Transfer Raporu

Rüştü Reçber :
Tecrübeli kalecimiz ile sözleşme yeniledik. Maaş indirimi ile ilgili görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı, Haziran 2013'te bitecek yeni sözleşmesine göre aylık 68bin € kazanacak (eski kontratı aylık 125bin €). Maç başı ve gol yememe primlerini yükselttik. Ayrıca mevcut sözleşmesi süresince 20 üzeri resmi karşılaşmaya çıkarsa sözleşmesi bir yıl uzayacak.
Mehmet Akyüz : Sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kendisine fazla şans veremedim takımda. Rezerv ligde çürümesini de istemiyorum. Kasımpaşa kulübünde sezon sonuna kadar görev alacak. Kiralama bedeli talep etmedik oyuncumuz için ancak maaşını Kasımpaşa kulübü karşılayacak.
Sidnei : Genç stoper kulübüne geri dönüyor. Ersan'ın iyileşip antrenmanlara başlaması, Atınç'ın gelişimi ile stoper ihtiyacım ortadan kalktı. Gerektiğinde Mehmet Topal'ın da defansın ortasında oynayabilmesi alternatifleri yeterli kılıyor, bu yüzden Brezilyalı oyuncuyla olan kiralık anlaşmamızı feshettik.
Marco Calderoni : İki haftadır denenmekte olan genç İtalyan sol bek kulübümüzle 4 yıllık mukavele imzaladı. Aylık 50bin € kazanacak, her yıl %10 artış olacak sözleşmesi süresince. Özel bir opsiyon daha koyduk, İtalya milli takımında forma giyerse 18bin €'luk bir artış olacak maaşında.
Wallyson : Mevcut hücum hattını lig için yeterli bulsam da Avrupa kupalarında istediğim performansı gösteremiyorlar. Bunun yanında yoğun maç fikstürü ve sık sakatlık geçirmeleri de beni endişelendiren diğer konu. Rotasyon için bir oyuncu daha arıyordum ve Cruzeiro'nun genç forveti Wallyson dikkatimi çeken isim oldu.

23 yaşındaki hücum oyuncusu takımının satılık listesindeydi ve kontratının bitimine de 8 ay gibi bir süre kalmıştı. 475bin € kiralama bedeli ödeyerek sezon sonuna kadar kadromuza kattık kendisini. 11bin €'luk maaşını da kulübümüz karşılayacak. Sözleşmesi süresince 400bin € karşılığı bonservisini alma hakkımız var. Yani kulübüyle sözleşme yenilemezse ücretsiz, yenilerse makul bir rakam karşılığı Beşiktaş oyuncusu olabilecek.
Andrea Bertolacci : İtalya çıkarmamız devam ediyor Hakları Roma kulübünde bulunan genç orta saha oyuncusu ile ön protokol imzaladık. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor Bertolacci'nin, ikna etmesi pek kolay olmadı ama uzun görüşmeler sonrası anlaşmaya vardık temsilcisi ile. Marco'nun sözleşmesinde yaptığımız gibi Andrea da eğer milli takım forması giyerse maaş artışı alacak.

Forvet : Kolbeinn Sigþórsson (Ajax)

Orta saha (mc) : Diguinho (Fluminense)
Orta saha (mc) : Paul Pogba (Man. Utd.)
Orta saha (mc) : Jonathan dos Santos (Barcelona)
Orta saha (mc) : Mario Suarez (Atl. Madrid)
Orta saha (mc) : Furkan Özçal (Kayserispor)

Furkan Özçal'ı bonservisiyle almak istiyorum, sakatlığı sebebiyle biraz aksadı, umarım transfer dönemi bitmeden mutlu sona ulaşırız. Veli Kavlak'la yaşadığımız ciddi problemler nedeniyle bir orta saha oyuncusu daha kiralamak istiyorum. 4 isimden birisi kesin takımımıza katılacak. Sigþórsson için kararsızım, Wallyson'un vereceği katkıya göre netleşecek.

(İsimlere tıklayarak profillerine ulaşabilirsiniz)