1 ile 22 arası toplam 22 sonuç

Konu: Uzman Sorusu

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    33
    Mesajlar
    2,976

    Default

    Quote Originally Posted by meddah View Post
    Konu futbol. Ve bildiğimden değil, bilmediğimden soruyorum.

    Şu mesajdaki videoyu izleyince aklıma takıldı bu soru. Hepimizin bildiği üç basit futbol kuralı üzerinden giderek sorumuzu inşa edelim:

    1 - Avantaj Kuralı: Hakem, oyun kuralları dışı bir hareket sonrası, top hala bu hareketten dolayı serbest vuruş kazanması gereken takımda ise, takdir hakkını kullanarak oyunu durdurmayabilir, devam ettirebilir.

    2 - Avantaj kuralına bağlı olarak; eğer 1. maddede bahsedilen oyun dışı hareket, kart ile cezalandırılması gereken bir hareketse, hakem, yine de takdir hakkını kullanarak oyunu durdurmayabilir, devam ettirebilir. Daha sonra, oyunun durduğu ilk pozisyonda döner ve kart ile cezalandırılması gereken oyuncuya kartı gösterir.

    3 - Bariz Gol Şansı: Zurnanın "zırt" dediği yer; Hakem, bir faul veya elle oynama pozisyonu için, devamında bariz bir gol şansı olduğuna hükmederse, pozisyona sebep olan oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırır.

    Ve soru: Hakem, bariz gol şansı olan bir faul veya elle oynama pozisyonunu avantaja bırakır ve pozisyon gol ile sonuçlanırsa ne olur? Pozisyona sebep olan futbolcuya kırmızı kart göstermeli midir, göstermemeli mi?

    Videoya bakalım:

    [YOUTUBE="0qJLB3zFnxU"]Video[/YOUTUBE]

    Zurich oyuncusu Eneramo, savunmanın arkasına atılan bir top sonrası Galatasaray kalecisi Muslera ile bire bir kalıyor. Muslera, kendisinden sıyrılmaya çalışan Eneramo'ya çelmeyi takıyor. Oldukça bariz bir "bariz gol şansı" söz konusu ama hakem, düdüğü ağzına götürmeye fırsat bulamadan, Sabri kardeşimiz, yüksek kişisel özellikleri sayesinde pozisyonu kovalayan yegane oyuncu olarak kademeye giriyor, fakat düşük mental özellikleri yüzünden topu kendi kalesine sokuveriyor. Böylelikle hakem, pozisyonu "bariz gol şansı" olarak değerlendirip penaltı kararı vermek üzereyken, pozisyonu "avantaj" olarak değerlendirip gol kararı veriyor.

    Soruyu tekrarlayalım: Bu pozisyon için, hakem, Muslera'ya kırmızı kart göstermeli mi, göstermemeli mi?
    GÖSTERMELİ BENCE NEDEN ÇÜNKÜ RAKİBİN ÜZERİNE KONTROLSÜZ GELİYOR VE RAKİBE MÜDAHELE YAPIYOR KESİNLİKLE KIRMIZI KARTI VERMELİYDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

  2. #2
    Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya
    Mesajlar
    405

    Default

    Quote Originally Posted by urwrdskkn View Post
    GÖSTERMELİ BENCE NEDEN ÇÜNKÜ RAKİBİN ÜZERİNE KONTROLSÜZ GELİYOR VE RAKİBE MÜDAHELE YAPIYOR KESİNLİKLE KIRMIZI KARTI VERMELİYDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
    Bu hareketi, orta sahanın ortasında bir oyuncu başka bir oyuncuya yapsa yine kırmızı kart söz konusu mu? Bu örnekte asıl üstüne konuştuğumuz konu bu. Olayın inceliği buna göre değişiyor.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

  3. #3
    Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    33
    Mesajlar
    2,976

    Default

    Quote Originally Posted by meddah View Post
    Bu hareketi, orta sahanın ortasında bir oyuncu başka bir oyuncuya yapsa yine kırmızı kart söz konusu mu? Bu örnekte asıl üstüne konuştuğumuz konu bu. Olayın inceliği buna göre değişiyor.
    yapılan faulün sertliğine göre hocam eğer çok çok sertse faullük pozisyon hakem direk kırmızı kartı verir hiç tereddütsüz bir şekilde ama eğer aynı pozisyonu hakem es geçerse direk kural hatasına girer ve bir şey daha ekleyeyim muslera eğer eneramo ya çelme attıysa maçta gole giden oyuncu kararını verir ve direk penaltı verir ve kaleciye direk kırmızı kart verir

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •