Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
36. You may not vote on this poll
  • Trabzonspor kazanır

11 30.56%
  • Berabere biter

12 33.33%
  • Fenerbahçe kazanır

13 36.11%
Sayfa 10 / 10 İlkİlk ... 8910
271 ile 297 arası toplam 297 sonuç

Konu: [SF Şampiyonluk 5. Hafta] Trabzonspor - Fenerbahçe

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Yalniz Emreye soyleyecek laf bulamiyorum cok kizdirdi beni ve yalan yok kufur ettim.

Emre hic dusunuyor mu acaba neden bu Gokhan'i alkisliyorlarda ben her saniye kufur yiyorum diye.Emre gecmisten bugune yaptiklariyla kendini bu hale soktu.Zokora, Emre'ye o tekmeyi atarak yanlis yapti ama hakliydi.Hakliydi cunku adeleti dogru duzgun yerine getirmezsen adam da kendi adaleti arar.
    Hayır anlamıyorum Emre bu maçta tahrik edicek ne yaptı? Colman'dan Zokora'dan tekmeleri yiyen o, maç boyunca yemediği küfür kalmadı,kafasına 2 kere sert cisim isabet etti. En çok tepkiyi çeken yine o oldu maçta. Adam yere düşse seyirci çılgına dönüyor yahu

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Bugun ilk kez Akerde mac izledim tam 17 saat yol gidip buraya geldim.Bunlari yasanacagini biyordum hatta kaybedecegimizi de tahmin ediyordum ama yinede geldim.Evet yakindan da gordum taftar rahibe yarardan baska birsey degil.Fener bu ortama bu oyunla maci kazandilar kutlarim.Yalniz Emreye soyleyecek laf bulamiyorum cok kizdirdi beni ve yalan yok kufur ettim.

Emre hic dusunuyor mu acaba neden bu Gokhan'i alkisliyorlarda ben her saniye kufur yiyorum diye.Emre gecmisten bugune yaptiklariyla kendini bu hale soktu.Zokora, Emre'ye o tekmeyi atarak yanlis yapti ama hakliydi.Hakliydi cunku adeleti dogru duzgun yerine getirmezsen adam da kendi adaleti arar.

Bizim takimi degerlendirmek gerekirse,bence Senol hoca yine kadro seciminde hata yapti.Yine Serkani onde baslatti ama hatasini anladi ama neye yarar?Mustafa Yumluyu cok seven oynasin isteyen biri degilim ama Glovackiyi oynatmakta hataydi.Bu adam uzun zamandir sakat kardesim Girayla 2 mac yanyana oynadami boyle macta onu kadroya aliyorsun?Degisiikte de hataliydi Celustka sol bekte vasatti ama bu nor cunku bu adam o bgenin adami degki.Umarim birdaha ki mac hata yapmayiz Uefa kupasi zora girmez.
    GG nin alkışlanma sebebi malum, Aykutun kırmızı kart olayı.. basit bir şey yani hadi Emre'ye öfkeliler Stoch ne yaptı bunlara ?

o tekme olayına böyle yorum yapanları da gördük daha da bir şey denmez heralde. her izlediğim de bir acayip oluyorum ama haklıydı diyorsun abi pes doğrusu.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Orda kendine gore diye yazmadigim icin anlam kargasasi du.Tabiki yanlis biz staxta cisim atanlarada tepki verdik.Futbol boyle birsey deg ama isste siz hala anlamiyorsunuz burdaki insanlar yok yere kizip boyle yapmiyorlar.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Fenerbahceli dostlar ayni duyarliligi son haftada bekliyorum sizden

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

hata yapmak insana mahsustur ama hatayı hatayla sürdürmek ve bunu da savunmak doğru bir düşünce yapısı değildir bana göre tabiki herkesin fikrine saygımız sonsuz tabi saygınızın olduğu yere kadar.

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Fenerbahceli dostlar ayni duyarliligi son haftada bekliyorum sizden
    Hiç şüphen olmasın kardeşim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Semih'e bak ya

ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Uzaylı terk
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Hayır anlamıyorum Emre bu maçta tahrik edicek ne yaptı? Colman'dan Zokora'dan tekmeleri yiyen o, maç boyunca yemediği küfür kalmadı,kafasına 2 kere sert cisim isabet etti. En çok tepkiyi çeken yine o oldu maçta. Adam yere düşse seyirci çılgına dönüyor yahu
    Bu maç birşey yapmamış olabilir ama yaptığının cezası çok hafif kaldığı gün bunların olacağı belliydi. O yüzden masum ayağına yatmayın, şu ülkedeki herkes Emre'nin nasıl birisi olduğunu biliyor ve o malum maçta da neler yaptığının farkında. Kendinizi kandırmayın...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Bu maç birşey yapmamış olabilir ama yaptığının cezası çok hafif kaldığı gün bunların olacağı belliydi. O yüzden masum ayağına yatmayın, şu ülkedeki herkes Emre'nin nasıl birisi olduğunu biliyor ve o malum maçta da neler yaptığının farkında. Kendinizi kandırmayın...
    yapmış olabilir tamam cezası da az kalmış olabilir ama zokoranın yaptığını haklı gösterir mi bu
    emre değil de kim olursa olsun nasıl haklı diyebilirsiniz buna nereye gidiyoruz beyler ne oluyor

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

SadriŞener'in TRT bağlantısında o öleri söylemesi komedi değil.Aam haklı geçtiğimiz Fener maçında 'Şişe Şike Fenerbahçe' yazanlar bunlar.Muhabirlernnın yaptıklarıda ortada Sadri Şener de kendince zösçzünü sçyledi işte.

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    yapmış olabilir tamam cezası da az kalmış olabilir ama zokoranın yaptığını haklı gösterir mi bu
    emre değil de kim olursa olsun nasıl haklı diyebilirsiniz buna nereye gidiyoruz beyler ne oluyor
    Haklı olduğunu söylemedim zaten. Colman'ın hareketleri de, Zokora'nın ki de direkt olarak kırmızı kart olması gereken pozisyonlar bence. Ama arkadaş heralde rüyalarda yaşıyor, sanki suçsuzmuş gibi bu tepkilerin olmayacağını falan sanıyordu muhtemelen. Emre'nin cezası açıklandığı gün bu olayların olacağını Fenerbahçe'lisinden tut Bozüyükspor'lusuna kadar herkes bal gibi biliyordu. Masum ayağına yatması hoşuma gitmedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Trabzonspor, düşmana saldıran bir ordu taktiğiyle sahaya çıktı. Bu savaş genel bir nitelik taşısa da savaşın en çetin geçeceği yerler Emre Belözoğlu bölgeseydi. Güzel bir roman yazabilirim de sahada bu anlayışla olan bir takım varken neyi konuşacaksın. Eleştirmeye kalksan kendine yazık edersin ama eleştirmesende olmaz.

Belki yıllarca yanlış öğrendik ama bize şunu öğrettiler; en iyi intikam rakibini sahada yenmektir. Emre'ye tekme tokat girmeye odaklanmak yerine maçı kazanmaya odaklanan bir Trabzonspor olsaydı eğer bu maç Fenerbahçe'ye daha acı veren bir şekilde bitebilirdi. Sen tüm Türkiye'ye acı verecek bir yola başvurarak şehrinle, taraftarınla, yönetiminle, futbolcunla el ele veriyorsun. Halbuki şampiyonluk uğruna bile bu kadar birleşememiştin.

Maç duruyor, tekmeler uçuşuyor, hakem izliyor, seyirci durmuyor vs. vs. vs. Maç bitiyor ama olaylar bitmiyor. Saldıran kim, tutan kim, kim kimi sakinleştiriyor anlamak mümkün değildir. İsraile, Rum tarafına gitsek başımıza gelecek işleri kendi memleketimizde görüyoruz.

Tabi bu duruma gelmek için bir hayli çaba harcadık. Yani Trabzonspor suçlunun bayrağını almış önde gidiyor ama Fenerbahçe tarafınında bu olaylardaki katkısı yüksektir. Yani bu olaylar bugünün getirisi değildir. Geçmişten sen üstüne koyarsan öbürü koyarsa birikir, birikir ve coşmaya müsait Trabzon şehrinde taşar, üstümüzü başımızı batırır.

Neyse.

Hakem konusunda da uzun uzun tartışmalarım olmuştur. Futbolda bazı şeyler vardır ki bir hakemin bunu çalmaması "insandır hata yaparla" açıklanamaz. Yani Galatasaray'ın Beşiktaş'a attığı ofsayt golünü hakem görmeyebilir. Biz buna ve bunu gibi pozisyonlara olabilir dediğimizde senin takımına olunca tabi olabilir değil mi, diyoruz. Şimdi Zokora'nın pozisyonuna hakem görmedi ya da yanlış değerlendirdi diyebilirmiyiz? Gördüğü, idrak ettiği ve cezasının ne olduğunu bildiği halde vermedi. İşte bu noktada bu hakemlerle bu lig yürümez.

Sistem, olay çıkaranlara, vahşice birbirine vuran oyunculara, ortamı geren yöneticiye, teknik adamına ve bu hakeme pekiştireç verecektir. İşte, bu nedenle bu hakemlerle, bu yöneticilerle, bu teknik adamlarla bu lig yürümez.

Maçın içinde Bienvenu'nün golüne bakalım. Trabzonspor'un futbol dışında şiddete odaklandığının en güzel örneğidir. Serkan Balcı, Bienvenü gelirken rakibi, topu bırakıp nereye koşuyorsun. Burak Yılmaz, golü attığında "bende, bende, sen merak etme" demekle olmuyor bu işler. Futbol bu laflarla güzelleşmiyor. Sen futbolunu oynadığında bu lafların mana bulacaktır.

Renklerin tartışıldığı bir dünyada insanlığın tartışılmaması kötü. Tasnif edilmeyen olaylar bunlar, ama keşke hep aynı hassasiyeti gösterebilsek.

Maç konusunda söylenecek çok bir şey yok, güzel oyun güzel galibiyet.

Taraftara bir bedduam var. "Sahaya herhangi bir madde" atan tüm taraftarlar, umarım çocuklarınız futbolcu olur, böyle maçlar oynarlar ve her oynadıkları maç başlarına çakmak isabet eder.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ajitasyonun alası, Zokora bu kadar sindiremediyse olayı ilk maçta neden tekme atmadı? Yumruk atmadı?

Olay anından sonra sarılıp birbirlerinden özür dilemediler mi?

Maç sonunda sarılıp birbirlerine başarı dileklerinde bulunmadılar mı?

Birilerinin çok fena gazına geldi, dolduruşa geldi, sen nasıl bir düşünce yapısındasın, önce sarıldın sonra elini bile sıkmayıp tekme attın?

Kusura bakmayın da, Emre o sözü söyledi, bu nedenle Zokora bunları yaptı demek abesle iştigal. Bir adamın duruşu olur, önce sarılıp sonra tekme atmaz.

Sahada sakin, ne yaptığını bilen bir Fenerbahçe vardı. Artık kaldı son 2. Bu kafa yapısında hazırlanırsa oyuncular ve sahaya çıkacak oyuncu tercihlerinde bariz hatalar olmazsa, 2 kupa yakın.

Tebrikler Fenerbahçe.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yaşanan olaylardan ötürü futbolu pek konuşamadık.

Stoch ve Dia bu takıma geldiği zaman, Herkes takımın mevcut sistem ve taktik anlayışından daha farklı bir çehre alacağını düşünüyordu. Keza sezonun ilk Avrupa kupası maçlarında ve ligin başlarında Aykut Kocaman bu monteyi yerleştirmek adına hamleler yaptı ama oturmuş bir sistem ha deyince değişmiyor, peşini kovalamadı ve bundan vazgeçerek klasik sistemde Alex'e dayalı oyuna devam etme kararı aldı.

Bu sezon bu maçtan önce benim aklımda somut örneği olacak 2 maçta daha 4-3-3 anlayışıyla sahaya çıktık. Biri Galatasaray diğeri Kayserispor maçında. Galatasaray maçında Bienvenu kanat, Alex tek forvet olunca sistem çöktü, Kayserispor maçında ise Caner Erkin ve normalde göbek oyuncusu olmasına karşın uzun süredir kanat oynayan ve alışkanlığı o yönde gelişen Mehmet Topuz 3 ortasaha oyuncusundan ikisi olunca taktik biraz açık verdi.

Yalnız dün akşam Aykut Kocaman sonunda kafasındaki 4-3-3'ü sahaya yansıtabildi. Stoch ve Dia ilk kez aynı anda oynadıkları maçta etkili oldular. Oyun bir sağda bir solda. Stoch her zamanki etkili oyununu bizlere sergilerken, Dia karşı karşıya kaldığı pozisyonda pası verse 4 4'lük performansla maçı tamamlayacaktı o hatası çok göze battı. 3'lü ortasaha'ya gelirsek, Emre muazzam bir şekilde oyunu iki yönlü olarak oynadı. Golünü attı, oyuna yön verdi. Cristian gecenin kahramanıydı. Hücumdaki etkinliği kadar oyunu 60 metrelik bir koridorda oynadı ve geriye dönmesi, orada da etkin olması harikaydı. Selçuk Şahin diğer ikiliye göre biraz daha defansif olarak görünse de kaleye 2-3 şut çekmesi yani ofansif alanda da kendini göstermesi, 4-3-3'ün zaferini elde etmemizi sağladı.

Söz odur ki 4-3-3'ü doğru oyuncularla oynadığınız zaman tadından yenmez bir hava katıyor. Seneye Alex 35 yaşında olacak. Ortasahaya yapılacak oyunu çift yönlü oynayan 1-2 oyuncu takviyesiyle bu takım tadından yenmez. Alex sonrası Fenerbahçe bu yolda devam etmelidir. Yeni bir Alex arama çabası, Galatasaray'ın Hagi sonrası içine düşmüş olduğu boşluğun aynısını bize yaşatır, zaman ve başarı kaybına yol açar.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Ajitasyonun alası, Zokora bu kadar sindiremediyse olayı ilk maçta neden tekme atmadı? Yumruk atmadı?

Olay anından sonra sarılıp birbirlerinden özür dilemediler mi?

Maç sonunda sarılıp birbirlerine başarı dileklerinde bulunmadılar mı?

Birilerinin çok fena gazına geldi, dolduruşa geldi, sen nasıl bir düşünce yapısındasın, önce sarıldın sonra elini bile sıkmayıp tekme attın?

Kusura bakmayın da, Emre o sözü söyledi, bu nedenle Zokora bunları yaptı demek abesle iştigal. Bir adamın duruşu olur, önce sarılıp sonra tekme atmaz.

Sahada sakin, ne yaptığını bilen bir Fenerbahçe vardı. Artık kaldı son 2. Bu kafa yapısında hazırlanırsa oyuncular ve sahaya çıkacak oyuncu tercihlerinde bariz hatalar olmazsa, 2 kupa yakın.

Tebrikler Fenerbahçe.
    Burada duruşu olan oyuncu mu Emre Belözoğlu ? Emre'yi az çok tanıyoruz nasıl bir oyuncu olduğunu o yüzden kafamda onun hakkında bazı şeyler yeterince yer edindi ancak maçta izleyebildiğim kadarıyla Trabzonspor'Lu tüm oyuncular sert oynadı ve özellikle de Emre'ye karşı hiç çekinmeden rahat müdahalaler yaptılar bunlarda cezasız kaldı.

Ha şu da var, bu hareketleri Şükrü Saraçoğlu stadında yapmış olsaydı Trabzonspor'Lu oyuncular, Emre o kadar sakin durmazdı ve hakem de cezasız bırakmazdı o oyuncuları.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Murat, Serkan o tabiri Zokora için kullandı. Eğer hatırlarsan maç sonunda

böyle bir sahne yaşanmış (İki oyuncu birbirinden özür dileyerek barışmış ve maç sonunda sarılarak sahadan dostça ayrılmış) ancak sonra ne olduysa bugünlere gelinmişti. Zokora maçta yaptıklarını sakın ilk maçtaki şeyleri bahane ederek savunmasın. Eğer ilk maçta içinizde bir parça bile kin olsaydı, o maçın sonunda böyle bir karede olmanız mümkün değildi. Duruştan kast ettiği bu.
    ...

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Vay be Zokora bi tekme attı, Emre haklı oldu. Fenerliler zaten "olm emreye ihtiyacımız var ırkçı mırkçı ama boşver atsın yeter bizim duruşumuz bunu gerektirir" düşüncesiyle emreyi haklı çıkarmak için fırsat kolluyordu. Ne tekmeymiş arkadaş. Dün akşam Queresma Ufa'ya da yaptı benzer bir hareket, geçen hafta Marek Cech Egin mi Selçuk mu hatırlamıyorum topla alakası olmadığı pozisyonda biçti resmen, ayağı altta kaldı kırılıyodu az daha, İnönü'de ki BJK maçında yine quaresma uçan tekmeyle direk tabanla girdi bizimkinin sırtına. Saydıklarımın hepsi kasti idi hiçbirine de kırmızı çıkmadı ama bu kadar veryansın etmedik hemde 2 maçta puan kaybettik.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post

böyle bir sahne yaşanmış (İki oyuncu birbirinden özür dileyerek barışmış ve maç sonunda sarılarak sahadan dostça ayrılmış) ancak sonra ne olduysa bugünlere gelinmişti. Zokora maçta yaptıklarını sakın ilk maçtaki şeyleri bahane ederek savunmasın. Eğer ilk maçta içinizde bir parça bile kin olsaydı, o maçın sonunda böyle bir karede olmanız mümkün değildi. Duruştan kast ettiği bu.
    Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Vay be Zokora bi tekme attı, Emre haklı oldu. Fenerliler zaten "olm emreye ihtiyacımız var ırkçı mırkçı ama boşver atsın yeter bizim duruşumuz bunu gerektirir" düşüncesiyle emreyi haklı çıkarmak için fırsat kolluyordu. Ne tekmeymiş arkadaş. Dün akşam Queresma Ufa'ya da yaptı benzer bir hareket, geçen hafta Marek Cech Egin mi Selçuk mu hatırlamıyorum topla alakası olmadığı pozisyonda biçti resmen, ayağı altta kaldı kırılıyodu az daha, İnönü'de ki BJK maçında yine quaresma uçan tekmeyle direk tabanla girdi bizimkinin sırtına. Saydıklarımın hepsi kasti idi hiçbirine de kırmızı çıkmadı ama bu kadar veryansın etmedik hemde 2 maçta puan kaybettik.
    Eğer Zokora adam gibi çıkıp elini sıksaydı, adam gibi centilmence topunu oynasaydı.
    O dediğin lafları kullanabilirdik ama şimdi burada hem Zokora denen adam gelecek Emre bana o dedi bu dedi saçımı çekti kulağıma vurdu tüyümü yoldu yapacak, ağlayacak sızlanacak şikayette bulunacak..

Aradan çok zaman geçmeden kendi sahasında kendi mekanında sen kimsin bana artistlik yapıyorsun benim rengimle alay ediyorsun diyerek bam güm dalacak. Yok be kardeşim ben her ne kadar kendi memleketimin vatandaşımın yapmış olduğunu doğru bulmasamda gelipde elin gavuru benim ülkemin çizgilerinde benim formamda Türk bayrağını taşıyan O Türk bayrağının başarılı olması için yine aynı takımın taraftarlarından küfür yiyen adama laf ettirmem, gerekirse o Zokora denen adamı sınır dışı ederim ama avrupada kendi ülkem oyuncumu ezdirtti demem burası dingonun ahırı değil yabancıysa herkes sınırını çizgisini bilecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bu maça verilen Anti-FB hakemi son hafta biz de istiyoruz maça

Gerçi hoş bu şike ve teşvik olayları için şahıslara çıkan cezalara verilen tepkilerin ardından sanırım GS'nin ağzına da bir parmak bal sürmeyi hesap etmiştir TFF.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Dün oynanan maçta o tekmeleri Zokora ve Colma'nın yerine Emre atmış olsaydı bugün burada neler konuşurduk acaba çok merak ediyorum. Emre bu tarz şeyler yapmadı mı yaptı burada Emre hakkında zamanında neler konuşulduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz ama Emre'yi yerden yere vuranlar az daha ülke sınırları dışına çıkarıp bir güzel tekme tokat dövmek isteyenler bugün kalkmış Zokora'yı koruyor. Neden ? o hareketlere maruz kalan EMRE BELÖZOĞLU olduğu için. Zokora'nın yaptığı insanlık dışı harekettir. Emre'nin vahşi çirkef olduğunu iddia edenler dün oynanan maçta Trabzonspor'lu futbolcularının ve başkanının çirkefliğine ve gaddarlığına bir göz atsınlar.

Taraftara pek söz söylemek istemiyorum çünkü bir takımın başkanı ve futbolcuları bu kadar gaddar spordan uzak bir anlayışla maça çıkarsa (resmen 3.dünya savaşına çıkarmışçasına gibi) taraftardan hoşgörü beklemek biraz abez kaçar.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Burada duruşu olan oyuncu mu Emre Belözoğlu ? Emre'yi az çok tanıyoruz nasıl bir oyuncu olduğunu o yüzden kafamda onun hakkında bazı şeyler yeterince yer edindi ancak maçta izleyebildiğim kadarıyla Trabzonspor'Lu tüm oyuncular sert oynadı ve özellikle de Emre'ye karşı hiç çekinmeden rahat müdahalaler yaptılar bunlarda cezasız kaldı.

Ha şu da var, bu hareketleri Şükrü Saraçoğlu stadında yapmış olsaydı Trabzonspor'Lu oyuncular, Emre o kadar sakin durmazdı ve hakem de cezasız bırakmazdı o oyuncuları.
    Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post

Kastettiğim buydu, hani elini sıkmadı ya, adama sormazlar mı 2 hafta önce neden sarıldın o zaman diye?

İlk duyduğumda, elini sıkmayacakmış diye, basın yine gazlıyor deyip, gülüp geçtim ama tahmin etmeliydim, Volkan çakıyı eldiveninde getirmiş açıkmalasını yapacak zihniyette olanların elini sıkmaması için telkinde bulunacakları da %100 kesindi.

Emre ırkçıdır ya da değildir, ben bunda değilim. Ki Emre o sözü söyledi diye de ırkçı olmaz. İlgili konuda, o dönemde de yazdım, bizim zencilerle alakalı onları aşağılayacak bir geçmişimiz yok ki, adamların aşağılandığı dönemde, onları aşağılayanların onlara karşı kullandığı kelimeleri kullandığımızda onları aşağılamış olalım.

En bariz örneğini de verdim, ülkemizde ırkçılığın alası yapılıyor, haa kürt mü kesin teröristtir diyen kafatası ırkçılık yapıyordur, Ermeni mi, bu pisliktir diyen kafatası ırkçılık yapıyordur, İsrail değil mi, adamlar zaten böyle diyen kafatası ırkçılık yapıyordur.

Irkçılığı sanırım sadece zencilere karşı yapılıyor sanıyor insanımız?

Zencilere karşı ırkçı olan bir insan, bunu davranışlarıyla da belli eder. 1 tane örnek var mı, Emre ile zamanında aynı takımda oynamış ve Emre'nin tavırlarında ırkçılık sezmiş birisi? Dün örneğin, Dia secdeden kalksın da sarılayım diye başında bekliyordu, zencilere karşı ırkçı olan birisi, illa ki bunu sezdirir.

Dün Tolga'nın kanserli annesine küfür edildi dendi, bu Zokora geçen maç avuçlayıp Emre'nin annesine küfür ediyordu, o zaman çıkıp Zokora'ya neden gereken tepki verilmedi.

Emre demiştir ya da dememiştir, demiş de olabilir ama amacı ırkçılık değil, rakibi sinirlendirip dengesini bozmak. Emre 17 yaşında da böyleydi 37 yaşına da gelse böyle olacak, huylu huyundan vazgeçmezmiş.

Zokora ise, saha içinde sarıldığı adama 2 hafta sonra el vermiyorsa, burada Emre'nin söylemiş olacağı lafın onun gururunu incittiği sonucunu çıkarmam. Geçen maç Emre o lafı söylediyse, söylediği anda Zokora gidip yumruğu çakıp, sonra da bana bunları dedi deseydi ve bu maçta elini uzatmasaydı, helal olsun adam içerlemiş derdim. Ama adama sarılıyorsun, sonra maç sonu açıklama yapıyorsun, şimdi de elini sıkmıyorsun, bu kesinlikle art niyettir.

Attığı tekmeye değinmiyorum bile çünkü bu bir insanlık suçudur ki yukarıdaki art niyeti yapan adamdan başka bir tavır beklemezdim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Emre madem ırkçılık yapmamış, madem masum. Niye Zokora'ya elini uzatıyor. Şahsen bana iftira atan adamın ben yüzüne bile bakmam ki bunun örneğini İngiltere'de yaşadık,(Suarez-Evra)

Tabi bu atılan tekmenin doğru olduğunu göstermez.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Emre madem ırkçılık yapmamış, madem masum. Niye Zokora'ya elini uzatıyor. Şahsen bana iftira atan adamın ben yüzüne bile bakmam ki bunun örneğini İngiltere'de yaşadık,(Suarez-Evra)

orada işin ilginç yanı suarez "negro" dediğini itiraf da etmişti. Bu yüzden teziniz çöküyor.

Emre'nin neden elini uzattığına gelince,maç sonu açıklamalarını da dinlemişseniz eğer bir fikriniz olurdu diye düşünüyorum. Maç içinde de yediği tekmelere bir reaksiyon göstermedi.Bildiğimiz Emre itilse gidip karşılık verirdi. Artık daha düzgün davranmaya özen göstereceğini ve hayatta futboldan daha önemli şeyler olduğunu söyledi.Herkesi sağduyuya davet etti. Dün maçın başından sonuna kadar Emre'nin tüm davranışları takdiri hak ediyordu.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by sananes View Post
    orada işin ilginç yanı suarez "negro" dediğini itiraf da etmişti. Bu yüzden teziniz çöküyor.

Emre'nin neden elini uzattığına gelince,maç sonu açıklamalarını da dinlemişseniz eğer bir fikriniz olurdu diye düşünüyorum. Maç içinde de yediği tekmelere bir reaksiyon göstermedi.Bildiğimiz Emre itilse gidip karşılık verirdi. Artık daha düzgün davranmaya özen göstereceğini ve hayatta futboldan daha önemli şeyler olduğunu söyledi.Herkesi sağduyuya davet etti. Dün maçın başından sonuna kadar Emre'nin tüm davranışları takdiri hak ediyordu.
    Aslında, Emre'de maçtan sonra bağlandığı programda kabul ediyordu suçunu. Neyse.

Emre suçlu olduğu için sesini çıkarmadı bence, ilk maçtan dolayı. Yoksa Emre'ye böyle tekme atsan oda gelip 2 katını atardı sana. Tekrar söylüyorum atılan tekmeyi kimse savunamaz, savunmamalıdır da. ancak Herkesi sağduyuya davet edenin Emre olması manidar oldu. Selçuk Şahin veya Reto Ziegler dese eyvallah derim.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post

Emre elini uzatmamış olsaydı buraya yazılacak mesajlar; gördünüz mü Emre ırkçı, elini bile uzatmıyor şeklinde olacaktı. Burayı geçtim Ali, medya bunun üzerinden Emre yine linç edecekti. Ama orda yapılması gereken diğer oyuncularımızın da Zokora'yı pas geçmesiydi. Hatta Cristian abarttı sarılıyor falan filan, ben fazlasıyla rahatsız oldum o görüntüden. Sen önce kendi takım arkadaşının yanında olmalısın. Emre'ye maddeler yağarken Selçuk direkt koşup tribünlerin önünde Emre'ye kalkan oluyor. Olması gereken budur. Hasan Yener Fenerbahçe oyuncuları taraftarımızı tahrik etti demiş. Şimdi yönetici bunu söylerse Trabzon'daki seyirci de evet tahrik ettiler, ondan olay çıktı mantığında olacak. Oysa ki oyuncu anlamında belki de tribünlerle hiç dalaşılmayan nadir maçlardandı. Sadece Cristian'ın Bienvenu'nun golü sonrası topu havaya dikişi var. Bunun haricinde oyuncularımız o ortamda fazlasıyla sakin kaldılar.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sayfa 10 / 10 İlkİlk ... 8910

Mesaj Yetkileri