-
Merhaba.
Ben ismi geçen sitenin kurucusu ve yöneticisi Adem Özkur. Tartışmaya gelmedim, sadece bazı şeyleri açıklığa kavuşturmaya geldim
İsterlerse Turksportal yöneticileri de bu mesajı forumun derinliklerine gönderebilirler, saygı duyarım.
İlk önce, yazılan yanlış bilgilerden bahsetmek istiyorum. Çeviri ekibimizde bir çok dosyayı çeviren iki akademisyen arkadaşımız / hocamız da bulunmakta. Buna inanmayanları direkt olarak kendileri ile tanıştırabilirim, ama şu raddeden sonra hala inanmayan varsa onların samimiyetine güvenemem. Akademisyenden bir çok farklı meslek gruplarına kadar bu oyun 15-40 yaş arasında oynanıyor. Belki FM forumlarında gördüğünüz küçük yaş kitlesi sizi yanıltıyor ama durum böyledir. Ayrıca yaşı 20'yi geçmeyen adamlar çeviri yapıyor denmiş, yönetim kadromuzun en genci 19, en yaşlısı 34 yaşındadır. Ve çeviri ekibimizin teknik sorumlusu da 34 yaşındadır.
Turksportal'a hiç kimseye yönetimimiz içinde bulunan arkadaşlar özel mesaj atmamıştır. Eğer kanıtınız varsa buyrun buraya koyun. Başka birileri bu şekilde reklam yaptıysa onlar bilirsiniz ki doğal olarak bizi bağlamaz. Ki bu NTVSpor haberi bir çok sitede hep aynı üyeler tarafından konu olarak açılmış, bu beni rahatsız bile etti. Çünkü itici duruyor. Ama ne yapalım açma mı diyelim adama? Diyemiyorsun.
Ha şunu da eklemeden geçmeyeyim. Bu haberi ben yazmadım. Doğal olarak haberi ben yazmadığım için haberi yazan arkadaşla gerek telefon, gerekse mail yoluyla bir çok kez konuşmamız oldu. Konuşmalarımızdan yaptığı çıkarımları habere dökmüş. Ki haberde gerçek dışı olan hiç bir taraf yok. Sadece resmi bir çalışma gibi göstermiş olabilir, ki, bu da FM ve SIGames'in nasıl hareket ettiğini bilmemesinden ileri gelir. Başka bir şey değil. Çalışmamızın resmi olmadığını cümle alem biliyor zaten.
Şunu da ekleyeyim, Türkçe çalışmasının SIGames'in bir kaç yetkilisiyle görüştüğüm kadarıyla hiç bir sıkıntısı yok. Ya da birbirlerinden bağımsız hareket ediyorlar, kafalarına göre cevap veriyorlar. Hatta fan sitemizin tanıtım cümlelerine Türkçe yamamız hakkında "the greatest job on the earth" yazmışlardı. Desteklemeyecekleri bir şeye bunu yazmaları saçma?
Herneyse, bunlar daha çok benim sitem senin siteni döver tartışmaları. Bunlardan hoşlanmadım. Eğer genel geçer bakmak yerine, daha dikkatli bakarsanız bunları zaten farkedersiniz.
Türkçeleştirme çalışması konusundaki herhangi bir Turksportal'ı küçük düşürecek mesaj gösterebilir misiniz? Veyahut ben mi göremiyorum? Bu tarz mesajlar zaten görüldüğü anda siliniyor. Samimi olarak söylüyorum ben bile bir kaç mesaj sildim Turksportal hakkında gönderilen. Ama gözümüzden kaçan yorumlar olmuşsa (Ki bu doğaldır 1800 yorum içerisinde) raporlandığı anda anında silinirdi. Konuda yapılan 1800 yorum var ama 190 küsür de silinen yorum var. Bunların içine bu hakaretvari yorumlar da dahil.
Ben Turksportal SIGames ile 10 bin orijinal oyun kampanyası anlaşmasında direkt olarak Perpetua'ya özel mesaj atarak buna destek vereceğimizi belirmiştim kampanya başladığında. Ama Volkan Baros bu esnada bu forumda hala bize emek hırsızı demeye ve karalamaya devam ettiği için buna destek vermekten de vazgeçtik. Çünkü bir adminin dediği birini tutmuyor. Hangisine inanalım? Direkt size reklam bile sağlayacak olan kampanyaya destek vereceğimi söylemişim daha ne yapayım?
Bahsi geçen sitemizde 2009'dan bu yana Türkçeleştirme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar içinden 1 cümle bile başkasına ait değildir. Bu da gayet açıktır.
FM 2012 için Türkçeleştirme çalışmasında fazla vakit bulamadığımız gerekçesiyle, hem yönetimimiz hem de üyelerin katılımıyla böyle bir proje yaptık. Ve şükür ki %80'e gelmiş durumda. Turksportal FM 2013 için oyuna Türkçe resmi yama yapıyorsa ne hoş, ne iyi. Bizim için hiç bir sorun yok. Sanırım başka cevap atmayacağım bu konuya, gerekmedikçe.
Saygılar.
Last edited by John Matson : 24.Ocak.2012 at 18:17
Mesaj Yetkileri