Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
ben zaten spor hisselerinin iddaadan farkli olmadigini dusunuyorum. ozellikle sezon basi alinan spor hisseleri cok ucuzdan alinabiliniyor. iyi bir sezon gecirir hatta sampiyon olursa direk 2ye katliyorsun yatirimini. bildigin iddaa yani, borsadaki sirketlerden cok farkli spor hisseleri. az cok takip ediyorum, kor cahil degilim kendi adima :]
hangi spor klubu kurumsallasmis da normal bir borsa hissesi gibi degerlendirilebilsin ki hem.
spk nin gorevini az cok biliyorsunuzdur, yanlis yapilan bir is oldugu halde gereken yapilmiyorsa yatirimci da gerekenin yapilmasini ister dogal olarak. neyse, bu konu cok detayli. neyin ne oldugu yakinda cikar. bilmiyorsa iddia oynasin deyimi fazla basit, oylece kenara atilacak bir konu olmadigi da acik.
Bunun yanlis bir is oldugunu nereden cikarttiniz ki?

Finansal piyasalar sirketlerin sermaye ihtiyaclarini karsilar. Var olmalarinin amaci budur.

Yatirimci bir sirketin iyi bir yatirim oldugunu dusunuyorsa, hisse senetlerini alip bu sirkete ortak olabilir. Kimse onu bu yatirimi yapmaya zorlamaz. Iyi bir yatirim oldugunu dusunmuyorsa da parasini oraya yatirmaz.

Sportif AS 2002-2011 yillari arasinda 220 milyon TL civarinda temettu dagitti. Sirket birlesmesi sozkonusu oldugu donemde, Galatasaray hisseleri toplayacagi zaman yillardir 70-80-90 TL civarinda dolasan hisseler birdenbire 250 TL civarina cikti. Kurumsal yatirimcilarin buyuk bir kismi birlesme surecinde bu fiyatlardan hisselerini Galatasaray'a geri satti.

Birlesen sirketin temettu dagitmayacagi belliydi ve o fiyattan isteyen kisiler ellerindeki hisseleri pekala satabilirdi. Fakat, cok iyi hatirliyorum, o donemde yayinlanan prospektusleri okumadan Riva arazisinin bile Sportif AS bunyesine gececegini varsayan kisiler bile vardi.

SPK'nin gorevi mevzuata uygun hareket edilmesini saglamak. Yanlis sirketlere, yanlis fiyatlarda yatirim yapan kisileri kurtarmak degil.

YTD