Sayfa 264 / 447 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon
7,891 ile 7,920 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bir de şu 3 yıl muhabbetini bırakın artık.. Yıllarca matematik görüyosunuz her soruyu çözebiliyo musunuz?

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by vuque View Post
    ben senin gibi süslü ve uzun yazamam ama bu yazdıkların gs,bjk,ts hatta bursaspor içinde geçerli her yıl gelen gidenler olur daha önceki teknik adamlar zamanındada oldu hatta daha öncekiler kendi istediklerini değil kulüp kimleri aldıysa onlarla idare ettiler ama öyle bir Aykut KOCAMAN savunması varki anlamak mümkün değil ben bir fener li olarak takımı sahada kazanmaya oynarken görmek istiyorum hoca diyorki B.Mgladbah 130 km ortalama koşuyormuş takım olarak geçen r.madrid e baktım ciyt maçı sonrasıydı heralde 105 miydi neydi hedefimiz hangi takım

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Bir de şu 3 yıl muhabbetini bırakın artık.. Yıllarca matematik görüyosunuz her soruyu çözebiliyo musunuz?
    Takımın içinde, başında olan bir adam sezon başladıktan 5 maç sonra bana bir buçuk ay daha lazım diyorsa 3 yıl muhabbeti olur, hiç kimse kusura bakmasın.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

hayır olay şuna gidiyor Aykut Kocaman kalsın diye herşeyden vazçeliyor sonra alışkanlık yapmasında.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

adam 2 ay dedi 1 ay kaldı bekleyin biraz ayrıca ; ilk yıl takım şampiyon olmuş 18 de 17 olmuş. 2.yıl elinde olmayan sebeplerle oyuncuları gitmiş ve TR Kupasını almış , yarım puanla şampiyonluğu kaçırmış. bu yıl o geçen seneki bozulan kadro düzeltilmiş ve birçok yeni oyuncu katılmış takıma. zamana ihtiyaçları olması kadar normal bir şey yok. takım kadrosu şu 2 yılda bu kadar oynamamış olsaydı 3.yılı söylemlerinize katılırdım ama takıma katılan bu kadar isimle ve 3 temmuz süreciyle bu yıl ilk yıl gibi oluyor. Aykut hoca hep ne der 2 temmuza dönmeye çalışıyoruz. daha ne desin ? siz geçen seneyi normal görmeye devam edin.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bir de şu istifacılara soruyorum.. Fenerbahce'nin hangi döneminde sezon içinde teknik direktör gittikten sonra yenisi başarılı oldu? Örneklerine bakın Avrupaya dahi gidemediğimiz zamanlar oldu

Nesil
    2006

Yahu sahada futbol oynanıyor ama bizim takım başka bir şey oynuyor sanki. Rıdvan Dilmen de dedi, bu takımın fiziksel olarak eksiklikleri var diye. Ben de sabredelim diyorum da sabır, sabır bir yere kadar. Işık veren bir şey yok. Takım fiziksel olarak yerlerde, oynatılan oyun zaten ayrı bir konu. Her ne olursa olsun bu takıma alınan oyuncular Aykut Kocaman'ın istediği oyuncular ve Aykut Hoca istediği futbolu oynatamıyor. Buna rağmen;

( d ) kasımpaşa - fenerbahçe
    ( d ) b. mönchengladbach - fenerbahçe
    ( e ) fenerbahçe - beşiktaş
    ( d ) bursaspor - fenerbahçe

fikstürünü kayıpsız bir şekilde veya en az kayıpla atlatırsa takımı elbet bir yola koyacağını düşünüyorum ki koymalı da.

Bir de şu istifacılara soruyorum.. Fenerbahce'nin hangi döneminde sezon içinde teknik direktör gittikten sonra yenisi başarılı oldu? Örneklerine bakın Avrupaya dahi gidemediğimiz zamanlar oldu
    Bana soruyorsanız eğer ben devre arası veya sezon sonu değiştirilmesinden yana olduğumu belirtmiştim.
    Last edited by Crazycat : 25.Eylül.2012 at 21:07 Reason: Ek

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Rıdvan Dilmen , Fenerbahçe taraftarı Aykut hocayı yuhalamaz , istifa diye bağırmaz , ona sahip çıkar da dedi.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Crazycat View Post
    Bana soruyorsanız eğer ben devre arası veya sezon sonu değiştirilmesinden yana olduğumu belirtmiştim.
    Yok hayır.. Hani orda burda "Bugün uyandım yine Aykut Kocaman takımın başında" diyenlere diyorum bunu..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Rıdvan Dilmen , Fenerbahçe taraftarı Aykut hocayı yuhalamaz , istifa diye bağırmaz , ona sahip çıkar da dedi.
    "Eleştirilebilir."de dedi. Bazı arkadaşlar eleştirmeye de yanaşmıyor. Ayrıca futbolculara, teknik direktörlere neler yapıldı, yuhalama tabii ki sayıgısızca, hiç kimse hak etmez ama istifa sesleri olacaktır. Her başarısızlıkta bu tip şeyler olur bunun taraftarlarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ersun Yanal ligdeki ilk maçın ikinci yarısında taraftarı tarafından istifaya davet edildi.

Yok hayır.. Hani orda burda "Bugün uyandım yine Aykut Kocaman takımın başında" diyenlere diyorum bunu..
    Anlıyorum, Rıdvan Dilmen ana avrat küfür edenler de var demişti. Bu kadar saygısızlık da olmamalı.
    Last edited by Crazycat : 25.Eylül.2012 at 21:21 Reason: Ek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben eleştirilemez demiyorum.. Kaldı ki Marsilya maçının ardından da zaten bizzat eleştirdim.. Ancak İstifasını bile istemek çok saygısızcadır ve taraftarın şuan Aykut Kocamandan istifasını istemek gibi bi lüksü de yoktur gözümde..

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Werner Lorant örneği var. O da ertesinde başarısız olmuştu diye hatırlıyorum. Ha derseniz hala Aykut Kocaman'cıyım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Ben eleştirilemez demiyorum.. Kaldı ki Marsilya maçının ardından da zaten bizzat eleştirdim.. Ancak İstifasını bile istemek çok saygısızcadır ve taraftarın şuan Aykut Kocamandan istifasını istemek gibi bi lüksü de yoktur gözümde..
    aynı şeyi tekrar yazmama gerek yok , yazılmış zaten. işin özü bu.

Nesil
    2006

Ben istifa konusunda sizin gibi düşünmüyorum, şöyle ki bunun engellenemeyeceğini düşünüyorum. Farklı bir takımdan bir örnek ama Ersun Yanal daha ilk hafta istifaya davet edildi. Başarısız sonuçlar aldığın an homurdanmalar, istifa sesleri olacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben istifa konusunda sizin gibi düşünmüyorum, şöyle ki bunun engellenemeyeceğini düşünüyorum. Farklı bir takımdan bir örnek ama Ersun Yanal ilk hafta daha istifaya davet edildi. Başarısız sonuçlar aldığın an homurdanmalar, istifa sesleri olacaktır.
    Anlaşılamayan konu da burda başlıyor ya işte.. Ersun Yanal kim ki? Eskişehirspor için önceden ne yapmış, futbolcuyken efsanesi mi olmuş? ya da en kötü döneminde kulübü gözü kapalı mı savunmuş?

Başkalarıyla Aykut Kocaman'ı karşılaştırarak, onu kurtların önüne atıyosunuz farkında değil misiniz? Lafım sadece sana değil böyle düşünenlere..

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Önümüzde çok zor bir fikstür var.Gidişat pek iyi görünmüyor.Ama biz ne zaman kötü gitsek hep zorlu maçlardan aldığımız galibiyetlerle toparlandık.Bu sefer de öyle olur inşallah.

Nesil
    2006

Anlaşılamayan konu da burda başlıyor ya işte.. Ersun Yanal kim ki? Eskişehirspor için önceden ne yapmış, futbolcuyken efsanesi mi olmuş? ya da en kötü döneminde kulübü gözü kapalı mı savunmuş?

Başkalarıyla Aykut Kocaman'ı karşılaştırarak, onu kurtların önüne atıyosunuz farkında değil misiniz? Lafım sadece sana değil böyle düşünenlere..
    Ersun Yanal bu ülkenin yetiştirdiği iyi teknik direktörlerinden biridir bana kalırsa. Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ersun Yanal bu ülkenin yetiştirdiği iyi teknik direktörlerinden biridir bana kalırsa. Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.
    O halde yazıklar olsun demekten başka çarem kalmıyor..

Nesil
    2006

O halde yazıklar olsun demekten başka çarem kalmıyor..
    Bu konuda diyebileceğim bir şey yok, takımın oyunundan memnun değilim ama şu noktada bir istifa veya kovulma olacağı düşünmüyorum ve olmamalı da. Bunun faydadan çok zararı olacaktır.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.
    Zaten şu anlayış Türk futbolunun hatta Türk toplumunun önünü tıkıyor ya.

Allah aşkına birisi Aykut Kocaman'ın yerine gelecek mantıklı bir isim söylesin. Zico vs. diyerek güldürmeyin de bizi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Zaten şu anlayış Türk futbolunun hatta Türk toplumunun önünü tıkıyor ya.
    Evet ama diğer ülkelerde de çok aşırı bir sabır gösterildiğini düşünmüyorum ben. Hep Alex Ferguson örneği verilir mesela ama o da istisna bence. Ülkemizde Abdullah Avcı vardı mesela uzun süre görevde kalan ama onun da taraftar baskısı yoktu. Bir de şu var 3 büyükler her sene şampiyonluk parolasıyla giriyor sezona fakat bunlardan biri şampiyon olacak, şampiyon olmadıktan sonra da teknik direktörlerin ömürleri fazla olmuyor. Fenerbahçe açısından bakarsak Aykut Kocaman, şampiyon olamadığı halde teknik direktörlük koltuğunda oturan ilk kişi benim bildiğim, yanlışsam düzeltin.

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    ...Allah aşkına birisi Aykut Kocaman'ın yerine gelecek mantıklı bir isim söylesin. Zico vs. diyerek güldürmeyin de bizi.
    Şu dönemde ben de sizin gibi düşünüyorum ama devre arası veya sezon sonu olsa da doğru kişi getirilemiyor ki. Zico bulunduğu dönemde devam etmeliydi şu an geldiğinde aynı ortam olmayacaktır ve kendi takımı değil, transfer isteyecektir vs. vs.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

bence sonuçlar pek önemsenmemeli burda önemli olan fenerbahçenin son 3 yılda hangi planda top oynamaya çalıştığı olmalı mesela aykut hoca pas oyunu mu oynatıyor kanatları mı kulandırıyor ben pek bilemiyorum ve fenerbahçenin bir savunma anlayışı da yok eğer sen öne geçtikten sonra bunu yapacaksan çalışmalısın buna ne bilim kayarak defans yaptırırsın vs (chelseanın barçaya yaptığı gibi)

işte bunlardan başarısız sonuçlar geliyordur tabikide ve bir fenerbahçe taraftarı rahat bir maç olacak diye izleyebilmeli biz zaten oyunumu oynayıp kazanırız diyebilmeli öne geçer skoru koruruz pas yaparız diyebilmeli işte aykut hoca bunu başarımıyor hem oyuncular hem taraftar öne geçtikten sonra tedirgin oluyor

ya aykut kocamnın loserlıktan kurtulması gerekir ya da bence devre arasında görevi bırakmalı zaten ilk 4 e olacağı garanti bence ilk 3 de olacağı bile garantidir fenerbahçenin bu sezon

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    bence sonuçlar pek önemsenmemeli burda önemli olan fenerbahçenin son 3 yılda hangi planda top oynamaya çalıştığı olmalı mesela
    Eleştiri yapanı eleştiren bir ortam oluştuğu için "Ben niye eleştiriyorum" sorusuna verilecek en güzel cevap senin burada yazdığın kısımdır. Önceki sayfalarda "Neden?" diye eleştiri getirdiğimiz zaman bunun gerekçelerini çarşaf çarşaf yazmamıza rağmen sanki hocayı basit bir şekilde eleştiriyoruz algısı oluşuyor. Eminim ki çoğu Fenerbahçe'li alınan sonuçlardan dolayı bu algıyı taşımıyordur, burada önemli olan bizim ne oynadığımız ? 3 senedir 18/17 olan dönemdeki gaz futbolumuz hariç ne oynadığımızı kim söyleyebilir ? Fenerbahçe'nin futbol oynaması için illa her şeyin zora girmesi mi gerek ? Milyonlarca € dökülen bu takımın sadece zora girdiği zaman aklının başına gelmesinden artık ben bıktım. 3 senedir düşük profille oynadığımız takımlar hariç kanser içinde izlemediğimiz kaç tane maç var ? 3 senedir bir takım adam olmamışsa 1-2 ay da mı bu olacak. Fenerbahçe yine şampiyonluğa oynar, şampiyonluğu kovalar, sezon sonunu getirir ama futbol oynamadıktan sonra neye yarar ?

Geçen sene oynadığımız kötü futboldan bahsederken "Yahu bu olağanüstü sezonda da hocayı eleştirmeyin ayıptır, bu sezonda da hoca eleştirilmez" deniliyordu. Kısmen bahane ama taraftar yine de arka durdu. Ee aynı tas aynı hamam, geçen sene oynadığımız futbolla bu sezon arasında gram değişiklik yoksa kimden, neyi bekliyorsunuz ? Durum böyle olunca taraftar isyan eder tabi.

Aziz Yıldırım en son NTV'de katıldığı programda "Aykut'a söyledim Alex'ten daha fazla yararlanacak" dediği an benim için Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Alex bitmiştir. Bir takımın baba çiftliğine döndüğü, çorba olduğu yerde zaten takımın futbol oynamasını beklemek komiklik olur, bu böyle olmuyor da zaten durum apaçık ortada.

Kafanızdaki Fenerbahçe
    Aziz Yıldırım > Fenerbahçe
    Aykut Kocaman > Fenerbahçe
    Alex > Fenerbahçe
    ise
    Aziz Yıldırım giderse kim var ki ?
    Aykut Kocaman giderse kim var ki ?
    Alex giderse kim var ki ?
    deriz.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

AZİZ YILDIRIM > FENERBAHÇE bunu taraftar (bende dahil) geçen sene yaptık malasef

Nesil
    2003

Bence Aykut Kocaman'in hazir olmak icin 1-1.5 aya ihtiyacimiz var demesi yanlis bir hamleydi ve su anki durumun bir nedeni bu sozleri.

Birinci nedeni takimin transfer politikasini yaklasik 3.5 yildir yonetiyor olmasi. Bu sure kendisinin gerekli ve oturmus bir kadroyu kurmasi icin yeterli bir sureydi. Sike davasi ve belirsizlik her ne kadar genel transfer politikasini etkilemis olsa da, gecen Ocak ayindan baslayarak bu yaz yapilan transferler ile bu handikap ortadan kaldirilabilirdi, kaldirilmaliydi. Bu durumda sure istemeye hakki olmayan bir teknik direktorun sure istemesi yanlisti.

Ikinci nedeni de bu 1-1.5 ay soyleminin futbolcular uzerindeki etkisi. Medyadan ve taraftardan zaman isterken, futbolculara da kendinize gelmek icin 1-1.5 ayiniz var demek pek dogru bir hamle olmadi cunku bu sure icinde Fenerbahce bir cok onemli mac oynanacakti. Takim sezon basladiginda hazir olmak zorunda. Hazir degilse de bundan en cok elestiri tabii ki orta seviye yonetici olan teknik direktore yoneltilecektir. Halbuki medyanin ve taraftarin elestirisini zaman istemek degil, basarili olmak durdurur sadece. Zaman istemek yerine daha iyi olmaliyiz, daha iyi olmak icin daha iyi calismaliyiz demek hem islerin iyi gitmedigini kabullenmek, hem de futbolculari sahaya konsantre etmek icin yararli olurdu bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Bizim tek bir problemimiz var Alex dahil dripling yaparak adam eksiltebilen oyuncumuz yok. 1 tane bile yok. Sorunun bu olduğu açık,ne hoca ne başka bir şey. Takım bu yüzden rakibi eksiltemiyo,durarak oynamak zorunda kalıyor falan.

18'de 17 yaptığımız sene ideal 11'mizden Santos,Emre ve buldozer gibi gidebilen Niang bu eksiği fazla fazla karşılıyorlardı. Üstelik o sezonun ikinci devresi sık sık oynayan Dia'da bunu çok iyi yapıyordu.

Geçen sene bunu yapan sadece Emre iken bu sene o da yok. O yüzden M.Fernandes'i istiyordum ben. Orta sahamızda o stil bir oyuncu olsa böyle zorlanmazdık.

Hoca Alex'i çıkartıyor suç oluyor,çıkartmıyor suç oluyor. Her iki durumda da istenilen futbol oynanamıyor. Yani konu tercihler değil bana göre fizik gücü de değil. Hocanın tek hatası çalım atmayı bilen oyuncular transfer etmemesidir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2003

Dripling konusuna pek katilmiyorum.

Bu sezon simdiye kadar ligde:
    Fenerbahce 41 dafa top surerek ucuncu bolgeye girmis. 35 defa da top surerek ceza alani icine girmis.

Galatasaray'da ise 43 defa ucuncu bolgeye girilmis, 34 defa da ceza alani icine.

Fenerbahce'nin zayif oldugu yaptigi hucumlari gol pozisyonu ile sonlandiramamak.

Fenerbahce yaptigi hucumlarin %1.9'unu gol girisimi ile sonlandiriyor (tabii gol girisimi ile sonlanmayan hucumlar rakibe top kaptirilan hucumlar, bunlarin bazisi da kontra atak oluyor)
    Galatasaray %6.0
    Besiktas %4.4
    IBBSK %3.3
    Orduspor %3.0
    Bursaspor %2.7
    Kasimpasa %2.5
    Eskisehir %2.3
    Mersin %2.2
    Gencler %2.2

Bunun yaninda bir de Fenerbahce yaptigi gol girisimlerinin sadece %7.1'ini gole ceviriyor ve bu konuda ligde 15. sirada.

Galatasaray %18.8
    Besiktas %18.5
    Kasimpasa %15.3
    Orduspor %12.7
    Bursaspor %12.3
    ...
    Sivasspor %7.5
    Gaziantepspor %7.4
    Fenerbahce %7.1
    Trabzonspor %6.2
    Akhisar Bld. % 4.4
    Elazigspor %3.9

Yeterince pas ve yeterince dripling var. Ama kanatlardan ve orta sahadan ceza alani icine giren ve pozisyon bitirecek duruma gelen yok Fenerbahce'de. Bu Cristian'in yedek kalmasiyla bence daha da cok ortaya cikti cunku onun Alex ile yaptigi ver-kaclar rakip savunmalari dagitabiliyordu.

Mehmet Topuz zaten ceza alaninin icine girmiyor. Alex eskisi kadar cabuk girmiyor. Sol kantta ne Caner, ne de Stoch pek ceza alanina giren oyuncular degiller. Meireles ve Topal ise aman kontra yemeyelim diyor.

Bu nedenle de duran toplar Fenerbahce'nin en buyuk silahi cunku toplu bir sekilde rakip ceza alanina sadece duran toplarda geliyor Fenerbahce.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yeterince pas ve yeterince dripling var. Ama kanatlardan ve orta sahadan ceza alani icine giren ve pozisyon bitirecek duruma gelen yok Fenerbahce'de. Bu Cristian'in yedek kalmasiyla bence daha da cok ortaya cikti cunku onun Alex ile yaptigi ver-kaclar rakip savunmalari dagitabiliyordu.

Mehmet Topuz zaten ceza alaninin icine girmiyor. Alex eskisi kadar cabuk girmiyor. Sol kantta ne Caner, ne de Stoch pek ceza alanina giren oyuncular degiller. Meireles ve Topal ise aman kontra yemeyelim diyor.
    Ceza alanına yönelmek, orada varlık gösterebilmek için öncelikle topu 2.bölgede oynamak gerekiyor. Fenerbahçe topu hem kendi alanında çeviriyor hem de tek forvet oynuyor. Bunu niye söyledim çünkü defanstan çıkan topla beraber ani başlayan ataklarda en ileride bulunan tek forvetle orta alandaki oyuncular arasında 40-50, defans oyuncuları arasında 60-70 metre mesafe var.

Örneğin; Trabzonspor maçında Gökhan'ın attığı bir ortada ceza alanı içinde 4, çevresinde 2 Trabzonspor'lu varken kadrajda sadece M.Sow vardı. Keza M.Sow'un penaltı istediği pozisyonda yine oradaki tek adamdı.

Sizin hem sisteminizdeki hücum varyasyonları kötüyse hem de oyun anlayışınız geride kurgulanmışsa zaten kafadan gole uzak kalıyorsunuz. Fenerbahçe çok pas yapıyormuş, Yaptığı 100 pastan 75'i kendi sahasında Bekler, Göbekler ve Kaleci arasında geçiyor. Aykut Kocaman 3 yıldır pas antrenmanını bunun için mi yaptırıyor ? Yazık.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

fenerbahçe dripling yapmıyor rakipten kaçıyor topla birlikte misal mehmet topuz'un mehmet topal'ın yaptıkları.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

kanatta demarke pozisyonda top alan oyuncumuz yok. sürekli iki kişi basıyor. neden? destek yok... oyuncuların birbirine güveni yok. oyuncuların birbirinden haberi yok.

Mesaj Yetkileri