orjinal oyun alanlar için bir çözüm yolu bulsunlar en azından...bunu nasil yaparlar bilmiyorum ama steam'de oyuna başladığımızda geçici türkçe dil i kullanma olasılığı olabilir...steam kapatıldığında otomatik dil dosyasını data üzerinden geri çeker...tekrar oyunu açtığımızda tekrar dil dosyasını kopyalanmayacak flu şekilde koyar ve orjinal oyun oynayanlarda türkçe dil desteğini doyasıya yaşamış olur...buda bir çok türkçe çiksin diyenleri orjinal konusunda teşvik eder...
TÜRKÇE FM İÇİN !!!LİSANSLI OYUN !!!
(FM için değil genel olarak konuşuyorum)
Keyler orijinal o konuda sıkıntı yok. Ama Rusya için ayrılmış keyler ve ücreti daha uygun o yüzden. Zaten Rusya'dan alınma şekli de DVD-CD kutularının üzerindeki keylerin fotoğrafı çekiliyor ve almak istenen kişiye veriliyor. Daha önce Battlefield 2 almıştım 35 TL'ye o şekilde geldi bana.
Ama sorun şu ki, Steam bu keylerin Rusya için olduğunu bildiğinden bazen şikayet üzerine bazen de kendi kontrol ederek iptal ediyor keyi. Hatta Steam hesaplarını da kapatıyor kimi zaman. Çok nadir de olsa böyle bir durumla karşılaşmak olası.
Somut adımlar atılana kadar heyecanlanmayın derim.
Örnek resim (benim BF2 keyi):
![]()
Benim tek bir dileğim var şu konunun FM 14 Türkçe Olabilme İhtimali adında açılması...
Artık her yıl okumaktan, beklemeden o kadar sıkıldım ki.
İngilizcem oyuna yetiyor, hatta zaman zaman yeni kelimelerde öğrenmeme sebep bile oluyor, bu yönden mutluyum; ama şu oyunu bana sevdiren Turksportal'ın daha ben çok küçükken CM serisini Türkçe yapması idi. Umarım oyunda artık kendiliğinden bu imkanı buluruz.
Arkadaşlar lütfen orjinal alalım, şayet ben de ilk defa oyunumu bu sene orjinal aldım. ARAL'da en çok satan listesinde 2, D&R de ise 1. sıradaydı sanırsam. Haydi arkadaşlar Orjinal FM 2012 alalım !
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
türkçe olup olmaması konusunda yıllardır aynı yorum yapılıyor. şirket "türkiye'de şöyle şöyle satılırsa türkçe'yi ekleriz" demiş. hayır bunu "ne var yani, herhalde böyle yapacaklar" diye kabul eden insanlar var. benim asıl anlamadığım husus da bu.
bakın sevgili arkadaşlar. siz esnafsanız, siz müşteri memnuniyeti gözeten bir şirketseniz, önce hizmet verirsiniz. bunu anlamanız önemli.hizmeti vermeden bir şey istemek abesle iştigaldir. siz tavukburger yemek isteyen birine önce hamburgerimizden 10 adet yemelisiniz, o zaman istediğiniz tavukburgeri hazırlarız diyemezsiniz. derseniz de hiçbir zaman o kişilere hamburger satamazsınız. bu kadar basit.
siz müşterisiniz. sizin için türkçe olup olmaması sorun olmayabilir, bari bu hizmeti isteyen-bekleyen insanlara laf sokmaya çalışmayın. hizmet veren şirketle bir bağınız yokken, kraldan çok kralcı olup konuşmak pek mantıklı gözükmüyor.
Alıntıdır .Ama bire bir katılıyorum .
Hazır bahsetmişken çevirmen olayı ne oldu? Defalarca mesaj attım dönüş olmadı.
bana şu da saçma geliyor: orjinal alanlara Türkçe olsun diyorsunuz da İngiliz'i, Fransız ı hepsi mi orjinal alıyor da kendi dillerinde oynuyorlar![]()
Bu kadar rahat olmalarının tek sebebi rakipsiz olmaları.. başka açıklaması olamaz..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ben senin Türkçe olabilme ihtimalini sevdim FM![]()
***** hala çıkmadı oynamak isteyenler bu oyunu gözunu karartıp orjınal alırlar denilen o sınır aşilir diye dusunuyorum 80 tl çok fazla ama oynamak isteyenler verir alır ben yarın bi gün alcam![]()
80 lira bi senede verilir
ama firma bana saygı duymayıp dilimi oyuna katmıyor neden vereyim 80 lirayı anlamadığım bi oyuna... 8 paket sigara içmezsin olur biter ama firma bizi çocuk avutur gibi senelerdir avutuyor
FM diğer oyunlar gibi görsellikten çok istatistikler ve yazılar üzerine kurulu olduğu için ingilizcesi olmayan birinin FM oynaması için en azından FM diline 2-3 sene alışmış olması lazım
![]()
Ben bu oyunu 15 senedir oynuyorum ve eğer yapımcıların türk insanıyla pazarlığa girişmiş olmasını bilmemiş ya da duymamış olsaydım belki de orjinal olarak oyunu çoktan almış olurdum. İnadına illegal yollarını bekleyeceğim.Aylık eşimle birlikte gelirim Allah'a şükür 50-60 tane orjinal CD almaya bile yeterli ama ben yapımcıların bu tutumunu saygısızlık olarak değerlendirdiğim için almayı düşünmüyorum. Eğer İngiltere'de ya da ne bileyim oyunda dil desteği olan diğer ülkelerde korsan olarak oyunu edinen hiçkimse yoksa eyvallah,sonuna kadar haklılar diyebilirim fakat o ülkelerde bile korsan satışı var.Bizdeki gibi değil diyenler mutlaka çıkacaktır fakat bu orada yaşayan insanların orjinal oyun edinme sebebi, emeğe olan saygılarından ya da kendi vicdanlarından değil,ülkenin bu konudaki katı ve caydırıcı nitelikte yüksek cezaları olan kanunlarından korkularıdır.Yani İngilterede bizim ülkemizdeki gibi serbest bir korsan Cd edinimi olsaydı hanginiz inanıyorsunuz orjinal alımın aynı kalacagına? Ben eminimki ingilizler bizden daha çok sömürürler. Sistem buna izin veriyorsa benim suçum ne? Ne diye sen bana saygısızlık ediyorsun? Madem sen bu ülkede orjinal oyun satışını arttırmak istiyorsun,bu ülkenin insanları sana diyorki "oyuna Türkçe ekle,orjinal alalım",sen de oyunu satacak olan taraf olduğuna göre,bu dileği yerine getirip piyasaya sür ve sonuçlara göre gelecek yıl planını yaparsın. Manav halka "Eğer bu hafta bu elimdeki ekşi portakallardan yeterince alırsanız gelecek hafta tatlı portakal getireceğim " diyebiliyor mu? Ya da konfeksiyoncu gelen müşteriye, "sen siyah pantolon istiyorsun ama eğer bu kahverengiyi alırsan ben sana siyahını da getiririm" diyebiliyor mu? Resmen önceki yıllarda korsan kullananların bazılarına orjinal oyun aldırıp en azından bu yıl bu ülkede daha çok satış yapmak için ortaya atılmış bir cümle olarak görüyorum "2013 türkçe çıkabilir" ifadesini... Umarım ben yanılırım ve seneye oyun türkçe çıkar da çoğu arkadaş oyunu daha kolay oynar.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
hocam hislerimize tercüman oldunuz
ama ben buna inanmıyorum ne varsa yine bizden var bizdekib i site elini kolunu sıvayacak disiplinli bi çalışma ile kendi yamamızı kendimiz çıkarıcaz yoksa gevura kaldıysak işimiz zor
cenker fifayıda bi şekilde oynarsın ama fm tamamen dil her yanı dil elini nere atsan dil anladın![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Yalnız orjinal oyun alan arkadaşlar aman diyim sözlerime alınmasın. herkesin bireysel tercihidir. Alana saygı duyarım ama almayana da saygı beklemek hakkımızBunu milli dava haline getirmenin de bir anlamı yok. Çoğu oyunda Türkçe dil yok zaten. Fakat gocunduğum tek nokta daha iyi satış yapmak için verilen vaatler. Yoksa insanların 1 yıl uğraş verdikleri,emek verdikleri bir oyunun 5 liraya alınmasına ben de karşıyım
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
bunun çevirisi ne acaba transda saçmalamış miles kızdımı yoksa bize@aybars_ayik_ people like you are the reason it hasn't already happened. Thief. YOU are the reason there is no Turkish language.![]()
Senin gibi insanlar bunun çoktan olmamasının (TR dilin yüklenmemesinin) sebebi.Hırsız.Sen Türkçe dilin olmamasının sebebisin
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Mantık saçma bunu desteklemek dahada saçma . Tamam saygı duyulur ona bişey diyemem ama Sen al ben Türkçe yaparım demek Nannar hocamın dediği gibi "sen siyah pantolon istiyorsun ama eğer bu kahverengiyi alırsan ben sana siyahını da getiririm" bu örneğe benziyor . Bu işte satan şart koşmaz alıcı şart koşar . Sen Türkçe yap ben alırım olmalı o mantık . Sen al ben Türkçe yapıcam demek bir çocugun yemek yemesi için kandırılması gibi bişey "sen yemeğini ye ben sana çikolata alıcam " der gibi ..
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz