Burada tartışılan forum görevlisi arkadaş di canio olduğuna göre onun sildiği mesajlardan yola çıkarak değerlendirelim:

di canio'nun;

Galatasaray sohbet alanında 114.sayfadan 124.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 25.

Fenerbahçe sohbet alanında 88.sayfadan 98.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 3 (98.sayfada üyenin kendi talebiyle silinen mesajları eklemedim). Bu 3 mesajdan 2'si silinen mesajdan alıntı sebebiyle silinmiş. Aynı sayfalarda meddah'ın sildiği mesaj sayısı ise 15.

Beşiktaş sohbet alanında 42.sayfadan 52.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 2, bunlardan 1'i konu mevcut diye silinmiş.

Trabzonspor sohbet alanında sildiği mesaj yok.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı konusunda sildiği mesaj sayısı 17. Bunlardan 8'i GS taraftarı üyelerin, 7'si ise FB taraftarı üyelerin mesajları.

Galatasaray-Trabzonspor maçı konusunda sildiği mesaj sayısı 36. Bunlardan 22'si GS taraftarı üyelerin, 13'ü ise FB taraftarı üyelerin mesajları.

Soruşturma konusunda 252.sayfadan 267.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 9 (+1 kendi mesajı). 6'sı GS taraftarı üyelerin, 3'ü FB taraftarı üyelerin mesajları.

Biraz daha abartıp sildiği bazı mesajlara eklediği yorumları da katalım:

GS taraftarı üyelerin mesajını silerken eklediği yorumlardan birkaçı:

- Fazla dalgınlık iyi değil
- Ben de seni provakatör mü ilan etsem
- Dakika 1, gol nannar
- Sen de harcanma

FB taraftarı üyelerin mesajını silerken eklediği yorumlardan birkaçı:

- Lütfen kullandığımız üsluba dikkat edelim
- Lütfen kullandığımız ifadelere dikkat edelim
- Emre tartışması yapıldı yetişemedin
- İlgili mesaj silindi

Demek ki burada iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Hatta en çok GS taraftarı üyelerin mesajlarını sildiğine ve en çok GS ile ilgili konularda işlem yaptığına göre -üstüne eklediği yorumları da katarsak- şu seçenekler akla gelebilir;

1- Forumda en agresif, en kural tanımaz üyeler Galatasaray taraftarları.

2- di canio yeterince objektif değil.

3- Fenerbahçeli üyeler sürekli Galatasaray ile ilgili konulara yazdığından dolayı iki kulüp taraftarı üyeler arasında sürekli tartışma çıkıyor ve mesajları silmek durumunda kalıyor.

4- Sadece tesadüf.

Olay tamamen hangi pencereden baktığımızla alakalı. Herkes kendince haklıdır. Bu yazdıklarım sonra Galatasaray taraftarı üyelerde "vay be, meğer amma taraflıymış" diye düşünebilir. Kişisel görüşüm evet yorumlarında taraflılık var (ki en doğal hakkıdır) ancak yaptığı silme, uyarma vs. gibi işlemlerde gayet objektif davrandığını düşünüyorum.

Şimdi herkes tekrar düşünsün bence. 1-2 gözünüze çarpanla değil biraz daha bu gibi somut şeylere göre yorumlarsanız daha sağlıklı sonuçlara ulaşacağınıza ve bence gayet objektif işlem yapan bir arkadaşımızı bu şekilde haksız yere suçlamayacağınıza eminim, ya da en azından umuyorum

Son bir not eklemek istiyorum; benim futbol alanına yazmama sebebim o alandaki "hoşgörüsüzlük " ortamı. Gerçek hayatta en yakın, kardeşimle bir olan arkadaşım koyu Fenerbahçe'li. Arkadaş çevremin çoğu da öyle. Birbirimize yaptığımız takılmalar, gıcık vermeler, yenildiğinde kaçacak yer aramalar bunlar o kadar güzel ki... keşke burada da aynı ortam olsa ama maalesef en ufak bir takılmaya kalksak ortalık karışıyor. Kelimeleri ayıklaya ayıklaya yazmaya çalışıyor çoğumuz. Şu şapkaları önümüze koysak diyorum artık?