-
07.Temmuz.2012, 12:42
"Şike olsaydı bu kadar gol atılır mıydı?" sorusundan ziyade, atılan 6 gole ve nasıl atıldıklarına bakmak lazım. Şike şüphesi uyandıracak tek bir gol dahi yok, çünkü zaten 3'ü penaltıyla, 1'i frikikten. 4 gol duran toptan oluyor. Maç koptuktan sonra da Bekir bir gol atıyor, uzatmalarda da Alex sahneye çıkıyor.
Sezon bitiminde hangi taraftar (daha soruşturma gün yüzüne çıkmadan) "Acaba Fenerbahçe'nin şampiyonluğu şaibeli mi?" diye düşündü. Kimin aklında böyle bir tereddüt uyandı?
Bakın, Fenerbahçe'nin şike yaptığına inansam ne Aziz Yıldırım tanırım ne de bir başkasını. Ben Fenerbahçeliyim, ama olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum. Tüm maçları izlemiş biri olarak, şike iddia edilenleri her şeyden önce "AKLIM VE MANTIĞIM" kabul etmiyor. Ortalama bir insan zekasına sahibim ve kesinlikle akıl ve mantık sınırlarına sokamıyorum iddiaları. Neden mi?
Fenerbahçe-Karabükspor maçında şike yapıldı deniliyor. Kiminle? Emenike ile. Transfer şikesi deniyor. O zaman sorarım ben de;
- Bu sene Trabzonspor-G.Saray maçları öncesi ve sonrası yaşananlardan durumun ne farkı var? Burak Yılmaz ile G.Saraylı futbolcular İstinye Park'ta, çeşitli eğlence mekanlarında yemek yerken, eğlenirken görüntülenmedi mi? Şu an Burak G.Saray ile anılmıyor mu? Burak G.Saray'a transfer olursa eğer, Emenike-F.Bahçe iddialarıyla paralellik ortaya çıkmayacak mı?
Fenerbahçe-Sivasspor maçı şaibeli deniyor, kiminle yapıldı? Korcan ile. Hatalı gol yedi.
- Gaziantepspor-G.Saray maçında Necati'nin attığı ilk golü hatırlayalım. Necati golü nasıl attı? Eski G.Saraylı futbolcu Emre Güngör ıska geçti ve Necati topla karşı karşıya kaldı ve golü attı. Şimdi, Korcan'ın yaptığı maç içinde olabilecek bir hatayı şike olarak nitelendiriyorsak, Emre Güngör'ün yaptığı ıskayı da şike olarak nitelendirebilir miyiz?
Demek istiyorum ki, yanlış anlaşılmasın.
Futbolun içinde olan şeyler şike olarak gösteriliyor. Siz de gelmiş bunu savunuyorsunuz. Ve bunu yaparken dikkat ediyorum F.Bahçeliler kendi takımlarının şike yaptığına inanmazken rakip takımlar ise bu konuda ısrarlı.
Objektif olmaya çalışın. Verdiğim örneklere bakın. F.Bahçe'nin suçlandığı olaylarla benzer ben 2 tane olay buldum. Böyle yüzlerce olay bulabiliriz geçmişten bugüne. Şike bu mudur sizce?
Takdir sizin.
Mesaj Yetkileri