Fb Tv'deki futbol yorumcuları kadar gerçekleri görmeyen veya konuşmayan diyelim (kurallar çerçevesinde ancak böyle ifade edebiliyorum) insanlar görmedim. Fenerbahçe çok değişmişmiş, Madem öyle şöyle bir geriye bakalım.

2003/2004'te bu takımın başına Daum geldi.
Daum bu takımın futboluna ne kattı ?
Gücü fiziği yerinde maçın son dakikasına kadar ayakta kalan bir Fenerbahçe. Ayrıca bu takım pas futbolunu ondan öğrendi. İşi o kadar abartmıştık ki koca derbide 35 pas üzeri gol attık. Daum farkı dönemlerde 5 yıl takımı çalıştırdı, 3 şampiyonluk kazandı 2 şampiyonluğu öndeyken son maçta kaybetti.

2006/2007'de bu takımın başına Zico geldi.
Zico bu takımın futboluna ne kattı ?
Daum'un pas futbolu iyiydi hoştu ama çoğu zaman oyunu kitler, kanatlara yayamazdı. İşte bunu da Zico bize kazandırdı. Pas futbolunun üzerine kanat ataklarını onunla öğrendik. Onun döneminde takımın en iyi oyuncuları Gökhan, R.Carlos, Vederson, Kazım, Uğur, Deivid gibi kanat oyuncuları oldu. 2 yıl takımla beraber kaldı, 1 şampiyonluk, 1 ikincilik elde etti. Avrupa Şampiyonlar Liginde Yarı Finalin kapısından dönmek cabası.

2008/2009'da bu takımın başına Aragones geldi.
Aragones bu takımın futboluna ne kattı ?
Tam kattı diyemeyiz denedi ama başarısız oldu, Katmak istediği Hücum futboluydu. İlk geldiğinde bir hazırlık maçında İlhan,Güiza,Kezman'ın aynı anda oynadığını gördük. Ancak Alex'in varlığı onun sistemini bozuyordu. Alex + 2 forvet Kayseri'den 4, Arsenal'den 5 yedi. Ama Alex'siz 2 forvet Galatasaray'a 4 attı, Arsenal'den deplasmanda 1 puan kopardı. Ayrıca yine Alex'siz sezonun en iyi futbolunu şampiyonluğa koşan Beşiktaş karşısında deplasmanda oynadı, kazandı.

2010/2011'de bu takımın başına Kocaman geldi.
Kocaman bu takımın futboluna ne kattı ?
Pas futbolu ? Kanat futbolu ? Hücum futbollu ?
Hangisi veya daha başka ?
Takım kafası rahatken har vurup harman savuruyor zora girince gaz futbolu devreye giriyor.
17/16 yaptık doğru ama 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortamda. O noktaya gelene kadar Ş.Liginden, Uefa'dan, T.Kupasından ilk maçlarda elenmiş ligde 9 puan geriye düşmüştük.
Geçen sene Süper final'de ezdik geçtik doğru ama yine aynı senaryo ; 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortam.
Hani diyor ya 1-2 ay sonra takımı görün diye ben yine aynı senaryoyu görüyorum, 1-2 ay boyunca puan dağıtan ardından geride kalan maçlarda kaybetmeye tahammülü kalmayan ve bunun baskısıyla mücadele etmek zorunda kalacak bir Fenerbahçe. İşte yine ortaya çıkacak oyun tarzımız : Gaz Futbolu. Aykut Kocaman'la öğrendiğimiz tek şey bu.

Hadi bakalım hayırlısı.