Benim bir sorum olacak.Kendi antreman programımı oluşturdum bende.Youth takım içinde yapmayı düşünüyorum fakat youth training ile normal training'in arasında ne gibi farklar var?Anlatamadım galiba ama neyseTeşekkürler.
Benim bir sorum olacak.Kendi antreman programımı oluşturdum bende.Youth takım içinde yapmayı düşünüyorum fakat youth training ile normal training'in arasında ne gibi farklar var?Anlatamadım galiba ama neyseTeşekkürler.
Hocam, her ne kadar uğraştıysam da forvetlerimin defansın arkasına koşu yapmalarını sağlayamıyorum. Ek olarak orta saha ve kanat oyuncularım birbirilerini besleyemiyorlar, ya da rakiplerim anında pas atılan adamın etrafını kapatıyor. Ayrıca orta saha oyuncuları pres yapsa dert yapmasa dert pres yaptırıyorum top kapamıyorlar bir türlü, pres yaptırmıyorum rakibim savunmanın arkasına tık bir pas atıyor gol oluyor. Sıkıntı nedir çözemedim bir türlü.Galatasarayla oynuyorum, oyuncularımda kötü değil yani.
dribling,anticipation,decisions,off the ball gibi özellikleri iyi olan ve "move into channels" preferred movie'si olan oyunculara gerekli ayarları verdiğinizde rakip öne çıktığı anda arkasına kaçarlar. Fakat rakip gömülü savunma ile oynuyorsa zaten kaçacak alan olmadığı için ancak kenar ortaları ya da verkaçlarla gol atarsınız.Pres konusuna gelince eğer çok pres yapan bir takım olacaksanız sahayı enine ve boyuna daraltmanız lazım. yani geride savunma ile pres yaparsanız orta alandakiler topu kapacagız diye o kadar çok yorulurki topu kaptıklarında dogru kullanamazlar. aynı şekilde enine geniş bir alanda oynarken pres yaparsanız da oyuncu başına düşen alan aratacagından zor olur sizin için. Savunma arkasına top yememek için yukardaki özellikleri yüksek savunmacılar +dar alan ya da yavaş savunmacılar varsa geride kurulu bir savunma hattı gerekir...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Atak taktiğiyle oynadığınızda stopper/cover defans ikilisi kullanıyor musunuz?
Stoperleri o kurguyla oynattığınızda ofsayt taktiği otomatik olarak kapanıyor, sormamın nedeni odur.
FM de taktik yaparken takıma verilen komutlar ( Mantalite , Passing , Closing down , Creating freedom) var ve oyunculara verdiğimiz komutlar var ( Full back / defend vs ).
Oyunculara asistan manager verdiği rapora göre mi ( Full back / defend vs ). komutları ayarlamak yada her oyunucunun kendi has özellikleri var ona göre mi ayarlamak daha faydalı.
Mesala bir oyuncunun Mantalitesini belirleyen özellikleri nelerdir yani bir defans oyunucusun Mantalitesi 1- 20 arası değer vermemiz gerekiyor hangi özelliklerinin dikkate almamız lazım. Tabi Mantalite , Passing , Closing down , Creating freedom , ayarlamamız için bakmamız gereken özellikleri nelerdir ?