1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    UEFA'nin gozunu boyamaya calismak.

Butun takimlar isin icinde, hepsini orjinal 58. madde ile cezalandirirsak futbol coker, zaten bu nedenle talimati degistirdik demek istiyorlar.
    yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.

burada fenerbahçelileri yargılamak da kimsenin hakkı değil , biz sanki herşeyden haberdarmışız gibi herkes aynı şeyi savunmuş yine gelip bize niye niye o zaman diye soruyosunuz ne bileyim ben niye bilsem çıkar açıklarım kamuoyuna.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    yani o kadar takım çekilir , bir galatasaray dışarıda kalırsa uefa'nın gözü boyanamaz mı ? tek galatasaray kalsa futbol ayakta mı kalacak ? bence nedeni bu değildir , hiçbirimiz bilmiyoruz tabi tahmin yürütüyoruz sonuçta ama sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum.
    Bilmiyorum yazdigimi nasil okudun ama ben ozellikle Galatasaray neden PFDK'ya sevkedildi sorusunu cevaplamaya calismadim.

Neden sadece etik kurulu raporunda sike/tesvik/tesebbus ile adi gecen kulupler yerine, iddianamede adi hangi nedenle olursa olsun gecen butun takimlarin sevkedildigini aciklamaya calistim.
    Last edited by perpetua : 01.Mayıs.2012 at 13:13

Nesil
    2007

Default Kayserispor TFF'ye Ateş Püskürdü!

Kayserispor Kulübü, internet sitesinden Türkiye Futbol Federasyonu'nun disipline sevk kararını çok sert sözlerle eleştirdi.

Siteden yapılan açıklamada;

"Hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğumuz Manisaspor Maçı dolayısıyla; Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulübümüzü de Disiplin Kurulu’na sevk etmesi utanç verici bir karardır.

Bu karar; rezalet bile değildir, ötesinde bir kelime icat etmek artık zorunludur.

"Hiçbir şike bulgusuna rastlamadık; ama herkesi disipline sevk ediyoruz" ifadesi; kabul edilemez bir çelişkidir.

Böyle bir sebeple Kulübümüzün Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi onur kırıcıdır ve küme düşürülmekten bile ağırdır.

Kulübümüz, yaşanan bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacaktır.

Bu kararı alarak herkesi pisletme amacı güdenler, kendi oyunlarına devam etsinler" sözlerine yer verildi.

Kaynak: NtvSpor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bilmiyorum yazdigimi nasil okudun ama ben ozellikle Galatasaray neden PFDK'ya sevkedildi sorusunu cevaplamaya calismadim.

Neden sadece etik kurulu raporunda sike/tesvik/tesebbus ile adi gecen kulupler yerine, iddianamede adi hangi nedenle olursa olsun gecen butun takimlarin sevkedildigini aciklamaya calistim.

ben sadece dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum demeye çalıştım benim dediğim de bir örnekti 3 büyük kulüp gitse zaten yeterli böyle de ikna edilebilir , onun için sebebin o olduğunu zannetmiyorum dedim , doğru okudum ama birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz =)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    ben sadece dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum demeye çalıştım benim dediğim de bir örnekti 3 büyük kulüp gitse zaten yeterli böyle de ikna edilebilir , onun için sebebin o olduğunu zannetmiyorum dedim , doğru okudum ama birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz =)
    Uc tane kulube disiplin sorusturmasi yapilmasi ile ligdeki hemen hemen butun takimlarin disiplin sorusturmasina dahil edilmesi arasinda fark var. Birisi ligi zedeliyor, digeri cokertiyor.

Yeniden duzenlenen 58. madde FIFA'nin ve UEFA'nin talimatlari ile uyusmuyor. Ikisinin talimatlarinda da sahaya yansima diye bir sey yok. Sadece anlasmanin yapilmis olmasi yeterli (Bkz. FIFA Disciplinary Coda 69. madde 1. fikra ve UEFA Disciplinary Regulations 5. madde). Yani mesela Ibrahim Akin'in Fahri Tatan'a soylediklerine dayanarak bu konuda sike oldugunun kanaatine ulasilabilir. Ibrahim'in sahada nasil oynadigi onemli degil.

Ama yeni 58. madde sahaya yansimadan bahsederek olayi sulandiriyor. Ibrahim Akin'in boyle bir konusmasi olabilir ama sahaya cikip aslanlar gibi oynadi deniliyor (rivayete gore etik kurulu raporu boyle demiyor ama TFF yonetim kurulu bunu ima etti).

Bu sulandirmayi aciklamak icin de TFF'nin bir ozel durum oldugunu anlatmaya calismasi gerekli. Bu ozel durum da sadece bir kac takim degil, ligin tamaminin disiplin kuruluna sevkedilmesi ve ligin cokme tehlikesinde oldugu imajinin verilmeye calisilmasi.

Ben olup bitenleri bu sekilde okuyorum cunku TFF'nin bir turlu 58. maddeyi neden degistirdigini aciklamasi gerekli UEFA ve FIFA'ya. Bunu da 1-2 takim kume duserse ligimiz coker diyerek aciklayamaz.

Mesaj Yetkileri