Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
51. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

21 41.18%
  • Berabere biter

12 23.53%
  • Galatasaray kazanır

18 35.29%
1 ile 30 arası toplam 943 sonuç

Konu: [SF Şampiyonluk 6. Hafta] Fenerbahçe - Galatasaray

Threaded View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Maç sonrasında sonuca göre konuştuğumu düşünenler olmasını istemem. Maç öncesi söylemek istediklerim şunlar:

1- Fenerbahçe’li arkadaşların kendi pencerelerinden bakıldığında şampiyonluğun kazanılmasının yaşadıklarına en güzel cevap olacağına, bunları kendilerine yaşatanlara bir tokat olacağına inanmalarına saygı duyuyorum. Aynı şeyleri Galatasaray yaşasaydı muhtemelen ben de aynı şeye inanırdım. Kendi açımdan baktığımda ise –kişisel düşüncelerimdir kimse kızmasın- bugün Fenerbahçe maçı 10-0 kazansa bile, 2 değil 12 kupa alsa bile benim bazı konulardaki düşüncelerim değişmeyecek.

2- Play-off’un oynanacağı sezon başından belliydi ve şampiyonluğu kaybetmemiz halinde bunu bahane olarak kabul etmiyorum. Ancak alın teriyle oluşturulmuş 9 puanlık farkın bedavadan 5’e (puan eşitliği halinde 4’e) inmesine de anlam veremiyorum. Sonuçta Galatasaray ülkenin en iyi 3 takımına karşı oynadığı 5 maçtan 4’ünde sahadan puanla ayrılmasına ve sadece 1 kez yenilmesine karşın son 5 maçta kendisinden 4 puan fazla toplayan bir takıma karşı şampiyonluğu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Genede -tekrar ediyorum- şampiyonluğu kaybedersek play-off’tan dolayı değil, mental olarak kendimizi buna hazırlamadığımızdan dolayı kaybettik derim. Sonuçta Fenerbahçe’nin de ülkenin en iyi 3 takımıyla oynayıp 5 maçta 4 galibiyet aldığını unutmamak lazım. Onların gösterdiği inancı gösteremedik yönetim, taraftarlar ve futbolcular olarak bu play-off sürecinde.

3- Fenerbahçe’nin şampiyon olması durumunda Fenerbahçe’yi değil Volkan, Stoch, Christian ve Alex’i alkışlayacağım. Her ne kadar Volkan ve Christian’dan nefret etsem de bana göre en büyük pay bu iki oyuncuya ait ve en büyük alkışı hak ediyorlar.

4- Maçın hakemi hakkında da bazı şeyler yazmıştım. Bugün nasıl bir yönetim göstereceğini bilmiyorum. Belki Fenerbahçelileri kızdıracak bir yönetim bile gösterebilir. Ancak eğer adil ve herkesin içine sinen bir yönetim gösterirse burada yazdıklarımdan dolayı kendisinden özür dilemesini de bilirim.

5- Buraya kadar yazdıklarım maçı kaybetme ihtimalimiz üzerineydi. Belki şampiyonluktan umutsuz olduğum anlamı çıkmıştır. Aksine bugün şampiyon olacağımıza inanıyorum. Hatta içimden Fenerbahçe 1 Galatasaray 2 skoru geçiyor dünden beri.

6- Yarın anneler günü. Bu maçın sevincini de üzüntüsünü de annelerimizi üzmeyecek şekilde yaşayalım ve sonuç ne olursa olsun bu konu başlığı altında birbirimizi en azından bugün ve yarınlık kırmayalım.
    Last edited by Walter Sakana : 12.Mayıs.2012 at 14:59 Reason: Şehir dışı yolculuk yaklaşık 2 saat ertelendi

Mesaj Yetkileri