Sayfa 361 / 483 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461 ... SonSon
10,801 ile 10,830 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Eah...

FB'yi ele geçirme iddiasına üç gün güldüm

Şike’den ötürü hiç yıprandığımızı düşünmedim. Benim için de zor bir süreçti. Kendim Fenerbahçeliyim. Çayını içtiğim, yemeklerini yediğim insanlar hakkımda işlem yapmak zorunda kaldım. Bunun üzüntüsü ayrı ama elinize bir iş geldiğinde gereğini yapmak ayrı. Yıprandığımı düşünmedim ama dört yıllık süre itibariyle artık yeterli. Biliyorsunuz adliyelerin kapatılması gündemde...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Malum röportajda diğer davalarla ilgili sorular da sorulmuş. Hiç düşündünüz mü bunlar niye soruluyor, neden cevap isteniyor ?

Nesil
    2006
    Yer
    Kasımpaşa

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Malum röportajda diğer davalarla ilgili sorular da sorulmuş. Hiç düşündünüz mü bunlar niye soruluyor, neden cevap isteniyor ?
    Mehmet Berk sadece şike savcısı değil ki. Diğer davalarla ilgili soru sorulması da çok normal ama siz işinize nasıl gelirse o tarafa çektiğiniz için konuşmaları, hemen bir bağlantı kuruyorsunuz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Basindaki haberlerin yüzde doksanı yalandi demiş , ey savcı niye izledin o haberleri ? Savcı değil mısın ? Niye müdahale etmedin ?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mehmetcoo View Post
    Mehmet Berk sadece şike savcısı değil ki. Diğer davalarla ilgili soru sorulması da çok normal ama siz işinize nasıl gelirse o tarafa çektiğiniz için konuşmaları, hemen bir bağlantı kuruyorsunuz.
    Ne tarafa çekmişim ben ? Orada da söylüyor zaten o davaların da savcısı oldunuz diye.

Sorulara baktın mı hiç ? OdaTv davasında ki kitap taslağının ele geçirilmesi, kitap toplama olayları, tutuklamalardaki hoyratlıklar vs. Bu davaların ortak özellikleri ne niye hepsinde kusurlar çok ?

Eah...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Eah...

FB'yi ele geçirme iddiasına üç gün güldüm

Şike’den ötürü hiç yıprandığımızı düşünmedim. Benim için de zor bir süreçti. Kendim Fenerbahçeliyim. Çayını içtiğim, yemeklerini yediğim insanlar hakkımda işlem yapmak zorunda kaldım. Bunun üzüntüsü ayrı ama elinize bir iş geldiğinde gereğini yapmak ayrı. Yıprandığımı düşünmedim ama dört yıllık süre itibariyle artık yeterli. Biliyorsunuz adliyelerin kapatılması gündemde...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77
    Az gülmüş biz 1 senedir gülüyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mehmet Berk ve gibilerinden o kadar çok nefret ettim ki bu süreçte anlatamam.
    "Bende Fenerbahçeliyim ama" diye devam eden her adam bu kulübün bir numaralı düşmanıdır bu açık ve net.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

o ama .... diyenlerin Fenerbahçesinde bize , bizim Fenerbahçemizde onlara yer yok !
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kendisi aynı zamanda son 5 maçı da gülerek izlemişti.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Onlar gülüyor, sizler ağlıyorsunuz.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Onlar gülüyor, sizler ağlıyorsunuz.
    Onlar şimdi özel yetkisiz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

benim bildiğim mehmet berk'in şu an atandığı görevi daha yüksek bir pozisyon yani hala gülüyor olabilir adam. Zaten özel yetkili mahkemelerin de geleceği belirsizleşiyor.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    benim bildiğim mehmet berk'in şu an atandığı görevi daha yüksek bir pozisyon yani hala gülüyor olabilir adam. Zaten özel yetkili mahkemelerin de geleceği belirsizleşiyor.
    Öyle daha yüksek bir görev ama artık kendisi bir operasyon savcısı değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Öyle daha yüksek bir görev ama artık kendisi bir operasyon savcısı değil.
    operasyon savcısı denilen savcıların sonu yakın zaten tamam da. Yani özel yetkililerin yetkileri kanunlarla kısıtlanacak ya da tamamen kaldırılacak yakın zamanda. Bu yüzden Mehmet Berk'e yapılan bir operasyon değil terfidir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by sananes View Post
    operasyon savcısı denilen savcıların sonu yakın zaten tamam da. Yani özel yetkililerin yetkileri kanunlarla kısıtlanacak ya da tamamen kaldırılacak yakın zamanda. Bu yüzden Mehmet Berk'e yapılan bir operasyon değil terfidir.
    Aynen dostum sanki önü kesilmiş gibi algılanıyor. Çünkü yetkisi alındı diye gördüğümüz her konuya yol verdiler diye bakıyoruz. Bir hakiminde atama ili farklı çıktı diye adamı bitirdiler yorumu getirebiliriz ama adamın o şehri istediğini kimse bilmez. Yani şehre bakarsan sürülmüş oluyor ama konunun detayını bilirsen istediği yere gittiği için kıyak geçilmiş oluyor.

Bunun haricinde Demirören'in desteklenmesi diyorum, yaptıklarına ses çıkartmama diyorum kimse bundan alıntı yapıp bana cevap vermiyor. Kırılıyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Bence bizim takıma ceza gelmicek gelirsede en fazla 1 yıl öyle düşünüyorum.

Nesil
    2006

Sonuçta ne şike yaptık ne teşvik ceza filan gelmez rahat olun.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Sonuçta ne şike yaptık ne teşvik ceza filan gelmez rahat olun.
    İlhan Ekşioğlu falan neden ceza aldı ? Şikeden.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    sahaya yansımamış

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Polat'ın gerekçeli kararı açıklandı

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı ve ilk duruşmasında beraat ettiği davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkemenin 2 sayfalık gerekçeli kararında, Polat'ın, kulübe ait 1 milyon doları kendisi ya da başkası menfaatine sarf ederek ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığı hatırlatıldı.

Adnan Polat hakkındaki iddialara ve duruşmadaki savunmasına da yer verilen gerekçeli kararda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca 4 Nisan'da mahkemeye gönderilen yazıda, incelenen belgelerde iddianamede bahsi geçen suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmediği belirtildi.

Kararda, ''Galatasaray Spor Kulübü'ne ait 1 Ocak-31 Aralık 2006 tarihleri kesin hesap dönemine ait Denetleme Kurulu raporu incelendiğinde, gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunun tespit edildiğinin ve rakamların kayıtlara uygun olduğunun saptandığı anlaşılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'nca 30 Mayıs'ta gönderilen yazıda, iddianamede bahsi geçen 1 milyon 23 bin dolar tutarlı ödemenin 'Rigobert Song' isimli futbolcuya alacağına mahsuben ödendiği ve bu futbolcuyla yapılan sulh ve ibra sözleşmesinin makbuz yerine geçtiği belirtilmiştir'' denildi.

''Atılı suçu işlediğine dair delil yok''

Sanığın cezalandırılmasının talep edildiği hatırlatılan kararda, şunlar kaydedildi:

''Atılı suçun mağduru olması gereken Galatasaray Spor Kulübü'nün bu yönde bir iddiası ve şikayeti bulunmadığı gibi, cevabi yazılarda bu paranın Song isimli futbolcuya ödendiğini belirtmeleri, Galatasaray Spor Kulübü'nün suç tarihini de içine alır şekilde denetlenmesine ilişkin Denetim Kurulu raporunda, kayıtlarında herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığının anlaşılması ve yine suç tarihini de içine alır şekilde düzenlenen Dernekler Başkanlığı'na ait raporda suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemesi karşısında atılı suçu işlediğine dair delil bulunmayan sanığın beraatine karar vermek gerekmiştir.''
    Kararda, ''Galatasaray Spor Kulübü'ne ait 1 Ocak-31 Aralık 2006 tarihleri kesin hesap dönemine ait Denetleme Kurulu raporu incelendiğinde, gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunun tespit edildiğinin ve rakamların kayıtlara uygun olduğunun saptandığı anlaşılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'nca 30 Mayıs'ta gönderilen yazıda, iddianamede bahsi geçen 1 milyon 23 bin dolar tutarlı ödemenin 'Rigobert Song' isimli futbolcuya alacağına mahsuben ödendiği ve bu futbolcuyla yapılan sulh ve ibra sözleşmesinin makbuz yerine geçtiği belirtilmiştir'' denildi.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=24483

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Hanimiş nerdeymiş 1 milyon dolar

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Hanimiş nerdeymiş 1 milyon dolar

bak belgeleriyle sunmuşlar paralar songdaymış

aziz yıldırımda kendi davasında belgeleriyle sundu o çıkan paraları

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Savcının şike/teşvik için kullanıldı dediği paraların da aynı şekilde, aynı kurular tarafından hatta daha sonra yeniden uzman kişiler tarafından incelenmesiyle, Fenerbahçe'nin de tüm bu savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların makbuzları, faturaları ortaya çıkmasına rağmen bir çözüm olmadı.

Demek ki iş telefonu dinlemekteymiş, telefonu dinlense, konuşmanın içeriği önemli değil, her konuşmadan şike/teşvik anlaşması sonucu çıkarılabiliyor nasılsa, o zaman Özel Yetkili Mahkeme'de yargılanırdı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Mahkemenin 2 sayfalık gerekçeli kararında, Polat'ın, kulübe ait 1 milyon doları kendisi ya da başkası menfaatine sarf ederek ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığı hatırlatıldı.
    Burada kulübün menfaatine sarf etmediği izlenimini nereden edinmişler. 1 milyon dolar muhabbeti varsa eğer bunun ayrımı yapılmaz, yapılamaz.

Kendisine harcamışsa görevi kötüye kullanmadır, şike için kullandıysa görevi kötüye kullanma değildir. İkisinde de görevi kötüye kullanma vardır. Yani bu ibare "kesin para şike için kullanılmadı, baksana görevi kötüye kullanmış" ile açıklanamaz.

Bu tür olaylarda çeşit çeşit şeylerle karşılaşabilirsin. Kendini savunursun, tanık gösterirsin mutlaka durum izah edecek bir yön bulursun. Önemli olan anlamlandırılamayan işleri açıklamandır. Madem bu 1 milyon doğru işlerde kullanıldıysa böyle bir mektubun yazılmasının manası nedir? Mahkemede mektubu yazan Tulun giden paradan haberim yoktu, sonradan Song'a verildiğini bende duydum diyor. Arkadaş, o zaman neden bu mektubu yazma ihtiyacı duyuyorsun?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Tabii canım bizde zaten toplamda 10bin küsür mesajı buraya boşuna attık...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Savcının şike/teşvik için kullanıldı dediği paraların da aynı şekilde, aynı kurular tarafından hatta daha sonra yeniden uzman kişiler tarafından incelenmesiyle, Fenerbahçe'nin de tüm bu savcının şike/teşvikte kullanıldığını iddia ettiği paraların makbuzları, faturaları ortaya çıkmasına rağmen bir çözüm olmadı.

Demek ki iş telefonu dinlemekteymiş, telefonu dinlense, konuşmanın içeriği önemli değil, her konuşmadan şike/teşvik anlaşması sonucu çıkarılabiliyor nasılsa, o zaman Özel Yetkili Mahkeme'de yargılanırdı.
    İki olay arasındaki fark bu zaten.

İkisinde de bir yerlere para aktarıldığı öngörülüyor, 1 milyon aktarılırken, Adnan Polat, Bülent Tulun'a telefonda "Bağlayın oyuncuyu ihtiyacımız var" (Song'a parasını verin, kulüpten ayrılmasın ona ihtiyacımız var babında) diye söylemde bulunsa dava Özel Yetkili Mahkeme'ye kaydırılır, bu söz üzerine sorgu,savunma vs olurdu. Ama ortada böyle bir görüşme yok ve usulen gelir-gider ve tutarlılık durumu tespit edilmiş ve sonuçlandırılmış.

İki durum da aynı noktaya çıkıyor ama aradaki tek fark telefondaki bir söz. Hayat çok acımasız.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    İki olay arasındaki fark bu zaten.

İkisinde de bir yerlere para aktarıldığı öngörülüyor, 1 milyon aktarılırken, Adnan Polat, Bülent Tulun'a telefonda "Bağlayın oyuncuyu ihtiyacımız var" (Song'a parasını verin, kulüpten ayrılmasın ona ihtiyacımız var babında) diye söylemde bulunsa
    Hikayeyi biraz geliştirmekten yanayım. Adnan Polat telefonda "Bağlayın oyuncuyu ihtiyacımız var" (Song'u kastetsin, kastetmesin) dedikten sonra Denizlisporlu oyunculardan kimisi hocayı arayıp şike sorsa kimisi sevgilisine şike teklif ettiler deseydi.

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Hayat çok acımasız.
    Bence olayın uyan kısımlarını denk getirip ikisi aynı diyerek sen acımasızlık yapıyorsun. Hayatın suçu yok

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Disco

Denizli'li oyuncuların arasında öyle bir konuşma geçmediğini bana ispatlayabilir misin ? Peki aksini ben sana ispatlayabilir miyim ? Her şey iki telefon konuşmasına bağlı ama ne yazık ki o dönemde öyle bir takip söz konusu değil. Ayrıca benim hikayeyi geliştirmeye gerek yok o kadarı bile kafi olur ama o kadarı bile yok. Gerisi usul işi, usulden de pek ceza alanı göremedim.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Mahkeme, sanık ve avukatların yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerini reddetti.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Mahkeme, sanık ve avukatların yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerini reddetti.
    Bunların içinde Savcı Mehmet Berk'in duruşmaya katılması ve Etik Kurul üyelerinin dinlenmesi talebi de reddedildi. Savcı Mehmet Berk neden... ve Etik Kurulu neden... diye devam edilecek tüm sorular tarih oldu.
    ...

Mesaj Yetkileri