Quote Originally Posted by C h A o S View Post
Beşiktaş yol haritasını ilk 8-9 hafta periyodunda çizecektir.Önemli maçları var ilk haftalarda.Eğer mutlu ayrılırsa bu maçlardan,şampiyonluk için devam eder hedefleri.Yok mutsuz ayrılırlarsa avrupa kupası hedefi olur sadece.Üzerindeki baskı Gs ve Fb'ye göre daha az.Sadece lige konsantre olucakları için şampiyonluk yarışının içinde olabilirler.
Birde Fernandes'in olmuyacağı maçlarda Beşiktaş'ın neler yapıcağını merak ediyorum.Aybaba takımı onun üzerine kuruyor.Fernandes hakemle çok içli dışlı oluyor.Onun üzerindeki baskıyla çok agresifleşebilir sahada.Fernandes açıkçası Beşiktaş'ı şu anda ayakta tutan.Kadro ve hedef anlamında söylüyorum.Tabi bu benim düşüncem.Fernandes oynarsa Beşiktaş'ıda oynatır.O olmazsa yaratıcılık azalır ve çok tıkanır takım olarak.
Geçen sezon takım resmen Fernandes ve Quaresma'nın ayağına bakar hale gelmişti.Ama bu sezon Oğuzhan ve Olcay da yaratıcılık ve teknikleriyle hücumda önemli rol oynayabilirler.Hazırlık maçlarında bunun sinyallerini verdiler.Hatta kendi gözlemim değil ama Fernandes son hazırlık maçında pek etkili değilmiş.Buna rağmen çok pozisyon bulduk o maçta.Fernandes'in takımı eksik bırakma konusundaki potansiyeline katılıyorum.Çok faule maruz kalınca bazen sinirlerine hakim olamıyor.Hakemlerin dikkatli olması lazım bu konuda.Bazen rakip oyuncular faul yapmayı abartıyorlar ama ihtar bile edilmiyorlar hakem tarafından.İlk haftalarda alınacak sonuçların kaderimizi belirleyeceği fikrine de katılıyorum.İlk haftalarda çok kritik maçlar var.En az hasarla atlatmamız gerekiyor baştan kopmamak için.