@sananes

Daha adil olduğuna inandığın Yargıtaya bir sene boyunca sayısız atama yapılır (ki yapılıyor) Bu mahkemedeki adalet anlayışıyla aynı düzeye çekilir, zor bir şey değil, zaten Ahtapotun kolları her geçen gün daha da uzuyor.

Karar üzerinde kendi fikrimi söylemek gerekirse hazır seçimler yaklaşırken iktidar partisinin risk alacağını düşünmüyorum. Ne şiş yansın ne kebap düşüncesiyle hareket edip, ne kendi mahkemelerinin kararlarını tamamen bozarlar ne de alınan cezaları tamamen onaylarlar.

Örneğin, Aziz Yıldırım'ı çoğu şike ve teşvik suçundan beraat ettirir, örgüt cezasını para cezasına çevirir veya ertelemeli ceza verir (X yıl boyunca suç işlediği takdirde cezanın devreye konulması) son olarak ceza alması durumunda başkanlığının yasaklanması kararı iptal edilir. Adaletsizlik içinde adaletsizlik yaratılarak bu süreci kapatırlar diye düşünüyorum.

@Walter Sakana

Tabi ki bunu bilemeyiz, Başkanın sözü senet değil icraatları bir bakıma senettir. Fenerbahçe'nin bugune kadar yapılandırılmasında (Stat, Tesis, Transfer, Amatör Branşlar, Mağazalar vs) dönen paraları düşününce (özellikle kalkınma döneminde) cebinden para vermiş olabileceği ihtimali yüksek duruyor. Sponsor veya Federasyon destekli yatırımlar son senelerde ön plana çıkmış durumda ama başkanlığının ilk 4-5 yılında böyle durumlar söz konusu değildi. Yani sadece para verdim demiş olması değil, onun döneminde yapılanlar bizi o sözleri nesnelleştirme yoluna götürüyor.