Bunları hepimiz biliyoruz ama buraya kimse böyle detaylı yazmamıstı.İyi yazmışsın helal olsun.
Bunları hepimiz biliyoruz ama buraya kimse böyle detaylı yazmamıstı.İyi yazmışsın helal olsun.
Sen mi yazdın bunları vFor![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
vFor veya bir başkası, neyi değiştirir ki?
(/s)
vFor kardeşim boşuna bunları yazıp zamanını tüketme. Biz sayfalarca yazdıkta ne oldu? Bir sayfa sonra biri gelir; "Bakın başkanınız ceza aldı şikecisiniz siz" yazar gider![]()
Benim anlamadığım etik kurulu bizi suçsuz bulmadı mı? O zaman bunu dillendirmeyen ÖYM'nin kararını nasıl bu kadar benimsemiş anlamıyorum. İşlerine geldiği için mi acaba
1 Mayısta polis yürüyüş yapanlara kötü davranır : Pis polis, kötü polis.
Fenerbahçe kendisine kötü davranan polise cevap verir : FB terörist YÜCE(!) Türk polisine saldırıyor.
Oda TV davasında tutuklamalar olur. Keza Ergenekon olayları vs. vardır : Memleket elden gidiyor.
Fenerbahçe aynı mahkemelerde yargılanır, aynı cezaları alır : YÜCE(!) Türk adaleti
Bir konuda da yazmışlar mali sorunlarımız olmasa nasıl durduracaklar bizi diye. TFF, hakemler, basın, cemaat elini Fenerbahçe'den çekse ne olacağını düşünmeden![]()
Bu ülkede; Türk-Kürt, Sağcı-Solcu, Alevi- Sunni, Türbanlı-Türbansız gibi saçma sapan muhabbetlerinden sonra, bir yeni saçma sapan muhabbette bu şike olaylarından dolayı başladı. Fenerbahçe ve AntiFenerbahçeliler olarak 2 ye ayrılan toplumumuz, ülkenin en çok keyif aldığı muhabbet olan futbol da artık izlenmez oldu. Fenerbahçe'nin "şike yapıldığı iddia edilen maçlar" oynanıp bittiği günlerden sonra herkes taraflı tarafsız Fenerbahçe'nin geçen sezonun ilk yarısından sonra "küllerinden doğduğu" gerçeğini kabul etti ve herkes tarafından saygıyla anıldı. Ecel terleri dökerek kazandığı maçlar da, yine taraflı ve tarafsız bütün herkes tarafından alkışları üzerinde topladı. Ama günlerden 3 Temmuz 2011 tarihinden sonra, yukarıda da bahsettiğim gibi Fenerbahçeli ve AntiFenerbahçeli olarak toplumumuz şiddete varacak kadar 2ye ayrıldı. Gelinen noktada, hem Türkiye'nin hemde UEFA'nın Futbol disiplin kurulları her ne kadar AntiFenerbahçeliler tarafından aksi bir karar çıkacağına dair dilekler tutup, totemler yaratsa da beklenen olmadı ve Fenerbahçe temiz bulundu. Fakat henüz onlar için bir umut daha vardı ve adı üzerinde ÖZEL Yetkili Mahkeme denilen çadır tiyatrosunun sonunda, garip cezalar ortaya çıktı. Olay Yargıtaya taşındı ve sonucun en az 1 senede açıklanması bekleniyor. Bu bir sene boyunca ülkemiz maalesef yine şiddete maruz kalacak şekilde tartışmalara devam edecek. Fenerbahçeliler her ne kadar masumuz desek bile, AntiFenerbahçeliler "şikecisiniz" diye bizi yaftalayacak. Onun için renkdaşlarıma tavsiyem, çölde kürek çekmeye çalışmayın. Kendinizi yorarsınız. Her ne kadar olayları ortalama bir zekâya sahip bir insanın anlıyacağı kadar açıklasanızda bir arkadaşın da dediği gibi 1 sonraki sayfada "şikecisiniz siz" diyecek biri ve onlar tarafından "şikeci" olarak kalacağız![]()
Arkadaşlar ben yazmadım başka bi forumda bi arkadaş zahmet edip yazmış bende copy+paste yaptım ama çok düzgün ve doğru yazmış hani adam akıllıca olayı anlatmış bende uygun gördüm koydum sorun varsa kaldırılabilir hemen![]()
Sıkıntının kaynağını kendimce bulduğumu düşünüyorum. Forumdaki çoğu arkadaşımız şikenin ne olduğunu bilmiyor ya da çok iyi biliyor. Bana kalırsa bilmiyor seçeneğini daha uygun görüyorum.
Bugüne kadar bu şekilde şike mi olur yaklaşımını gösterdik. Benim merak ettiğim nokta şike olursa nasıl bir maç havası oluyor.
Mesela ben şikenin yapıldığını düşünüyorum. Sahaya yansımadı lafını da kabul etmiyorum çünkü sahaya yansıma noktasında bir kriter yoktur. Şike yapılan maçlarda bile itiraflar gelmeseydi şike yapıldığı anlaşılmıyordu. O yüzden şike olsaydı maçlar böyle mi olurdu, akıl var mantık var yaklaşımı da geçerliliğini yitiriyor. Diğer yandan baktığımızda spor için inşaat lafları kullanılıyor ve cevabı basitti; biz inşaat sektöründeyiz. Peki, işçilerin futbolcu isimleriyle uymasını nasıl açıklıyorlar. Ali, Veli olsa bağrıma basacağım ama Kahe be kardeşim. Emenike konusunda ısrarla Fenerbahçe'nin teklifi üzerine oynamadı dediğimde sakat ve doktor raporu var deniyordu. Menajeri Fenerbahçe'ye transfer olacağı için oynamak istemedi dedi. Daha bir sürü şey var. Şimdi işin siyasi olması bunların üstünü mü kapatacak. Emenike'nin para sayma görüntüsü yok diye diğerlerine de yalan yalan söylüyorsun mu diyelim.
Bu benim kendi hikayem de dediğim gibi herkes bir maçta nasıl şike olmazı anlattı. Hele bir de şikeli maç nasıl olur onu anlatabilecek olan var mı?
@Disco
Aslında her sezon liglerin son haftalarinda rutin olarak gerçekleşen bir olay. Örneği çok ama yakın bir örnek olsun diye B. Asya liginde son hafta oynanan Karşıyaka-Antep B.B maçını izlemeni tavsiye ederim. Bir maç nasıl bağlanır, bağlanan bir maç nasıl oynanır çok guzel özetler.
Yukarıda yazılmıs Yüce Adalet Yüce Yargı vs Yargı bu sıfatı nasıl kazanıyor ? Bağımsız ve adil olmasıyla mi yoksa hükümete bağlı bir kurum olarak çalışmasıyla mi ? Hakimi, Savcısı, Mahkemesi, Çaycısı hepsi özel olan iktidar adaleti, ileri demokrasimizin bir ürünü. Varlığı dudaktan çıkacak iki söze bakan
bir yapı.
(kahve muhabbeti)
x: Senin başkanın şike yapmış
e: Hadi ya hangi maçlarda
x: A,s,d maçlarında
e: O kadar geniş diyorsun, karşı taraftan kimlerı cezalandırdılar ?
x: Kimse yok ki
e: Nasıl yok ? Karşı tarafın başkanı ?
x: yok
e: Yöneticisi
x: yok
e: kulüp çalışanı, hocası, futbolcusu
x: yoo
e: tamam tamam bu maçin hakemidir
x: hayır
e: yahu bu adam kiminle nasıl yapmış bu sikeyi ?
x: bilmiyorum ama şikecı ışte yapmıştır.
e: garanti para akışında usulsüzluk vardir, şike yaptiğına dair delil vardir, belgeli itirafcı vardir
x: hiç biri yok
e: sen benimle dalga geçiyorsun bunca sey yok ama suçlu var
x: geç bunları çubuklu, bir önemi yok, senin başkanın şike yapmış.
(alıntı değildir)
...
Söylenen her şeyin cevabı var ama var olmanın varlığı rahatsız ediyor. Durum böyle olunca bulduğumuzu tutturup onu götürüyoruz.
En basitinden Ankaragücü ile şike yapsak 6 tane mi atarız deniyor. KPSS'de kopya çekenler niye 120/120 yaptılar. 100 net bile Eğitim Bilimleri için mükemmel ötesi bir sayıdır. Bu mantıkla KPSS'de kopya olmadı anlamına geliyor. Bunun gibi hepsinin farazi yaklaşımlar olduğunu yazmama gerek yok sanırım.
Bülent Uygun neden ceza aldı? Ümit Karan neden ceza aldı? vb. neden ceza aldı? Eğer bunlar farklı noktalarla bağdaştırıldılarsa haklılık payı vardır. Gerçekten Aziz Yıldırım'ın kendi kendine şike yaptığı iddia edilmiştir. Eğer başka takımlarla bağdaştırılmadıysa siz bu ceza alan kişileri insandan saymıyor musunuz?
Fenerbahçe şampiyon olmasa soruşturmayı açmayacaktım.
Şampiyon olmayınca suç işlenmemiş mi sayılıyor, sormamış mı gazeteci?
Bir de Özel Yetkili Mahkemeler neden kaldırıldı?
"YÜCE ATATÜRK"
Bu haber yalanlanırsa savcı tarafından, şaşırmam.
Aziz Yıldırım'ın ceza aldığı maçlar
Fenerbahçe-Karabükspor
Fenerbahçe-Ankaragücü
Fenerbahçe-Sivasspor
Eskişehirspor - Trabzonspor
Fenerbahçe -İBB
Karabük maçında Emenike, Sivasspor maçında Mecnun Otyakmaz, Eskişehir Ts maçında Bülent Uygun-Ümit Karan, İ.B.B maçında İbrahim Akın'ı bağlamış. Hukuki olarak cezai gerektiren durum 0(sıfır) Çünkü dayanak noktası olabilecek tek bir delil yok. Telefon konuşmaları dayanak gösterilmiş ki bu bağlamda gelen ceza büyük ihtimalle yargıtay'dan dönecektir. (Tabi o zamana kadar Yargıtay'da ÖZELLEŞMEZSE)
Benim kahve muhabbetinde ironi yaptığım nokta Aziz Yıldırım'ın Ankaragücü maçıyla ile ilgili aldığı cezaydı. Maçın hakemi ceza aldı mı ? Maçın gözlemcisi aldı mı ? Ankaragücü başkanı aldı mı ? Ankaragücü futbolcusu aldı mı ? Ankaragücü çaycısını bile tanık olarak getirdiler o aldı mı ? Bu Aziz Yıldırım denen zat-ı muhterem kiminle yaptı bu şikeyi ?
Bana sorsan Şike gerçekten nasıl olur ? Saha içine bak derim. Varsa bir anormal durum zaten zeytinyağı gibi üste çıkar, kendini gösterir derim. (ki onun için sana son hafta oynanan Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediye maçını izlemeni tavsiye ettim)
Futbol kollektif bir oyundur. 22 kişiyle oynanır. Sadece X oyuncuyu bağlayıp kendini bu işe dayandırmak komik olur. X oyuncu oynamaz Y oyuncu oynar, başkası gol atar puanın yanında bu yasa dışı işe harcadığın parayıda boşu boşuna kaybedersin, keriz yerine geçersin. Ama kulübün başkanını ayartırsın, talimat verir takım oynamaz o zaman bu işi kökten halledersin, daha sağlam olur. Yani şike, teşvik dediğin şeyin amaca ulaşması için en geniş sınırları kullanırsın. veya şunu yaparsın ;
Amaca ulaşmak için daha etkili olur. Biz yaptık veya yapmadık demiyorum ama 60 küsür yılın bütün pisliğini bizim üzerimize atmak vicdansızlığın Allah'ıdır. Geçmişte yapılanları göz ardı edip, günün koşullarına göre sen cici sen pis demek, gerçekten toplumun eğitim seviyesinin ne kadar yerlerde olduğunun bir göstergesidir.
...
''Bunları isteyerek mi yaptım zannediyorsunuz. Eski kanun olsa, ifadelerini alıp bırakırdım. Ama ne yapabilirim önümde kanun var. Savcıların kaderi budur, bazen en sevdiklerinizin, en yakınlarınızın davaları önünüze gelir.''
Burda savcı iyi sıkmış.Şurdan biliyorum benim dayım savcı ve kendi akrabası için istedikleri zaman istedikleri gibi davayı işlerler.
Medya kasıtlı veya kasıtsız bu olayı konuşmuyor ama durum ciddi.
Uefa Mahkeme kararını baz aldı diyelim, bu durumda cezayı alan sadece Fenerbahçe değil, TFF olacaktır. Sebebi ise bahsettiğin bu durumdur. Beşiktaş evvel zamanda temiz kağıdını TFF'ye verip öyle katılmıştı. Tabi onların katılmasına müsade eden o meşhur rakı sofrasında Uefa Başmüfettişine teminat sağlayan dönemin TFF yetkilileri Lütfü Arıboğan ve İlhan Helvacının katkılarını unutmamak gerekir. Yani sadece Beşiktaş'ın verdiği temiz kağıdı değil TFF'nin verdiği teminatta geçerli oldu. (Fenerbahçe hakkında kesin suçludur diye temin verdiklerini unutmamak gerek) Sözün kısası Uefa bu saatten sonra olurda bir ceza verirse bu olaydan ötürü direk TFF ceza alacaktır ve hiçbir takım Avrupa Kupalarında mücadele edemeyecektir. Kişisel kanaatim Uefa'nın her zamanki gibi Spor Hukukunun verdiği kararı emsal alıp hiç bir takıma ceza vermeyeceğidir.
...
Mehmet Berk'in açıklamaları nereden baksan skandal! Demek Cemaat yapılanması olsak Ali Koç'u alırdık ha![]()
Hukuku kullanıp kendi dalgasına bakanların net itirafıdır bu cümle
bu kupuru paylasmamalisin, ben de malatyaspor ve ankaragucu olaylarini gundeme getirince konu disi, ispatlanmamis seyler uzerinden tartismayalim gerekcesiyle silinmisti, bu da silinir. ne malum yalan beyanda bulunmadiklari o donem. ama bu davadaki hersey gercek, hersey paylasilabilir.
Basit bir soru.
Ankaragücü maçında şike yapıldığını iddia ediyorsun. Ankaragücü maçında hangi futbolcu ile şike yapılmıştır? Kiminle, kimlerle?
Basit bir soru, cevaplarsan sevinirim.
Edit: Bir mantık hatasını gündeme getireyim. KPSS örneği ile maç örneği tamamen mantıksız. Neden mi?
KPSS örneğinde, olayda "sıralama" önplandadır ve sınav bir sıralama sınavıdır. Yani, 120'de 120 yaparken 1. olursun, 120'de 100 yaparsan atıyorum 500. veya 1000. olursun. Yapacağın her nette sıralaman artar, dolayısıyla bu da sana ekstra sağlar.
Maç örneğinde ise, 1-0 yendiğinde de 3 puan alırsın, 6-0 yendiğinde de. Attığın her gol sana ekstra bir puan veya sıralama getirmez.
Unutulmamalıdır ki Ankaragücü maçında 3 gol penaltıdan gelmiştir, 1 gol frikiktir, 1 golü Bekir atmıştır, sonuncu gol ise uzatma dakikalarında şahane bir aşırtma golüdür (Alex).
Eğer bu maçta şike olduğunu düşünen varsa,
ben futbol konuşmam onunla. Çünkü futboldan anlamadığı aşikardır.
Maçın hakemi yanılmıyorsam Cüneyt Çakır'dı. Eğer Cüneyt Hoca'yı Fenerbahçe'nin satın alması (yani hakemle şike yapılması) durumu varsa, anca o zaman şike olduğu ileri sürülebilir, aksini iddia etmek futbol mantığına aykırıdır.
Last edited by eGowiCh : 07.Temmuz.2012 at 02:53
Fenerbahçe'li yöneticiler içeride oynayacağı Ankaragücü maçında değil şike yapmak şike yapmayı aklından geçirdiyse hani şeytan bile fısıldasa bin kere yazıklar olsun zaten, komedi yaa okyanusları geç evinin küvetinde kendiği boğmaya çalış, buna inanmak için salak olmak lazım bu kadar net.
Yanılmıyorsam arka sayfada Fenerbahçe'nin maçlarıyla ilgili olarak bazı tespitler var ve bu tespitlerin teması Adalet kardeşimdi. vFor adlı arkadaşımız yeni bir pencere açma anlamında onları burada paylaşmıştı. İçeriğine baktığımızda bazı olaylar anlatılıyor ve şike olsa bunlar olur muydu çatısı altında birleşilmiştir.
Bende çok somut bir şeyden bahsediyorum. Geçen günlerde İtalya'da kendi kalesine atan bir oyuncu şike yaptığını itiraf etmeseydi o maçta şike olduğunu kimse anlamamıştı diyorum.
Yine Ankaragücü maçında şike yapsak 6 tane mi atarız 0,5 - 0 yenerdik, hiç belli etmezdik anlayışı var. Bende atılan gol sayısı ile şike yapılıp yapılmadığı anlaşılmaz diyorum. Ankaragücü maçında şike yapıldı demek ayrı gol sayısı ile bu tespit edilemez demek ayrıdır.
Fenerbahçe 1 - 0 yener 3 puan alır, 3-0 yener 3 puan alır. KPSS'de Eğitim Bilimleri için 100 net ile 120 net aynıdır. Çünkü 120 net yapsanda teksin, 100 net yaparsanda teksin. Buradan şike olsaydı 6 gol olur muydu mantığına bağlarsak KPSS'de Eğitim Bilimlerinin en kral hocasının en bilgili hocasının bile 120/120 yapması yüzyılda bir görülür. Şimdi 120/120 yapan karı - koca 100 net yapsalarda aynı puanı alacakken neden kendilerini bu kadar belli ettiler. Bu kadar acemiler mi?Bu kadar mantıksızlar mı? Hadi kopya çekilmedi sayalım.
Buradaki bu mantık ne kadar geçersizse şike olsaydı bu kadar gol atılırmıydı yaklaşımı da o kadar geçersizdir.
"Şike olsaydı bu kadar gol atılır mıydı?" sorusundan ziyade, atılan 6 gole ve nasıl atıldıklarına bakmak lazım. Şike şüphesi uyandıracak tek bir gol dahi yok, çünkü zaten 3'ü penaltıyla, 1'i frikikten. 4 gol duran toptan oluyor. Maç koptuktan sonra da Bekir bir gol atıyor, uzatmalarda da Alex sahneye çıkıyor.
Sezon bitiminde hangi taraftar (daha soruşturma gün yüzüne çıkmadan) "Acaba Fenerbahçe'nin şampiyonluğu şaibeli mi?" diye düşündü. Kimin aklında böyle bir tereddüt uyandı?
Bakın, Fenerbahçe'nin şike yaptığına inansam ne Aziz Yıldırım tanırım ne de bir başkasını. Ben Fenerbahçeliyim, ama olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum. Tüm maçları izlemiş biri olarak, şike iddia edilenleri her şeyden önce "AKLIM VE MANTIĞIM" kabul etmiyor. Ortalama bir insan zekasına sahibim ve kesinlikle akıl ve mantık sınırlarına sokamıyorum iddiaları. Neden mi?
Fenerbahçe-Karabükspor maçında şike yapıldı deniliyor. Kiminle? Emenike ile. Transfer şikesi deniyor. O zaman sorarım ben de;
- Bu sene Trabzonspor-G.Saray maçları öncesi ve sonrası yaşananlardan durumun ne farkı var? Burak Yılmaz ile G.Saraylı futbolcular İstinye Park'ta, çeşitli eğlence mekanlarında yemek yerken, eğlenirken görüntülenmedi mi? Şu an Burak G.Saray ile anılmıyor mu? Burak G.Saray'a transfer olursa eğer, Emenike-F.Bahçe iddialarıyla paralellik ortaya çıkmayacak mı?
Fenerbahçe-Sivasspor maçı şaibeli deniyor, kiminle yapıldı? Korcan ile. Hatalı gol yedi.
- Gaziantepspor-G.Saray maçında Necati'nin attığı ilk golü hatırlayalım. Necati golü nasıl attı? Eski G.Saraylı futbolcu Emre Güngör ıska geçti ve Necati topla karşı karşıya kaldı ve golü attı. Şimdi, Korcan'ın yaptığı maç içinde olabilecek bir hatayı şike olarak nitelendiriyorsak, Emre Güngör'ün yaptığı ıskayı da şike olarak nitelendirebilir miyiz?
Demek istiyorum ki, yanlış anlaşılmasın.
Futbolun içinde olan şeyler şike olarak gösteriliyor. Siz de gelmiş bunu savunuyorsunuz. Ve bunu yaparken dikkat ediyorum F.Bahçeliler kendi takımlarının şike yaptığına inanmazken rakip takımlar ise bu konuda ısrarlı.
Objektif olmaya çalışın. Verdiğim örneklere bakın. F.Bahçe'nin suçlandığı olaylarla benzer ben 2 tane olay buldum. Böyle yüzlerce olay bulabiliriz geçmişten bugüne. Şike bu mudur sizce?
Takdir sizin.
diyelim ki a.gücü maçında şike yapıldı. niang'ı lugano düşürüp penaltı kazanmadık herhalde, ankaragüçlü bir oyuncu düşürdü mantıken. ee nerede bu oyuncu? diyelim o maçın hakemi cüneyt çakır eyyam yaptı, bağladık bu adamı. ee nerede bu adam? en son avp. şampiyonasında yarı finalde gördüm.
bu kadar ucuz olmamalı.
(/s)
@DisCo sen ciddi ciddi Ankaragücü maçında şike yapıldığını mı düşünüyorsun? Yazılanları pek okumadım senle diğer arkadaş arasındaki, sadece bunu bilmek istiyorum![]()
![]()
obur maclari bilmemde benim tahminim eses - fb maclarinda sike olmustur neden : Bulent Uygun faktoru var![]()