Göreve gelir gelmez takımın bu sezonki kadrosunun nasıl olması gerektiğini düşünmeye başladım, ve bu bağlamda 4 oyuncuyu yanıma çağırarak kendilerine kulüp bulmalarını istedim. Sağolsunlar, hiçbiri zorluk çıkartmadı. Özellikle serbest olarak kulüplere önerdiğim Bülent Bölükbaşı için gelen 20 teklif beni şaşırttı; ancak kararımdan geri çevirmedi. Takımın genç kalecisi Yaşar Memişoğullarından'ı bedelsiz olarak Hacettepe'ye, Bülent Bölükbaşı'nı yine bedelsiz olarak Bucaspor'a, Kibong olarak bilinen ancak oyunda ismi Marc Mbamba olarak geçen sol açık oyuncumu 110k pound'a Nacional De Madeira'ya, ve kalecimiz Tolgahan Acar'ı 65k pound'a Karabükspor'a gönderdik; ve transfer çalışmalarına hemen başladık.
İlk post'ta da söylediğim gibi, elimden geldiğince gençlere yönelmeye çalıştım. Bu yüzden 24 yaşından daha büyük bir oyuncuyla sözleşme imzalamadık. İşte Adanaspor'un 2011-2012 sezonunda kadrosuna kattığı isimler şöyle:
1. Necati Yılmaz # 1

İlk takviyemiz kaleye oldu. Tolgahan'ın gidişinin ardından bu mevkiye kaliteli ve Türk bir isim gerekiyordu; ve profilini çok beğendiğim Necati Yılmaz'ı Karşıyaka'dan 180k pound karşılığında renklerimize bağladık. Gerçekten çok istediğim bir transferdi, gerçekleştiği için çok mutluyum. İyi performans göstereceğine %100 inanıyorum.
2. Uğur Parlak # 8

Box to box midfielder oynayabilecek bir yedek ortasahaya ihtiyacım vardı, yaş-yetenek-para üçgeninde en avantajlı konumda bulunan Uğur Parlak'ı Dardanelspor'dan 90k pound bonservis bedeliyle transfer ederek bu açığımızı kapattık. Uğur henüz çok genç, umarım uzun yıllar takımımıza hizmet eder.
3. Orhan Taşdelen # 30

Ön liberoya ve sol açığa yaptığımız 2 yabancı transfer nedeniyle yabancı kontenjanımızı doldurmuştuk, ve bu nedenle sol beki Türk bir oyuncu ile takviye etmemiz gerekiyordu. Orhan Taşdelen seçeneklerimiz arasında en iyi olandı ve kendisini 1 yıllığına kiraladık. Hız özelliğini geliştirirse bonservisini de satın alabiliriz.
4. Oğulcan Gökçe # 42

Kariyere devam edebilirsem, ilerleyen yıllarda Türk stoper bulmak zor olacak ve vasat yabancı oyuncuları getirmek için dünyanın parasını ödeyeceğim. Buna bir nebze önlem alabilmek için 19 yaşındaki Oğulcan Gökçe'yi serbest transfer olarak kadroma kattım. Geleceği parlak gözüküyor, asistanım 4 yıldız verdi. Zaten gelir gelmez takımın en pahalı oyuncusu ünvanını ele geçirdi 
5. Alejandro Cascio # 16

Oyuncunun yetersiz olduğunun farkındayım ama gerçekten getirebileceğimin en iyisiydi. Zaten ilk onbir oyuncusu olmadığı için düşük stamina özelliği sorun yaratmaz diye düşünüyorum ancak mentali ve gücü aklımda soru işareti bırakıyor.
6. İlhan Parlak # 99

İlhan için fazla söze gerek yok, kalitesini ispatlamış bir futbolcu. Kendisini 95k pound karşılığında Karabükspor'dan transfer ettik. Bu takviyeyle forvet mevkiimizi iyice sağlama aldığımızı düşünüyorum. Mbilla, İlhan ve Emre Aktaş tek forvet oynayan bir Bank Asya ekibi için müthiş bir lüks.
7. Loic Gagnon # 11

Bu seneki en bomba transferimiz, aynı zamanda tek milli oyuncumuz. Kibong'u satmamdaki neden de bu arkadaş. Çok iyi özelliklere sahip olması, daha gencecik olması ve çok az maaş alması onu bizim için bulunmaz Hint kumaşı yapıyor. Tipini görmezden gelip, performansına bakacağız. İlerleyen yıllarda yüksek bonservisler bekliyorum bu koçero için 
Transfer dönemimizin genel görünümü şöyle oluştu:

"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."