CcC Demirören CcC![]()
CcC Demirören CcC![]()
Rıdvan Dilmen'de Başbakan'ı övdü.
Anlamadık ki Başbakanın başarısı mı yoksa Demirören'in başarısı mı?
Yahu ironi yapmıştır abartmayın![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
herkesin fikri kendine öyle düsünüyorsa birakin düsünüsn size ne zarari var![]()
Bu sonuclar hepsinin ortak basarisi.Rapor degisimi,kanun degisimi,58. made degisimi,gorusmeler, sahaya yansimadi safsatasi vs vs hepsi yapabileceklerini yapti ve basarili oldu.Bende Demiroreni kutlarim buyuk adam vesselam.Simdi kaldiklari yerden para icin her istediklerini yapmaya devam nasilsa suca cezq yok.
ülke olarak öyle bir hal aldık ki, demirören iyi, diyeni sokakta görseniz dalacaksınız.
yahu size ne? isteyen istediğini düşünür.
(/s)
Abi bırakalım şunları.Bu adamın sayesinde ceza almadınız adamı savunmanız normal ona bi şey demiyoruz.Ama kulüp başkanlığında kulübünü batıran,federasyonluğunda da bi tane olumlu hareketi olmayıp saçma sapan kararlar alan bir başkana iyi demek için taraflılığın dibine vurmak lazım.
Şurada şike var diyeni yiyecek kapasitede olan insanlar dolaşırken, siz neredeydiniz? Ben şike var demedim şu zamana kadar sızan şeyleri söylediğim halde bana aynı terane 40 defa anlatıldı, ne Fenerbahçe düşmanlığım kaldı ne de abuk subuk "ne biliyorsun ki" tarzı şeyler söylendi tek onlar biliyormuş gibi. Bir kere kalkıp da aynı takımı tuttuğunuz insanlara sakin olun, onun düşüncesidir dediğinizi hatırlamıyorum.
çok iyi hatırlıyorum o dönemi, zira ben hep buradaydım.
önceleri biz, masumiyet karinesini savunduk, sizler de ''yok şike var'' dediniz. doğrusu bizimkisiydi çünkü, henüz kesinleşen hiçbir şey yoktu.
sonra medyanın fenerbahçe'yi linç etmesini konuştuk burada. burada birkaç anti-fenerbahçeli güruh, boy boy o haberleri koyup, savunurken, biz ''yanlış yapıyorsunuz'' diyerek doğruyu yaptık.
şu dönemde ne kadar şey olduysa, fenerbahçe aleyhine, art niyetli oldu. hem siyaset ayağı, hem medya ayağı, hem de sportif ayağı.
şimdi doğruya doğru, o dönem burada birkaçınız, bilerek, alenen, buradaki fenerbahçelileri, sırf tahrik etmek için mesajlar yazdınız mı yazmadınız mı?
şu da var, evet dediğin burada olmuştur. kendi adıma, ''keşke şu mesajı yazmasaymış'' dediğim fenerbahçeli arkadaşlarım oldu. ama bu çok azdı.
diğer yandan, bir kesim hep yanlışı, bir kesim de hep doğruyu yaptı, taraftar kısmında. hal böyle olunca, doğruyu yapanın, yanlışı yapana tahammülü olmaz.
her ne kadar düşünceye saygıyı savunsam da, o dönemde benim de bu tür mesajlarım olmuştur. kopan şaltere değil, şalteri kopartana bakacaksın.
bilmem anlatabildim mi?
bak işte, mantıksızlığın dibine vurulmuş bir mesaj daha. sanırım bu tür mesajlar foruma girmeme sebebim olacak.
aygün, o dönem ben, şike yoktur'u savunurken, neden saf değiştirip te sizi savunayım?
(/s)
Abi çok iyi hatırlıyorum şike var diyenlere cevaplar veriyordun bir şeyler söylüyordun.O zamanlar düşüncelere saygı duyup karşı çıkmayabilirdin herkesin fikri kendine sonuçta.Hadi gel şike vardır de demiyorum.Savunmadan kastım kendi düşüncelerimiz olduğunu savunman tıpkı burada olduğu gibi.İşine gelince savunmacılık yapmamak gibi.Tıpkı yıllardır kötü olan demedik laf bırakılmayan YD'in bir anda birçok kişi tarafından savunulur hale gelmesi gibi.
Forum kurallarını benden daha iyi bilen güzide kardeşlerim, atışmayın hadi artık, yada msnleriniz birbirinizde vardır mutlaka orda atışın.
Burak
Bana yazdıklarını geçiyorum zaten dediğim o değildi. Şu yazdıkların da bizi anlamadığını gösteriyor. Biz diyoruz ki tamam farklı fikirlerde olabiliriz, o zaman niye siz böyle düşünüyor olabilirsiniz deyip kestirip atmadın da şimdi 1 laf gelince tepki gösteriyorsun? Sen bize "kendi fikridir saygı duyalım" demeyip, bizden size kendin yapmadığın şeyi bekliyorsun. Komik birşey bu.
şike var demek bir fikirden çok iftira oluyor. düşüncülerini açıklama özgürlüğü elbette var ama onun da sınırı var. ve şike yapıldı vs demek o sınır fazlasıyla aşıyor resmi kurumların böyle bir karara ulaşmadığı sürece. karşılaştırma yaptığınız şey ise çok komik. adam YD'nin yaptıklarını beğenir ya da beğenmez. hakarete varacak birşey yok ki orada.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Abicim pardon ama bir kişi kendisinin yapmadığı birşeyi burada insanların gördüğü şekilde gayet kendisi uyguluyormuş gibi "ne var yahu bunda, sadece öyle düşünüyor." diyorsa ben de doğal olarak burada cevap veririm. Bu iş çığrından çıkıp, 2-3 sayfa sürse eyvallah zaten haklısın. Ama ben kendimi açıkladığımı düşünüyorum, bundan sonra ne yazarsa yazsın cevap da vereceğimi sanmıyorum![]()
Siz yıllardır bizim 8-0'lık Ankaragücü maçını ve sizin Denizli maçını gündeme getirip Galatasaray'ı şikeyle teşvikle suçlarken iftira olmuyor muydu Muhammet? Üstelik ortada gözaltı, soruşturma, mahkeme gibi unsurlar da yokken. Nerede masumiyet karinesi o zaman?
"Belgeler" diyorum değil mi? Siz inanmıyorsunuz diye o belgeler yalan olmaz. Bir insan/kurum yargılanıyor, yargılaması bitmedi diye de bazı belgeler sızmışken suçsuz ilan edilemez. O zaman davanın başlangıç sebebi de "iftira"dan ibaret olur. Hayırdır benim Demirören'e söylediklerim seni neden bu kadar laf sokmaya itecek kadar gerdi ki? Neden üzerine alındın yani bir anlat da anlayayım. İbrahim Akın şikeden ceza alıyorken ve şikeyi Fenerbahçe maçında yapıyorken, başbakan kalkıp kişilerle kurumlarıa ayırmalıydık diyorsa insanların böyle düşünmesi normal. Kimse körü körüne "Fenerbahçe şike" yaptı demiyor. İşte o zaman bu iftira olurdu. Bir düşün bakalım aynılarının Galatasaray'ın başına geldiğini sen ne düşünürdün? Aa çok pardon bu seni ilgilendirmezdi büyük ihtimal bu cevabı vereceksin, ya da mahkeme sonucunu beklerdim diyeceksin kestirmeden.
Şimdi, yaptıkları tartışılabilir ama aylardır, Demirören bunları yapıyor, Türk futbolu ceza alacak, UEFA buna izin vermez, bedelini ödeyeceğiz, milli takım bile 5 sene ceza alacak, beceriksiz Demirören, Türk futbolunu bitirdin Demirören diye gezinenler, gelinen noktada görüyoruz ki, Türkiye'ye bir yaptırım uygulanmadı.
Hatırlayın, nisan ayında UEFA ceza verecek, TFF vermezse dendi, play off öncesi UEFA ceza verecek TFF vermezse dendi, TFF değişiklikler yaptı, UEFA artık kesin ceza verecek yandık dendi ama şu anda ülke adına verilmiş bir ceza yok.
Kamuoyunun büyük bölümünün beklentisi gerçekleşmedi, demek ki Demirören bir şeyler yapmış ki, UEFA yapılanlara itiraz edip müdahale etmemiş.
Yaptıkları eleştirilir mi, elbette. Her yaptığı doğrudur denemez her yaptığı yanlıştır denemeyeceği gibi.
Ama UEFA'nın ceza vermesinin bekleyip, UEFA'nın ceza vermesiyle şike/teşvik kesinleşecek, TFF'nin keyfi işler yaptığı kesinlenecek diye bekleyenler, şimdi UEFA cezası olmadığına göre, şike/teşvik yokmuş ve TFF'nın uygulamarı UEFA'ya göre uygunsuz değilmiş diyecekler mi?
İşin özü, aylardır UEFA'dan ülke futboluna gelmesi beklenen ceza gelmedi. Kapalı kapılar ardında ne döndüğünü bilemiyoruz. O dönemlerde yazdık, Demirören seçildiğinde hemen UEFA ile görüştü, Platini Türkiye'ye geldiğinde başbakan ile görüştü. Neler konuşuldu bilmiyoruz ama beklentilerin aksine Türkiye'nin ceza alma ihtimali artık tamamen kalktı.
O zaman demek ki ortada yararlı bir durum var yoksa daha haftalar önce Ünal Aysal, transferi UEFA'nın açıklamasına göre yapacağız dememiş miydi? Yani futbol kamuoyunda beklenen bir ceza vardı ve uygulamaya geçmiş bir ceza yok.
"YÜCE ATATÜRK"
belgeler diyormuşsun da o belgeleri yorumlama, karar verme yetkisi kim de olduğunu bilmiyorsun. sence belli belgelerin sadece suçlu ilan etmede yeterli mi ? daha önce anlattım; tapeler sadece konuşmadır ve Yargıtay'da o konuşmaların fiilen gerçekleştiğinin ispatını istiyor. ee ne oldu o dediğin belgelere ? sen , ben yorumlayıp karar veriyorsak ne anlamı kaldı mahkemelerin ? o belgelere bu kadar güveniyorsan içerisindeki milyonlarca hatayı niye görmüyorsun. davanın başlangıç sebebi de iftira demişsin yahu anlatamıyorum heralde. o savcının görevi , senin benin değil. o yapabilir ama sen , ben yapamayız.
Demirören kim yahu niye savunayım adamı. ben yaptığınız benzetmelerin alakasız olduğunu söyledim. tekrar oradaki benzetmenin yanlışlığını anlatmayacağım.
bir düşünün bakalım kişiler ve kurumlar ayrılmalı dendiği en büyük tepkiyi kim verdi ? Fenerbahçe taraftarı ve Aziz Yıldırım.
Aynısı GS başına gelseydi inan sizin gibi olmazdım. yanlışın var ben mahkeme sonucunu değil Yargıtay'ın kararını beklerdim. sen böyle kesin şöyle derdin yok kestirmeden böyle derdin diyorsun da sen benim neyim oluyorsun beni tanıyor musun da böyle konuşuyorsun. neyse seninle artık tartışmayacağım, yazdıklarımın aksini savunmak yerine başka taraflara çekiyorsun.
Aziz Yıldırım'ın savunmasından;
Önemle ve ısrarla belirtirim ki, bu operasyon Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a karşı yürütülen bir
operasyondur. Her ne kadar huzurunuzda Fenerbahçe’nin değil, sadece şahısların yargılandığı gibi bir
algı yaratılmaya çalışılsa da, yargılanan bu şahısların Fenerbahçe’nin başkan ve yöneticileri olduğu, bu
şahıslara isnat olunan her asılsız eylem nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sorumlu tutulacağı
gerçeği unutulmamalıdır. Hatta Spor Hukukunu bir kenara bırakıp neredeyse saha kapama cezasını
dahi özel yetkili mahkemeye terk etmeye çalışan ve polis fezlekeleri ile savunma isteyen bir
Federasyon’un varlığı göz önüne alınırsa Fenerbahçe’nin bu asılsız iddialardan zarar görmediği ve
görmeyeceği düşünülemez. Bu yüzdendir ki, bugüne kadar ısrarla talep ettiğimiz husus, yargılamanın
her aşamasında yer alan tüm iddia ve isnatların Fenerbahçe Başkanı ve yöneticileri ile temsil ettikleri
kurumun büyüklüğüne ve ciddiyetine yakışır nitelikte olması gerekliliğidir.
"YÜCE ATATÜRK"