1 ile 30 arası toplam 326 sonuç

Konu: [STSL] Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Küsmüyorum, kızamıyorum, sadece her görüşü kafadan reddetmenizde art niyet arıyorum, bu da son olayla alakalı değil, senelerdir Fenerbahçe konularındaki tutumunuzla oluşmuş durumdur, bize sürekli uzun uzun şeyler yazacağınıza, kendinizi eleştirin ama yok siz zaten hep doğrusunu yaparsınız, eminim bununla alakalı da pek çok şey sunarsınız önümüze.

Yazdıklarım saygısızlık olarak da algılanmasın, yaklaşım tarzınıza eleştiri, kişiliğinizle alakalı değil, sahip olduğunuz pozisyon sebebiyle yoksa birisi fanatik diye onun düşüncelerini bu şekilde eleştirmem.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Küsmüyorum, kızamıyorum, sadece her görüşü kafadan reddetmenizde art niyet arıyorum, bu da son olayla alakalı değil, senelerdir Fenerbahçe konularındaki tutumunuzla oluşmuş durumdur, bize sürekli uzun uzun şeyler yazacağınıza, kendinizi eleştirin ama yok siz zaten hep doğrusunu yaparsınız, eminim bununla alakalı da pek çok şey sunarsınız önümüze.

Yazdıklarım saygısızlık olarak da algılanmasın, yaklaşım tarzınıza eleştiri, kişiliğinizle alakalı değil, sahip olduğunuz pozisyon sebebiyle yoksa birisi fanatik diye onun düşüncelerini bu şekilde eleştirmem.
    Her gorusu kafadan reddetmiyorum. Reddetmedigim, hatta hic bir sey yazmadigim bir cok gorus de var.

Reddettiklerim de sadece Fenerbahce ile ilgili degil.

Melo basliginda penalti atislari yukselmeli konusunda da katilmamisimdir, paslarinin yukselmesi konusunda da. Gecen yil Emre'nin gucunun yukselmesi konusunda da katilmamisimdir. Servet'in pozisyon almasinin inmesi konusunda da.

Besiktas'in basliginda Fernandes ve Quaresma konularinda da farkli dusuncelerimi yazdim.

Karabuk bolumunde Shelton ile ilgili de farkli fikirde oldugumu yazdim. Daha bir cogu var. Arastirmacilarin forumlarinda da var.

Sow konusunda da yazdim. Yazdigim da golu koklayan, bitiren bir oyuncu oldugu ama isin pozisyon yaratma kisminda olmadigiydi. Ben hala bu dusuncemi degistirecek bir Sow izlemedim.

Tipki Melo, Fernandes ve Shelton hakkindaki fikirlerimin degismedigi gibi.

Stoch'un da pek oyun kuruculuk yapacak meziyetlere sahip olmadigini dusundugumu yazmistim. Buna da itiraz edildi ama son 2 ay Stoch'un ne kadar oyun kurabildigini gostermedi mi? Belki de bu surenin buyuk bir kisminda dizi sakat oldugu icindir. Ama gordugumuzu yorumlayabiliriz sadece.

Ben bazi konularda itiraz ediyorum cunku bazen heyecanla bazi oyuncularin hic olmadiklari gibi yansitilmasi isteniyor. Ben kimsenin Furkan Ozcal'in Acceleration 16, Agility 17 olabilir yazdigini gormedim. Ama Stoch'un pek de iyi olmayan karar verme becerisi veya Sow'un pek de iyi olmayan takim oyunu becerisinin yukselmesi gerektiginin yazildigini okudum bu basliklarda.

Bunlarin dusundugunuz gibi olmadigini yazmak hataysa, demek ki ben hataliyim. FM 2013 icin hic acmayiz olur biter. Burada iletisim kurmaya calisarak gecirdigim zamani, ben de memnuniyetle baska seylere harcarim. Okuyacagim bir suru kitap var.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Demiştim, o nedenle cevap vermiyorum.

Şöyle bir haber var;

Türkiye’nin en prestijli ve vazgeçilmez taraftar kartı Fenerbahçe Kart, 300.001 sayısına ulaştı.
    Bu çalışmada bizlere destek olan tüm taraftarlarımıza gönülden teşekkür ederiz, yüzyıl öncesinden aldığımız mirası yüzyıllar sonrasına taşıyabileceğimiz en değerli hazine taraftarın; kulübümüze, amatör şubelerimize destek olmasına vesile olan bu projenin uzun yıllar devam etmesini dileriz.

Teşekkür ederiz,

FENERBAHÇE SPOR KÜLÜBÜ

En düşük kart aidatı 35 lira en yükseği 350. Çoğunluğun 35 liralık kartlardan aldığını düşünürsek ve ortalama 70 lira olduğunu hesap edersek, her sene 20 milyonluk bir gelir söz konusu.

Oyunda taraftar kart geliri var mı? Varsa nasıl hesaplanıyor? Yoksa nasıl eklenebilir?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Oyunda taraftar kart geliri var mı? Varsa nasıl hesaplanıyor? Yoksa nasıl eklenebilir?
    Yanilmiyorsam su anda yilda yaklasik 7 milyon dolarlik bir gelir eklenmis durumda. Editor'de club membership olarak geciyor.

20 milyonun tamaminin eklenmesi pek dogru olmaz saniyorum cunku bu gelirin tamami futbol takimina kullanmak yerine, ozellikle pek fazla gelir yaratamayan atletizm, kurek, boks vs. gibi subelerin de masraflarini karsilamak icin kullanilacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yanilmiyorsam su anda yilda yaklasik 7 milyon dolarlik bir gelir eklenmis durumda. Editor'de club membership olarak geciyor.

20 milyonun tamaminin eklenmesi pek dogru olmaz saniyorum cunku bu gelirin tamami futbol takimina kullanmak yerine, ozellikle pek fazla gelir yaratamayan atletizm, kurek, boks vs. gibi subelerin de masraflarini karsilamak icin kullanilacaktir.
    Kongre üyelerinin ödedikleri aidatlar da buna dahil mi?

Eğer öyleyse, amatör şubelere de ayrılsa bu para çok az ki ben 70 lira ortalamayı rastgele aldım, bu ortalama 100 lira da olabilir o da 30 milyon lira yapar o zaman.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Kongre üyelerinin ödedikleri aidatlar da buna dahil mi?

Eğer öyleyse, amatör şubelere de ayrılsa bu para çok az ki ben 70 lira ortalamayı rastgele aldım, bu ortalama 100 lira da olabilir o da 30 milyon lira yapar o zaman.
    Mali genel kurulda dagitilmasi gereken kitapcigi incelemeden bunlarin hepsi farazi. Hatta satilan taraftar kartlar icin odenmesi gereken KDV ve taraftar karti alanlara verilen hizmetlerin maliyetini goz onunde bulundurursak, o 30 milyon da sonunda net gelir olarak 20 milyon belki birakiyordur.

Amator subelerin butcede her yil buyuk acik verdigini Aziz Yildirim'in bir mali genel kurulda soyledigini hatirliyorum. Bu da normal. Bu Galatasaray'da da boyle, Besiktas'ta da. Dernegin mali raporu elinde olan varsa detayli bir sekilde inceleyelim, yoksa farazi konusuyoruz cunku bu gelirler Sportif AS'ye (yani futbol takimini yoneten sirkete) gitmiyor.

Uye aidatlari da kulubun gelirleri arasina giriyor (dernek). Sportif AS'ye degil. Buyuk ihtimalle bu aidatlardan bir kurus bile futbol takimina aktarilmiyordur. Sosyal tesislerin bakimi, calisanlarin maaslari vs. gibi giderleri karsiliyor, eger kalan bir meblag varsa da amator subelere veya yatirimlara aktariliyordur. Bu tip dernek sosyal tesisleri genelde uyelere kar amaciyla isletilen muesseselerden daha ucuz fiyatlar uyguluyor ve uye aidatlari da bu ucuz fiyatlardan dogan zarari kompanse ediyor. En azindan benim simdiye kadar gordugum bir cok dernek mali tablosu bunu gosteriyor.

Fenerbahce'nin ozellikle futbol'da kullanilan gelirlerinin ne seviyede oldugunu gormek icin kap'daki finansal raporlara bakmak genel olarak yeterli. Arada kulup, Sportif AS'ye kaynak aktarabilir ama boyle bir kaynak aktarimi goremiyorum Subat 2012 itibariyle cikan 9 aylik mali tablolarda.

Ozellikle gelecek Agustos/Eylul ayinda Sportif AS'nin yillik raporu cikinca Fenerbahce futbol'un gelirleri konusunda oldukca net bilgilere sahip olabilecegiz. Ama dernegin mali raporlarina bakmadan, Sportif AS bunyesinde olmayan taraftar kart ve uyelik aidati gibi gelirlerin ne kadar oldugu ve bu gelirlerin nereye kullanildigi konusunda fikir yurutulebilir ama net bilgilere sahip olamayiz.
    Last edited by perpetua : 19.Nisan.2012 at 11:55

Mesaj Yetkileri