Maç çok kötüydü pozisyon açısından, izlemeyen çok bir şey kaybetmedi. Yendik mutluyum ama bu kadar korkarak futbol oynamamalıyız.
Maç çok kötüydü pozisyon açısından, izlemeyen çok bir şey kaybetmedi. Yendik mutluyum ama bu kadar korkarak futbol oynamamalıyız.
Last edited by Crazycat : 05.Şubat.2012 at 22:58 Reason: Düzeltme
Fenerbahçe 20 dakika top oynadı ve maçı kazandı. Beşiktaş son hamlelerde daha akıllı olsaydı maçı alabilirlerdi. Fernandes'i çok aradılar. Bekler ilk yarı döküldü zaten. Bu kadar defansif degil de ofansif başlasaydı Beşiktaş daha etkili olurdu. Korkak bir takımdı ilk yarıdaki.. Neyse ders çıkarır umarım Carvalhal hatalarından.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Hoşgeldin Sow.![]()
Caner'in aklını kullanmasına şaşırdım açıkcası ve Sow'a ilk maçında güzel bir asist yaptı.
Gökhan bu takımın hücum yapmasında çok önemli bir oyuncusu, oynadığı süre boyunca da atağa yok denecek kadar destek verdi, Emre'nin de çekinerek oynaması, Alex'in yürümeyi bile yapmaması, maçın kontrolünü almasını engelledi Fenerbahçe'nin.
Alex'in performansında çok düşüş var, bugün paslaşmaya bile giremedi hiç, topla çok az buluştu. Sow hakkında bir şey yazamıyorum çünkü Alex tutuk olunca, orta saha top yapamayınca Sow'un ne yapabileceği konusunda bir fikir edinemedik.
Derbi galibiyeti güzel, içeride kazanmaya devam etmek güzel, tebrikler Fenerbahçe.
"YÜCE ATATÜRK"
Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe'yi 55.000 seyircisi önünde hapseden Kartallarımı teker teker kutluyorum. Fernandes'in niye bu maçta oynatılmadığı az çok belli. Bu takımda bir Fernandes olsa veyahut onu geçtim Holosko biraz aklını kullanarak oynasa güle oynaya kazanırdık bu maçı. Maçın başında tek bir cümle kurdum "bu takım bize yan top dışında gol atamaz , pozisyona dahi giremez"
korktuğum başıma geldi adeta. Sağlık olsun.
İlk yarının sonlarında Yobo'nun Pektemek'e yaptığı buz gibi penaltıyı "veremeyen" sayın yankayaya da selamlarımı gönderiyorum. Simao birebir aynısını Caner'e yaptığında gözünü kırpmadan faulü verdi.
İkinci yarıdaki oyuna bakarak rahatça söyleyebilirim ki eze eze kaybettik maçı. Fenerbahçe dua etsik ki Yobo gibi bir savunması var. Çok kaliteli bir oyuncu. Stoch'u da beğendim onun dışında Fenerbahçe'de top oynayan yoktu. Eğer bizde sadece bir tane kreatif oyuncu olsaydı Fenerbahçe'yi sahasında rahatça rezil edebilirdik.
Çok memnunum takımın oyunundan. Kaybetsek de sahada verilen mücadeleyi çok beğendim. Ersnt maçın yıldızıydı bana göre. Ernst ile birlikte Yobo tabi ki. Ayrıca dikkatimi çeken bir şey var. Tanju'ya soyunma odasında ne konuşma yaptı da okadar motive oldu Carva merak ediyorum. Adam bambaşka çıktı ikinci yarıya. Stoch'u pozisyonlarda kitledi, 2 kere bakkala gönderdi diyebilirim.
Herneyse... Tebrikler Fenerbahçe. Hakederek yendiniz diyemeyeceğim ama nasıl alırsan al sonuçta 3 puanı almak önemli. 3 maç üst üste yenildik. Toparlanmamız lazım.
FM Gazetesi
Bu kadroyla böyle oynadığımız bir maçta puan alamamak üzdü açıkçası. 90 dakikaya baktığımızda oldukça iyiydik. Fenerbahçe'den daha çok koştuk, mücadele ettik. Maç geneline bakarsak daha çok pozisyon arayan taraf bizdik. Fakat Fernandes gibi bir adamın eksikliğini çok hissettik. Özellikle Ernst en iyi maçını çıkarırken yanında Fernandes olsa çok daha iyi şeyler yapabilirdik. Carvalhal maçın sonlarına doğru beklemediğim şekilde 3-5-2 ye döndü. Bu hamleyle dönen topların hepsini almaya başladık. Fenerbahçe'nin yorulmasıyla top hakimiyetini de aldık ancak sonuca gidemedik.
Ersan da Tanju da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Özellikle Tanju bir bek için çok yavaş, fakat ayakları çok iyi bir oyuncu. Stoch'un karşısında zorlanması çok normal fakat ben Ekrem'i kesebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tanju'nun üstüne daha çok gidilmeli.
Caner erken girseydi, takım böyle oynayamazdı. Carvalhal Tanjuyu niye çıkardı, sarı görmeden önce ekremi çağırmıştı zaten. Ekrem girince sağdan atak sıfırlandı.
Ayrıca Q7, Almeida, Simao evine dönse ne güzel olur. Fernandes ile de maç başına ikna edeceksin.
Taktik, oyun okuma yani teknik direktörün sahip olacağı özellikler ne Aykut'ta ne de Carvalhal'de var. Tek ben görmüyorum dimi bunu ?
Bi an gaza gelmişim, mesajları birleştiren yönetime teşekküler![]()
eto'o bitmiş.
Bu arada bu sezon 452523. maçına çıkan oyuncularımızı da tek tek kutluyorum. 90 dakika durmadan koştular. Helal olsun. Kaybedersek böyle kaybedelim. Kayseri ve MİY maçları gibi değil. Lig sonunda play-off var. 34. hafta sonunda liderden 10 puan veya altına razıyım ben.
Maç Beşiktaşın hakkıydı ama beşiktaş elindeki pozisyonları değerlendiremedi. Hele Holosko çok net pozisyonları harcadı.
Tribündeki olaylar çok kötüydü. Daha maç başlamadan sandalyeler fırlatılıyordu. Ne oldu da o kadar olay oldu gidenlere sormak lazım.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Mücadele icin 2 takima da,galibiyet icin de Fenercahce'ye tebrikler.
Biz FM'de oyunu daha iyi okumuyorsak ne olayım. Sahada ki mücadeleye, hakem kararlarına filan demiyorum bir şey. Tek lafım kulübelere.
eto'o bitmiş.
Cristian'ın Holosko'ya yaptığınıda unutmamak lazım ama neyse. Tebrikler Fenerbahçe ve kurmayları.
Iyi mucadele ettik fakat gol atamadik, eksiklerimizden sadece Fernandes olsaydi eminim 3 puan alirdik. Ralf'in da dedigi gibi Tanju ikinci yari iyi oynadi ve üstüne gidilmeli. Simao yine ayni simao'du, Kornerleri, ortalari hep kisa düsüyor ve Karsi takimin defansini geçmiyor bunu sürekli yapiyor. Artik yedek kalma vakti geldi.
bakalım şiddet yasası nasıl işleyecek.
(/s)
Biber gazı ile müdahale saçmalığın daniskasıydı. Kimsenin hakkı yok orada adamları o gaz ile hapsetmeye. Ben bir kez yaşadım o gaz olayını. Fenerbahçelilerin yazın protestosu esnasında bizde etkilenmiştik. O kadar kötü bir şey ki yaşayan biri olarak biliyorum.
FM Gazetesi
Beşiktaş'a karşı yasalar güzel işliyor. Hak ettiğimiz neyse fazlasıyla vereceklerinden şüpheniz olmasın.
Emre ve Gökhan gibi adamların sakat sakat oynaması ve son olarakta oyundan çıkmaları çok kötü etkiledi takımı. ilk 20 dakika haricinde takımı beğenmedim... Tebrik ediyorum yinede...
İlk önce Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'Li arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
Maça gelrsek Fenerbahçe'den beklediğim tek kale oynamaları hatta sürekli pas yapmalarıydı ilk yarıda bunu da yaptılar ancak 2. yarıda oyundan düştü orta saha ve üstünlüğü Beşiktaş aldı ki son maçlarda hiç göremediğimiz birşeydi bu.
Holosko ve Ernst'in kaçırdığı posizyonlar var. Şansımız da yanımızda değildi. Nadir vurduğumuz şutlarda da rakip savunmaya çarptı toplar.
Sow henüz hazır değil maç boyunca pek topla buluşamadı ve son dakikada Caner'İn sayesinde ilk maçında golünü atmış oldu ancak gol harici hiçbirşey yapmadı. Ben Caner'i yedekler arasında görünce şaşırdım ve mutlu oldum açıkcası çünkü bu tarz maçları çok iyi oynayan bir oyuncu.
Son olarak Simao'ya birkaç lafım var. Takımda bu kadar eksik varken tek liderde sen isen eğer kaçak oynamayacaksın. Oyuna ağırlığını koyacaksın ve Simao olduğunu göstereceksin ancak bunu hiç yapmadı. 11-12 tane Korner kullandı hepsi de birbirinden kötüydü. Carvalhal'de çıkıp da diyemedi ki sen kullanma diye. Artık Simao devri kapanmış bunu görmüş olduk.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bence Sow hazır olup olmamasından ziyade takım ile uyumlu değildi. Şöyle bir 10 maça çıkmış olsaydı eminim çok daha etkili olabilirdi...
Katılıyorum kesinlikle. Takımı tanıması lazım biraz. Fransa'da da Türkiye ligini takip ettiğini sanmıyorum kulaktan dolma bilgilerle gelmiştir
Türkiye'ye gelince ilk maçında böyle taraftar görmedim diyen topçu daha önce Türkiye'de maç izlememiştir
Aga Simao Guti farklı bence. Simao oynaya oynaya düşüşü gözümüze soktu, Guti'de ki düşüşü göremedik ki bu sene, disiplin filan dediler yolcu ettiler. Guti'yi gönderen yönetimin Q7'yi de göndermesi lazım.
Cezalı sayısı çok olunca sessiz kaldı buralar![]()
Last edited by kalemci : 05.Şubat.2012 at 23:41
eto'o bitmiş.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı