Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 424 sonuç

Konu: Türkçeleştirme Hata Paylaşım Konusu

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Lord Black View Post
    Haber başlıkları ile içeriği arasında tutarsızlıklar gözüme çarpıyor. Gördükçe koymaya çalışacağım müsait olduğum zamanlarda.

Yanılmıyorsam düzeltilmiş.

Steam ID: fotosuki

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yanılmıyorsun. 18'inde düzeltmişim:

Ayrıca cümlenin "altında övgü sözlerine" yazıyor. Onu da "övgü dolu sözlerini" diye değiştirmişim 5-6 gün önce.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

Beta yı indirip incelemedim ama Türkçeleştirme çalışmaları ile ilgili her yorumu okudum sanırım. Yapılan öngörü ve teklifler içerisinde benimde nacizane birkaç teklifim olacak.

Önceden sezme için; Sezinlemek: sezmek , kuşkulanmak, anlamaya başlamak, hissetmek, sezgi leri kullanmak

Vücut zindeliği için; Fiziksel durumu, vücut sağlığı, fiziki görünüm...

Burda altını çizdiğim yerdeki çeviri sanırım yanlış olmuş biraz. Daha önce söylendi mi bilmiyorum söylendiyse affola. Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası işte 3.Tur Elemesi falan yazılması daha doğru olabilir. Zira ben bunu Uluslararası şampiyonların katıldığı turnuva sandım (hani şu 4'lü olan ve Japon takımları, Brezilya takımlarının olduğu, genelde Şampiyonlar Ligi'ni alanların katıldığı turnuva) ve yedek takımla çıkıyordum. Bu neyin nesi böyle diye turnuva bilgilerine tıklayıp baktığımda ŞL olduğunu anladım.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Çeviriyi ben yapmadım da, oyun içerisinde de Best Playoff diye bir şey var, onun çevirisi o sanırım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Avrupa Şampiyonlar Kupası değil de Ligi olarak düzeltilmiştir diye tahmin ediyorum.

İçerik-Başlık konusunda bi hata daha dikkatimi çekti.

Nesil
    2006
    Yer
    Kayseri

"Avrupa Şampiyonlar Kupası" olayı daha önce söylenmişti, orijinalinde de "European Champions Cup" olarak geçiyor, Şampiyonlar Ligi olarak çevrilirse lisans sorunu çıkabilir.

8. Default

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Avrupa Şampiyonlar Kupası değil de Ligi olarak düzeltilmiştir diye tahmin ediyorum.

İçerik-Başlık konusunda bi hata daha dikkatimi çekti.

Düzeltilmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

@ harun26180

1. resimde sezonluk kombinelerin hangi maçları içerdiği yazıyor. Geçerli son aşaması grup demek grup maçlarından sonrasını kapsamıyor demek. 3 sayısı da grupta evinde oynayacağı maç sayısı zaten.

Diğerleri düzeltilmiş.

Çarpışma kelimesi bence yerinde. Zaten o da maçın büyüklüğüne vurgu yapmak için.

11. Default

Çarpışmak yerine daha uygun bir cümle getirilebilir. Trafikte kaza olur çarpıştı denilebilir, Savaş olur çarpıştı denilebilir. Ancak bu bir spor, sporda çarpışma olmaz.

Örnek vermek gerekirse gs fb derbisi geldiğinde sitenin anasayfasında kullanılabilecek o kadar uygun cümle dururken GS-FB çarpışıyor başlığını kullanırmısın ? Neyse mühim değil ama açıkcası ben her gördüğümde rahatsız olucam.

Diğer açıklama için teşekkürler.

Uploaded with ImageShack.us

Spor Toto 2. liginde oynarken yabancı uyruklu oyuncuya teklif yapmayı denediğimde "Balıkesirspor takımının Türk oyuncuları almasına izin verilmiyor" yazıyor. "Balıkesirspor takımının Türk olmayan oyuncuları almasına izin verilmiyor" olarak güncellenmesi gerek.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Tüm yazdığınız yorumlar ve geri bildirimler için teşekkür ederiz, hepsinin üzerinden geçiyoruz, böylece hızlanmış oluyoruz. Kalite kontrolü ancak sizlerin desteğiyle tamamlayabiliriz. Yazan ve destek olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

2-1 önde olan taraf biziz zaten, çevirmek yanlış olmuş. Bir de güvencim yerine "inancım" veya "güvenim" olsa daha hoş olur sanki

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Düzeltildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Spiker'de Yan Hakem yazıyor ama yan hakem kalktı yardımcı hakem yapsak daha iyi olur.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ekran görüntüsü alamadım ama oyuna başlamadan Emeği Geçenler kısmının bir yerinde Ermenistan yerine Ermeniztan yazıyordu. Ama oyun içinde sorun yok -en azından bu ülkenin isminde-. Ülke isimlerini neye göre çevirdiniz? Gözüme çarpan; benim ismini Belize diye bildiğim ülkenin ismi Beliz olarak yazıyordu.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

2-1 önde olan taraf biziz zaten, çevirmek yanlış olmuş. Bir de güvencim yerine "inancım" veya "güvenim" olsa daha hoş olur sanki
    bir de burada geçmiş zaman kullanılması lazım sanki.. muhtemelen orjinali "it's..." şeklinde devam eden bir cümle "it was" şeklinde yerine "it is" şeklinde yorumlanıp çevrilmiş..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

No, [%person#1-I] had confidence the team would see the game out

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by fotosuki View Post
    No, [%person#1-I] had confidence the team would see the game out
    yok o cümle için değil. genel olarak o cevaplar için geçerli benim dediğim. cümlede bu anlamda bir sıkıntı yok.. ama son satırda var mesela

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Soru dahil, o resimdeki cevapları baştan aşağı düzenledim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Soru dahil, o resimdeki cevapları baştan aşağı düzenledim.
    Teşekkürler

"yirmi dört saniyede" cümlesi "yirmi dördüncü saniyede" olarak güncellenebilir. Birde "golü ağlara göndererek" yerine "topu ağlara göndererek" yazılabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Aynı resmi 5. sayfada paylaşmıştınız zaten.

Düzeltilmişti.

Quote Originally Posted by fotosuki View Post
    Aynı resmi 5. sayfada paylaşmıştınız zaten.

Düzeltilmişti.
    Gözden kaçırmışım onu, güncelledim.

Maç öncesinde bir haber başlığı şu şekildeydi, "Fatih Terim şanslarına seviniyor." Acaba bu cümleyi daha sağlıklı bir hale getirebilir misiniz ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Tabii. Düzelteceğim onu da. Teşekkürler.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

arkadaşlar betaya güncelleme geldi mi,öyle söylentiler var ama bende gözükmüyor güncelleme?

Nesil
    2005
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post

Gurup ve seçiminde yanlış yazılmış.

yeni ekran alıntısı almadan bunun üzerinden yazayım, "berabere kaldı" hatalı kullanım olmuş.. draw, kura ve beraberlik için kullanılıyor bilindiği gibi... aynı gruba düştü vs. bi çeviri olmalı

Sayfa 7 / 15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri