Oyuna 1 defa eklendiğinde artık çıkarılmayacaktır, önemli olan 1 defa eklenmesi.
Oyuna eklenmesiyle öyle abartıldığı gibi bir artış olacağını sanmıyorum, oynayan sayısı mutlaka artar, orjinal oyun sayısı o oranda artmaz, burası Türkiye.![]()
Oyuna 1 defa eklendiğinde artık çıkarılmayacaktır, önemli olan 1 defa eklenmesi.
Oyuna eklenmesiyle öyle abartıldığı gibi bir artış olacağını sanmıyorum, oynayan sayısı mutlaka artar, orjinal oyun sayısı o oranda artmaz, burası Türkiye.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Kusura bakmayın fakat yanılıyorsunuz.Malum sitede sırf Türkçe olacağı için ve son güncel haliyle oyunu oynamak için insanlar manyak gibi orjinal almaya başladılar özellikle gidilen indirim kampanyası sonucu malum site ara ara kapandığı oldu yoğunluktan. Ben kendim bile ilk başta bulunduğum ülkede orjinal oyun satışı olmadığı için kırılmış aldım fakat sonra keşfettim steam olayını ve bende orjinal oyun sahibiyim.Ekşisözlük'te bile ilgili başlıklar altında orjinal oyunun temini için birbirlerine yardım eden kaç kişi gördüm.Insanlar çok heyecanlı ve inançlı bu seneki orjinal satışın artışı sebebiyle seneye direk oyun içinde gelecek diye ümit ediyorlar Türkçe'yi.Gerçi bu saatten sonra gelmese de farketmez yamayı uyarlamak gelecek seriler için çok kolay olacakmış önemli olan binlerce cümlenin çevirisiydi.Benim orjinal oyunun az alınması konusunda ki tespitlerim;
1-)Siz her ne kadar inanmasanız da Türkçe olmaması.
2-)Orjinal oyunun ülkemizde vergilerle beraber çok yüksek fiyata tekabül etmesi.Herkesin maddi durumu belli ki bu oyunu özellikle öğrenci kesimin en çok oynayan grup olduğu düşünüldüğünde pekte yadırgamam.
3-)Steam üzerinden satışlar için bu büyük oyuncu kitlesi olan öğrenci grubunun (ki içlerinde azımsanmayacak kadar liseli de var) kredi kartı olmaması buna bağlı olarak paypal kullanamamaları bu yüzden piyasadan daha düşük bir meblaya steam üzerinden alamamaları oyunu.
Işte genel olara sorun bu sonuçta ortada;
1-)%100 Türkçe çıkıyor Fm insanlarda buna inandığı ve gelecek serilerde direk Türkçe olması için orjinal almaya karar verdiler.
2-)Benim gibi maddi durumu el veren kesim 30$ olan fiyattan alırken maddi durumu olmayanlar için de piyango gibi çıkan indirim kampanyası ile kimi 12$ dan steam üzerinden kimi 6$ dan amazondan aldılar.
3-)Tabi bu alımlar çoğu kişi için başkasının yardımı ile oldu kredi kartı olmayanlar veya paypal kullanmayı bilmeyenler kontör veya elden ödeme karşılığında diğer insanların yardımıyla orjinal oyunlarına sahip oldular.
Demem o ki SI oyun tarihinde ki en yüksek orjinal oyun satışını yaptı bu sene ülkemizde ve hala buna rağmen gelecek seride Türkçe çıkartmazsa ben artık bu işte art niyet ararım arkadaş.