Galatasaray'ın geleceğini Beşiktaş olarak görüyorum ama Ü.Aysal akıllı adamdır yatırımını yapıyordur diye de aklamdan geçmiyor değil.Demirören gibi sadece harcamıyordur umarım.
Galatasaray'ın geleceğini Beşiktaş olarak görüyorum ama Ü.Aysal akıllı adamdır yatırımını yapıyordur diye de aklamdan geçmiyor değil.Demirören gibi sadece harcamıyordur umarım.
Dany'de sağ bek oynayabiliyor.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Ne harcamışız ki Beşiktaş gibi olalım. Hamit'in maaşından, Burak'ın bonservisinden, Amrabat'ın bonservisinden bu kanıya vardıysan tamamen yanlış bi düşünce olduğunu söyleyeyim. Maaşlar gayet normal seviyede şuan bonservislerde de bi tek Amrabat'ın bonservisi fazla diğerleri hiçte uçuk kaçık bonservisler değil. Geçen sezon harcanan para ortada, reklam, sponsorluk gelirleri ortada, stad, kombine, loca gelirleri ortada. Ben sanmıyorum ki Galatasaray Beşiktaş'ın durumuna düşsün. Ne futbolculara borç var ne de başkanımıza kolay kolay Beşiktaş'ın durumuna düşmeyiz ama büyükte konuşmamak lazım her an her şey olabilir.
Screw you guys, I'm goin' home
Y.D önce bizde kötü duruma düşmeyiz diye düşünüyorduk.YD geldi 600 Küsür Milyon borcumuz oldu Amrabat'a çok yüksek para verildi onun yerine Assaidi gelse daha iyi olurdu.Burak Yılmaz geldiyse eğer Umut Bulut'un bu takımda işi ne ? Sercan , Necati ,Elmander , Burak , Umut , Baroş 6 tane forvet var Batdal'ı felan saymıyorum bile Kanatlarda oynabiliyor diyeceksin onun yerine gidip direk Amrabat gibi parayı basıp alacaksın veya Amrabat'ı almadan forvetlerinle kanat oynayacaksın.Baroş , Necati ve Sercan bu takıma fazla gelir diye düşünüyorum.
Amrabat ve Burak transferi ile batacaksak batalım zaten.Kulübün borcu azalıyor bu arada.Sohbet alanında arif koymuştu tabloyu
Ujfalusi ve dany sağ bek oynayabilen oyuncular keza hamitte rierada sol bek oynayabiliyo aslında ama riera gitcek büyük ihtimalle o konuda katılıyorum bi solbeke ihtiyacımız var onun dışında mehmet batdal zaten kamp kadrosunda yok baros %99 gidicek sercanda kiralanabilir başka bi forvet gelirse dipnot kıyaslamayın beşiktaşla bizim gelirlerimiz beşiktaş'tan daha çok ve başımızda ekonomiden gerçekten anlayan kendi emekleriyle buralara gelmiş bi başkan var sizin başınızdaysa babasının mirasına çökmüş ekonomiden zerre anlamayan bi başkan vardı kaldıki biz borcumuzu geçen seneye göre 80 - 100 m € azaltmıştık
Çok yanlış düşünüyorsun. Şahsen ben Ünal Aysal'ın yönetiminden aşırı derecede memnunum çünkü ben de başkanım gibi düşünüyorum. Başkan diyor ki; ''Takım bir başarı yaşayamazsa, Avrupa Kupalarına gidemezse o zaman ekonomisi ileriye gitmez. Ekonomik kalkınmada öncelik sportif başarıdır diyor. Ve sportif başarı için elinden gelen en iyi kadroyu kuruyor. Bu kadro çok net ligde ilk 2'ye tekrar oynayacaktır ve gelecek senenin en büyük şampiyonluk adayıdır F.Bahçe'yle birlikte. Şampiyonlar Ligi'nde de bir sürpriz yapamamamız için hiç bir neden yok, bir tur atlasak bile çok büyük başarı.
Beşiktaş gibi asla olmaz Galatasaray. Açık konuşmak gerekiyor, beni yanlış anlama dostum ama Beşiktaş 10 senede bir şampiyon olan bir takım ve Şampiyonlar Ligi'ne de doğru dürüst gidemiyor. Biz de daha önce gidemiyorduk Şampiyonlar Ligi'ne ve işte daha yeni yeni gidiyoruz ve bundan sonra önemli olan bunu sürekli hale getirebilmek. Ve böyle de olacak gibi duruyor. Ayrıca geçtiğimiz sezonki şampiyonluk, loca gelirleri, şampiyonluk ürünleri vs. gibi gelirlerden muazzam bir gelir elde edildi. Şu an takımın borcu da başkan geldikten sonra hızla düşüşe geçiyor ve geliri de çok fazla kulübün.
Ayrıca bu kadar forveti ne yapacaksınız demişsin de Sercan, Necati gibi isimler Şampiyonlar Ligi'nde tabiri caizse nal toplar. Burak, Umut, Baros, Elmander gayet iyi isimler Şampiyonlar Ligi için. Necati ve Sercan da lig ve Türkiye Kupası için rotasyon oyuncuları. Baros'un gideceğini varsayarsak bir forvet gerekiyor bile...
Bizim zaten 270 milyon $ borcumuz var. Afedersin ama biz Beşiktaş taraftarı gibi değiliz farkındayız borçlarımızın. Ayrıca bu kulüp dibi de gördü oyuncuların paralarını bizde ödeyemiyorduk zamanında. Kaçan balıkta büyük oldu (Ribery) o yüzden taraftar artık daha bilinçli o duruma bi daha kolay kolay düşürtmeyiz kulübü. Umut'la Burak'ın aynı takımda oynayamacağını düşünüyorsan oyuncular hakkında hiçbir şey bilmiyorsun demektir. Tamamen ezbere konuşuyorsun demek ki, FIFA, PES mantığıyla gidiyorsun. Önce oyuncuları izlemeni öneririm. Necati konusuna gelince. Tecrübeli gerektiğinde orta saha da da oynayabilen, ayağında top tutabilen bi forvet her takımda iş yapar, yıllık aldığı para 1,3 falan. Hala Batdal diyorsun adam kampa bile alınmadı gönderilecek. Baros gönderilecek. Sercan'ın durumu belli değil bi tek. Çift forvet oynayan ve 3 kulvarda mücadele edecek takım için bu kadar forvet aşırı fazla da değil nitekim maaşlarıda yüksek değil. Yazında işaretlediğin bölümde bizim niye Beşiktaş gibi olmayacağımızı gösteriyor aslında. Parayı basıp almıyoruz öyle herkesi. Fatih Terim olmasa Eboue'ye 6-7 bonservis veriyorduk mesela ama 3,5'a aldık. 6-7 verseydikde kimsenin sesi çıkmazdı o ayrı. Yani anlayacağın teknik heyette, taraftarda yönetimde durumun farkında. Sırf Amrabat'a 8 milyon verildi diye hemen bu görüşe sahip olduysan zaten bu düşüncelerin kolay kolay değişmez, hep aynı şekilde bakmaya devam edersin.
Edit: Şunu da ekliyim ne olursa olsun 1 sezonda 33 gol atmış bir forveti ertesi sezonu 5 milyona alabilecek biri varsa buyursun gelsin. Hem yerli hemde geçen sezon bu kadar gol atmış bir adamın ederi zaten bu civardadır hatta üstündedir. Sözleşmedeki açıktan faydalandık aldık. Bu bonservise de çok diyen olmaz heralde.
İki gündür eve girmedim 3 transfer gerçekleşti napsam bilemedim![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
galatasarayın sisteminden pek haberiniz yok.
yapılan transferlerin maddi olarak hiçbir fazlalığı yok. aksine, clye direk gidecek ve şampiyon kapatmış bir takım için çok çok az paralar ödendi.
forvette as isim en başta elmander. 2 forvetin biri kesin oydu, pres gücü yüksek, takım savunmasının belkemiklerinden. umut elmander'in her maçta oynayıp pestilinin çıkmaması için "kiralandı". elmander 30-40 umut da 25-30 maç oynayacak.(takribi)
geçen sezonki en büyük eksikliğimiz bitirici bir forvetin olmayışıydı. baros çok formdan düştü. çok zeki olmasına rağmen artık burada pek bir geleceği kalmadı kendisinin.
burak bu yönden müthiş bir transfer. böyle bir santroforu 5 milyona alabilmek çok büyük şans.(türk olması çok çok önemli )
burak takımın en büyük gol silahı olacak. takımda en başta yazılacak futbolcu desek abartı değil. müthiş hızlı, gol koşuları olan, ve en mükemmeli de çok iyi bir bitirici artık burak.
sercan yıldırım, mehmet batdal bunlar fiyaskolardı ve terim farkında. göndermek için yer aranan futbolcular bunlar.
hakan balta'nın yerine oynayabilecek tek isim çağlar değil. culio var, gitmezse riera var.
ayrıca alternatifin önemini böylesi belirten biri olarak sen neden bu transferlerin fazla olduğunu düşündün? burada çelişki var.
eboue'nin yerine sabri çok iyi bir yedek. sabri'den daha iyi bir türk bek söyle bana? gökhan gönül? bir tek o . yedeğe koyduğun adam da gökhan gönül kadar olamaz zaten.
hamit de geldi o da sağ bek oynayabiliyor. bunu biliyorsundur herhalde. bu rekabet yaratır sabri nin de düşen performansının geriye getireblir, getirmese bile bu amaçla yapılmış bir transfer var ortada, hamle önemli.
türk spor haberlerine bakarak mali tablo analiz etmek doğru değil.
her takımın belli bütçesi var, her takım eşit miktarda para ödeyecek değil. galatasarayın geçen seneki stad geliri bildiğim kadarıyla 50 milyon euroya yakın. bu sezon 40 bin kombine satıldı, oradan da inanılmaz bir gelir var. şampiyon olundu müthiş gelir var, cl'ye direk gidiyorsun, kafadan 20 milyon euro.
galatasaray devasa bir fark attı mesela gelir olarak beşiktaşa. transferlerin maddi boyutu örneğin fenerbahçe'nin yaptıklarından daha az. gazeteler saçma sapan gösteriyor ama galatasarayın bir futbolcuya 10 milyon avro verdiği görülmemiş bir şey bonservis olarak. mesela fenerbahçe bunu çok rahat yapabilen bir takım. sow'dur güiza'dır, eskiye dönersek anelka'dır vs vs.
edit: umut bulut la burakın alakası yok. umut bulut pres forvetidir, burak yılmaz bitirici, sprinter. umut elmanderin alternatifi, burak elmanderin partneri.
melih sabanoglu @melihsabanoglu 4. melo'da da sorun yok. yakında duyuru yapılır diye düşünüyorum. herkese iyi akşamlar.
melih sabanoglu @melihsabanoglu
3. buna karşın transfer bitmiş de değil. 2 genç oyuncu gündemde. (lütfen kimse ülke ve pozisyon sormasın.) olursa bunlarla kapanıyor sezon.
2. gökhan töre ve sercan saraer sezon başı temas kurulan ama türkiye'de oynamayı kabul etmemiş futbolcular. bu haberlere de itibar etmeyelim
1. nene, pato, robinho türü "çilek" diye adlandırılan operasyon sona erdirildi. böyle bir futbolcu transfer etmeyecek galatasaray.
0 - birkaç şey - bildiğim, duyruğum birkaç şeyi paylaşayım. amrabat'ta sorun yok. bir vakit açıklanır.
Burak'ta geldi dersek Amrabat ve Melo ile transferi kapatmaliyiz.bu sene icin yeterli kadromuz.
borç durumunu yazmistim tabloyu paylasim borç gunden gune azaliyor
ek olarak bunu yazayim ;
Stad ilk yapıldığında 150 civarı loca ve 4500 vipten 3 yıllık satış sonucu 125 m. euro kazanılmıs ve su anda 195 loca var 125m ise 150"lere cikar bu fiyat + 2014 ocak ayinda stad localari yine 3-5"er yilligina kiralancak gelirleri ne kadar bilmiyorum.
gidiceklere gelirsek bence : sercan(kiralik) , yigit(kiralik) , Batdal,Riera,Baros,Pino(yollanmali)
Last edited by byariff : 13.Temmuz.2012 at 23:23
Beşiktaş son senelerde Avrupadak ki en iyi takımdı.Sercan ve Necati gitmek zorunda Lig boyunca çıkılacak 3-4 Türkiye Kupası maçı için oyuncu kadroda tutmak çok gereksiz.Baroş zaten topu ayağında tutmakta zorlanıyor 3-5e bakmadan yollayacaksın onuda Burak Umut Elmander kalırsa yeterlidir.
YD zamanında cebinden verdiği için dibi göremedik biz.O gidince dibin daha aşağısıda varmış onun farkına vardık.270 M düşük bir para değil.Eğer ayağını yorganına göre uzatmazsan Beşiktaş'ın haline düşmesi 3-4 sezonluk iştir.Ben Burak transferini yadırgamıyorum 5 M çok ucuz bir rakam öyle bir oyuncu için en az eder 10-12 diye düşünüyorum fakat anlatmak istediğim şu Burak gelecekse Necati , Sercan gitmeli.Benim dediğim Burak - Umut birlikte oynayamaz değil Trabzonsporda da çok iyi oynuyorlardı fakat Burak Yılmaz'ı alacaksan Umut Bulut'u kiralama gerek yok Umut yerine Necati hatta Sercan bile idare ederdi.
Galatasaray'ın ayağını yorganına göre uzatmadığını nerden biliyorsun ve 3-4 sene içinde Beşiktaş'ın haline geliceğini nasıl ön görebiliyorsun?
Şu anda yönetim belkide para konusunu düşünen en iyi yönetimlerden.Devamlı maddi durumu düzeltmek için çalışmalar yapılıyor.Açıklamalar bu yönde.Kombine ve localarımız bile yeterli bazı şeyler için.
Satarız arazilerimizi gerekirse.Beşiktaş gibi 500-600 milyon euro borç yapmayız.Yani illa transferler olduya birde bu bakımdan eleştiri yapayım diye yazmışsın.
hangi son seneler onlar ? bitmiş quaresma,guti(ki kendisinin amacı farklı) ve simao yu alıp üstüne almeida ve fernandes ekleyerek mi oldunuz öyle fernandesi ayırıyorum bunlardan diğer 4 adamda sadece iisimleriyle varoldular sizde bizim geçen sene 360 m € falan borcumuz vardı ve eritip 270 m € yapıp üstüne şampiyon olduk bu arada hocam 2 forvet oynayan bi takım elinde 2 veya 3 mü forvet bulundurmalı 4 ten az forveti olursa 2 forvet oynayan bi takımın sene içinde bi cezada sakatlıkta çucallar burak umut elmander yetmez o yüzden
Konu dağıldı ancak yazamadan edemedim.
Sezonda 40.000 kombine satsak en düşük olanından 500 tlden hesaplasak 20.000.000 eder.Yani şu anda yaptığımız transferlerin parası.Localar ve 3-4 bin liralık kombineler hariçSırf kombinelerle transferlerimizi yapabiliriz.
kombinelerin en düşüğü 1000 lira civarı.
ortalamasını alırsan 2000 liraya yakın
2000*40000=80 milyon lira. euro hesabıyla 30-35 milyon euro minimum.
Facx yazmış neden fazla forvet gerektiğini bende bir şey ekleyeyim. Ciddi anlamda Galatasaray maçı izlememişsin 1. Necati, Sercan, Umut ve Burak'ın oyun tarzları hakkında neredeyse hiçbir bilgin yok 2.
Necati'yle Sercan Umut'un yerini falan idare edemez tamamen farklı tarzda oyuncular. Umut tıpkı Elmander gibi en uçtaki adamın hücumdayken bi tık gerisinde top rakipteyken bir tık önünde oynayan sürekli basan, defansı yıldıran, takım savunmasına katkıda bulunan bir forvet. Necati böyle bir adam değil hele hele Sercan hiç değil bu yüzden Umut tarzında bi adama ihtiyaç vardı. Ayrıca Facx'in dediği gibi 3-4 forveti olan bir takım 4-4-2 oynuyorsa bir sakatlıkta ciddi sorun yaşar nitekim bizim 4-3-3 oynama durumumuz bile var.
Diğer işaretlediğim konuya gelirsem. Bu söylediğinden dolayı biz Beşiktaş taraftarı gibi değiliz diyorum. Aslında genelleme yapmamam lazım çünkü bu olayın farkında olan taraftar elbette ki vardı ama azınlıktaydı. Q7 geldi diye coşanlar çoğunluktu. Biz Galatasaray taraftarı olarak kulübün durumunun farkındayız. Hamit gelirken bile burda 3-3,5 yıllık para fazla diyorduk ki en nihayetinde Real Madrid'in oyuncusu Hamit. O çok sevdiğimiz Melo için bile belli bir sınırın üstüne çıkmıyoruz ki geçen sezon Melo'nun verdiği katkı ortada. Demek istediğim biz kulübün bir daha dar boğaza girmesine izin vermeyecek kadar olaylara hakim bir taraftarız. O yüzden merakın olmasın Galatasaray bir daha kolay kolay o durumlara düşmez. O saydığın isimlerden Necati, Umut ve Sercan'ın yıllığı 5 milyon etmiyor. Beşiktaş kanadına bakarsakta başkan sürekli borç veriyor ve bu borç 70-80 milyonlara ulaşıyor buna rağmen hala oyuncu ve çalışanların paraları ödenmiyorsa bu kulübün parasının olmadığını anlamak için Demirören gittikten sonra farkına vardık dersen bu abes kaçar. Çok basit bir mantıkla görülebilinecek şeyler bunlar ama ne yazık ki Demirören gözünüzü çok iyi boyadı giderken bile bunu yaptı şimdi de parasını istiyor.
Ciddi anlamda Beşiktaş'ın durumuna üzülüyorum. Her ne kadar şampiyonluk yolunda bir rakibimizin eksildiği gerçeğide ortada olsa tıpkı Ankaragücü gibi koca bi çınarın bu kadar kötü durumda olmasını içime sindiremiyorum. Ancak bu olayın tek bir iyi yanı oldu artık sizde olayların gerçek yüzünü gördünüz ve daha dikkatli takip edeceksiniz mali olayları. Umarım yine Q7'ye sevinip mali durumu unutmazsınız.
Geçmiş seneleri göz önüne getirmek lazım. Galatasaray'ın başında Adnan Polat varken bir yandan takımın borçlarını eritirken bir yandan da yeni stadın tamamlanması için çaba sarf ediyordu. Tamamen geleceğe yönelik hareket ediyordu. Bu forumda daha önce stad mevzusunu ilgilendiren başlıkta yazmıştım. Adnan Polat Galatasaray tarihinde sportif başarı bakımından en son beşe mali açıdan ilk beşe yazılacak başkandır. Galatasaray'ın şu anki rahat konumunun önceki yönetimin yaptığı işlerle de alakalı. Yeni yönetimde bunu çok iyi organize ediyor.
Adnan Polat bunları yaparken Yıldırım Demirören kendi reklamı uğruna yıldızları takıma alarak gövde gösterisi yapıyordu. Büyük oynayayım derken büyük bir kulübü borç batağına sürükledi.
Kaldı ki Galatasaray gelecek sezon bu transferlerle başarısız olsa bile ben yazılıp, çizildiği gibi öyle mali açıdan kriz yaşayacağını sanmam. Galatasaray mali açıdan şu anın Beşiktaş'ı gibi olsaydı 2005 yılının başında, 2007 yılının başında olurdu. O zamanlar çok kötü durumda olan bir Galatasaray vardı ama lakin Türkiye'de lobisi olana kolay kolay bir şey olmaz. Bir yerden elbet destekleniyor ; ) İstendikten sonra.
Zaten başımızda Ünal Aysal varken ben ekonomik olarak hiç bir endişe taşımıyorum. 70 yaşında ve kişisel serveti milyar dolarları bulmuş bir adamın parayı kontrol etmekten şirket yönetmekten anlamadığını söylemek çok ütopik olur.
Ben, ilk yazdığımı dikkatle okursan yapılan transferleri eleştirmedim ve maddiyatı da ağzıma hiç almadım; sadece bir bölgede yığılma olurken, diğer bölgelerin unutulduğundan bahsettim. Belki de unutulmuyordur da, hocanızın bu yönde bir talebi olmuyordur.
Aslına bakarsan, senin söylediklerin sezon içerisinde görebileceğimiz şeyler. Mesela Hamit sağ beke değil, orta sahaya alındı; ama sağ bekte de oynama özelliği var, doğru. Bunu zaten her takım kendi içinde halletmeye çalışıyor. Bir futbolcu sakatlandığında ya da cezalı duruma düştüğünde yerine o bölgenin devşirmesi de geçebiliyor. Bu yönden bakarsak söylediklerinde haklısın.
Son olarak, alternatifin önemini belirttim; fakat bir bölgeye 5 tane transfer yapılırken diğer bölgelere adam alınmasın da demedim. Bence, sen ilk yazdığımı bir daha oku!![]()