1. Klüplerin finansları çok daya ayrıntılı olmalı. Sponsorlar aynı feeder cluplar gibi seçilebilmeli. Başarı arttıkça sponsorlardan gelen gelirler artmalı. Manu'nun antrenman formasındaki sponsoru bile farklı DHL firması ve bundan büyük paralar kazanıyorlar.
2. Forma satışı ve lisanslı ürünler gibi gelirler başarıya ve transferlere odaklı olmalı ve daha detaylı olmalı.
3. Taraftar etkisi oyunda neredeyse hiç yok. Eskiden anketler olurdu oyuncu gitsin mi kalsın mı diye, bu son oyunda o da pek yok. Taraftarların U19'dan çıkmış oyuncuları daha da sahiplenmesi satılması halinde tepki göstermesi vs. gibi özellikler çok gerçekçilik katar.
4. Haftalık maaşlar benim çok üzeridne durduğum bir konu. Haftalık 3k kazanan bir adam seninle sözleşme yaparken onlarca katı isteyebiliyor ve bir adım bile geri atmıyor bu tamamen saçmalık. Dediğim gibi finans konusunda FM çok ama çok geride!!!

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. FM mükemmel bir oyun olsa da eksiklikleri çok fazla aslında düşündüğümüzde. Transfer olayını söylemiyorum bile. Acilen bir ayar getirilmeli yoksa 15M€'luk oyuncular için 60-70M€ bonservis istemek ama sana geldiğinde bonservis fiyatının en fazla 5-7M€ fazlasında başka fiyat vermemeleri oyundan çok soğutan bir neden