Originally Posted by
ForsakeN
Özer aslında mevcut yeteneklerini gösteremiyor. Fenerbahçe'ye geldliğinden beri sakatlıklardan kurtulamadı. Oynadığı maçlarda da sahada ondan fizik kapasitesinin kaldırmayacağı şekilde mücadele etmesi istendiğiniden(veya Özer kendi bu şekilde oynamak için uğraşıyor) , yapmak istediklerini sahaya yansıtamıyor. Bu olay oyunda nasıl yansıtılabilir bilmiyorum ama work rate-teamwork-determination özelliklerinin artırılması gerekiyordu zaten. Ama bir futbolcunun da tekniğinin,paslarının oyun zekasınını bu kadar gerileyebilmesi mümkün gibi gelmiyor bana.
[YOUTUBE="0qzOkcei8GI"]Bir zamanlar Özer Hurmacı[/YOUTUBE]
Özer bundan farklı bir oyuncu değil zaten şu anda da.
Videoda bakarsan attığı pasların şiddeti genellikle zayıf. Yüzlerce pozisyonun arasından seçmece yapılmış. Özer'in en büyük sorunu devamlılık ve oyun zekası. Özellikle videoya pozisyon seçerken boş alanı katettikleri pozisyonları seçmişler ya da pas alanındaki oyuncuya markaj uygulanmayan paslarını seçmişler. Zaten Özer'i teknik bir oyuncu olarak yansıttık.
Özer'in work rate'ini en fazla 1 yükseltebilir belki. Aggression'ı +2 yükseltmeyi planlıyorum ki agresifliğini oyun içinde yansıtsın. Özer orta alanı kontrol eden bir oyuncu değil, work rate fazla yükselirse orta alanı tek başına kontrol eden bir önlibero olur zamanında Aurelio'nun her yere ayak bastığı gibi. Özer bunu yapabilir mi sizce?
Özer çok ağır sakatlık geçirdi. Sakatlıktan sonra eski azminin kalmadığını görüyorum ve üzülüyorum. Psikolojik bir durum da olabilir, yardım edilmesi gerekebilir. Aykut Kocaman olmasaydı belki de gönderilmişti Özer. Fenerbahçe futbolcusunun umursanmaması gibi bir şey olamaz, yöneticiler bu konuyu çok umursamazlar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı