Bence bir zamanlar Galatasaray'da Rijkaard'ı nasıl futbolcular gönderdiyse, Aykut'u da Fenerbahçeli futbolcular göndermeye çalışıyor.
Bence bir zamanlar Galatasaray'da Rijkaard'ı nasıl futbolcular gönderdiyse, Aykut'u da Fenerbahçeli futbolcular göndermeye çalışıyor.
İstifa istemeleri niye bu kadar önemli oluyor anlamadım. Taraftarın da bu futbola doğal olarak bir tepki vermesi gerek. 2 yılda başarı var ama futbol yok bana göre. (17'de 16 yapılan birkaç maç hariç) Kendi takımını kurdu, oyuncu bazında o oynamıyor, bu pas yapmıyor, bu şut çekmiyor ben ne yapayım deme lüksü var mıdır teknik direktörün? Bugün aynı şeyleri Christoph Daum yapsaydı taraftar nasıl tepki verirdi, Aykut Kocaman olduğu için nasıl tepki veriyor bir de onu düşünün? Aykut Hoca sevilmese taraftar daha sert tepkiler verebilirdi bence. Sonuç itibariyle başlanan yere geri döndük;
13 Ocak 2011 Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe maçı'ndaki Fenerbahçe, Kasımpaşa maçındaki ile aynı görüntüyü çiziyordu.
tepki vermek var tepki vermek var. Aykut Kocaman'ın istifasının istenmesi bu kadar mı kolay ? Eğer Daum ile Kocaman'ı bence hiç kıyaslamayalım , ikisi bir midir bizim için ? benim için değil. evet bu onun takımı , kendisi kurdu ama bir Alex gerçeği var. en büyük hata da Stoch'un yollanmaması.. adam yedek kaldı diye denmedik kalmadı adama ama Stoch'u da gördük..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Üstteki yazılarında antrenörün bir takıma etkisi nedir, Aykut hoca "pas atma" mı diyor demişsin de bir takımda antrenörün etkisi inanılmaz yüksektir. Kadro kaliteliyken rahat ortamda antrenörün etkisi çok önemli olmayabilir ama Türkiye gibi bir ülkede ve Fenerbahçe gibi bir takımdaysan sürekli baskı altındasın demektir. Antrenör motivasyonu sağlayamadığı zaman veya oyuncularını disipline edeceğim diye onlarla fazla dik gittiği zaman. "Pas atma" , "Ayağında top tutma" demesine gerek kalmaz. Çünkü oyuncunun özgüveni sarsılır zaten.
Antrenörün nasıl tarzda birisi olduğu da kriz anlarında belli olur. Fenerbahçe futbol takımı bir kriz dönemi geçiriyor şu an ve Aykut Hoca'nın bunu değiştirmek için çaba göstermek yerine yoksaydığı gözüküyor dışarıdan bakıldığında. Aykut Kocaman'ın birşeyleri değiştirmesi lazım. Gerekirse radikal kararlar alması lazım. Alex'siz oynama isteği zaman ve sebep olarak çok yanlıştı. Şu anda yapmış olsa kimse ağzını açıp birşey demezdi, ama o günün koşullarında çok tepki çekti. Aziz Yıldırım'ın filan değil Aykut Kocaman'ın birşeyler yapması lazım. Bildiğim kadarıyla kendisi hem Şube Koordinatörü hem de Teknik Direktör. Kendisi değil Aziz Yıldırım birşeyler yaptığı zaman, oyuncular Aykut Kocaman'a değil Aziz Yıldırım'a saygı duyarlar. O ağırlığı hissettiremez takıma.
Last edited by Revolution : 30.Eylül.2012 at 13:42 Reason: ekleme
Oturun bir maç tam olarak alexi izleyin sorunun nerde olduğunu anlarsınız
bir ego takımı bu hale getirdi
stoch denen adam koca 45 dakikada 4.5 km koşmuş hoca oynatmadığı zaman elinde stoch var oynatmıyo olurdu alında görün stocuhunuzu
Last edited by erdem344 : 30.Eylül.2012 at 13:51
Stoch'u 13 milyon teklif ettiklerinde satmaları lazımdı bence.Ayrıca GG'de bir sorun mu var gördüğüm atakları hep oradan yedi Fener?
Şaşırdık mı ?
Elalemin hocası kötü giden takım üzerinde revizyona gider, sistem üzerinde revizyona gider, oyun anlayışı üzerinde revizyona gider vs. bir şekil kötü durumu düzeltmek için bir adım atar.
Sen Mersin maçında dökülüyosun 4-4-1-1 klasik kadro ezik anlayış
Sen Marsilya maçında dökülüyosun 4-4-1-1 aynı kadro aynı anlayış
Sen Trabzon maçında dökülüyosun 4-4-1-1 aynı kadro aynı anlayış
Sen Kasımpaşa maçına çıkacaksın 4-4-1-1 aynı kadro aynı anlayış
Ayıp denen bir şey var ama o da Fenerbahçe'yi yönetenlerde yok.
...
cok degil bu seneyi 3 yada 4. bitirelim uefadan elenelim burdaki kocaman savunucularida gitsin diyecekler adim gibi eminimtaraftar sadece basari ister basarisizliga tahammül yoktur hele hele fenerbahce gibi sadece basariya endeksli bir kulübün taraftarinin hic yoktur...
sen bunları ciddi ciddi mi yazıyorsun ? bence sende fazlaca Aykut Kocaman fanatikliği var bir insanı sevebilirsin ama yaptığı hataları görmezden gelemezsin daha neyi beklicez bilemiyorum futbolculara suç buluyorsun olabilir ama oynamıyorsa oda teknik adamın sorunu zaten Aykut hoca geldiğinden beri hep sorun yaşıyor ne hikmetseAlex koşmuyor diyorsuun ne zaman koştuki? ayrıca takım iyi olursa kimse seni eleştirmez saha içi oyun kötü , sonuç kötü eeee yani kimde hata Alex de olabilir stoch olabilir o zaman sen hocaysan gereğini yapamıyorsan hoca değilsin başkan soyunma odasına giriyor senin adına konuşma yapıyor
sen ne duruyorsun daha karizma gitmiş zaten isteyen istediğini desin Aykut hoca iyi insan iyi adam iyi fenerli olabilir ama iyi hoca değildir bu kadar basit hala iyi hocadır demenin veya Aykut Kocaman dan iyi hoca yapmak istemenin bir mantığı yoktur bu kadar kaliteli oyuncularla yapamıyorsan kimle yapacaksın...
yok kafama esiyor sonra ne yazsam diye düşünüyorum böyle şeyler yazıyorum !
Yahu nerede Aykut Kocaman'ın hatasını görmemişim göstersenize bana. ben de eleştiriyorum ama sizinle çok farklı konularda. mesela Stoch'u oynatmasını hani sizlerin sürekli bu adam niye yedek deyip adama demediğinizi bırakmadığınız Stoch'u 2 hafta üst üste oynatmasını eleştiriyorum. ya da Krasiç'ten sol açık yapmasını.. yanındaki antrenörleri değiştirmemesini , Cristian'a fazlaca güvenmesini eleştiriyorum. Alex 1 maç yedek kaldıktan sonra (yedek kalacağını bilmesine rağmen) hocasına kıskanç demesini kabul edemiyorum hatta sizlerin Alex'in yedek kalmasında Aykut hocayı suçlamanızı hiç anlamıyorum. maçtan çıktıktan sonra hocanın Alex'i alkışlaması Alex'in cevap vermemesi , dün oyundan alınınca kaptan (!) Alex'in tribünde oturmasını normal bulmuyorum. adamı 1 maç oynatmadı diye yapmadığınızı bırakmadınız bu adam nasıl Alex'i yedek bıraksın söylesenize bana.. neler yaparsınız neler ... adamın kellesi istenir..
nerede Alex koşmuyor demişim ?? yahu geçiniz bunları .. o 11'in ölüsü gol pozisyonuna girer. biraz hocayı eleştireceğinize takımı eleştirin diyorum. hoca hatasızdır demiyorum ben. takımda Allah korusun birine bir şey olsa Aykut hoca yaptı olacak. o duruma getirdiniz. takım birşeyler başarınca oyuncular kendisi yapmış oluyor başarısız olunca Aykut Kocaman..
Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına girmesi yapısında olan birşey. o adamı engelleyemezsin. ki zaten engellenmemeli bu dönemde. Alex'i 1 maç oynatmadığı için yapmadığını bırakmayan taraftar, hoca Alex'i kadro dışı bıraksa kim bilir neler yapar .. adam o kadar baskı altındaki ne yapsa suç ne söylese suç/hata o durumu getirdiniz.. yazık ...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
@benbenim
Aykut Kocaman çok kararsız davranıyor ve her değişiklik yaptığında takım daha kötüye gidiyor. Bize her şeyde Aykut Hoca'yı sorumlu tuttuğumuzu söylüyorsunuz fakat siz de Aykut Hoca'yı savunmak için oyuncuları harcıyorsunuz, bence hepsinin hatası/yanlışı var. Sizin mantığınızdan bakarsak harcaya harcaya oyuncu kalmaz bu takımda. Stoch'a takılıp kalmışsınız ama takımda iyi oynayan yok ki şu anda.
aykut hoca ve takımın durumunu şöyle bir benzetmeyle açıklamak mümkün. gemi takım, kaptan da aykut hoca olsun.
batan bir gemi bir delikten açık verirken, kaptan o deliği kapatmaya çalışıyor. ancak bir deliğin kapanması, başka bir kaç deliğin açılmasına sebep oluyor. onları kapatmaya çalışırken de diğerleri. işin en kötüsü ve garibi de gemiyi terk eden tayfa. sahadaki oyundan bunu görmek mümkün.
yahu ben Aykut hoca hatasızdır demiyorum ki onun da hataları çok.. Stoch'a çok takılıyorum doğru diyorsun ama bu adamı sezon başından beri kabullenemiyorum , insan biraz çalışır formayı almak için. ama beyefendinin umrunda değil.
ben diyorum ki , Aykut Kocaman faydalı olmayacağımı anladığım an giderim diyor , bekleyelim biraz. bu adam öyle koltuk sevdalısı biri değil. gitmesi gerektiğini hissettiği anda kendi gider zaten. bu adamı yaptıklarından sonra taraftarın tepkisiyle gitmesi yakışmaz Fenerbahçe'ye.
Tamam aykut kocamanın yaptıkları inkar edemeyiz....Ama sistemsel olarak takımı yönetemiyor..taktik bilgisi cok eksik maalesef....2010 dünya kupasında Richard Kingson "AYKUT KOCAMANA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM" demişti ...“O insanın yüzüne güler, perdenin arkasında farklı bir görüntüye bürünür” ...Demişti...belkide oyuncularıyla problemleri, olabilir...ne zaman misal stoch neden oynamıyor deseler..o hafta gazetelerde..orda burda..stoch oynar...yani irade yok...takıma kendini kabul ettiremiyor...bütün sıkıntı bu...o yüzden ...daum yaktı diye düşünüyorum...fenerbahce'de..bir cok teknik hoca geçti..hepsi kovuldu.."ZİCO" bile neden o kovulmuyor ? Ayrıcalığı nedir ? Çünkü aziz yıldırım ona komut veriyor şunu oynat bunu oynat...RIDVAN DİLMEN...artık taraflı yorum yapmaya başladı hep onu övdü..falan filan artık onuda dinlemiyorum....
"İLERDE SOW YANLIZ,KALEDE VOLKAN, 9 TANE ADAM NERDE ?"...Bir bayan taraftarın yorumu...
Özer Hurmacı Hakkında:"Ben olsam almazdım" ...Diyor aykut kocaman....benim beğendiğim bir futbolcu ...kasımpaşa'da performansı ortada ? kendi egoları yüzünden oyuncuyu harcadı.....ankaraspor'dayken cok maç kurtarmıştı özer hurmacı...
[QUOTE=benbenim;2337243]yok kafama esiyor sonra ne yazsam diye düşünüyorum böyle şeyler yazıyorum !
evet bence cevap bu olsa gerek .Yazdıklarının ben sizin gibi şöyle yapmıyorum böyle yamıyorum demişsin Aykut hocayı savunmak için!!!! ben sahada kazanan bir takım görmek istiyorum kazanırkende iyi futbol oynayan bir takım görmek istiyorum bunları yapamayan bir teknik adam kim olsa istemem o yüzden Aykut Kocaman madem bu takımı çok seviyor kovulmadan değerni daha fazla düşürmeden gitsin...Ayrıca o yazdıklaların teknik adam zaafiyetidir sadece futbolcuda aramıyoruz hatayı senin gibi futbolcu sahada koşmuyorsa demekki koşturamıyorsun pas atmıyorsa attıramıyorsun dur haaa bunda bir ışık görürsem o ayrı her geçen gün kötüye gidiyor takım 1 ay dendi o da geldi sonuç?1ay dahamı istenecek saydığın o beğenmedğin o oyuncuların hepsini Aykut hoca aldırdı Alex hariç...Birde diyorsun ki o oymadı suç, bu kesti suç evet doğru bu her yerde aynıdır r.madrid de bile aynıdır ha sen saha içinde iyi top aynarsan kazanırsan veya ileriye dönük sinyaller verirsen seni kimse eleştirmez genç oyunculara sanş vermek yok taktik deneme yok sistem deneme yok futbol her geçen daha kötü ?????? boşver arkadaş üzmeyelim birbirimizi hayırlı günler...
yazsam yine aynı şeyleri yazacağım boşverin gitsin..
Yukarıda herkesin bu işte hatası/suçu var diye yazmıştım zaten. Başarısızlık illa ki tek kişiye indirgeniyor nedense. Aykut Hoca'yı destekleyenler sorunu futbolcularda, Aykut Hoca'yı desteklemeyenler de Aykut Hoca'da görüyor, ben de hepsinin hatası/suçu vardır diyorum ama bu takımın başında da Aykut Kocaman olduğu için ondan hesap soruluyor ve sorulmalı da.
bu nasıl bir mantık .İş yerinde işciler işini iyi yapmazsa bunun hesabını tek tek işcidenmi sorar yoksa oaranın müdüründenmi ? adamlar işini yapmıyorsa yaptıramıyorsundur bu kadar basit.Ben önce teknik adama bakarım arkadaş bu oyuncuların çoğunu kendi aldırdı istediğini kesti istediğini sattı isterse dahada aldırır ona rağmen ortada hala sorun var bitmeyen ve bitecekmiş gibi durmayan bir sorun...
niye tek akıllı senmisinde tek sen anlıyon ayrıca diğer hocalardan ne farkı var Aykut Kocaman ın diğerlerinin kellesi istenirken nerdeydin merak etme kimse meraklı değil senin gibi kelle avcılığı yapmaya sen ne kadar fenerliysen bende en az o kadar fenerliyim sen sadece Kocaman fanatiklii yapıyorsun hemde körü körüne .
Eksik olan tek şeyin ruh olduğunu düşünüyorum. 16/17 yaptığımızda 90+ kaç oynanırsa oynansın, sahada hep atak futbolu benimseyen bir Fenerbahçe vardı. Umarım anlatabilmişimdir. Bunu açmamı isteyen bir arkadaşım varsa açabilirim.
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Kendi adıma söyleyeyim.. Ben suçu sadece futbolculara atmıyorum.. Bence de iki taraf da suçlu.. Ancak fark burda başlıyor, siz kovun gitsin diyosunuz biz kalsın diyoruz.. işin özü bu..
Öyle söylersen bende bir pire için yorgan yakılır mı diye sorarım sana ? Akşam ki Stoch ve Alex'in yaptıkları doğru mu sence bir düşün bence .. Aykut Kocaman'ı sevmeyebilir,sevmekde zorunda değil ama sahada ki,külübede ki arkadaşlarına ve hocasına saygısızlık yapamaz. Burası Fenerbahçe Kulubu. Herkes o formanın ne kadar kutsal olduğunu bilecek ve ona göre elinden gelenin en maximumunu vermeye çalışacak. Ayrıca Alex sorun çıkarma konusunda mimli bir insan. Gerek Zico örneği(Takımı çalıştırmıyor demesi) gerek Aragones örneğinde gerekse kontrat zamanlarında yaptıklarıyla ..