Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
Bize neden iceride de disarida da ceza gelmeli ?
Yarış devam ederken kendi arkadaş çevremde bazı şeyleri dile getirmiştim. Şimdiye kadar böyle bir yarış izlemedim dedim. Fener yeniyor, Trabzon yeniyor normalde birinin tökezlemesi lazımdı. İlerleyen maçları gördükçe neden tökezlemediklerine dair kafamda bazı fikirler oluşmaya başladı. Elbette emek verdiler elbette 34 maçın 34'ünde anormallikler yoktu ama gelişen bazı olayları tesadüfle açıklamak benim anlayışıma uymuyor. Tesadüfle açıklayana da saygım vardır.

Soruşturma başladı, tapeler derken olayları tesadüfle açıklamadığım için kendimi tebrik ettim. Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. O yüzden hatırlatmak isterim.

Mesela 32. hafta Bucaspor - Trabzonspor maçını hatırlayalım.

21. dakikada Burak Yılmaz golü ile maç 1-0 giderken 87. dakikada Abdulkadir Özgen golü atıyor ve skor eşitleniyor. Santrası yapılır yapılmaz yani 88. dakikada Umut Bulut'un attığı golü herkes unutabilir ama ben unutmadım.

Umut topu alıp giderken savunmanın kayması yere düşerken yerdeki topa kafasıyla müdahale etmeye çalışması ve hiç beklenmedik son GOOOOOOL. Hocaları böyle defans çalıştırıyorsa yazık.

Fenerbahçe'nin maçlarına baktığımızda Sivasspor galibiyetinde kimin aklından şike geçmişti. Ben kalecinin yediği gollerden rahatsız olmuştum. Herkes Santos'un golüne yok efendim hatalı yediği gole odaklanmıştı. Emre'nin ortasında Yobo'nun attığı kafa golüne kimse bakmıyor. Top ortalanıyor ve kalecide bir yerinde zıplamalar kafa vuruşu sonrası havaya atlamalar... Kaleci antrenörü böyle çalıştırıyorsa yazık.

İşin dürüst tarafını irdelediğimizde olayın merkezinde Fenerbahçe var. Fenerbahçe dinlenildiği için haliyle diğer takımlarla olan bağlantılarda hep Fenerbahçe'nin adı var. Bunun böyle olması demek Trabzonspor'un ya da Beşiktaş'ın masum olduğunu göstermez.

Diğer boyutta Fenerbahçe'nin vitrin özelliği nedeniyle sürekli adı geçiyor. Fenerbahçe daha popüler diye Trabzonspor ya da Beşiktaş'ın ya da Giresunspor'un masum olduğunu göstermez.

Son boyutta Fenerbahçe tarafı birazda kendi kendine işin merkezi haline getirdi. Trabzonspor'un da şike ve teşviğe bulaştığını söylediğimde bir bilemedin iki kişi ile konuşuyorum. Konu kapanıyor. Fenerbahçe tarafı sürekli savunmada olduğu için Fenerbahçe'yi ilgilendiren her yorum saatlerce tartışılıyor. Tabi ki benim ya da bir başkasının söylediği mutlak doğru değildir ve fikir alışverişi olmalıdır ama sürekli de yanlış konuştuğumu düşünmüyorum. Tüm bunlar da işi sadece Fenerbahçe'ye yıkmak anlamına gelmemelidir.

Milan'ın puanı silindiği halde kupalara katılıyorsa Beşiktaş ve Trabzonspor bu haldeyken gidebiliyorsa Fenerbahçe'de gider. Fenerbahçe gidemiyorsa bunun hikayesini de konuşmaktan yanayım, konuşanı da desteklerim. Ancak hikayenin böyle olması mevcut yapılanları örtmemelidir.