Sayfa 181 / 483 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281 ... SonSon
5,401 ile 5,430 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Telegolse işe yaramaz..

Serhat Ulueren uydurmadiysa büyük bi is yapmis olur bu röportajla.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Mecnun Otyakmaz "Başkaları da Aziz Yıldırım da beni Sivasspor maçı öncesi hep aradı, maçı vermemizi istedi"
    2. kez söylediklerinde de Mecnun başkan sözde Fenerbahçe'nin önünde daha Karabük,Ankaragücü, Buca maçları var demiş. Önce Sivasspor maçı öncesi deniliyor sonra haftalar öncesi. Ben Mecnun başkanın kesinlikle böyle birşey söylediğine inanmıyorum.

Bülent Uygun'un savcıya Alex kapağı bomba olmuş. Savcı Bülent Uygun'a Alex'i niye tutmadınız diye sormuş Bülent Uygun da Türkiye'de Alex'i kim tutabilmiş ki diye cevaplamış.

Neyse ki yakında iddianame açıklanıyor. İnşallah en kısa zamanda hakim önüne de çıkacaklar ve Aziz başkan o manşetlerle ilgili söylediklerini yapar.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tutmamakla tutamamak farklı şeyler ama "Alex'i niye tutmadınız?" sorusunun mantığında hata var.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Alex'i niye tutmadınız sorusundaki kasıt herhalde Alex'in etkili olmasına vurgudur. Zaten diğer türlü teknik manada soruyorsa teknik direktörün alanına giriyor. Ben adam adama markaj yaptırmıyorum, alan daraltarak rakibi durduracağıma inandım der savcının sorusunu yine boşluğa düşürürdü.

--------------

Kemal Kapulluoğlu (Mecnun başkanın avukatı)

"Müsabakadan önce Aziz Yıldırım'ın kendisini(Mecnun başkan) maç sonucuna yönelik aradığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Fenerbahçe'nin daha fazla seyirci getirmesiyle ilgili görüşmeler olmuştur."

S.Ulueren her zamanki gibi çarpıtarak, patırtıya getirerek karalamalarına devam etme amacındaydı.

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=k...ime=22-11-2011

00:51'e ayarlayıp izleyebilirsiniz.
    Last edited by TR.CaPTaiN : 22.Kasım.2011 at 03:11
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ben nedense gündeme getirilmemesi tercih edilen Mehmet Yıldız'a teklif edildiği iddia edilen 1 milyon doları merak ediyorum. Bu konu diğerinden ciddi gibi geldi bana keza diğerini avukat yayınladı ama bu konuyu savcıya da ilettikleri ve iddianamede olacağı gibi bir şey okudum ekşisözlükte.

ayrıca aziz yıldırım ya da herhangi bir sorumlu "maçı bize ver" gibi bir istekle mecnun başkanı aramışsa bu şike yapıldığını kanıtlamaz,kişiler teşebbüsten ceza alırlar ve kulübün kapısından dahi geçemezler bir daha.Zaten gerçekten varsa bu konuşmalar gsm operatörlerinden edinilebilir bunlar.zor bir şey değil temmuz'un ilk günlerinde neler neler gördük biz değil mi
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serhat Ulueren gibi insanlar nasıl olurda ceza almaz ben hayret ediyorum. Yolda rahat rahat yürüyebiliyormudur acaba. Ben yolda görsem kovalarım o derece kıl oluyorum bu adama. Spor programı adı altında Fenerbahçe Düşmanlıklarını yansıtıyorlar. Aziz Yıldırım içerden çıksada bir ayar verse şu insanlara.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Mecnun Otyakmaz "Başkaları da Aziz Yıldırım da beni Sivasspor maçı öncesi hep aradı, maçı vermemizi istedi"
    Kaynak ne ? Kendi agzindan mı duydunuz. Avukatlar yalanladı..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19297679.asp

Haber burada.Serhat Ulueren varsa haber asparagastır bence.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Haber doğruda yansıtılışında bir problem var diye düşünüyorum. Çünkü aktarılan herşey yoruma döküldüğü anda Serhat Ulueren yok öyle değil de böyleydi dedi vs. diyerek düzeltmeler yapıyordu. Madem öyle değil böyleydi o zaman olduğu gibi yazsaydın.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

şte Telegol Programı Sunucusu Serhat Ulueren'in Metris'de Mecnun Otyakmaz ile konuşmaları:
    Aziz Yıldırım ve birkaç kişi bize haber gönderip, maçı vermemizi istedi. Ancak telefonlarına çıkmadım. Ortada ne para var ne de çanta. Mehmet Yıldız, "Başkan Trabzon 1 milyon teşvik primi veriyor" dedi, "Söyle onlara ne maç satarız, ne de teşvik alırız" karşılığını verdim. Kalecimiz Korcan'ı da yaktılar.Neymiş, elinden topu kaçırmış. Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan'ı da biz satın aldık S.U: Mecnun Başkan nasılsın? 3 Temmuz'dan bugüne neler yaşadın?
    M.O: Gençliğimin önemli bir zamanı cezaevinde geçti. Gençlik yıllarımda maalesef pis işlere bulaştım. Evet, hepsi hataydı. Gençken içimdeki şiddet fazlaydı ve bunların bedelini 95 yılına kadar ödedim. Sonra tövbe ettim.
    Maçtan önce oyuncuları uyardım
    S.U:
    Peki ne yaptın ki bugün buradasın. Şikeye nasıl karıştın?
    M.O: Ben ve arkadaşlarım asla şike yapmadık. Aziz Yıldırım'la çok görüşen, hatta iyi anlaşan bir kişi değilim. Aramız hep gergin olmuştur. Yıldırım, şampiyonun belli olacağı son maç öncesi birçok kişi gibi bana haber gönderdi. Ama onlarla bu tür diyaloglara girmedim. Onlar benden Sivasspor olarak maçı vermemizi istediler ama ne telefonda ne de yüz yüze onlara söz vermedim. Maçtan önce teknik kadroya ve oyunculara, "Maçı satan şerefsizdir. Onurunuzla oynayın" dedim. Bu konuşmam gazetelerde, "Arkadaşlar sert oynamayın" şeklinde çıktı. Bu, bana ait değildir.
    Aziz Yıldırım o parayı vermedi ki...
    Mehmet Yıldız maçtan 2 gün önce geldi, "F.Bahçe maçı için Trabzonspor takıma 1 milyon teşvik primi vermek istiyor. Ne dersiniz?" dedi. Ona şu karşılığı verdim: "Söyle onlara biz ne Fener'e maç satarız, ne de Trabzon'dan teşvik primi alırız. Sakın bir daha kimseyle görüşme." Biz Fener'e maç satmadık. Ben Aziz Yıldırım'la telefonda konuşuyorum. Üstelik maçla alakası yok. Telefonu kapatıyoruz, Aziz Başkan birkaç dakika sonra muhasebecisi Tamer'i arıyor ve "Bana acil para gönder" diyor. Ben bu konuşmalardan sonra cezaevine gönderiliyorum. Ortada para da yok çanta da.
    2006 yılından bu yana temizim
    S.U:
    Futbolda bugüne kadar hiç pis işlerin içinde oldun mu?
    M.O: İlk geldiğim yıllarda baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani tam bir rezalet durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım.
    S.U: Kaleciniz Korcan'ın yediği gol için ne diyorsunuz?
    M.O: Çocuğu da yaktılar. Neymiş, elinden topu kaçırmış. Sanki Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan'ı da biz satın aldık.
    Taşçıoğlu'nu araştırsınlar
    S.U:
    Maçtan önce elinizle 4 işareti yaptınız. Maç da 4-3 bitti.
    M.O: Yanımda Sivas Valisi vardı. Aziz Yıldırım biraz uzaktı bana. Maçın başlamasına dakikalar kalmıştı. İstanbul medyasından yakından tanıdığım 2 kişi 'size k...cağız' tarzında el işareti yapınca, ben de onlara 4 yaptım. Yani '4 atacağız size' demek istedim. Biz 4 atacaktık ama yardımcı hakem izin vermedi. Aleks Taşçıoğlu olması lazım. Mutlak golümüzü yedi. Ama o hakeme kimse bir şey söylemedi. Soruşturulmadı bile olay.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default Fenerbahçe'den çok sert açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü dün akşam Kanaltürk'te yayınlanan Telegol Programı ile bugün baz gazetelerde yayımlanan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İşte Fenerbahçe Kulübü'nün o açıklaması;

3 Temmuz’un ilk dakikalarından bu yana süregelen sistematik karalama kampanyasının bir diğer örneğine, bugün; "Hürriyet, Sabah, Pas Fotomaç gazetelerinin ve haberlerin doğruluğunu araştırmaksızın, -yalnızca hit almak uğruna- sayfalarına taşıyan internet sitelerinin" bir kez daha ortak olduğunu görmekteyiz.

Telegol programının sunucusu Serhat Ulueren, Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz ile tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi’nde görüşmüş; bu görüşmeye istinaden bazı iddialarda bulunmuştur.

S.Ulueren, Sivasspor Başkanı ile yaptığı bu görüşme sırasında, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasına dair Odyakmaz’ı defalarca arayarak, kendisinden maçın sonucunu etkileyecek yardımlarda bulunmasın istediğini iddia etmektedir.

Bu hayal ürünü ifadeler karşısında, Sayın Odyakmaz’ın avukatı Kemal Kapulluoğlu, müvekkilinin isteği üzerine yayına bağlanarak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını en yalın haliyle anlatmıştır.

Sayın Av. Kemal Kapulluoğlu, 21 Kasım 2011, Telegol Programı:

"Müsabakadan önce Aziz Yıldırım’ın, Mecnun Bey’i defalarca aradığı konuyla ilgili, müvekkilim Mecnun Bey, bu telefon konuşmalarında Aziz Yıldırım’ın müsabakaların sonuçları ile ilgili herhangi bir talebi olmadığını ancak kendisini defalarca aradığını söylediniz. Ancak yayının ilk bölümlerinde bu böyle anlaşılmadı. Sanki böyle bir talep için aranmış gibi anlaşıldı.

Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptığı dönemde Sayın Odyakmaz da başkanvekilliği yaptığı için, birbirleriyle konuşmalarından doğal bir şey yoktur. Ayrıca o dönemde deplasman takımlarında % 5 oranında seyirci getirme hakkıyla ilgili olarak Fenerbahçe’nin bu maça daha fazla taraftar getirebilmek için konuşmalar yaşandığını ifade etti. Sayın Aziz Yıldırım ile müsabakanın neticesine ilişkin hiçbir yüzyüze ya da şifahen bir görüşme olmamıştır"

Kemal Kapulluoğlu, Ziya Şengül’ün yaptığı açıklamaya istinaden"Mecnun Otyakmaz’a kimse böyle bir teklifte bulunamaz. Ben Aziz Yıldırım’ın da böyle bir teklifte bulunacağına inanmıyorum" ifadelerini kullanmıştır.

Gerçekleri paylaşmak, asılsız iddialar üzerinden spekülatif yorumların önüne geçmek adına yapılan ilgili açıklamayı, bugün bazı gazetelerin görmezden gelerek kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı görülmektedir.

Zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçmekte olan kişilere moral vermek için ziyarette bulunanların, bu görüşmeyi bir yayın malzemesi olarak kullanmasını insani her tür duygudan habersiz olmak olarak yorumluyoruz.

Bu tür bir yayıncılığı, savunma hakkını henüz kullanamamış kişilere dair sistematik karalama kampanyasının bir parçası olarak görüyor; buna alet olanları kınıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın İbrahim Akın transferiyle ilgili teklifin Beşiktaş-İBB kupa maçından önce değil, sonra geldiğini söylediği öğrenildi.

TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, geçtiğimiz Cumartesi günü ‘Futbolda şike soruşturması’ kapsamında gözaltına alındı. Önce emniyette ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Soruşturma savcısı Mehmet Berk’e 6 sayfalık ifade verdiği öğrenilen Gümüşdağ’ın soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaşlılarla çeliştiği öğrenildi.

TRANSFER TEKLİFİ FİNAL MAÇINDAN ÖNCE Mİ SONRA MI ?

Soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor(İBB) ile yapılacak kupa finali öncesi İbrahim Akın ve İskender Alın’a transfer teklifi ettikleri iddia ediliyor ; kupa finalinde iyi oynamamaları karşılığında iki futbolcuya transfer teklifinde bulunmakla suçlanıyordu. Edinilen bilgiye göre iki isim de söz konusu iddianın doğru olmadığını, bunun delililinin de transfer görüşmelerinin kupa maçının çok öncesinde, o zaman İBB Başkanı olan Göksel Gümüşdağ ile yapılmasını gösterdi.

GÜMÜŞDAĞ'IN İFADESİ DOĞRULAMIYOR

Doğan Haber Ajansının adli çevrelerden ulaştığı bilgilere göre işte bu iddia savcılıkta ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren Gümüşdağ’a yöneltilen sorulardan biriydi. Edinilen bilgiye göre Gümüşdağ'a, İbrahim Akın ile ilgili transfer teklifinin Beşiktaşlı yöneticilerin iddiasının tersine Türkiye Kupası final maçından sonra geldiğini ileri sürdü. Gümüşdağ’ın bu ifadesinde ayrıca İskender Alın ile ilgili ise ne maçtan önce ne de sonra bir transfer teklifinin yapılmadığını söylediği belirtildi.

ne kadar doğrudur bilinmez ama kaynak da aşağıda ;
    http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19303280.asp
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bana yalan gibi geldi. hadi diyelim transfer şikesi var orada; aradan kaç zaman geçti adam(gümüşdağ) kimin nasıl ifade verdiğini, kendisinin nasıl ifade vermesi gerektiğini zaten gayet iyi biliyordur. ben inanmıyorum; her zamanki gibi yalan..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

M.O: İlk geldiğim yıllarda baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani tam bir rezalet durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım.
    Geçmiş araştırılsa zaten Türk futbolunun tüm tarihinin silinip sıfırdan başlanması gerekir.

Del Piero_10 Misafir

Levent Bıçakçı açıkladı: ''Şahıslar 2 yılın altında bile ceza alsa hapis yatacaklar. Özel hüküm kondu.''

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yasa düzenlemesinin 1. maddesi kabul edildi.

1. Madde: Hapis cezalarının 17 yıldan 1 ile 3 yıl arasına indirilmesi.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Eski hali çok ağır, yeni hali çok hafif kalmış.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ortası bulunmalıydı.17 yıl ceza çok fazla sanki cinayet işlemiş gibi.Ama 1-3 yıl ceza da çok az.5 yıl olabilirdi bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Eski hali çok ağır, yeni hali çok hafif kalmış.
    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Ortası bulunmalıydı.17 yıl ceza çok fazla sanki cinayet işlemiş gibi.Ama 1-3 yıl ceza da çok az.5 yıl olabilirdi bence.
    Yanlış olmasın 17'yi nette gördüm fakat 5 yıldan 12 yıla kadarmış ceza. 1 yıldan 3 yıla kadar'a indirilmiş.

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0138.pdf

Madde 1-2-3-4'ün tamamına burdan bakabilir isteyen.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Madde 1 TBMM'den geçti.

Madde 1, B bendi 11. fıkra iptal edildi, mahkeme sonuçlanana kadar kimse görevinden azledilemeyecek.

Kalan maddeler için cumartesi oylamaya devam edilecek.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Avukatlar tutuksuz yargılama için dilekçelerini vermişler.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

SON DAKİKA

Serdar Adalı, Ahmet Ateş, İskender Alın, Korcan Çelikay ve Tayfur Havutçu'nun tahliye talepleri reddedildi.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Savcı bey kendi ağzıyla 1 ay önce "20 gün sonra iddianame hazır" diyodu.
    Bu adamlar tutuklanmadan 6-7 ay önce teknik takipteydik diyodunuz
    Elimizde kesin şike yapılmıştır bunu belgeledik diyodunuz
    5 ay geçti gün yüzüne çıkalı
    1 senede iddianame hazırlamak bu kadar mı zor ?
    Hani öyle 200-300 kişi falanda değili 40 küsür kişi (yarısı çete kurmaktan zaten o ayrı dava)
    Anlamıyorum TS şampiyonlar ligine alındıktan sonra aynı gün içinde jet hızıyla Sadri Şener'in yurt dışı yasağını kaldıran jet adaletimiz neden hala karınca hızında ilerliyor ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yasanın son düzenlemesi aslında ilk olması gereken. Düzenlemeden önceki hali çok ağırdı. Ben altında bir artniyet aramıyorum ama bu zamanlama bence doğru değil. Artniyetli ya da değil madem cezalar düşürülecekti neden başta değilde şimdi sorusu sorulabilir insanlar tarafından. Haklılık payı da vardır. Ben biliyorum bu düzenleme ile suçlu olsa bile insanlar serbest falan kalmayacak, cezaları azalacak ama sonuçta spordan uzaklaştırılacak suçu sabit görülen mühim olan da bu. Ama konu hakkında bilgi sahibi olmadan "şikeciler kurtarıldı" vb söylemlerde bulunanlar elbette çıkacak. Yaratılan algı çok fena yerlere gidiyor.

Artık kabak tadı verdi bu soruşturma ayrıca, iddianame tamamlansın adı geçen herkes yargılansın, suçluysa çeksin cezasını değilse de aklansın. Bu süreç çok yavaş ilerliyor böyle saçma şey olmaz. Şu anda içerde bulunan X şahsı aklandığında ne olacak adam aylardır içerde hem de yok yere. Aklım almıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

pazartesi, salı başkan çıkar. ortalık çok karışacağa benziyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

gündemden uzak kaldım da Başkan yeni düzenlemede ki hangi maddeden yararlanarak çıkıyor ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Yasanın son düzenlemesi aslında ilk olması gereken. Düzenlemeden önceki hali çok ağırdı. Ben altında bir artniyet aramıyorum ama bu zamanlama bence doğru değil. Artniyetli ya da değil madem cezalar düşürülecekti neden başta değilde şimdi sorusu sorulabilir insanlar tarafından. Haklılık payı da vardır. Ben biliyorum bu düzenleme ile suçlu olsa bile insanlar serbest falan kalmayacak, cezaları azalacak ama sonuçta spordan uzaklaştırılacak suçu sabit görülen mühim olan da bu. Ama konu hakkında bilgi sahibi olmadan "şikeciler kurtarıldı" vb söylemlerde bulunanlar elbette çıkacak. Yaratılan algı çok fena yerlere gidiyor.

Artık kabak tadı verdi bu soruşturma ayrıca, iddianame tamamlansın adı geçen herkes yargılansın, suçluysa çeksin cezasını değilse de aklansın. Bu süreç çok yavaş ilerliyor böyle saçma şey olmaz. Şu anda içerde bulunan X şahsı aklandığında ne olacak adam aylardır içerde hem de yok yere. Aklım almıyor.
    Çok haklısın. Madem düzenleme yapacaktınız başlarda yapsaydınız. Şuan çok kritik bir karar alındı ve suçlu olmasalar bile suçlu damgası yiyecekler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence karar iyi oldu. Aziz Yıldırım hakkında bilip bilmeden atıp tutamayacaklar artık. Adam en ufak suçlamada çıkıp kendini savunabilecek. Aklanacağına inancımız sonsuz.

Mesaj Yetkileri