buyrun komediye , 12. saniyede gençlerli oyuncunun sol eline dikkat..
,
http://www.ligtv.com.tr/haber/fernan...-kendini-yakti
Hakem gorevini laikiyle yerine getirdi, tebrik etmek lazim.
Maca gelirsek, yine bazi arkadaslar 'ruh' falan demis. Su ruh kelimesini gorunce kusacagim geliyor. Bunun ruh'la alakasi falan yok, futbol kalitesiyle ve dogru sistemle alakasi var. Ilk yari 4 onlibero+ileride tek basina debelenen Almeida+Quaresma var. Ikinci yarida ise dort Portekizli+Mustafa+Ernst. Ilk yarida tek bir net pozisyon yok, ikinci yari atilan 3 gol ve kacan o kadar gol var. Sadece bu degil, Sivas macinda da ayni sey vardi. Bu 2 mac gosteriyor ki BJK sahaya 4 ofansif futbolcu ve cift forvet ile ciktigi surece durdurulamaz bir takim, klasik korkak 4 onliberolu Carvalhal takimi ise orta sahada bos bos pas yapan, ikina sikina pozisyona giren, duran toplara mahkum olan bir takim.
Fernandes sarı kart görmek benim hatam demiş, maçı izlemeyip o açıklamyı görmesem, burada okuduklarımla hakem haksız atmış sanacaktım.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Ben Besiktas'in kadro yapisini Manchester United'a cok benzetiyorum. Sizde United orta sahada Carrick, Everley, Anderson, sag acikta Fletcher, sol acikta Nani/Rooney, ileride tek forvet Hernandez ile nasil bir takim olur? Iste Besiktas o sekilde oynamaya calisiyor.
Beklediğim gibi zor bir maç oldu. İlk yarıda çok kötü, silik bir Beşiktaş varken, 2. yarıda rüzgar bir anda tersine döndü ve 3 gol birden bulduk.
Fernandes'in gördüğü karta çok sinirlendim, hem derbi öncesi cezalı duruma düştü ona çok ithiyacımız varken hem de ucuz bir kart oldu bu. Ancak kendisine atılan tekmelere, yapılan faullere göz yumulup kendisi buna haklı olarak tepki gösterdiği için bu kadar basit kart görmemeli. Ortada bir emek var, Kayseri maçında da aynısı olmuştu. Yazık, günah.
Sakatlık sorunu yaşayan Ersan'ın da derbi öncesinde böyle kritik bir maçta 11'de oynatılmasına şaşırdım. Sidnei neden görülmez, anlamam. O sakatlık izlerini taşıdığı için çok hata yaptı Ersan, iyi değildi. Bir an önce toparlanır umarım.
Takim ilk 45 dakika cok kotu konsantre iken ikinci yarida bir anda degisikliklerle mi konsantre oldu? Basbaya takim tertibi ve sistemle alakali iste, Besiktas'in problemi tamamen budur. Ve Carvalhal o korkak 4-3-3'u ile devam ettigi surece frene basan, korkak, bos bos pas yapan, tamamen duran toplara bagli kisir bir BJK izlemeye devam edecegiz.
Türk hakemleri gerçekten çok dengesizler.Kayserispor maçında,Fernandes'i daha ilk yarıdan yapılan faullerle bezdirdiler,hakemin bunları önlemeye karşı yönelik tek bir girişimi yok,sonra Fernandes sinirlenip tekmeyi basınca direk kırmızı vermeye yüreği de yetmedi.Gerçi hakemin yapamadığını,sağolsun federasyon soyunma odasını tekmelediğini bahane göstererek telafi etti.Şimdi de bu akşamki maç.Sürekli Fernandes'in üstüne oynuyorlar,hiç bir şey yok.Fernandes bir an sinirlenip oyuncunun üzerine yürüyünce hop sarı kart.Hayır üstüne yürümeyse,Gençlerbirliği'nden Aykut da Almeida'nın üstüne yürüdü,ona niye kart yok o zaman.Emre neredeyse her maç milletin üzerine yürüyor.Ona bu yüzden kart gösterildiğini hatırlayan var mı? Bu hakemlerimizin standarsızlıkları insana gına getiriyor vallahi.Çok kritik Gs maçı öncesi en kritik oyuncularımızdan birisinden mahrum kalacağız.Bitmedi bizim bu şansızlığımız bu sezon.Son olarak bu yazıyı okuyunca Fernandes'in hiç mi suçu yok diye düşünülecektir.Fernandes,profesyonel bir oyuncu olarak,sinirlerine hakim olmalı,ikidir bu hatayı yapıyor ancak yapılan adaletsizlikleri görünce insanın Fernandes'in hatasını göresi gelmiyor.Şu olaydan dolayı maç hakkında yazasım hiç gelmiyor.2.gole bile sevinemedim.
So what?
Saike
He bir sözümde taraftara,anca lay lay lom yapsınlar,Galasaray'a sataşsınlar.Bir rakibi, hakemi baskı altına alalım yok.Tabii ondan sonra tak diye çıkartır hakem sarı kartı.
So what?
Saike
Lig Tv'de iyi eğlendi maçta, tezahüratlara ses kısmayla eşlik ettiler, dikkat ettiyseniz tezahürat duyuluyor, tam küfür gelince ufak bir sessizlik![]()
Fernandes istese o kartı almayabilirdi derbi öncesinde o şekilde itiraz etmeye gerek yoktu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Şu pozisyona sarı kart çıkartılan maçın, Emre Belözoğlu türü futbolcu tipinin 90 dakikalar tamamlayabildiği ülkede oynanıyor olması bir mucize.
Beşiktaşlı arkadaşları takdir ediyorum; hakeme kartı kasıtlı göstermiş gibi kızandan çok, Fernandes'e kartı kasıtlı görmüş gibi kızan olmuş.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"