Sayfa 263 / 447 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363 ... SonSon
7,861 ile 7,890 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Ezbere değişiklikten şikayet ediyorsak istediğimiz teknik direktör Zico olmamalı. Meşhur 60. dakika hep aynı adam girer aynı adam çıkardı. En azından ben böyle hatırlıyorum.
    Oynatılan oyundan söz ediyorum ben. Bunu sadece oyuncu değişikliklerine indirgememek gerekir. Özellikle Avrupa'da oynatılan güzel oyun nedeniyle Zico'yla devam edilmesini istiyordum. Sonuç itibariyle devam edilmedi ve şu anda takıma yapılmış yüklü bir yatırım var ve o yatırımın karşılığını oyun ile göremedik daha sahada.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Aykut Kocaman utanmadan takımın başında duruyor gerçekten artık bıktırdı.
    Korkak skora yatan adam istemiyorum.
    Yatabilse yine neyse.
    Çek git hoca bari hatıran kalsın.
    Çok kötü şekilde gideceksin yoksa.Bunu görmemek için kör olmak gerek.
    Dün gece tribündeydim olimpiakos basket maçından sonra ilk defa bi tribünden bu kadar keyif aldım.Harika destek atmosfer vardı zaten hasretiz tribüne, gel gelelim hocamız içine etti.

Buraya hep yazıyordum bu ligin en iyi futbolcu kadrosu bizde aynı zamanda ligin en kötü hocası da bizde..
    Aziz Yıldırım da gereksiz yere Aykut hocanın arkasında durmasın bu kadar yoksa yineliyorum kendi de gider.
    Bu taraftar artık travmakolik oldu yeter.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Aykut için hala erken diyenler var şaşıyorum 4.sezonu adamın

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    Aykut için hala erken diyenler var şaşıyorum 4.sezonu adamın
    3. sezonun başı.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    3. sezonun başı.
    daum başında sportif direktör değilmiydi?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Marsilya maçıyla başlayan süreç Fenerbahçe için kritik, Trabzonspor, Kasımpaşa(D), Gladbach(D), Beşiktaş ve Bursaspor(D). Bu periyot sonunda Aykut Kocaman gidebilir de, tam tersi alnının akıyla çıkıp güçlenebilir de.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fb Tv'deki futbol yorumcuları kadar gerçekleri görmeyen veya konuşmayan diyelim (kurallar çerçevesinde ancak böyle ifade edebiliyorum) insanlar görmedim. Fenerbahçe çok değişmişmiş, Madem öyle şöyle bir geriye bakalım.

2003/2004'te bu takımın başına Daum geldi.
    Daum bu takımın futboluna ne kattı ?
    Gücü fiziği yerinde maçın son dakikasına kadar ayakta kalan bir Fenerbahçe. Ayrıca bu takım pas futbolunu ondan öğrendi. İşi o kadar abartmıştık ki koca derbide 35 pas üzeri gol attık. Daum farkı dönemlerde 5 yıl takımı çalıştırdı, 3 şampiyonluk kazandı 2 şampiyonluğu öndeyken son maçta kaybetti.

2006/2007'de bu takımın başına Zico geldi.
    Zico bu takımın futboluna ne kattı ?
    Daum'un pas futbolu iyiydi hoştu ama çoğu zaman oyunu kitler, kanatlara yayamazdı. İşte bunu da Zico bize kazandırdı. Pas futbolunun üzerine kanat ataklarını onunla öğrendik. Onun döneminde takımın en iyi oyuncuları Gökhan, R.Carlos, Vederson, Kazım, Uğur, Deivid gibi kanat oyuncuları oldu. 2 yıl takımla beraber kaldı, 1 şampiyonluk, 1 ikincilik elde etti. Avrupa Şampiyonlar Liginde Yarı Finalin kapısından dönmek cabası.

2008/2009'da bu takımın başına Aragones geldi.
    Aragones bu takımın futboluna ne kattı ?
    Tam kattı diyemeyiz denedi ama başarısız oldu, Katmak istediği Hücum futboluydu. İlk geldiğinde bir hazırlık maçında İlhan,Güiza,Kezman'ın aynı anda oynadığını gördük. Ancak Alex'in varlığı onun sistemini bozuyordu. Alex + 2 forvet Kayseri'den 4, Arsenal'den 5 yedi. Ama Alex'siz 2 forvet Galatasaray'a 4 attı, Arsenal'den deplasmanda 1 puan kopardı. Ayrıca yine Alex'siz sezonun en iyi futbolunu şampiyonluğa koşan Beşiktaş karşısında deplasmanda oynadı, kazandı.

2010/2011'de bu takımın başına Kocaman geldi.
    Kocaman bu takımın futboluna ne kattı ?
    Pas futbolu ? Kanat futbolu ? Hücum futbollu ?
    Hangisi veya daha başka ?
    Takım kafası rahatken har vurup harman savuruyor zora girince gaz futbolu devreye giriyor.
    17/16 yaptık doğru ama 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortamda. O noktaya gelene kadar Ş.Liginden, Uefa'dan, T.Kupasından ilk maçlarda elenmiş ligde 9 puan geriye düşmüştük.
    Geçen sene Süper final'de ezdik geçtik doğru ama yine aynı senaryo ; 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortam.
    Hani diyor ya 1-2 ay sonra takımı görün diye ben yine aynı senaryoyu görüyorum, 1-2 ay boyunca puan dağıtan ardından geride kalan maçlarda kaybetmeye tahammülü kalmayan ve bunun baskısıyla mücadele etmek zorunda kalacak bir Fenerbahçe. İşte yine ortaya çıkacak oyun tarzımız : Gaz Futbolu. Aykut Kocaman'la öğrendiğimiz tek şey bu.

Hadi bakalım hayırlısı.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

17/16 yaparken takım 90dk ne yaptığını bilerek sahadaydı. Savunma üst düzeye çekildi.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

o üst düzey savunmayi gördük.. son saniye kornerden sacma sapan bir gol.. ondan önce yenen gole hic girmiyorum bile adam tek basina rahat rahat gitti atti...

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    17/16 yaparken takım 90dk ne yaptığını bilerek sahadaydı. Savunma üst düzeye çekildi.
    Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    o üst düzey savunmayi gördük.. son saniye kornerden sacma sapan bir gol.. ondan önce yenen gole hic girmiyorum bile adam tek basina rahat rahat gitti atti...
    Arkadaş 17/16 yaptığımız zamandan bahsediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Yediğimiz 2 golde Yobo'nun hatası.

1.gol: adam topu meirelesten kurtardı top nereye açıldı? sol stoperimizin olması gereken yere ama Yobo orada değildi.

2.gol: Kafayı vuran isim Ayew. Kim tutuyordu peki? Yobo!

Ayrıca Alex marsilya maçında gol attı evet ama attığı 1 tane pas var hatırladığım galiba GG'ye onun dışında her topu ezdi. Goller o çıktıktan sonra geldi ama onunla alakası yok. Cristian çok kötü oynadı. Bilemezsin Cristian kötü mü oynar. Zaten pek bir alternatif de yok. Selçuk girse oyuna yer yerinden oynardı bu seferde.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

yobo olmasa 5 yerdik o da ayrı konu.
    egemen bekir iyice dağılırlardı.
    yobo yine maç boyu çoğu müdahelesinde başarılıydı
    sola adam kaçıyo yobo gidiyo bekir adam kaçırıyo yobo gidiyo
    bir de kendi bölgesi var malum.
    rakip senin sahanda bu kadar top oynar ve ceza sahana bu kadar yakın oynarsa ne kadar iyi stoper olursan ol geçilirsin hava topu kaybedersin

önemli olan oyun anlayışındır.
    o oyun anlayışı o kadar gömülmek gol yemeyi hak etti yedik.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Bekir yerine Egemen olsa çok farklı olurdu maç ayrıca Kuyt veya Krasiç'te olsa aynı şekilde. Sakatlıklardan çok çekiyor bu takım.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Yediğimiz 2 golde Yobo'nun hatası.

1.gol: adam topu meirelesten kurtardı top nereye açıldı? sol stoperimizin olması gereken yere ama Yobo orada değildi.

2.gol: Kafayı vuran isim Ayew. Kim tutuyordu peki? Yobo!

Ayrıca Alex marsilya maçında gol attı evet ama attığı 1 tane pas var hatırladığım galiba GG'ye onun dışında her topu ezdi. Goller o çıktıktan sonra geldi ama onunla alakası yok. Cristian çok kötü oynadı. Bilemezsin Cristian kötü mü oynar. Zaten pek bir alternatif de yok. Selçuk girse oyuna yer yerinden oynardı bu seferde.
    Alex morallenmiş rakip sahaya da az çok gidiyorsun
    rakibin sende çekindiği iki adam var biri alex diğeri sow
    onlar stoperlerin öne cıkmasına engel oluyolar
    ve alex topun rakip sahada kalmasına yardımcı oluyor
    en azından moralli haliyle biraz daha durmalıydı
    gole inanılmaz sevindi motive oldu bence tekrar
    10 15 dakika daha durması gerekirdi oyunu tutmak adına

sow un hiç çıkmaması gerekirdi diyelim ki sakatlıktan cıkmadı hazır değil
    bu bienvenü senin böyle maçlarda ikinci sarılacağın adamsa şu adamı bi hazırlık maçında oynatsaydın da en azından sezona hazırlansaydı adam

ayrıca alex cıkıp onun bölgesine cristian ın girmesi bence aptallık
    kalite olarak aralarında dağlar kadar fark var
    cristian 3 senede 4 tane çok iyi maç oynamıştır ancak
    alex in mevkisinde onun hucüm özelliklerine ulaşamayacağı gibi zaten vurdumduymaz havasıyla press yapmayıp iyice gömülmeye vesile oldu.
    madem cıkarıyorsun semih bienvenü yada stoch u al ama nerde..

vs vs nereden tutulursa tutulsun elde kalıyor artık aykut kocaman

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    Alex morallenmiş rakip sahaya da az çok gidiyorsun
    rakibin sende çekindiği iki adam var biri alex diğeri sow
    onlar stoperlerin öne cıkmasına engel oluyolar
    ve alex topun rakip sahada kalmasına yardımcı oluyor
    en azından moralli haliyle biraz daha durmalıydı
    gole inanılmaz sevindi motive oldu bence tekrar
    10 15 dakika daha durması gerekirdi oyunu tutmak adına

sow un hiç çıkmaması gerekirdi diyelim ki sakatlıktan cıkmadı hazır değil
    bu bienvenü senin böyle maçlarda ikinci sarılacağın adamsa şu adamı bi hazırlık maçında oynatsaydın da en azından sezona hazırlansaydı adam

ayrıca alex cıkıp onun bölgesine cristian ın girmesi bence aptallık
    kalite olarak aralarında dağlar kadar fark var
    cristian 3 senede 4 tane çok iyi maç oynamıştır ancak
    alex in mevkisinde onun hucüm özelliklerine ulaşamayacağı gibi zaten vurdumduymaz havasıyla press yapmayıp iyice gömülmeye vesile oldu.
    madem cıkarıyorsun semih bienvenü yada stoch u al ama nerde..

vs vs nereden tutulursa tutulsun elde kalıyor artık aykut kocaman
    Tutma o zaman birde böyle dene ?

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Tutma o zaman birde böyle dene ?
    tutmuyorum zaten gitmesini istiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    17/16 yaptık doğru ama 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortamda.
    Bir zahmet puan kaybetmeye tahammülü olmayan takım ne yaptığını bilerek, savunmaya özen göstererek oynamayı bilsin. Mesele bunu en son çare olduğu zamanlarda değil, her şeyi zora sokmadan önce rahat zamanlarda yapabilmek. Fenerbahçe'nin ne kadar kötü bir savunma anlayışı olduğunu görmek için kornerde takımın tavrına bakmak yeterli.
    11 kişi ile ceza alanına yığılmak ve buna rağmen topu rakibe vurdurmak. Sadece son maç için demiyorum dikkat edin genelde bu böyle. Topu rakibe vurdurmasak bile 2 senaryo gerçekleşiyor ; ya çıkardığımız top tekrar atak olup kalemize geliyor ya da bizim oyuncular profesyonelce faul alıp tehlikeyi önlüyor. Siz hiç Fenerbahçe'nin kornerde aldığı topla kontra atağa çıktığını gördünüz mü ? Gerçi normalde bile kontra atağa çıkamıyoruz ya neyse.
    ...

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe resmi sitesinden, maçlara girecek basın mensuplarının akreditasyon işlemleri ile ilgili bir açıklama geldi.
    Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:
    "Yaşanan süreçte, kulübümüzün ve camiamızın 'özgürlüklerin kazanımı yolunda verdiği mücadele' kamuoyunun malumudur.
    Bununla birlikte; 'Özgürlüğün' kelime anlamından çok daha fazlasını ifade ettiğine inanan ve bunu bizzat yaşayan bir sivil toplum örgütü olarak, her türlü yasağın sürekli ve sınırsız olmaması gerektiğine olan inancımız tamdır.
    Olası tüm spekülatif değerlendirmelere karşın 'sadece spor barışına katkı sağlaması düşüncesinden hareketle', akreditasyon konusundaki kısıtlamalarımıza, hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bugün itibariyle son verdiğimizi, kamuoyu ile paylaşırız."
    F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım konuyla ilgili olarak daha önceden akreditasyon işlemleri ile bizzat ilgileneceğini dile getirmişti. Sarı-lacivertli ekip yine resmi sitesinden duyurduğu bir yazı ile Haber Türk gazetesine ait muhabirlerin Şükrü Saracoğlu ve Samandıra'ya girmelerini yasaklamıştı.

KAYNAK : SPORX

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Artık çehre değiştirmek istiyorsak takımı babalarının malı gibi gören 3A'dan kurtulmamız gerekiyor.
    Aziz Yıldırım'ın bunca olaydan sonra o koltukta durduğu her gün bizim zararımızadır.
    Aykut Kocaman kötü sisteminden vazgeçmiyor.
    Alex kötü olmasına rağmen oynamaktan vazçeçmiyor.
    Yeter artık milyonlarca insanı kahrettiğiniz, şu yaşa geldim hayatım boyuna bu takımdan bu kadar umutsuz, bu takıma karşı bu kadar soğuk olmamıştım. Aslında en büyük suç taraftarın

Aziz Yıldırım hata yapar, iki konuşur şak şak şak
    Aykut Kocaman kötü yönetir, iki konuşur şak şak şak
    Alex kötü oynar yedek bırakılır, iki konuşur şak şak şak

Burası Darülacize değil Fenerbahçe. Hem milyonlarca paranın üstüne konacaksınız hem de acıtasyon ruhlarınıza işleyecek, sonra bu takım niye böyle...
    ...

kelle avcılarının yeni hedefi. duayen metin türel'in yanında bu işi öğrenmiş, hayatını fenerbahçe'ye adamış, hiç günahı yokken geçen sene milyonlarca insanın vicdanı yükünü omzuna alıp kulübü sırtlamış bu adamı avlamaya çalışıyorlar. liseli medyası bi yandan, eski yöneticiler öbür yandan, öym zihniyetleri futbol seviciler beri yandan. neymiş, fenerbahçe çok büyük kadro kurmuş ama aykut heba ediyormuş? hangi büyük o kadro o? defansında bekir'in egemen'in olduğu kadro mu? yahu bu takımın en vazgeçilmez savunmacısı kariyerinin hiç bi döneminde ikinci sınıftan öteye gidememiş yobo. derseniz ki niye daha iyisini almadı o zaman, anlarım. neden yobo transferi o kadar gecikti biliyor musunuz peki? aylar boyu daha iyisini istedi aykut hoca. ama olmadı, yönetim becerip de alamadı. artık son çare onay vermek zorunda kaldı hoca. aynısı meireles için geçerli. mehmet topal transferinin anlam kazanması için hep meireles tipi bi adam istedi hoca. ama yönetim yine eline yüzüne bulaştırdı, son gün getirebildi adamı.

belli ki hoca kafasındaki plana uygun topçuları toplamak istiyor ama bu yönetim yapısıyla şimdilik bu kadar oluyor. ve sıfırdan kurduğu takımın sancılarını yaşıyor haliyle. herkesin dilinde bi zico. o zico takımının omurgası kaç yıldır birarada oynayan adamlardan kuruluydu hatırlıyor musunuz? bi anda mı geldi sanıyorsunuz o makina gibi oynayan takım. zico'nun ilk sezonunda şampiyon olan kadronun oynadığı topu hatırlayın. sıkıntıdan taklalar atıyorduk. ama o takım biraz destekle bi yıl sonra neler yaptı. zico'ya verilen destek hiç görevi olmamamasına rağmen geçen yıl koca kulübün tek başına avukatlığını yapan bu adama neden çok görülüyor?

evet sonuçlar çok kötü. oynanan oyun sonuçlardan da kötü. ama aykut gidince yerine gelen adamın çözebileceği sorunlar değil hiçbiri. bu takımı kuran adam çözebilir ancak bu sorunu. birazcık şansa bolca da desteğe ihtiyacı var sadece. devre arasına bi atabilsin takım kendini, iyi bi stoper transferi ve yedek santraforla ikinci yarı uçuşa geçecek bu takım. geçen yıl süper finaldeki futbolu hatırlayın. aykut bize neler yapabileceğini o zaman gösterdi. yine gösterecek. şimdi aykut gitsin de o kaosla beraber bütün yılı mı kaybedelim yoksa biraz tahammülle neler yapabileceğini göstermesi için zaman mı verelim? bu tercih sadece bu senenin kaderini belirlemeyecek, geçen yıl çok acılar çeken bi adama gösterilecek vicdanı borcun da kıçıkırık iki maçla ölçlülüp ölçülmediğini de gösterecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    kelle avcılarının yeni hedefi. duayen metin türel'in yanında bu işi öğrenmiş, hayatını fenerbahçe'ye adamış, hiç günahı yokken geçen sene milyonlarca insanın vicdanı yükünü omzuna alıp kulübü sırtlamış bu adamı avlamaya çalışıyorlar. liseli medyası bi yandan, eski yöneticiler öbür yandan, öym zihniyetleri futbol seviciler beri yandan. neymiş, fenerbahçe çok büyük kadro kurmuş ama aykut heba ediyormuş? hangi büyük o kadro o? defansında bekir'in egemen'in olduğu kadro mu? yahu bu takımın en vazgeçilmez savunmacısı kariyerinin hiç bi döneminde ikinci sınıftan öteye gidememiş yobo. derseniz ki niye daha iyisini almadı o zaman, anlarım. neden yobo transferi o kadar gecikti biliyor musunuz peki? aylar boyu daha iyisini istedi aykut hoca. ama olmadı, yönetim becerip de alamadı. artık son çare onay vermek zorunda kaldı hoca. aynısı meireles için geçerli. mehmet topal transferinin anlam kazanması için hep meireles tipi bi adam istedi hoca. ama yönetim yine eline yüzüne bulaştırdı, son gün getirebildi adamı.

belli ki hoca kafasındaki plana uygun topçuları toplamak istiyor ama bu yönetim yapısıyla şimdilik bu kadar oluyor. ve sıfırdan kurduğu takımın sancılarını yaşıyor haliyle. herkesin dilinde bi zico. o zico takımının omurgası kaç yıldır birarada oynayan adamlardan kuruluydu hatırlıyor musunuz? bi anda mı geldi sanıyorsunuz o makina gibi oynayan takım. zico'nun ilk sezonunda şampiyon olan kadronun oynadığı topu hatırlayın. sıkıntıdan taklalar atıyorduk. ama o takım biraz destekle bi yıl sonra neler yaptı. zico'ya verilen destek hiç görevi olmamamasına rağmen geçen yıl koca kulübün tek başına avukatlığını yapan bu adama neden çok görülüyor?

evet sonuçlar çok kötü. oynanan oyun sonuçlardan da kötü. ama aykut gidince yerine gelen adamın çözebileceği sorunlar değil hiçbiri. bu takımı kuran adam çözebilir ancak bu sorunu. birazcık şansa bolca da desteğe ihtiyacı var sadece. devre arasına bi atabilsin takım kendini, iyi bi stoper transferi ve yedek santraforla ikinci yarı uçuşa geçecek bu takım. geçen yıl süper finaldeki futbolu hatırlayın. aykut bize neler yapabileceğini o zaman gösterdi. yine gösterecek. şimdi aykut gitsin de o kaosla beraber bütün yılı mı kaybedelim yoksa biraz tahammülle neler yapabileceğini göstermesi için zaman mı verelim? bu tercih sadece bu senenin kaderini belirlemeyecek, geçen yıl çok acılar çeken bi adama gösterilecek vicdanı borcun da kıçıkırık iki maçla ölçlülüp ölçülmediğini de gösterecek.
    Senet olsa bile altına çakarım imzamı. Çok güzel bir yazı gerçekten ..

Nesil
    2006

@erdem344

İyi de bu takımdan yönetim gitmeyeceğine göre başarısızlıkta tabii ki fatura Aykut Kocaman'a kesilecek. Zico'ya nasıl bir destek verildiğini anlamadım yalnız. Bu takıma bana göre en büyük başarıyı getirmiş teknik direktörü bir şekilde gönderildi, İspanya'yı şampiyon yaptı diye yerine Aragones getirildi. Bu mudur destek? Ben Zico'ya bir şans verilmesini istiyordum sadece ama olmadı. Şu ortamda Aykut Kocaman'ın gönderilmesini de doğru bulmuyorum. Gönderilecekse devre arası veya sezon sonu gönderilmeli bence ki iş gönderilme konusuna gelmeden Aykut Hoca ben bu işi yapamıyorum deyip bırakacağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Aykut giderse yerine kim gelecek? gibi sorular çoğalmakta bakıyorum peki Aykut giderse nereye gider? hangi takımla anlaşır ? istediği adamlar alınmıyor gibi bir durum varmış gibi gösteriliyor bu kadroyu kim yaptı cristian-bilica-stoch-sow-bienvenü-dia-niang-santos-topal-meieles-krasiç-özer-sezer-kesimal-yobo-egemen daha varmı bilmiyorum bu kadar imkan kimseye sunulmadı sunuldumu ?

Kimseye bu imkan sunulmadı haklısın ama kimin başına bu olaylar geldi

hatırlayın bu adam çıktı 6 temmuzda 2011 de ilk kurşunu attı o gün bırakıp gitseydi şimdi kimbilir nerelerdeydik belkide elezığ yerine biz yeni çıkmıştık lige

Yararlı olmayacağımı düşündüğüm an bırakıp giderim diyen adam bu adam herşey fenerbahçe için diyen bu adam emrenin gökhanın alexin çırpınışları ne olucak diyen bu adam

Bende dahil çok büyük haksılık yapıyoruz hocaya , hoca üzerinden başkana vuruyorlar

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

ya sanki hocanın elinde olmayan şeyler varmış gibi konuşuyosunuz.

takım 60'dan sonra koşamıyor, haliyle kapanıyor. bir düşünün neden acaba?
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe taraftarı kadar kişileri kulüpten daha büyük gören, kişileri kulüpten daha çok seven bir taraftar topluluğu yoktur. 3 Temmuzdan sonra çile çeken tek taraf var o da taraftar. Canlarından çok sevdiği bu kulübün üzerine leke vuruldu, kendini savunmaktan daha büyük bir cesaretle kulübüne her platformda sahip çıktılar, destek oldular, bu sıkıntılara göğüs gerdiler. Şimdi çıkıp da bu kulüpten milyonlar kazananlar için "Ahh gariplerim çok çektiler çook" diye acıtasyon yapmanın manası yok, varsa bir acıtasyon o da bu kulübe destek olayım diye yediğinden içtiğinden ailesinin rızkından sevdiğinden vazgeçip, 1 kart alarak, 1 forma alarak, yaz kış demeden yağmurda çamurda bu takımdan desteğini çekmeden ülkenin bir yerinden bir yerine giden taraftarınkidir. Kimse Fenerbahçe'den büyük değil.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Kimseye bu imkan sunulmadı haklısın ama kimin başına bu olaylar geldi

hatırlayın bu adam çıktı 6 temmuzda 2011 de ilk kurşunu attı o gün bırakıp gitseydi şimdi kimbilir nerelerdeydik belkide elezığ yerine biz yeni çıkmıştık lige

Yararlı olmayacağımı düşündüğüm an bırakıp giderim diyen adam bu adam herşey fenerbahçe için diyen bu adam emrenin gökhanın alexin çırpınışları ne olucak diyen bu adam

Bende dahil çok büyük haksılık yapıyoruz hocaya , hoca üzerinden başkana vuruyorlar
    bunlara kimsenin bişey dediği yok ama bu ayrı bişey kişilği adamlığı fenerliliği tartışılmaz ama teknik adamlığı öyle değil işte görünen köy kılavuz istemez hem kendine hem takıma zarar veriyor artık .

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bu temmuz süreci oLmasaydı ve bu temmuz sürecinde takıma bu şekiLde sahip çıkmasaydı zaten şimdiye kadar Aykut Kocaman 24524452 kez yoLLanıLmıştı. Ama bir yere kadar. Oyun okuma biLgisi sıfır, taktik sıfır. Fenerbahçe gibi bir takıma ve böyLe iyi bir kadronun başına yakışmıyor. Daha KLas, daha üst düzey bir hoca Lazım Fenerbahçe ye. Aykut ancak Beşiktaş gibi bir durumda, B takımdan geLen ve A takımda buLunan bir kaç eski adamın oLduğu bir takımı yönetir. Bu denLi bir kadro yapısını ve takımı yönetecek kapasite ve ağırLığa sahip değiL. Görünen köy tam 4 sezondur görünüyor ama efendiLiğinden ve Fenerbahçe sevgisinde buraLara kadar geLdi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Sevin, sevmeyin.
    Beğenin, beğenmeyin
    Eleştirin, eleştirmeyin;

Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin 3. yıldır teknik direktörü.

Fenerbahçe'nin de uzun bir dönem dahil olduğu, "Teknik direktör öğütme" fabrikasında, Türkiye'de.

Şimdilerde bir temcit pilavı pişiriliyor her akşam.
    "3 yıldır bu takımın başındasın!" diye.

Doğru.
    Bu 3. yılı Hoca'nın.
    Hatta Sportif Direktörlüğü de katarsak 4. futbol senesi Fenerbahçe'de.

Ama hani oluşturamadığını düşündüğünüz takım kimyası ve koordinasyonu var ya; haksızlık ediyor olmayasınız Hoca'ya, bu konuda.

Lütfen; diğer tüm konuları bir kenara bırakalım bu yazıda, okurken de, yazarken de.

Hoca'nın ve/veya takımın reelde kaçıncı yılı, onu konuşalım.

2010-11 / 1. Sezon

İlk senesinde; yine bir travma sonrası geldi Aykut Kocaman.

2010-11'de; İlhan Eker, Caner, Stoch, Dia, Niang, Yobo'yu transfer etti Hoca. Bir önceki yıl, Daum dönemi de Cristian ile Andre Santos'u kendisi getirmişti.

Bir önceki senenin üzerine ilk 11'e monte olması muhtemel 4 ya da 5 demekti bu.

Yani kaleci hariç takımın yarısı.

Kaldı ki, Andre Santos ve Cristian da yeni sayılırdı.

Hatta Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex'ten oluşan kaleci dahil 6 kişilik iskelet dışında takım hüviyeti yeni preslenmişti.

2010-11 sezonu ilk yarısı da bu geçiş süreciyle geçti. Kabul edilebilir bir başarısızlıkla.

Yuğrulan takım; iskeletini, yukarıda adı geçen 6 oyuncuya Yobo, Niang ve Stoch'u ekleyerek yoluna devam etti ve vidalar sıkılınca gelen seri ile ligi şampiyon bitirdi.

Takım 18'de 17 yaparken modern futbolun ideal örneklerini sergilediği gibi, hücum ve savunma kurgusu artık bir kimlik kazanmıştı.

"Oyun kurucu" bir sol beke,
    "Komple" bir forvete,
    Tren gibi işleyen bir sağ kanada,
    "Sürpriz golcü" sol açığa,
    "Buz gibi" bir sol stopere,
    "Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stopere,
    İdeale yakın bir orta saha göbeğine,
    Ve Alex'e sahipti Fenerbahçe.

Darbe oldu.

2011-12 / 2. Sezon

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacaktık.

Darbe olmadan,
    Emenike, Serdar, Orhan ve Sezer'i almıştık bile.

Fenerbahçe'ye söz veren Selçuk İnan'ı Galatasaray'a, darbenin kulağına fısıldanmasıyla kaçırdık.

Ve darbenin yaşandığı günlerde Gökhan İnler'in işini bitirmek üzereydik.

Ne yapmıştı Hoca bu transferlerle, işleyen çarka?

Sakatlığında alternatifi olmayan Gökhan'ı Orhan ile yedeklemişti.
    Stopere yerli potansiyel Serdar'ı monte etmişti.
    Orta sahanın farklı yerlerinde yeteneğini kullanabileceği Sezer'i takıma katmıştı.
    Ve patlayıcı/yırtıcı/golcü forvet Emenike'yi kazandırmıştı kulübe.

Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Topuz, Gökhan İnler, Emre, Niang, Alex, Emenike; gibi bir planı vardı, maçtan maça ufak farklarla.

Sonra malumunuz;

Lugano, Andre Santos, Niang, Emenike gitti.
    Gökhan İnler gelmedi, Napoli'ye gitti.

Yani o;

"Oyun kurucu" bir sol beki,
    "Komple" bir forveti,
    "Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stoperi,
    Yeni "Yeboah", bugün artık herkesin hayranlıkla izlediği patlayıcı/yırtıcı/golcü forveti

avuçlarının arasından yitirdi Fenerbahçe.

Tüm hücum ve savunma kurgusu yerle yeksan edildi.
    Zaruretten.

Yerlerine, son gün, apar topar Ziegler ve Bienvenü geldi.

Yaşadığımız onlarca futbol dışı sorunun yanına;

4 ilk 11 futbolcusunun,
    4, pozisyonlarının üstünde meziyet ve vazifeleri olan futbolcusunun takımdan ayrılması, tuz biber ekti.

Ama eldeki iskelet ve gelenleri cılız katkılarıyla, hasbel kadar finali gördü Fenerbahçe.

Süper Final'in lideri,
    Türkiye Kupası'nın sahibi olarak.

2012-13 / 3. Sezon

Emre, Ziegler, Dia, Bilica gitti.

Sow yeni sayılırdı, çok ama çok az maça çıktı.

Kuyt, Mehmet Topal, Hasan Ali, Salih Uçan, Egemen, Krasic ve Meireles geldi.

Ziegler; performansı / yabancı statüsü denklemi sonucu Hasan Ali ile yer değiştirdi.

Emre; Türkiye'de medya tarafından bitirildi.

Dia ve Bilica da performansları sebebiyle takımdan ayrıldı.

İlk sezonunda takımı aldığında elinde bulunan iskeleti hatırlıyor musunuz?
    Tekrar edelim: Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex.

İşte o iskeletten Emre ve Lugano da yoktu artık. Ve Alex 2 yıl daha yaşlıydı.

Kaldı 4 kişi.

İskelet olarak addedemesek de; Cristian, performansıyla bir var bir yok Stoch ve Caner, kendini geliştiren ama potansiyeli kısıtlı Bekir de, iskelete katkı veren diğer isimlerdi.

Sow, Kuyt, Topal, Meireles, Krasic, Hasan Ali, Egemen gibi, 7 ilk 11 futbolcusu ile takviye yaptı Aykut Kocaman.

Kaleci hariç 7 kişi.
    % 70.

Özetle;

Yani, ilk senesinden bir adım daha geriye gitmişti Aykut Kocaman.
    Hiçbir dahli ve kabahati yokken.

Şimdi eskiler ve yenilerle yeni bir iskelet kurma telaşında, yeni bir hücum ve savunma kurgusu yaratmaya, rolleri yeniden dağıtmaya çabalıyor.
    İlk sezondaki geçiş sürecinden, daha zorundan geçiyor.

Üstelik yatırım yapılan kaliteli kadro ile üzerindeki beklentiden oluşan baskı büyük.
    Taraftarın, darbe sonrası morali bozuk, öfkesi büyük.
    Rakibin, türlü enstrümanlarla, silahı büyük.

Ezcümle;

Aykut Kocaman, futbol sahasındaki takımın başında ilk sezonunu yaşıyor Fenerbahçe'de. Hatta o yılın, bir adım daha gerisinde.

Türkiye'yi, Kulübü, elindekileri ve potansiyelini biliyor.

Bu sahte/suni fırtınadan kurtarabilirse onu Fenerbahçe, yeni ve bu sefer eksiksiz, taş gibi bir iskelete sahip olacak Fenerbahçe.

Ve Türkiye'de,
    Ve Avrupa'da;
    adım adım yükselecek Fenerbahçe.

Sever, sayar, sabreder ve en önemlisi, yukarıdaki tabloya bakıp elini vicdanına koyarsa Fenerbahçe camiası; önü açık, her zamankinden fazla açık hem de.

Bu Aykut Kocaman'ın olduğu kadar, Fenerbahçe camiasının da sınavı.

Diğerleri gibi "Aslan"ın ağzına yem mi edecek evladını ve geleceğini,
    Yoksa sahip çıkıp gerçekleştirecek mi hayallerini?

Ben; Hocam'a, futbolcularıma ve camiama güveniyorum.
    Güçlü, çok daha güçlü çıkacağız bu darboğazdan.
    http://noavas.blogspot.com/2012/09/b...-bu-takmn.html adresinden bir alıntı...

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Yazı harkülade müthiş. Anlatmak istediğimiz de bu işte. 3 Temmuz diye boşa demiyoruz hiç bir zaman. Kimisi anlamak istemiyor ama Aykut Hoca yapmak istediklerine tam ulaşıyorken başladığı yere gitti hatta daha da gerisine bu nedenle ona daha çok destek olmak yerine köstek oluyoruz. Aklıma 2010/2011 sezonunun ilk yarısı geliyor şu haliyle. Kadro güzel ama oynanan oyun kötü yükselir "İstifa" sesleri. Sezonun ikinci yarısı "KOCAMAN" bir umut gerçeğe dönüşüyor işte.

Mesaj Yetkileri