Aziz Yildirim yapilmasi gerekeni yapti, helal olsun. Nasil bir lider oldugunu gosterdi tekrar. Futbolun f'sinden anlamayan bayan taraftarlarin agzina sakiz edilecek bir konu degil bu. Fenerbahce, gecen yil yikilamadi, bu yil medyanin gaziyla Aykut Kocaman uzerinden vurulacak cok belli. Anahaber bultenlerinde bile Aykut mu Alex mi diye anket yapiliyor. Buna alet olmayin lutfen. Gecen yil taraftar takimi ne kadar desteklediyse bu yil da o kadar karsisina aliyor
Alex haklý diyenler rica ediyorum yazdýðýma cevap verebilirler mi? Hep bir aðýzdan diyorsunuz ki tamam alex oynamayabilir ama en azýndan yedek beklesin,18e almamak nedir?
Peki sorun nasýl ortaya çýktý? Alex'in yedek kaldýðý maçýn hemen ardýndan hocaya sallqmasý ile deðil mi? Kaptan olmasýna raðmen yedek kaldýðý için konuþma yapmamayi secen,ýsýnmaya çýkmayan alex suçlu degil mi? Kaptan olmak o takýma oynamadan da güç katmakla olur,kösteklik yaparak degil
Bu konuda iki tarafta kendince hakli lafý bile kabul edilemez. Patron kocamandir ve sen patronu yakin arkadaþýna,eþine falan eleþtirebilirsin.baþýna yansýmasýný saðlayýp kulübü zor durumda birakamazsin.
Alex yanlýþ yaptý ve lig tv'nin bbm haberi dogruysa yanlýþýnda ýsrar edecek gibi duruyor.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Alex'i Fenerbahçe'den daha çok sevenler var!!
6 yılda 0 !
Ben, her iki tarafın da bu krizi iyi yönetemediğini düşünüyorum. Del Piero ve Totti de, Alex’in geçtiği yollardan geçtiler, ama onlar her kulübede oturduklarında hocalarını kıskançlıkla suçlamadılar. 35’lik bir yıldızın vücudunun 25’likle aynı performansı veremeyeceğini kabullenebildiler. Ama Kocaman’ın bu krizde payı Alex’ten daha büyük. Duygusal futbolcusunu bir büyüğü olarak onore etse, onunla konuşsa, dışarıda görüşse, “Sen bu takımın gelecekteki hocasısın, gel takımı birlikte yapalım” gibi jestlerde bulunsa eminim Alex’in kalbini kazanırdı. Ama hem onu yapmayıp hem de (o gün itibariyle 6 yılda 2 şampiyonluk kazandırmış futbolcusunun oynadığı ilk sezonu görmezden gelip) Alex’li 5 senede 1 şampiyonluk kazanılmış dersen, oyuncunun da seni kıskançlıkla suçlaması normal olur. O zaman Alex de çıkarsa, (1989 ve 1996 şampiyonluklarını çıkarıp) 1990-1995 arasını kast ederek “Aykut’lu 6 yılda 0 şampiyonluk var” derse ne yapacağız? UĞUR MELEKE
benim anlatmak istediğimi uğur meleke çok güzel toparlamış
öpüşüp barışsınlar, iş tatlıya bağlansın diyeceğim de. barıştırması gereken taraf aziz yıldırım da alex'in karşısında. alex kadrodan kesilecekse bu şekilde olmaz. alex efsanedir. takımdan küstürülerek, taraftara düşman edilerek olmaz bu iş. aykut kocaman takıma ne futbol oynatabiliyor, ne de adam yönetmekten anlıyor. alex aykut'a kıskanç falan dedi ama, kim bilir ondan önce saman altından ne sular yürütüldü. aman yahu. en karakterli dediğimiz adamlar da böyle yapacaksa yemişim öyle fenerbahçe'yi. fenerbahçe adına yakışır bir biçimde idare edilmeli. yetti artık.
Haha cok komik seyler yaziliyorAlex'i onure etmek icin gel takimi beraber kuralim denmeli vs. Aykut Kocaman'in Alex'e yag cekmeye ihtiyaci mi var Allah askina. Bir sorun varsa önce Alex özur dileyecek.
Şike iddialarına inanmıyorum şahsen ama neticede şike mahkeme kararı ile tescillendi. Yargıtay da onarsa artık söyleyecek hiçbir söz kalmayacak, şike yapıldığını söyleyebileceğiz, zira mahkeme kararlarına saygılıyız, işimize geldiği gibi yorumlayamayız. Yargıtay'ın bozacağını düşünüyorum şahsen, lakin o sürece girmeden şike iddialarıyla paralel Alex konusuyla ilgili bir şey yazılmış, çok beğendim:
alex kulüp sınırları içinde bitirilse bile zamanla kazanan olduğunu göreceğiz zira hiç kimse mikrofondan bağırarak taraftarın kalbine söz geçiremez.
bir de deniliyor ya "bir futbolcu haddini bilecek yönetimi, hocayı eleştirmeyecek". alex'in eleştirmesini geçtim mahkeme kararlı şikecinin yüzüne tükürse yerden göğe kadar haklıdır.
kaptan sivas'ta şampiyonluk peşinde ter akıtırken bugün onu terbiye etmeye çalışanlar şike pazarlığındaydı.
Biz kimseyi karşımıza almadıkki ortadaa fenerbahçe spor kulübü hocasına yapılmış bi yanlış var bu yanlış yapan alexde olsa aynı olur özerde olsa aynı
Türkiye'de futbol üzerine futbol dışı konuşmayı ne kadar çok seviyoruz yahu : )
Neyse biraz futbola dönelim.
Sezon başladığındandır Aykut Kocaman'ı yönetiminden dolayı eleştiriyorum haklı veya haksız olduğum konular olabilir ama yaşananları görünce ona yapılan eleştirilerin boş olmadığını görüyoruz.
Aykut Kocaman dün çok yerinde 2 karara imza attı. Biri Alex konusunda diğeri oyun sistemi konusunda. Uzun süre sonra takımımın 45 dakika olsa da 4-4-2 oynamasını görmek, ileride basan, kalabalık bir hücum anlayışı içinde izlemek gerçekten keyifliydi. Skor olarak da avantajı yakaladık belki son pozisyonlarda oyuncular biraz daha dikkatli olsa fark da yakalayabilirdik. Bazı aksaklıklar olsa da (Kanatlarda yanlış oyuncu seçimi) buna rağmen etkin olan taraftık.
Maça başladığımızda sistem ve dizilim
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Krasic
Kuyt-Sow
İlk yarı boyunca oyun böyle devam etti. Skor 1-0
İkinci yarıya başladığımızda (Sadece 5 dakika)
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Topuz
Kuyt-Sow
Herhalde Krasic solda yapamayacağını hocaya söylemiş olsa gerek ikinci yarıya onu sağda Topuz'u solda denemeye kalktık 5 dakika bile tutmadı.
Daha sonra yapılan değişiklik
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Sow
Topuz
Kuyt
Sistem klasik sisteme döndü. Sol taraf yine felç. Topuz oyunda kayboldu ileride ki etkinlik azalınca Antep baskısı dakikalarca sürdü.
Krasic-Cristian değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Sow
Cristian
Kuyt
Topuz'u tekrar oyuna kazandırmak için eski mevkisine geri aldık. Cristian'la az da olsa ileride etkili olmaya başladık.
Caner-Topuz değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Kuyt-Selçuk-Topal-Caner
Cristian
Sow
Oyuncular orijinal mevkilerine dönünde oyunu tekrar toparladık ve 2-0 ... 3-0
Maçın özeti sistem ve dizilim olarak bu şekildeydi. İkinci yarı başlarken aksayan Krasic'i sağda oynatmak ve oyunu aynen devam ettirmek adına yapılacak Caner-Topuz değişikliği 70.dakika yerine ikinci yarının başında yapılsa, ne sistem değişir ne oyuncular farklı farklı pozisyonlarda oynar ne de etkinliğimiz kaybolurdu. Yapılan ufak bir hata 20 dakikalık bir bölümü mahkum oynamamıza sebep oldu. Allahtan Mert çok iyi günündeydi ve Aykut Kocaman hatasının farkına vararak işleri tekrar düzeltti.
Aykut Kocaman'ın bu hafta çıkardığı işlerle bende tekrar umut aşıladığını söyleyebilirim. Özellikle bir huyu var, skor avantajı bizdeyken oyunu geride kabullenmeyi seçip oyuncu mevkilerini bozarak her şeyi karman çorman yapmak yerine takımın ağırlığına yakışır bir şekilde oyunda etkin olmayı düşünse her şey daha güzel olacak.
Umarım hücum oyununu düşünen, ileride basan ve oyunun her anında diri olan bir Fenerbahçe'yi bize sunabilir. Bu kan değişikliğine fazlasıyla ihtiyacımız var, Eski köhne oyun zihniyetimize bu saatten sonra geri dönmek önce kendisini sonra bizi yakar. Umarım yoluna bu şekilde devam eder.
...
Olayın içyuzunu bilmiyoruz ama görünüşte alex in yaptıgı bir yanlış var. Yarın bu olay tatlıya bağlanır , rahat olun.
Bu arada dün kadınların bagirmasi onceden planlanmış. Bir tweet dolaşıyor, 70 den sonra görün vs diye. Fenerbahce muhalifleri is basında.
Unutmadan alex efsanemiz, onu silmeyiz rahat olun.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Şu Fenerbahçe kartı almaya üsendim her seferinde simdi yarına bilet kalmasını bekliyorum arkadas ya.![]()
Fenerbahçe muhalifleri demek kolaycılık. 4 sene önce ıslıklayan da mı F.Bahçe muhalifiydi?
Taraftar yeri gelir ıslıklar, yeri gelir destek verir. İşine gelmeyen hareket için F.Bahçe muhalifliği demek yanlış. Neticede bu taraftarın bir duruşu, bir görüşü var. O günün şartlarında demek ki ıslıklamayı uygun buldu ve ıslıkladı -ki bu neredeyse stadın tamamıydı. Bugün de Alex'in arkasında durmaya karar verildi ve Alex'e destek verilip Aykut Hocaya "Söyle Aykut Alex Nerede" tezahuratı yapıldı. Yarın Alex çıkar başka bir şey söyler, bakarsın taraftarın tavrı değişir, hocaya döner, hiç belli olmaz.
Yeri gelmiştir, yönetim de ıslıklanmış, hoca da ıslıklanmıştır. Taraftar her zaman aynı tepkiyi veremez, sonuçta sabit bir düşünce/görüş olması mümkün değil. Yapılan yanlış karşısında tepki göstermek en doğal haktır.
Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı bence büyük yanlıştır. Hem twitter'dan söylenen sözleri eleştirdi, hem de kendisi medya aracılığıyla Alex'i, üstelik takım kaptanı olan bu adamı eleştirdi. Biri eleştirisini twitter'dan, diğeri kameralardan yaptı, arada sadece platform farkı var.
Başkanı en zor zamanında taraftar destekledi. Bu taraftarın hakkını ödeyemeyeceğini başkan kendisi defalarca söyledi. Sen bu taraftarın tepkisine de saygı duymak zorundasın. Taraftar seni her zaman destekledi ama senin yaptığın sonuna kadar yanlış, öyle bir tepki veremezsin, çıkıp maçın ortasında anons yapamazsın. Taraftar senin hoşuna gitmeyen bir hareket yapınca hemen çıkıp üste çıkamazsın.
Olası bir Spartak Moskova hezimetinde kıyamet kopacak, göreceksiniz. Ben asıl maç öncesi veya maç esnasında Alex lehine tezahurat ve pankart bekliyorum. Ama esas maç sonu Kocaman'a ağır tepkiler gelecek gibime geliyor. (Dipnot: Eleneceğimizi düşünüyorum. Ancak elenmeyip tur atlarsak da işler iyiye döner hoca açısından.)
ya arkadaş ne Aykut muş hem hiç kimse oynattığı futboldan memnun değil hem takım tertibinden memnun değil şimdiye kadar kaç oyuncuyla problem yaşamış daha ne olması gerek anlamadım.tamam iyi adam iyi fenerli eski efsane futbolcumuz ama bunlar iyi teknik adam olmaya yetmiyor işte başka şeyler lazım
Orada Aziz baskanın tavrı çok doğru. Alex i desteklemeyin demiyor adam. Suan takımın orada mücadele ediyor. Sen teknik direktörüne elestiriyorsun. Ve o düşünce taraftarın düşüncesi değil, birileri kandırmış bayanları. O dediğim tweeti ararsanız bulursunuz suan ekleyemiyorum. Bu arada fenerbahce teknik direktörüne Aykut diyerek bagaranin gözümde degeri yoktur. Aykut hocayı bu kadar elestireceginize alex e niye o tweeti attın desenize. Aykut gitsin diye Fenerbahçe'nin başarısız olmasını isteyenler var. Bu haldeyiz. Hiçbir futbolcunun fenerbahce teknik adamına kıskanç deme hakkı yoktur istediği kadar efsane olsun. Bu açık ve net. Neyi tartışıyoruz. Teknik acıdan Aykut hocayı eleştiriyorsunuz , oradaki sinirinizi bu konuya taşıyıp olaya yanlı bakıyorsunuz. Neyse baskan yarın halleder zaten. Rahat olalım.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Mert'in performansı kaynadı arada.Dün yine hata yapsa en az Alex kadar konuşulurdu.Ama kendini bu kadar kısa sürede psikolojik olarak toparlaması müthiş.Bu kadar kısa sürede toparlanıyorsa büyük takım kalecisi olma yolunda çok büyük bir ilerleme kaydetmiştir.Sıradan bir kaleci olsa şu anda gözden düşmüştü.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Ben de isim vermek istemiyorum aramalarda çıkmaması açısından.O bayan grup kurma çabalarına geçen sezon başında girdiğinde ben de desteklemiştim kendisini Aziz Yıldırım'ı ziyaret falan da etti malum yerde.Bir gazetecinin de gazıyla maalesef kendisini bir çok şeyden üstün görmeye başlayınca ayrıldım içlerinden.Gördüğüm kadarıyla kendisini hala ön plana atma çabaları içinde.Bu taraftarı birbirine düşürmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum.Başka yorum yapmıyorum Alex-Aykut Hoca olayında.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
[YOUTUBE="O-zvKnjMSrw"]Fenerbahçe Çok Yaşa[/YOUTUBE]
Bu arada milli mactan sonra Mert kaleci degil, ne ariyo milli takimda vs. yazanlar umarim dunku maci izlemislerdir
Football is simple,but Football Manager is not
o zaman izlemeye devam edin, mert volkan kaleyi biraksa ilk alacak kaleci. kendine guveni kusursuz, yan toplari volkandan daha iyi, cikislari ve sezgileri mukemmel. milli mactaki performansi bana gore tamamen defanstan kaynakliydi. volkandansa ben mert i tercih ederim, o derece guveniyorum ona.
Ben de güveniyorum Mert' e ama 2 yıl daha Volkan derimMert' in önsezilerini çok beğeniyorum ben de. Yan toplar, çıkışlar hepsinin kökeni bu sezgiler gibi geliyor bana. Hatta dünkü maçta bir orta açılacaktı. Zaten Mert alır boşuna açıyor dedim. Öyle de oldu her zamanki gibi.
Mert' in eksiği topa uzak bir oyuncu gibi duruyor. Top ayağına geldiğinde ya heyecan yapıyor ya da ayağına hakim değil tam olarak bilemiyorum.
Football is simple,but Football Manager is not
Ligin 2.haftasında liderlik koltuğuna oturduk. Umarım sezon sonuna kadar bu böyle devam eder, Aykut Kocaman'ın takım üzerinde oluşturmuş olduğu değişiklik ve takımın buna vereceği reaksiyonun iyi olması zamanla işleri yoluna sokacaktır. Uzun bir maraton ve buna ayak uydurmak çok önemli. Aykut Kocaman'dan tek dileğim yeni futbol anlayışını takıma adapte edene kadar bundan vazgeçmemesi. Belki Şampiyonlar Ligine giremeyebiliriz, Ligde biraz sendeleyebiliriz ama ortaya koyulacak değişim geride kalan futbol anlayışımızdan kat be kat yararlı olacaktır.
...
Aslında bu 3 tane AAA`nın kimleri temsil ettiğini söylememe gerek yok..
Bir tarafta Fenerbahçemize futboculuk zamanında büyük katkılar sağlamış çubuku forma altında gol krallığına imza atmış ve şu an da teknik direktör olarak görev yapan Aykut Kocaman..
Bir tarafta 8 sene önce kandırmayın Fenerbahçelileri diye adına manşetler atılan ve geldikten sonra aktif futbolculuk döneminde heykeli yapılan Fenerbahçe`ye büyük katkılar sağlamış gönüllere taht kurmuş Alex de Souza..
Bir tarafta ise bu iki ismi`de çok seven ve son 13 ay içinde çok sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe`ye ciddi katkılar sağlamış başkan Aziz Yıldırım..
Bu üç isimi hepimiz yeri geliyor eleştiriyoruz yeri geliyor göklere çıkarıyoruz ama öyle ya da böyle üçüde Fenerbahçe için savaşıyor..
Fakat son süreçte sinirlerin çok yıpranmasından olmalı ki biriken bazı tatsız hadiseler özelden dışarı vurdu..
Alex`in sosyal platformda bir soru üzerine portekizce yazdığı ve belki de yazmaması gereken bir mesaj...
Aykut Kocaman`ın bu olay üzerine Alex`i kadro dışı bırakması ve belki de bunu konuşarak çözüp bu şekilde cezalandırmaması gereken bir süreç..
Aziz Yıldırım`ın tribündeki taraftarlara yaptığı anons ve yayıncı kuruluşa verdiği açıklamalar bence çok sert ve kırıcıyıdı.. Aziz başkan bu olayı medya önünde değil pazartesiyi beklemeden maç sonrası özel olarak çözmeliydi diye düşünüyorum..
Sonuçta bu olaylar yaşandı ve medya buradan yine kaymağını yedi Fenerbahçe`yi çok kritik bir maç öncesi yine gereksiz haberlerle strese sokmuş oldu..
Ben inanıyorum ki Aziz başkan bugün Fenerbahçeye büyük katkılar sağlayan ve taraftarların seneler sonra çocuklarına anlatacakları Alex ile bir baba oğul gibi konuşarak bu konuyu tatlıya bağlayacaktır..
Tabi Alex ve Aykut Kocaman arasında ki sorunların devam edip etmemesini yine ilerleyen zamanlar gösterecek umarım Alex bu camiadan gittiği gün kırgın ve hayal kırıklığı içinde dönmez..
Spartak Moskova karşısında çok güzel bir galibiyet almamız temennisi ile yazımı noktalıyorum...
Antu
Serkan Yakın
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva