Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Bugün büyük bir itiraf mahkemede geçti ama buralar sus pus hayret konu Fenerbahçe olunca celalleniyor buralar. Neyse efenim ; Bugünkü duruşmada

Ümit Karan: "Fenerbahçenin Şampiyon olmasını istemediğim için Trabzonspor'a gol atmak istememişimdir.Uygun pozisyonda Sezer'e pas vermedim"

Mehmet Yıldız, Sivas Başkanı, Manisa Başkanı ve Trabzon aleyhine ifade veren 4. tanık Ümit oldu.Bizim aleyhimize ifade veren tanık sayısı: 0 olmasına rağmen adaletsizliğe bir dem daha vurmak istiyorum.

Aziz Yıldırım hastaneye kaldırılmış acil şifalar dilerim.
Ümit Karan'ın durumunun şike yapmakla ilgisi alakası yok ondan olmasın? Herhangi bir kişi yada kurumdan gol atma veya pas verme diye teklif veya para almış mı? Böyle bir şey itiraf etmiş mi? Gönlünden geçeni sporculuk ahlakına uygun olmayan bir şekilde uyguladığını itiraf etmiş. Yaptığı eleştirilmeli evet ama şike davasıyla şikeyle ne gibi bir alakası var onu anlayamadım. Holosko’da Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum demişti play-off devam ederken hatırlarsan ve Galatasaray'a gol atmıştı. O zaman onu da şikeyle suçlayalım.

Trabzon aleyhine ifade veren kişiler arasında Ümit Karan’ı da saymışsın ama adam TS aleyhine ifade vermiyor ki. Trabzondan teşvik veya teşvik teklifi aldım dese haklısın. Onun yerine 4.kişi olarak Bülent Uygun’u ekleyebiliriz (Trabzondan teşvik geldiğini ve engellediğini söylüyor). Şimdi;

Trabzonspor aleyhine ifade veren kişiler nedense hepsi Fenerbahçe'li veya Fenerbahçe lehine şike teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen kişiler. Haftalar önce bu konuya değinmiştim:

http://forum.turksportal.net/vb/show...50#post2246550

Trabzonspor aleyhine ifade verenler kimler:

Mecnun Odyakmaz: Yukarıda linkini verdiğim mesajda detaylı yazmıştım, adam FB Kongre Üyesi, Sedat Peker’in eniştesi ve Sivasspor Başkanı (FB-Sivas maçı şike soruşturmasında adı geçen maçlardan biri)
Mehmet Yıldız: Dönemin Sivasspor futbolcusu, son ifadesinde kimden duyduğumu hatırlamıyorum gibisinden kemküm ediyor.
Manisspor Başkanı: Soruşturmada Manisaya FB tarafından teşvik primi verildiği geçiyor. Aziz Yıldırım kendisine 500 bin dolar vermiş, Yıldırım’ın bu parayı kendisine borç olarak verdiği iddia ediliyor.
Bülent Uygun: Fenerbahçeliliği herkesçe biliniyor ve Eskişehir’in Fenerbahçe’den teşvik primi aldığına dair iddialar soruşturmada geçiyor.

Sonuç olarak adı geçen isimler soruşturmada Fenerbahçe lehine şike yapmakla suçlanan isimler. Ayrıca bunlardan ikisi Fenerbahçeli olduğu bilinen isimler. Kusura bakmayın ama bu kişilerin ifadelerine güvenmek biraz saflık veya taraflılıktan başka birşey değil. Kaldı ki Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız Trabzondan teşvik geldiğini duyduklarını söyleyip bunu o zaman gerekli mercilere bildirmemekle suç işlemiş olmuyorlar mı? Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun nedense aylar sonra Trabzondan teşvik geldiğini ifade ediyorlar.

Son olarak şunu da ekleyeyim; ben hiçbir zaman Trabzonsporun bu tür işlerde temiz olduğuna inanmadım. Özellikle Mehmet Ali Yılmaz döneminde ki bu soruşturmanın ilk zamanlarında katıldığı bir tv programında söylediklerini hatırlayanlar bana hak verecektir. Burada itirazım bu saydığınız isimlerin ifadelerinin pek gerçekçi olmadığına ve Ümit Karan'ın ifadesinin de bir şike itirafı olmadığına, Holosko'nun Fenerbahçe şampiyon olsun isterim ifadesiyle bir farkı olmadığına.