Hocam maç içinde stoperlerimin arasına çok sayıda top atılıyor.Defanslarımdan hızlı olanı Center Defend-Cover daha yavaş olanı Center Defend-Stopper oynatıyorum sizce nasıl bir çözüm üretebilirim?
Hocam maç içinde stoperlerimin arasına çok sayıda top atılıyor.Defanslarımdan hızlı olanı Center Defend-Cover daha yavaş olanı Center Defend-Stopper oynatıyorum sizce nasıl bir çözüm üretebilirim?
Stoperlerin hızlanması,çevikliği,ön sezileri ve topsuz alan gibi özellikleri rakip forvetlerden düşük olduğu sürece arkaya adam kaçırırlar.bunu en aza indirmek için bahsettiğim özellikte DC almalısın.eğer bu özellikleri iyi olmayan DC'ler kullanıyorsan da savunma hattını geride kurmalısın.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Stoperde teknik özelliklerden daha çok fiziksel ve mental özelliklere dikkat ederim.Sezme,pozisyon alma,konsantrasyon gibi özellikleri iyi olmalı defanslarımın.
Stopper oynattığım oyuncu:
Cover oynattığım oyuncu:
Dediğiniz özellikleri türkiye ligi için iyi olan oyuncular yani taktiksel bir şey olduğunu düşünüyorum o yüzden ve ne yaparsam yapayım ligin en güçsüz takımı bile en az 1-2 kere bu işi yapıyor.