Lig topçuları içinde durum budur.
    Last edited by burock0 : 11.Ekim.2011 at 16:01

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Şimdi sezon 10 kere tekrar edilip bir takım puan ortalaması olarak en yukarda olunca o takımın bütün oyuncu değerleri muazzam şekilde doğru verilmiş mi oluyor? Hiç hata yok yani. Veya hiç eksik yok? Bu mudur kanıt?
    Hata yok diyen olmadi. Hatta bir cok defa hatalarimizin/eksiklerimizin olmasinin muhtemel oldugunu yazdim.

Bu baslik, bir kac gundur arastirma ekibinin fanatik seviyede Galatasaray'i yucelten sekilde davrandigini dusunen ve bunu yaziya dokenler icindi.

Bu onyargili yaklasimi kirarak oyuncu ozellikleri hakkinda verimli bir diyalogun (arastirma bolumu acilinca) baslamasini istedik.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Emreden nefret edenler bu tartışmalardan sonra 5 kat daha nefret edecek oyuncularımızı güzel tanıtın beyler hepsi şuan açık hedef

Quote Originally Posted by Vieri View Post

Sayin Mustafa Bey,

Binlerce uyesi olan bir forumda,bir arastirma alaninda her tarzda yaklasimin,elestirinin olabilecegi gercegini goz ardi etmemek gerekir.Herkesten ayni saygiyi,ayni cozum odakli tavri gormeniz mumkun degildir malesef.

Iste burada yoneticilik yapan,arastirma yapan arkadaslarin bu konuma uygun olup olmadiklari ortaya cikiyor.Ciddi bir is yapiyorsaniz ve yaptiginiz is, binleri,milyonlari ilgilendiriyorsa bu isin her turlu zorluguna katlanmak durumundasiniz.Daha onceki mesajimda belirttigim gibi kimse bunu yapmak zorunda degil.Ben bu elestirileri kaldiramayabilirim diye (kendi takimim olan Fenerbahce ile ilgili gercekten bu isi yapabilecek bilgilere sahip oldugumu dusunsem de) basvuru bile yapmiyorum.

Yani tezim su ; evet elestirinin her zaman saygili,cozum odakli,bir bilgiye dayali olmasi,hakaret icermemesi gerektigini dusunurum fakat binlerce farkli karakter ozelliklerine sahip insanlarin bir arada bulundugu bir platformda ne yazik ki hakaret de olur sert elestiriler de. Forum kurallarina aykiri davrananlarin zaten ceza aldiklarini goruyoruz. Onun disinda net bir sekilde soyluyorum,bu elestirileri kaldiramayacak insan yapmasin bu isi.

Yani siz cok hakli bir sekilde ne kadar cozume yonelik,hakaret icermeyen elestirilere acigiz deseniz de,bu mumkun olmayacaktir.Sizin dediginiz tarz koca forumun %20sinde yok malesef.

ben oyuncu profillerini gayet başarılı buldum sadece felipe melo demiştim daha önceki yorumlarımda o da italyada yılın bidonu seçildikten sonra normal bir profil diye düşünüyorum..

emeğinize sağlık turskportal

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

bence eleştiri her zaman gereklidir ama altının da dolu olması gerekir. benim turksportalı eleştirdiğim tek bir konu var. o da araştırma konusundaki tavırları. isteyen adam birtakım şartları yerine getirecek şekilde araştırma takımına dahil edilmeli bence. örneğin bi adam fenerbahçe araştırmacısı mı olmak istiyor alırsın adamı yapacağın iş bu dersin. sezonda şu kadar maç, şu kadar antrenman vs vs. takip ettiğini ispatlaması kaydıyla, gerekli işleri de eksiksiz yaptıysa kabul edersin araştırmasını. 100 kişi mi gönderdi böyle, alırsın ortalama değerleri koyarsın. daha gerçekçi olur.
    böylece sızlanan adama da gel elini taşın altına koy demiş olursun. bakıyorum öyle adamlar var ki 1 kez canlı izlemediği adam hakkında atıp tutuyor. ama gayet haklı eleştiri yapanlar da var. evet ben de beğenmiyorum datayı yer yer. bi uyumsuzluk olduğu kesin. ama küçük ama büyük. hatta benim eleştirme hakkım da var çünkü zamanında araştırma ekibinde yer almak istediğimi belirtmiştim.kabul edilmedi. turksportalın yanlışı burdadır bence. eleştiren adama buyur gel demek en iyi çözümdür. 1000 kişi araştırsın bi takımı fena mı olur?

not: bence ilk mesajdaki savunma haklı olmakla beraber biçimi yanlıştır. oradaki ortalamalar, gerçek hayatta bu sezonu 10 kez oynatıp çıkan sonuçların ortalamasıyla karşılaştırabilseydik bi anlam ifade edebilirdi.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by serwan View Post
    not: bence ilk mesajdaki savunma haklı olmakla beraber biçimi yanlıştır. oradaki ortalamalar, gerçek hayatta bu sezonu 10 kez oynatıp çıkan sonuçların ortalamasıyla karşılaştırabilseydik bi anlam ifade edebilirdi.
    İki tür temelsiz eleştiri tipi yoğunluk kazanıyor bu mesele üzerine; birincisi "Fenerbahçeli oyuncuların değerlerini düşük veriyorsunuz", ikincisi ise "Galatasaraylı oyuncuları şişirip Fenerbahçeli oyuncuları düşürüyorsunuz" şeklinde.

Bu başlık, benim anladığım kadarıyla, ikinci eleştiri tipine cevap niteliğinde. "Gerçekçilik" ise daha çok birinci eleştiri tipinin cevabı.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Sayfa 5 / 9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri