Aziz Yıldırım : "Sözde anlaştığımız oyuncular ya 10 dakika oynamış ya da hiç oynamamış. Bunlar heralde bizi salak sanıyor"
Aziz Yıldırım : "Sözde anlaştığımız oyuncular ya 10 dakika oynamış ya da hiç oynamamış. Bunlar heralde bizi salak sanıyor"
İlhan Ekşioğlu: "3 tarlayla şike yapıldığı iddia edilen 3 maçtan sadece birisi iddianameye girmiştir. Bu lafı ben ilk olarak 2001 yılında söyledim. Uğur amaçlı sölyediğim bir sözdür. Başkanla da bu konuyu konuşmuştuk. Evim Çengelköy'de 2001 yılında şampiyonluğu belirleyecek çok önemli bir Samsunspor maçımız vardı. Mezarlığa gidip dua ettim. Ve her zaman geçtiğim güzergahlarda tur attım. Bu laf oradan geliyor" dedi.
Şimdi kurban mı? Tur mu?
başkan savunmasını bitirdi.
Kafamda bitek şu tarla muhabbeti soru işareti olarak kaldı geri kalan herşeyi çok güzel belgeleriyle açıkladı başkan inşallah akşamada tutuksuz yargılanıcak.
SON DAKİKA | GS Asbaşkanı Adnan Öztürk, şike soruşturması kapsamında Gayrettepe'deki emniyet müdürlüğünde ifade vermeye çağrıldı (DHA)
"Adnan Öztürk konuyla ilgili olarak "Antalyaspor'dan transfer edilen Necati Ateş ile ilgili bir şikayet var, ifademe başvurulacak" dedi. "
http://tvarsivi.com/player.php?y=4&z...9+19%3A55%3A00
Ugur Meleke'nin aciklamalari avrupaya gitmeyelim diyenler izlesin
Dün dediklerimin aynisini Meleke de demis. Demek ki ortada bi suc var ki herkes korkuyor avrupaya gitmeyelim diyolar.
Aziz Yildirim " Bu davada TS yargilanmaliydi biz onlara ilave olmaliydik " demis ilginc avukatlari var gercekten güzel akil veriyolar.
Trabzonspor'lu yöneticilerle ilgili iddianameden çıkarılan ancak Aziz Yıldırım'da olan bir tape vardı. Perşembe günü getirilecekti. O perşembe günü dün değil miydi? Basında bununla ilgili bir şey göremedim.
@Disco
Dün ve bugün (özellikle bugün) mahkemeye çeşitli tapeler sunuldu. Bugün Sadri Şener'in avukatı konuştuktan sonra 2 tape daha sunuldu. Bunlar olması lazım.
@5 yıl avrupa meselesiyle ilgili
Artık her yerde bu olayı "Fenerbahçe için" diye lanse etmiyorlar mı gülmemek elde değil. Fenerbahçe bu sezon o kupaya alınmayarak cezasını çekti zaten. Ne demişti Aydınlar "Biz Fenerbahçeyi göndermeyerek olası bir suç durumunda ceza almasını engellemek için yollamadık" Hadi diyelim davada adı geçen kulüpler ceza aldı, Eğer Uefa bir ceza yaptırımı uygularsa bunu Fenerbahçe yüzünden değil, 0 tolerans deyip Avrupa kupalarına devam eden Beşiktaş ve Trabzonspor yüzünden ceza uygulayacaktır. Ama 3 Temmuzdan beri hangi adımlar atılıyorsa bu Fenerbahçe dışındakilere yaramasına rağmen, nedense her şey Fenerbahçe için yapılıyor noktasına çekiliyor. İlginç vesselam.
...
Fenerbahçe 4 - 2 Eskişehirspor
Eskişehirspor 1 - 3 Fenerbahçe
Trabzonspor 0 - 0 Eskişehirspor
Eskişehirspor 0 - 0 Trabzonspor
trabzon nasil 1m vermis mac sonuclari ortada iste ? ki bulent uygunun nasil fenerbahceli oldugunu biliyoruz bole seylere gerek yok.
evet basbakan ve demiroren 5 yil men edilcegiz diyorsa kabul ediyorlarsa var bunun altinda bir sey demekki sike yapilmadiysa niye ceza yiyelim yahu bunun baska bir aciklamasi olamaz.
Aziz Yildirim Denizli maci falan demis de. Selcuk Dereli gecenlerde aciklama yapmisti mactan bir gün önce Senes Erzik'in kendisini aradigini ve yaninada Fb'li yöneticilerin bulundugunu söylemisti. Aziz Yildirim bunlari hic söylemiyor nedense.
siyasi dava diyen sizsiniz kardesim , sonrada nerden bilcekler diyorsun anlamak guc.
Aziz Yıldırım:'Maç öncesinden futbolcu transferi yapanlar yargılanmıyor, biz transfer şikesi diye yargılanıyoruz''
Aziz Yıldırım:'Sadri Şener'in şifreli konuşmaları var..'4.hakemi değiştirdik, şunu şuraya getirdik' diyor. Ahmet Bulut tehdit ediliyor..
Aziz Yıldırım:''Trabzonspor, siyaseti futbola sokan kulüptür... MHP'si, AK Parti'si hepsi bu yüzden futbola girdi.''
Samsunspor Bşk Kazım Yılmaz:'Başbakanımız futbolun geleceğinden bizim kadar endişeli.Yaşanan kaostan çıkabilmemiz için görüş bildirmiş VATAN
Bursaspor Bşk İbrahim Yazıcı:Başbakan'ın söylediği söz üzerine ben nasıl cevap vereyim..Başbakanın görüşüyle ilgili polemiğe girebilirmiyim
Kayserispor Bşk Recep Mamur:'Futbolun içinden geldiği için Başbakan yaşanan sorunları biliyor ve sözlerini de doğru buluyorum'' (VATAN)
G.Antepspor Bşk İbrahim Kızıl:'Bu sadece şike değil,ekonomik bir olaydır.Başbakanımızın sözlerine yüzde yüz katılıyorum' (VATAN)
Üç senede Avrupa’da yok oluruz
Avrupa kupaları sıralamasında şu anda 11. olan Türk futbolu, 5 yıl mücadelenin dışında kalırsa 53.’lüğe (yani San Marino düzeyine) gerileyecek.
3 yıl Avrupa kupalarının dışında kalmamız halindeyse 11,225 puanla muhtemel derecemiz 30’unculuk olarak gerçekleşiyor. Bu da lig şampiyonumuzun 3 ön eleme oynaması anlamına geliyor. Avrupa Ligi’ne yine 3 takım gönderebiliyoruz, ama onların da ikisi dört, biri 3 ön eleme turu oynamak zorunda kalıyor.
3 yıl Avrupa kupalarının dışında kalmamız halinde tekrar bugünkü derecemize (yani Avrupa 11.’liğine) dönüş de belki 10 senemizi alacak. Çünkü daha fazla ön eleme oynayıp, daha az takımla gruplara girmemiz, daha az puan toplamamız ve daha yavaş yükselmemiz anlamına gelecek.
![]()
Tamam siyasi diyoruz.Şu an iddianame dışında bir şey mi var ? Savcı başbakana evet şike var mı dedi ? Hayır mı diyecekti ? Şu an savunmalar alınmıyor mu ? Ondan sonra mahkeme ve federasyon şike var ya da yok diyecek.
Tamamen mantık dışı bir olayı ama siz siyasi demiştiniz diyip açıklamayı anlamıyorum.
Korku pompalanıyor, araştırmayan, düşünmeyen, sorgulamayan beyinler de buna inanıyor, oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor.
UEFA bizi neden 5 sene men edecek? Bu sorunun cevabı nedir?
"YÜCE ATATÜRK"
Yani siyasi davadır, Fenerbahçe aleyhine, siyasi irade davaya karışmıştır, hukukun üstünlüğü aşılmıştır, adil olmayan, siyasilerin istediği şekilde bir davada Fenerbahçe yargılanmakta, savunmalara bakılmaya gerek olmadan, yine siyasi iradenin istediği şekilde de dava sonuçlanacaktır mı demek istiyorsun?
Yani sen de kabul ediyorsun siyasi dava olduğunu, o zaman ilk günden beri bizim söylediklerimize destek olup, bizim fikirlerimize katıldığın anlamını çıkarıyorum buradan.
Olayın şikeyle/teşvikle alakası yok, tamamen siyasi dava size göre de?
"YÜCE ATATÜRK"
1- Sike davasinda ismi gecen takimlar icin bir yaptirim uygulanmiyor. Temmuza kadar TFF avrupaya gidecek takimlarin isimlerini vermek zorunda.
2- O takimlar arasinda sike davasinda ismi gecen kulüpler olursa UEFA bunu kabul etmeyecek ya baska takim isteyecekler ya da men cezasi gelecek.
3- Bizimkiler de avrupaya gitmezsek sikeyi kabul etmis olacaklar ve yine UEFA ülke takimlarini ve milli takimi men edecek?
4- Italya'da hemen karar alinmisti biz de ise Ligtv vs yüzünden sezon oynatiliyor sözde playoff'tan önce karar alinacakti Etik Kurulu da raporunu hazirlamisti ki yeterli deliller var deniyordu ama MAA yine FB'ye iyilik yaparak istifa etti ve sürec uzadi.
Başbakanla ilk görüşen Aziz yıldırım değilmiydi geçein sene?Madem hakemleri değiştiridk neden onca maçta hatalar oldu?Bizim yaptığımızı iddaa ettiği herşeyde olumsuzluklar yaşadık.Eskişehir maçında adamlara para vermişiz Fener yendi sonra o para verdiğimiz adamlar bize karşı ölümüne top oynayıp puan aldılar.Hakemleri değiştiridk ama birsürü hakem hatası yaşadık.Üstüne birde Aziz Yıldırım ve Aykut'un açıklamalarından sonra olanlarıda biliyoruz.Başbakanla ilk görüşende Aziz yıldırımdı sonra bizim başkanda onun üzerine gidip görüştü.
dava temmuza kalmaz
italyada hemen karar alınmıştı diyosunda nasıl alındı biliyomusun ? yok bilmiyosun orda adam takır takır herşeyi itiraf etti
hala da yeterli deliller var diyosunya vallahi helal olsun ya
Yoo ben siyasi olduguna inanmiyorum. Önceki mesajlari okusaydiniz ben Uefa'nin verecegi ceza ile ilgili demek ki bir korku var ki avrupaya gitmeyelim deniyor yazdim. Memo da " Yahu başbakan ve Yıldırım Demirören nereden bilsin şike yapıldı ? Şu an 2 tane soruşturma var biri federasyonda biri mahkemelerde.2'si de devam ediyor.Bu nasıl bir çıkarım anlayamıyorum. " dedi. Ben onun üzerine olay hem siyasi diyorsunuz hem de Basbakan nereden bilecek diyorsunuz yani kendi icinizde celiski var ki bu 3 Temmuzdan beri devam ediyor.
Çelişki yok.Senin dediğinde de çelişki yok çünkü mantık yok.Dava siyasiyse de -mahkeme özel yetkili mahkeme- veya değilse,direk temiz futbol için yapılmış masum bir davaysa da ortada bir iddianame var ve 2 tane yerde biri federasyonda biri mahkemelerde savunmalar alınıyor.Yani bitmemiş bir dava varken komplo olsa da olmasa da ortada iddialar var.Kim bilebilir şike var yok ?
İsmi geçiyor diye bir yaptırım uygulanmaz, eğer ortada suç varsa yaptırım uygulanır.
UEFA sözde play off oynanana kadar süre vermişti, eğer o zaman kadar puan silme, vurgu yapayım puan silme cezası verilmezse de bizi men edecekti.(Yani düşmesini baştan beri istemiyorlar Fenerbahçe'nin bir an önce daha savunmalar alınmadan ceza verilip, şikeci yaftasını kuvvetlendirmek istiyorlar. Daha sezon sona ermedi, yeni sezonda gidecek takımları bildirene kadar davada önemli bir yol alınmış olur, federasyon da zaten savunmaları alıyor, savunmalar tamamlandığında karar alacaklardır.
Avrupaya eğer adı geçen takımlar gönderilmezse, UEFA'nın bir yaptırımı olamaz, onları ilgilendiren bir durum değil, avrupa maçında yaşanmış olsa UEFA ceza verebilirdi, TFF süreç devam ediyor, tedbiren göndermiyorum der, UEFA da buna uyar.
Etik Kurulu raporunun o dönemki şartlara göre, daha savunmalar alınmadan hazırlandığını, zaten savunmalardan sonra yeniden hazırlanması gerektiğini, Etik Kurulu raporunun bir bağlayıcılığı olmadığını ve sadece bir değerlendirme raporu olduğunu söyledi kurulun başındaki isim.
Siz savunmaları görmeden, savcının dediklerini dikkate alıyorsunuz sadece, etik kurulu raporu da savcının dedikleriydi zaten, dünyanın neresinde görülmüş savunma olmadan ceza verildiği?
Sizin dikkate aldığınız iddianamede, Ankara'daki Seyit ile Karabük'teki Seyit karıştırılmış ve Ankara'daki Seyit'in konuşmaları şike konuşması olarak değerlendirilmiş. Bunu mu ciddiye alalım, iddianamede yazıyor diye doğru mu şimdi bu? Bu konuşmaya bakıp, savunmayı dinlemeseydik, farklı adam dinlendi diye ceza mı yiyecekti Fenerbahçe?
Aynı olay Sivas'ta dağıtılan biletlerde, Sercan olduğu iddia edilen kişide, kulüpten çıkan paralarda, hepsinde iddia edildi ama bu iddialara karşı savunmalar da yapıldı.
Sen şimdi savunmaya bakmayalım diyorsun, adil midir farklı birisini dinleyip, şike yapmıştır diyerek ceza vermek?
Aydınlar kendi kuyusunu kazanlar yüzünden istifa etti, onun amacı bir kurtarıcı olarak Fenerbahçe'ye dönmekti ama planları yattı, hala da başkanlıkla ilgili hayali var, olabileceğini sanıyor.
"YÜCE ATATÜRK"
Haa, bir de şu var, olaya UEFA bizi almayacak diye bakmayın, sizlere korku salanlar biraz daha mantıklı düşünüp, korkuyu FIFA siyasi müdahale var diye bizi men edecek şeklinde yapsaydı daha inandırıcı olurdu lakin bu olması daha muhtemel bir gelişme.
Ama basınımız bu şekilde yazmaz, bu şekilde olduğunda suçlu siyasi irade olur, diğerinde suçlu belli nasılsa, her zaman olduğu gibi Fenerbahçe.
"YÜCE ATATÜRK"