Aykut Kocaman şu anda ayrılsa, yerine Mourinho gelse de Fenerbahçe şampiyon olamaz, örneği yok, benim aklıma gelmiyor sezon başladıktan sonra hoca değiştiren ve şampiyonluğa ulaşan.

O zaman neden sabretmiyoruz? Neden ikilik olsun diye tutturuyoruz? Alex bu takımın efsanesi, neden medyanın da gazına gelip taraf tutmak zorunda bırakılıyoruz? Geçen sene birlik beraberliğimizi yıkamayanlar, bu birlikteliği görüp kıskananlar, sinir olanlar varken, şimdi onları güldürüyoruz.

1 ay öncesinden kastlı olarak bazı haberler yapılıyor deniştim, şimdi artık o haberlere kendini kaptıranlara bakınca, haberi yapanların amacına ulaştığını görüyorum.

Birisi takımımızın kaptanı, birisi de hocası. Biz ikisini de bağrımıza basarız, biz ikisini de aynı andabağrımıza bastığımızda onlar arasında kırgınlık, kutuplaşma olmaz. Taraftar yine büyüklüğünü göstermeli, taraftar ayrıştırmamalı, taraftar birleştirmeli.

Geçen sene birlik olundu, en ağır muhalefet yapanlar bile birleşti ama bu ikilik çok kolay çözülmeyi sağlar. Ben sahada oynanan oyuna ya da oyuncu tercihlerine baktığımda karamsar olmuyorum, ben taraftarın resmen ikiye bölünmüş olmasından korkuyorum. Daum senelerce eleştirildi şimdi kıymetli oldu, Zico sürekli eleştiriliyordu başarı gelince susuldu, küme düşen takımlara karşı bile savunma ağırlıklı oynayıp puan kaybediliyor diye eleştirilmesi hala aklımda, neden sürekli aynı oyuncularla, aynı sistemle oynuyor, neden değişik şeyler denemiyor söylemleri kulaklarımda. Alex arkadaşlarını transfer ettirtiyor bile denmişti mesela, neler neler deniyor basında, nasıl ki ciddiye alınmıyor, şimdi de karışıklık yaratacak, daha okumadan ciddiyetsiz olduğu belli haberlere itibar etmemek gerekir.

Alex takımdan gönderilmediyse hoca ondan faydalanacak, oyuna girmesi bile sorunmuş gibi gösteriliyor, bak muhtaç kaldın deniyor, yahu adam 18'e almış, elbette ihtiyaç olduğunda oynatacak, oyuna almasa da eleştirilecekti, alıyor yine laf söyleniyor, yeter ki laf söylemek olsun.