Bursa'nın ofsayt diye kesilen pozisyonu ofsayt zaten. Serdar Aziz'in ayağı Yobo'dan daha yakın bizim kaleye. Penaltı beklenen pozisyonda da top Ziegler'in omzuyla kolunun birleştiği noktaya geliyor.
![]()
Bursa'nın ofsayt diye kesilen pozisyonu ofsayt zaten. Serdar Aziz'in ayağı Yobo'dan daha yakın bizim kaleye. Penaltı beklenen pozisyonda da top Ziegler'in omzuyla kolunun birleştiği noktaya geliyor.
![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
18'de 17 yapan takımın Aziz Yıldırım gibi bir başkanları var. Şuanki form düşüklüğünün sebebi Aziz Yıldırım'ın olmayışıdır.
Sebep:
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=kt5uY-qDZGk"]Aziz Yıldırım[/YOUTUBE]
Takım kötü oynadığında eleştirirsin, kızarsın. Aykut Kocaman trip atıyormuş takım kötü oynayınca. Hiç konuşmuyormuş soyunma odasında.
Yaptığı değişikleri söylemiyorum bile. Oyun okuma denen bir şey yok. İlk maç Galatasaray'dan 3 yiyen 4-3-3 taktiğini 2. maçın 2. yarısında yaparak Kadıköy'de az kalsın 13 yıllık seriyi sonlandırıyordu.
Evinde neden yenilmiyor? Çünkü TARAFTAR denen bir şey var. Kadıköy'ün atmosferi var. Bu sebeple berbat oynasak bile, kaleyi bulan tek şutumuz gol olsa bile kazanıyoruz.
Ayrıca kadro kalitesi denen bir şey var. Türkiye'nin en iyi kadrolarından biri var Fenerbahçe'de. Yobo milli takım kaptanı, Ziegler Milli takım oyuncusu, Gökhan milli takım oyuncusu, Volkan milli takım oyuncusu, Stoch milli takım oyuncusu, Emre milli takım oyuncusu, Sow milli takım oyuncusu, Alex ise milli takımda 2 Copa America kazanmış bir oyuncu. Yücel İldiz'de gelse bu takıma bu takım yine yenilmez evinde.
3 Temmuz denemez. Denmemeli. Aynı şeyleri Sivasspor'da yaşadı. 1 kere Sivas'ın hocası çıkıp bunu konuştu mu?
Aykut Kocaman nasıl durmaz yahu? Hangi kulüp 1.4 Milyon $ veriyor yıllıkta Aykut Kocaman bırakıp gitsin?
bunların hepsini başka şeylere bağladın, tartışmaya gerek yok. GS taraftarı da destek veriyor, BJK taraftarı da takımına destek veriyor. bizden çok çok aşağı kalır yanlarının olduğunu düşünmüyorum. Aykut hocayı çok küçümsüyorsun, yerinde olmak istemezdim.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Bende Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünü beğenmiyorum ama insani olarak , Fenerbahçe sevgisi olarak gözümde büyüktür.Senin bu yaptıgın cidden ayıp şunu rakip takım taraftarı yapsa tahrik amaçlı derim resmen.Sen ne hakla para karşılığı burda olduğunu söylersin Aykut Kocaman'ın ?
Olaya biraz daha profesyonel baksak?
10 Milyon $ verilip Sow transfer ediliyorsa ve yenilgiden sonra hala 3 Temmuz deniyorsa o işte bir yanlışlık vardır..
2 senedir anadolu takımı gibi olduk. 1 at yat, 2yi bulursan ne ala. Oynanan futbol zevk vermiyor, 25 dakika ezdiğimiz rakip kalan 65. dakika bizi eziyorsa bu hocanın savunma takıntısı yüzündendir..
hangi anadolu takımı 2 yıl arka arkaya zirveye oynuyor?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bunu ima etmedim. Eğer yıllık 1.4 Milyon $ alıyorsa bunun karşılığını vermek zorunda.
Fenerbahçe'yi yönetecek Türk hoca yok. Bunu ne güzel anlamıştı yönetim. Aykut Kocaman ile illa irdelemek istiyorlar sanırım.
Aykut Kocaman'ın futbol kariyeri olmasa Teknik Direktör olarak Fenerbahçe'nin kapısından adım atabilir mi? Önce kendine bunu sor sonra tartışırız.
Aykut Kocaman ilk geldiğinde eleştirdim. Önce ŞL'den, sonra UEFA'dan elenince bir daha eleştirdim. Sonra TR Kupasından elenince bir daha eleştirdim. İlk yarı bitti liderle aramızda 9 puan fark vardı ve yine eleştirdim. Sonra takım toplandı. Başka bir kimliğe büründü ve inanılmaz bir şampiyonluk geldi. Bu kadro kalitesi ve kenetlenme ile alakalıdır.
O parayı gözünde çok büyüttmüssün Fenerbahçe'nin basına kim gelirse gelsin o parayı alır.
Alır ama karşılığını verir. Vermiyorsa gönderilir. Körü körüne destek verilmez.
Daum 2004-2005 2 sene şampiyon yaptı takımı. 2006'da son anda şampiyonluk kaçtı adamı kovaladılar. Geldi 2010'da bir daha son anda hem lig şampiyonluğu, hem kupa şampiyonluğu gitti. Yine kovaladılar. Halbuki ikisini birden kazansa şuan ondan kralı yoktu
Daum'un 2 adet Bundesliga şampiyonluğu var. Aykut Kocaman'ın en büyük başarısı ise İstanbulspor ile 5.'liktir. Böyle bir Teknik Direktöre 104 yıllık bir kulüp emanet ediliyor. Bırakın aldığı parayı falan eğer başarısız ise ve gerçek Fener'li ise kendi kimseye bir şey söyletmeden çeker gider..
Yahu bir sakin ol adam gecen sene naptı şampiyon olmadı mı tamam bende begenmiyorum teknik direktörlügünü ama daha sezon bitmedi ne çekip gitmesi asıl şuan çekip gitse herkes düsman olur.Bir bekle bakalım geçen sene şampiyon olmamızı saglayan en büyük faktör inancımızdı.Sen bunu simdiden yitirmissin olayı teknik direktör istifasına getiriyorsun.Senin bu muhabbettin eger gerekirse sezon sonu yapılabilecek bir muhabbet.
Zenginin parası züürdün çenesi yorarmış.
Mubarekler ne laf demiş ya![]()
Maalesef her teknik direktör hayata 2 bundesliga 3 ispanya 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğuyla başlamıyor . Hepsinin küçük takımlarla 5. lik gibi başarıları var . Anlamak isteyen anlıyor bazı şeyleride anlamayana anlatsanda nafile
Reis, birde şöyle düşün bu takımda Emenike Niang Lugano Santos ve orta sahaya alınacak iyi bir orta sahayla devam etmiş olsaydı Fenerbahçe sence bu lig böyle olurmuydu?
ya da aykut hoca böyle oynatırmıydı?
Aykut Kocaman olaylardan ders çıkaramıyor benim begenmedigim yönü bu.Hani her maç defans yaparak zorlanmamıza ragmen aynı şeyi her defasında deniyor.
Bence de 2. sorunun cevabı evet.Aykut Kocaman Barcelona'yı yönetse ilk 25 dk atak yapar 65 dk geri çekilir.![]()
Ama şöyle bir durum var elinde maç çevircek maçı götürcek pek altarnatif oyuncun yok yani ordanda düşünmek gerek sonuçta süper lig artık ne olacağı pek olmuyor maçlarda her takım birine diş geçiyor ilk etap skorda öne geçip ilk önce korumak sonrasında zaten mantelide olarak 2 3 4 5 i aramakdır, sonuçta aykut hoca geri gelin çıkmayın diye birşey demiyordur psikolejik olarak golden sonra baskı yediği zaman takım geriliyor he orada elinde altarnatif 1 2 gömlek üstün oyuncun varsa o takımı alır çıkartır ama malesef bizim takımda o kapasitede eleman yok her ne kadar Alex bunu düşünür olsada fizik olarak bunu kaldırmaz.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
şu ortamda tartışılacak en son isim aykut kocamanındır.
Ben şu görüşe katılmıyorum.
"Elinde oyuncu var mı da oynatmıyor, kadro bu"
Yaz boyunca biz ne yaptık ? Lass Diarra peşinde koştuk alamadık, devre arasında ne yaptık Alper Potuk'un peşinde gittik yine alamadık sormazlar mı adama, 7 milyarlık dünyada başka orta saha oyuncusu yok muydu diye, bu durum teknik heyetin transfer vizyonunun dar olmasının sonucudur. Eğer siz transferde kendi sözünüzü geçiremiyor, alternatifler oluşturamıyorsanız, transferin bütün yükü iş adamı sıfatlı yöneticilere ve para avcısı menajerlere kalır, siz bu duruma gelirsiniz. Bugün yönettiğiniz takım Ankaraspor olsa "imkanlar yok eldekiler bu" diyebilirsiniz ama burası Fenerbahçe, eğer siz bu kulüpte imkan yok diyorsanız ben Anadolu takımlarını düşünemiyorum (3 temmuz ve sonrasında yaşananlar işin bahanesi olmasın senelerdir bu alanda beceriksizliğimiz söz konusu, ilk değil)
Şimdi eldeki malzemeye bakalım, Kim senin orta saha oyuncuların "Emre, Sezer, Stoch, Gökay, Cristian, Özer, Mehmet, Dia, Selçuk, Caner, Özgür,Recep" 12 tane futbolcu elinde var. Oynayacakları Mevkilere göre alternatifli olarak sıralarsak
Sağ Kanat
Dia
Mehmet
Özer
Stoch
Sezer
Sol Kanat
Stoch
Caner
Özgür
Dia
Özer
Ortasaha Göbek
Emre
Cristian
Selçuk
Gökay
Mehmet
Sezer
Özer
Recep
Elinizde 12 tane ortasaha elemanı var sağ,sol ve göbekte oynayabilecek. Peki siz bu oyunların hepsinden yararlanıyor musunuz ? Bunlardan verim alma yoluna gidiyor musunuz ? Hepsine karşı tutarlı mısınız ?
Alt yapıdan yetişen Gökay,Özgür ve Recep dışında hepsi bonservisiyle geldi, yaklaşık 50 milyon € bonservis bedeliyle gelen bu oyuncular yetersizse kim yeterli olacak ? İyi hoca hazır oyuncularla yola devam etmekle olmaz, eldeki oyunculardan en iyi şekilde yararlanmakla olur. Ben böyle düşünüyorum aksini düşünebilirsiniz saygı duyarım ama kadro yetersiz elinde ne var ki derseniz diğer takımların ne şartlarda mücadele ettiğine bakmanızı tavsiye ederim.
...
Aykut Kocaman'ın fikirleri büyük ama elindeki oyuncu kalitesi bu fikirler için yeterli değildir. Hatası da gölün maya tutacağına inanmasıdır. Burada tek suçlu kendisi gibi görünse de yanındaki yardımcılar ya da yöneticiler kendisi uyarmadıkça hatanın ortağıdırlar.
Aykut Kocaman maç başlar başlamaz 1-2 gol bulan, sonrasında vitesi boşaltıp top çeviren gerektiğinde ya da canı istediğinde tak tak gol atan bir takım yapmak istiyor.
Geçmişte Brezilya bugün ise Barcelona bunu yapmaktadır. Yani adamlar canı istediğinde istediği skoru yakalayabilirler. İstediklerinde de oyunu soğutup maçın bitmesini sağlayabilirler. Fenerbahçe golü attıktan sonra bu anlayışa büründüğü an, rakip takım Fenerbahçe'yi sahadan siliyor. Çünkü oyuncu kaliten bu anlayışı yansıtmazsa rakip üstünlüğü ele geçirir.
Bana uymayan kalıba girmeye çalışırsam sonuç hüsran olur. Aynen Galatasaray'ın Barcelona olmaya çalışması gibi. Kendi tarzına dönersem başarıyı yakalarım. Aynen Galatasaray'ın 4-4-2'ye dönmesi gibi.
Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe gibi oynatırsa takım bu kadar sorun yaşamaz.
LigTV'de maçın özetine Alex'in Bursaspor'lu Barış'a attığı çalım eklenmemiş. Başkası yapsa 1 hafta boyunca mükemmel hareket diye sürekli gösterirlerdi
Ama alıştılar onlarda Alex'e. Normal geliyor.