Yasa değişikliği artık kaldı.Hiçbir milletvekilinin böylesine sıcak bir dava devam ederken ve yasa değişikliği veto yemişken tekrar meclise sunma cesaretini gösteremeyeceğini dün Bülent Arınç dile getirdi.Bana kızsanız da bu yasa değişikliği için şu anda uygun zaman olmadığını düşünen tek kişi ben değilim. İnsanların şike yaptıktan sonra alacağı ağır cezalar var.Doğrudur... Bu cezalar çok ağır olabilir fakat bu suçu işlemediğiniz sürece sizin bu cezalarla muhatap olmak gibi bir durumunuz yok. Belki gelecek yıllarda bu yasa düzenlenebilir fakat bu dava yasanın şu anki haliyle görülmeliydi ve öyle de olacak artık. Yasadan önceki maçlarda yapılan şike o tarihte suç kapsamına girmediği için "nitelikli dolandırıcılık" olarak adlandırılarak iddaanamede yer bulmuş. Galatasaray'ın Denizlispor ile ilgili kasadan kaybolan 1 milyon meselesi de iddaanamede varmış fakat yasadan önce teşvik suç olmadığı için cezai işlem yokmuş teşviklere.

Şampiyonlar ligine Fenerbahçe'nin alınmayışı konusu apayrı bir konu.Şikenin yapılmış ya da yapılmamış olmasından ziyade usül yanlışı var diyelim. Ama benim komiğime gidenseFenerbahçe'nin , bir insanın evi yanarken evine üzüleceğine içerde kalan parasına üzülür gibi , Kulüp tarihine kara bir leke sürülmek üzereyken ve takımın ligden düşürülmesi konuşulurken ,bunların sebeplerini ve sonuçlarını araştırmaktansa gidip UEFA ile uğraşıyor olması. Platini'nin dün TV'de röportajını gördüm. Neden Fenerbahçe'yi almadınız diyorlar. Adam gayet rahat " Siz de biliyorsunuz nedenini. İddaaname açıklanınca göreceksiniz" diyor. Hiç öyle şüphe falan yok yani. TFF'den 2 adamı ateşe atmanın anlamı yok. Hala işlendiği iddaa edilen suçu işleyen kişilerle değil , işlerini yapmaya çalışan kişilerle,kurumlarla ve camialarla uğraşmaya çalışan bir Fenerbahçe yönetimi kriz yönetiminde başarısız olmuştur. Usül konusunda yanlış yapılmış olsa bile, dava sonuçlanmadan Şampiyonlar ligine alınması gerekiyor olsa bile, kusura bakmayın ama bu suçların işlendiği delillerle kanıtlandığı gün hiçkimse Fenerbahçe'yi ve bu suçları işleyenleri savunamaz. "Şüphemiz vardı,çıkardıki,bakın gerçek çıktı" diyip kenara sıyrılır herkes. Bence Fenerbahçe yönetimi yanlış yolda ama yol da sizin , Fenerbahçe de, başkan da, yöneticiler de... O yüzden tüm yaşananları bazen gülerek, bazen üzülerek,bazen de acıyarak izlemekten başka yapacağımız birşey yok...