-
Türkçe dili oyuna eklendiği zaman Turksportal ekledi, Ali ekledi demeyeceğiz. Ben hemen kariyere başlarım. Yani bizim bu işle ilgili bazı çabalarımız var. Başka çaba gösterenlerde olabilir. Biz ne kendi çalışmalarımızdan insanları dışlıyoruz ne de başkalarının çalışmalarına balta vuruyoruz. O yüzden algılarda farklı düşünceler varsa sanırım çürümüş olacaktır.
Dediğim gibi Türkçe çalışma yapılıyor olabilir. Bu hayatta her şeyin bir yolu, yordamı vardır. Yaşamdan örnek verirsem dişçiye gittiğimizde önce fiş alırız sonra muayene oluruz, direk doktorun odasına girmeyiz. Eğer yaptıkları çalışmalarla ilgili Turksportal'da bir başlık olmasını istiyorlarsa bizimle irtibata geçebilirlerdi. Sistem anlatılırdı, görüşmeler sonucunda bizde bir karar verirdik.
Ben size süreci anlatayım. Daha ortada Türkçe çalışmaları yokken aylarca bu sitenin reklamları özel mesaj yoluyla sizlere gönderildi. Yani buradaki üyelerin oraya gelmesi için reklam mesajları atıldı. Sizler bunu yöneticilere bildirmekten, ben de bu reklam yapanları siteden uzaklaştırmaktan usandım. Reklam yapılmaması konusunda rica da bulunmama rağmen devam ettiler. Sonrasında Türkçe çalışma yapıyoruz diyerek burada konu açtılar.
Süreç böyle iken reklam amacı taşıyan işlere biz burada müsade etmiyoruz. Ben burada bir çalışma yaptığım zaman başka forumlara gidip konu açmıyorum, destek beklemiyorum. Turksportal içerisinde yapıyorum. Zaten iyi bir çalışmaysa ilgilileri duyup geliyor. Diyelim ki yapacağım çalışmayı başka bir ortamda duyurmak istiyorum. Dediğim gibi her şeyin bir yolu, yordamı vardır. O sitenin yöneticileri ile irtibata geçerim ve kabul ederlerse yayınlarım. Aylarca reklam yapıp yapıp bir kereden konu açmam. Konularım silinince de bizim çalışmalarımıza taş koyuyorlar, destek olmuyorlar demem.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Mesaj Yetkileri